Syksyllä viimeksi tapahtuneet kyberhyökkäykset ovat vasta alkua

Anonyymi

Varoitin päättäjiä tästä jo kauan sitten. Mutta en tiedä, uskottiinko minua vai ei. Silti osasin ennakoida, että näin tulee käymään. Kaksi, tässä nimeltä mainitsematonta suurvaltaa, ei kaihda mitään keinoja etsiessään heikkouksia tietoliikenneverkossa ja niihin liittyvissä heikkouksissa. Sodankäynnin, ekonomisen, tai poliittisen hyödyn tavoittelu on saanut uusia ulottuvuuksia. Ei ole enää vain muutamia, perinteisiä tapoja ja keinoja. Vaan hybridivaikuttamista. Mitä heikommin ja huonommin päivitettyjä ja suojattuja järjestelmät ovat, sitä suuremmalla todennäköisyydellä niihin kohdistetaan iskuja. Monissa suurvalloissa on pitkälle edistyneitä, valtiolliseen käyttöön koulutettuja ja taitavia hakkereita.

Kyberhyökkäyksiä, niiden yrityksiä, tai iskuja tehdään joka päivä, eri puolilla maailmaa. Myös meidän yrityksiä, organisaatioita, ja poliittisia tahoja kohtaan.
Etenkin niitä yrityksiä kohtaan, joiden järjestelmät ovat hyökkäyksille erityisen haavoittuvaisia, tai joiden seuraukset voisivat ulottua isompaan joukkoon ihmisiä.

Verkko on täynnä heikkoja kohtia. Etenkin, jos systeemit, ja suojaukset eivät ole kunnossa.

Varmaa on se, että näitä hyökkäyksiä tulee tapahtumaan tulevaisuudessakin. Kyse onkin siitä, miten hyvin me olemme varustautuneet niiden varalle. Ja kuinka ennakoituja me olemme. Yksikin heikko kohta voi antaa hakkereille mahdollisuuksia kaataa verkkoja, ja järjestelmiä. Tai hyökätä esim. puolustusorganisaatioihin, pankkeihin, tai mihin tahansa. Jopa hyväksi löydetystä ja saadusta tiedosta on aina hyötyä, tai etua niiden tavoittelijoille. Niillä voi myös kiristää ihmisiä, poliitikoja, tai yhteiskuntaa. Tehdyt hyökkäysyrityksetkin antavat jotakin tietoa niiden yrittäjille.

Turvallisuusaukkojen "tilkitseminen", järjestelmien uusiin päivittämiset ja moninkertaisten suojauksien tekeminen on järkevää. Ja niin joudutaan tekemään vastaisuudessakin.

Verkkohyökkäykset tulevat jatkumaan tulevaisuudessakin. Varmasti myös etenkin tulevien lähikuukausien aikana.

10

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nykyajan järjestelmiin ei ole pääsyä muilla ulkopuolisilla kuin NSA:n kavereilla tiedustelulakien avulla.

    • Anonyymi

      Kyllä on. Nimittäin hakkereilla. Jos pystyvät murtamaan salaussysteemit.

    • Anonyymi

      Korjaus: jos etenkin laitteiden suojaukset ovat huonot ja heikot, huonosti päivitetyt, tai vanhat systeemit, tai niissä on turvallisuusaukkoja, niin hyvä ja taitava hakkeri pystyy murtautumaan minkä tahansa yrityksen, organisaation, puolustusministeriön, tai tahon tietokonejärjestelmiin ja verkkoon.

    • Anonyymi

      Odotettavissa on lähiaikoina entistä enemmän kyberhyökkäyksiä Venäjän suunnalta päin. Ja tulee ajan saatossa lisää ilmatilaloukkauksia.

      Presidentti ja pääministeri ovat tottakai, aivan oikeassa, esittämissään kannanotoissa tapaus Navalnyin kohdalla. Että lakia ja oikeutta ei ole noudatettu Navalnyin kohdalla. Ja että syytteet ovat aika pitkälti tekaistuja. Demokratiaa Venäjällä ei ole tainnut juuri koskaan olla sen historiassa ja politiikassa.

      Mutta kuten yllä jo sanoin, Venäjä kostaa aina jollakin tavalla kaiken kritiikin, jota sitä kohtaan esitetään.

      • Anonyymi

        Navalnyi ei kuulu hakkerointihyökkääjiin, luulen ma.
        Hän hätyyttelee eri tahoja.


      • Anonyymi

        Ei ole varmaan sattumaa että venäjän ilmatilaloukkauksia aina sattuu Porvoon edustalla. Porvoossa kun todistetusti löytyy kaikista rikollisimmat poliisit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole varmaan sattumaa että venäjän ilmatilaloukkauksia aina sattuu Porvoon edustalla. Porvoossa kun todistetusti löytyy kaikista rikollisimmat poliisit.

        Todistelu ketjut ovat kyll täynnä musta aukkoja.


    • Anonyymi

      Poliisilaitos voi tappaa tässä maassa ihmisiä helpolla tavalla. Ei tarvitse muutakuin kirjoittaa jonkun ihmisen tietoihin muutakuin mahdollinen pedofiili.

      Tällöin pysähtyvät kaikki rikostutkinnat jotka tämä maalitettu ihminen yrittää tehdä auttamisekseen.

      Kaiken lisäksi poliisissa on homekorvia jotka keskeyttävät tutkintoja vaikka siitä syystä, että joku on tuntenut jonkun rikollisen ja joutunut siksi ratsiaan. Ratsiassa on vaikka löydetty vaikka pronografiaa ja pumpattava Barbara niin tällainen ääliöpoliisi voi katkaista tutkinnan ja antaa maalitetun viattoman ihmisen joutua rikollisten murhaamaksi.

      Tällaiset idioottipoliisit luulevat vartioivansa moraalia ja järjestystä vaikka todellisuudessa he antavat jalansijaa vaikkapa Suomessa jatkuvasti kasvaneelle jengirikollisuudelle. Löytyy vaikkapa Lapualta tai ihan mistä vaan.

    • Anonyymi

      Terapiakeskus vastaamon hakkerointi on ollut säälittävän poliisina työskentelevän mätämunan tekosia.

    • Anonyymi

      Tämä syksyinen eduskuntaa ja presidenttiäkin kuohuttanut hakkerointi tapahtui kuitenkin Suomen suppeassa edunjakopiirissä.
      Toista on ollut tohinat kun Max Mosley ja Rupert Murdock ratkoivat oikein/väärin-akselilla. 2010-luvulla.
      Silloinkin rehellisyys voitti, valehtelija joutui nöyrtymään.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1756
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1292
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1243
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1240
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1146
    7. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1137
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      594
      1103
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1014
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      954
    Aihe