Aihe

Kissan lymfooma

Millaisia kokemuksia löytyy kissan lymfoomasta, minkä ikäinen kissanne oli sairastuessaan ja hoidettiinko sairautta jotenkin? Onko kenenkään kissalle annettu solusalpaajahoitoa?

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kokemusta löytyy kissan suolistolymfoomasta. Ikävä tauti. Saatiin erinäisistä syistä ja sattumista johtuen diagnoosi myöhään. Kissa sai solusalpaajahoitoa, joka kyllä auttoi mutta sivuvaikutuksiakin tuli. Hoito lopetettiin, kissan kunto koheni hetkeksi. Jo parin viikon kuluttua hoidon lopettamista oli pakko päästää kissa kärsimyksistään. Se oli ainutlaatuinen kissa, josta en mitenkään olisi halunnut luopua.

  • Omalla kissallani lymfooma todettiin liian myöhään ja syytän siitä itseäni. Syyskuussa otetut verikokeet oli ok, kuten myös lokakuussa otetut röntgenit ja siitä kuvittelin ettei mitään todella vakavaa voisi olla, vaikka kissan ruokahalu huononi. Joulukuussa sitten todettiin ensin paha anemia ja parin päivän päästä ultrassa lymfoomaan viittaavia muutoksia, ei kuitenkaan selvää kasvainta. Lisäksi oli vapaata nestettä vastaontelossa. Kissani oli 15 -vuotias, minkä ikäinen sinun kissasi oli? Lopetettiinko solusalpaajahoito kesken, vai mentiinkö loppuun asti? Itseäni surettaa, kun emme päässeet edes kokeilemaan hoitoa.

   • Anonyymi

    Minun kissani oli vain 11-vuotias. Solusalpaajahoito on suolistolymfooman yhteydessä loppuelämän pituinen, meillä meni alun päivittäisen tabletin jälkeen tabletti joka toinen päivä. Meillä hoito oli keskeytettävä kolmen kuukauden jälkeen ja viimeiset viikot mentiin pelkällä kortisonilla. Hyvässä tapauksessa hoito voi pidentää kissan elämää jopa kaksi vuotta. Mutta kuten sanottu, meillä diagnoosi tuli liian myöhään.

    En tiedä lohduttaako, mutta ehkä sittenkin pääsitte helpommalla, kun hoitoa ei edes aloitettu.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   10629
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   119
   4020