Aihe

Syksyllä viimeksi tapahtuneet kyberhyökkäykset ovat vasta alkua

Anonyymi

Varoitin päättäjiä tästä jo kauan sitten. Mutta en tiedä, uskottiinko minua vai ei. Silti osasin ennakoida, että näin tulee käymään. Kaksi, tässä nimeltä mainitsematonta suurvaltaa, ei kaihda mitään keinoja etsiessään heikkouksia tietoliikenneverkossa ja niihin liittyvissä heikkouksissa. Sodankäynnin, ekonomisen, tai poliittisen hyödyn tavoittelu on saanut uusia ulottuvuuksia. Ei ole enää vain muutamia, perinteisiä tapoja ja keinoja. Vaan hybridivaikuttamista. Mitä heikommin ja huonommin päivitettyjä ja suojattuja järjestelmät ovat, sitä suuremmalla todennäköisyydellä niihin kohdistetaan iskuja. Monissa suurvalloissa on pitkälle edistyneitä, valtiolliseen käyttöön koulutettuja ja taitavia hakkereita.

Kyberhyökkäyksiä, niiden yrityksiä, tai iskuja tehdään joka päivä, eri puolilla maailmaa. Myös meidän yrityksiä, organisaatioita, ja poliittisia tahoja kohtaan.
Etenkin niitä yrityksiä kohtaan, joiden järjestelmät ovat hyökkäyksille erityisen haavoittuvaisia, tai joiden seuraukset voisivat ulottua isompaan joukkoon ihmisiä.

Verkko on täynnä heikkoja kohtia. Etenkin, jos systeemit, ja suojaukset eivät ole kunnossa.

Varmaa on se, että näitä hyökkäyksiä tulee tapahtumaan tulevaisuudessakin. Kyse onkin siitä, miten hyvin me olemme varustautuneet niiden varalle. Ja kuinka ennakoituja me olemme. Yksikin heikko kohta voi antaa hakkereille mahdollisuuksia kaataa verkkoja, ja järjestelmiä. Tai hyökätä esim. puolustusorganisaatioihin, pankkeihin, tai mihin tahansa. Jopa hyväksi löydetystä ja saadusta tiedosta on aina hyötyä, tai etua niiden tavoittelijoille. Niillä voi myös kiristää ihmisiä, poliitikoja, tai yhteiskuntaa. Tehdyt hyökkäysyrityksetkin antavat jotakin tietoa niiden yrittäjille.

Turvallisuusaukkojen "tilkitseminen", järjestelmien uusiin päivittämiset ja moninkertaisten suojauksien tekeminen on järkevää. Ja niin joudutaan tekemään vastaisuudessakin.

Verkkohyökkäykset tulevat jatkumaan tulevaisuudessakin. Varmasti myös etenkin tulevien lähikuukausien aikana.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nykyajan järjestelmiin ei ole pääsyä muilla ulkopuolisilla kuin NSA:n kavereilla tiedustelulakien avulla.

  • Anonyymi

   Kyllä on. Nimittäin hakkereilla. Jos pystyvät murtamaan salaussysteemit.

  • Anonyymi

   Korjaus: jos etenkin laitteiden suojaukset ovat huonot ja heikot, huonosti päivitetyt, tai vanhat systeemit, tai niissä on turvallisuusaukkoja, niin hyvä ja taitava hakkeri pystyy murtautumaan minkä tahansa yrityksen, organisaation, puolustusministeriön, tai tahon tietokonejärjestelmiin ja verkkoon.

  • Anonyymi

   Odotettavissa on lähiaikoina entistä enemmän kyberhyökkäyksiä Venäjän suunnalta päin. Ja tulee ajan saatossa lisää ilmatilaloukkauksia.

   Presidentti ja pääministeri ovat tottakai, aivan oikeassa, esittämissään kannanotoissa tapaus Navalnyin kohdalla. Että lakia ja oikeutta ei ole noudatettu Navalnyin kohdalla. Ja että syytteet ovat aika pitkälti tekaistuja. Demokratiaa Venäjällä ei ole tainnut juuri koskaan olla sen historiassa ja politiikassa.

   Mutta kuten yllä jo sanoin, Venäjä kostaa aina jollakin tavalla kaiken kritiikin, jota sitä kohtaan esitetään.

  • Anonyymi

   Poliisilaitos voi tappaa tässä maassa ihmisiä helpolla tavalla. Ei tarvitse muutakuin kirjoittaa jonkun ihmisen tietoihin muutakuin mahdollinen pedofiili.

   Tällöin pysähtyvät kaikki rikostutkinnat jotka tämä maalitettu ihminen yrittää tehdä auttamisekseen.

   Kaiken lisäksi poliisissa on homekorvia jotka keskeyttävät tutkintoja vaikka siitä syystä, että joku on tuntenut jonkun rikollisen ja joutunut siksi ratsiaan. Ratsiassa on vaikka löydetty vaikka pronografiaa ja pumpattava Barbara niin tällainen ääliöpoliisi voi katkaista tutkinnan ja antaa maalitetun viattoman ihmisen joutua rikollisten murhaamaksi.

   Tällaiset idioottipoliisit luulevat vartioivansa moraalia ja järjestystä vaikka todellisuudessa he antavat jalansijaa vaikkapa Suomessa jatkuvasti kasvaneelle jengirikollisuudelle. Löytyy vaikkapa Lapualta tai ihan mistä vaan.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   382
   4819
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   3755
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   34
   2227
  4. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   2124