Vastikkeen nousun riski

Anonyymi

HASOn käyttövastikkeet ovat tällä hetkellä varsin edullisella tasolla, mutta hieman epäilyttää se, tulevatko nuo jatkossakin pysymään maltillisella tasolla ? HASOn sivuilta löytyy tällainen "vastaus": Tulevaisuuden vastikekehitykseen vaikuttavat oleellisesti inflaation ja euribor-koron kehitys, koska ne vaikuttavat pääomakuluihin, jotka ovat noin 60 prosenttia kokonaiskuluista.

8

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      HASO laittaa myös alentuneet kustannukset vastikkeisiin. Tänään tuli tieto ensi vuoden vastikkeetta, joka alenee neliössä viidellä kympillä kuukaudessa.

    • Anonyymi

      Onhan itsestään selvää jos korot nousee niin kaikkien hintojen nousu on siitä seurausta, Hasossa se vain on pienempää kuin muidenyhtiöiden vastikkeissa.
      Asumiskustannukset on omistus- vuokra- ja asumisoikeusasunnoissa riippuvaisia yhteiskunnan muuttujista niin lämmön energian kuin muidenkin asiaan vaikuttavien muuttujien vaikutuksesta, näitä on vaikea ennutaa vuosikymmeniä eteenpäin.

      • Anonyymi

        HASO on varmasti turvallisin ja edullisin valinta asumisoikeusyhtiöksi. Niin nyt kuin tulevaisuudessakin


    • Anonyymi

      Inflaatio on vaan hyvä asia ja ilman sitä koko asojärjestelmän rahoitus jouduttaisiin rukkaamaan uusiksi.

      Korot onkin sitten huonompi asia varsinkin sellaisissa kohteissa joissa ei lainaa ole ehditty lyhentämään paljoakaan lainan takaisinmaksun takapainoitteisuuden takia.

      • Anonyymi

        Tuo lainojen takaisin maksun takapainotteisuus taitaa tosiaan tuoda korotuksia uudistuotannon käyttövastikkeisiin ajan myötä, etenkin jos ja kun korkotaso nousee.


    • Anonyymi

      HASOja on kai alettu rakentamaan 90-luvulta lähtien. On sitten mielenkiintoista nähdä kun talot tulevat peruskorjaus ikään.

      • Anonyymi

        Kyllä vanhimmat asot ovat 90-luvun alusta ja ne ovat jo pian 30 vuotta vanhoja. Eikö Helsingissä niitä siis peruskorjata? Ainakin Turussa 90-luvun asumisoikeusasuntoja peruskorjataan täyttä päätä ja on peruskorjattu jo vuosia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vanhimmat asot ovat 90-luvun alusta ja ne ovat jo pian 30 vuotta vanhoja. Eikö Helsingissä niitä siis peruskorjata? Ainakin Turussa 90-luvun asumisoikeusasuntoja peruskorjataan täyttä päätä ja on peruskorjattu jo vuosia.

        Riippuu vähän siitä mitä sillä peruskorjauksella tarkoitetaan. Yleisesti peruskorjauksella tarkoitetaan esim. linjasaneeraus, julkisivuremontti tai kattoremonttia. En jaksa uskoa, että Turussakaan peruskorjattaisiin 30v. ikäisiä taloja. Linjasaneerauksen vanha ohje oli, että 40v ja putkien uusinta olisi aiheellista ja tällä hetkellä putkiremontit tehdään keskimäärin noin 50v. taloihin. peruskorjauksia tehdään tällä hetkellä helsingissä 40-70vuotiaisiin taloihin.
        Helsingin keskustassa saatetaan tehdä julkisivuremontteja tiheämmin kuin jossain periferiassa. Kampissa uusittin julkisivu alle 40v. taloon eikä siinäkään ollut kyse, että seinät olisivat olleet teknisen ikänsä ehtoopuolella vaan, että siinä vaihdettiin kusenkellertävät pikkuruiset neliölaatat tummanharmaisiin isompiin suunnikkaan muotoisiin laattoihin eli kyseessä oli enemmänkin ulkonäkökysymys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6223
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3788
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1965
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1949
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1778
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      20
      1470
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1458
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe