Aihe

Reklamaatio ja palautteen antokin Hasoon kannattaa aiheesta!

Anonyymi

Saatiin alustavaa tietoa tulevan vuoden 2021 vastike-kustannuksista kuten myös kk vesimaksun ennakon alenemisesta!
Takavuosien huomattavaan käyttövastikkeen (vuokra) alenemaan ei päästy kuten muutamia vuosia sitten jopa perättäisinä vuosina.
Mutta pienikin alennus entiseen nähden on parempi kuin samansuuruinen kustannusten nousu.
Vesimaksu yhtiössämme jonka suuruus pari viime vuotta on ollut korkeimmalla mahdollisella tasolla, vaihtelee kummallista kyllä niin Haso-taloissa eri puolilla merkittävästikin!
Viime vuonna toim-johtajan tiedotteessa joka oli samalla sekä vesimittareilla - että mittarittomille taloyhtiöille saman sisältöinen viesti.
Siinä tuli ilmi (2019) yllättäen että mittarittomien talojen ja talouksien kk vesimaksu joka perustuu pääosin henkilömääriin asunnoissa oli halvempaa kk maksua kuin esim. meillä joissa asuntokohtainen mittari on käytössä - missä kussakin milläkin teholla ja tavalla!?

Tätä ihmettelin ja myös kyselin tältä muutenkin vastuualueensa aso-asioista hyvin vaikenevalta toimitusjohtajalta suoraan. Eikä vastausta siihen missään muodossa ja selitystä - miksi vesimaksujen ennakko mittarilla varustetuissa asunnoissa /taloissa on korkeampaa!?

Sittemmin on käynyt ilmi asukkaan kertomana ( hlö mukana myös talotoimikunnassa siellä) että juurikin Hekan vuokra-asunnoissa on yllättävän paljon pienempi vesimaksu ihan uuden alueen kiinteistöissä nekin ja on 15 euroa kuukaudessa vuokran lisäksi! Siis 15 -euroa kk, ja vesimittareita ei tiettävästi ole!?

Mikä tekee sen eron että osassa Hason asuintaloissa (useimmat kuten tiedämme ovat varsin uusiakin) on näin suurta eroa vesimaksuissa ja vielä verraten Hekan vuokarataloihin on vaikea ymmärtää?
Eikä se että oli tai on talo uudempi tai vanhempaa tuotantoa voi olla syy maksujen erisuuruiseen määrään!

Mutta oliko tämä nyt tämän hiljaisen vaikenija toim. johtajan "vastaus" että tulevana vuonna vesimaksu alenee noin 2- vuoden takaiseen määrään ( ja on siis ennakkoa joka tasataan vuoden lopulla)!
Muut kustannukset ja kuluerät olisi odotettavaa laskisi jopa vuosittain myös enemmän kuten kerroin vuosia sitten tehtiin.
Korot (jos ja kun yhtiöissä omaa lainaerää ) ovat olleet jo 10-vuoden ajan euro.maiden tasolla lähes 0-% korolla!
Kustannuksia ovat nostaneet myös kaiken aikaa lisätyt ( vanhan isännöintitoimiston) henkilöstökulut - joiden tarpeellisuudesta ei kukaan ole esittänyt mitään faktaa!
Nyt uuden toivottavasti tehokkaamman isännöinnin kautta kuluja edelleen karsitaan myös toimistokohtaisesti mm. Helsingissä!

On siis oltava tyytyväinen 17 - euron kk ennakko vesimaksun ennakko alenee näin ja tässä ajassa!

Hyvää alkavaa vuotta !

3

152

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Itse asuin Hason asunnossa ja muutin pois muutama kuukausi sitten. Isännöitsijäntoimiston vaihto ei ainakaan laske hintoja. Vanhan isännöitsijätoimiston kulut näkyivät vuosittain talohallitukselle lähetetyissä laskelmissa Uusi toimisto varmaan tuplaa kustannukset. No, eipä enää haittaa vaikka Hason halvat vastikkeet vähän nousevat. Riittää ainakin valittajilla narisemista ja kirjoitettava.

  • Anonyymi

   Meillä jakoivat avoimella tiedotteella kuukausivuokran korjauksen postiluukusta, jossa siis tiedotettiin kuukausivuokralaskelman kera, että postipalvelun kautta lähetetyssä vastikelaskussa on virheellinen vesimaksuennakko.
   Voisivat vähän terästäytyä tuossa, sillä eihän se nyt kuulu kaikkien nähtäväksi minkä verran tai ketä laskutetaan huoneistosta.

  • Anonyymi

   Joo ja kyllä kannattaa!
   Vesilaskutuksen "tasaus" saapui vaikka itse laskutus-vuokranmaksu kautta on jäljellä uudelle vuodelle pitkälle.
   Palautusta pikkuisen verran sen jo kalliisti perityn 21 e/kk maksun ennakkoon!

   Hyvä näin sillä olin jo varma tulee jälkilaskua kun kulunut vuosi on veden kulutuksen kannalta myös erilainen.
   Mutta nyt ilm. uudet ohjeet tai muuta, ja uusi toiminnan harjoittaja ei osaa vielä ottaa aso-asukkaiden vedenkulutuksen kautta itselleen ylihinnoittelun kautta lisätuloa kuten edellinen päätoimija?
   Enkö "meeminen" äänetön yhtiömies tj. myös on siinä jonkunmoinen estäjä?

   Nyt voi olla erilainen vuosi tulossa jälleen mutta ennakkomaksu tosiaan aleni edellisestä!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   12652
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   3115
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   2184