Myö-liike on vaikuttanut positiivisesti Lappeenrannan päätöksentekoon

Anonyymi

Sitoutumattomien tunkeutuminen valtuustoon ja lautakuntiin myö-liikkeen ansiosta on ollut positiivinen asia. Se todetaan tutkijoiden suusta ja poliitikkojen suusta, kun poliittisen ilmapiirin arvioidaan hyväksi ja parantuneen. Puolueiden välinen kissa-hiiri-leikki on ollut vähäisempää ja on keskitytty enemmän asioihin.

Hyvän kierrettä pitää jatkaa. Toivottavasti keväällä on paljon sitoutumattomia ehdokkaita, jotka ovat valmiita käyttämään maalaisjärkeä ja äänestämään aina omantunnon mukaan. Sitä päätöksenteko kaipaa. Henkilöiden nimien perästä pitää jättää pois puoluetunnukset. Jokainen edustaja edustaa kaikkia kaupunkilaisia, ei pelkästään sitä sidosryhmää, jonka papereissa oli ehdokkaana. Sitä on sananvapaus. Sitä on liittymisen vapaus. Sitä on demokratia. Ei voi tietää, kuka on edustajaa äänestänyt. Siksi pitää edustaa kaikkia. Kesken kauden voi vaihtaa valtuustoryhmää ja silti on edustaja, koska valtakirja on henkilökohtainen. Sitä ei pidä antaa minkään puolueen käyttöön. Lappeenrannan päätöksenteko ei kaipaa ohjausta puolueiden pääkonttoreista Helsingistä. Pitää käyttää maalaisjärkeä ja äänestää omantunnon mukaan. Sitä valitsijat edellyttävät.

Miten saadaan mahdollisimman monta sitoutumatonta valtuustoon? Siten, että ehdokkaita on paljon ja lisäksi pienien puolueiden tulee tehdä tekninen vaaliliitto, että äänien yhteismäärä olisi mahdollisimman suuri. Sitä kautta aukeaa paljon valtuustopaikkoja. Sitä kautta suuret puolueet jäävät toiseksi ja kolmanneksi. Sitä kautta tulevaisuuden päätöksentekoilmapiiri on nykyistäkin parempi. Silloin jokainen edustaja tuntee voivansa vaikuttaa.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Päättäjien mielestä myönteiseen päätöksentekoilmapiiriin vaikuttavat etenkin avoimuus ja vaikutusmahdollisuudet. Päättäjien arviot oman kuntansa tilanteesta korreloivat kuntalaisten kunta-arvioiden kanssa. Siis avoimuus ja vaikutusmahdollisuudet.

      Jos Anneli Kiljunen sanoo, että me sdp:ssä olemme sitä mieltä, että... niin se ei ole avointa eikä kuvasta vaikutusmahdollisuuksista. Sillä osoitetaan, että olisi yksi mielipide ja kaikki ovat samaa mieltä, Se ei ole kuitenkaan tilanne, vaan voi olla, että enemmistö on sitä mieltä, mitä Anneli sanoo, mutta osa on toista mieltä ja jotkut voivat olla kolmatta mieltä. Puolueiden omien jäseniensä mielipiteiden vaimentaminen vähentää avoimuutta ja vaikutusmahdollisuuksia.

      Hyvä päätäksentekoilmapiiri syntyy avoimuudesta ja vaikutusmahdollisuudesta.

    • Anonyymi

      Äänestän ehdottomasti sitoutumatonta tulevissa vaaleissa. Päätöksenteossa ei tarvita mitään puolueohjausta ja kaupunkilaisjärkeä.

      Sitoutumattomille pitkä lista ja tekninen vaalilitto kaikkien pienpuolueiden kesken takaa paljon valtuustopaikkoja.

      Terve maalaisjärki ja äänestäminen oman tunnon mukaan on järkiteko ja demokratiaa.

      • Anonyymi

        Mitä sitoutumaton tekee lentokentän kanssa ?


    • Anonyymi

      Myö-liike liittoutui kokoomuksen kanssa ja äänestää kokoomuksen ehdotusten ja esitysten puolesta. Aloittaja on ilmiselvästi kokoomuksen kannattaja.

    • Anonyymi

      Äänestän Persua.
      Heidänkin riveistään löytyy sellaisia, jotka eivät puoluekuria kumartele, eikä PS sitä juuri muutenkaan käytä. Maalaisjärjen käyttö on siis sallittua.

      Bonuksena tulee vielä suurempi läpimenomahdollisuus.
      Extrabonuksena kaikenlaisten piiperöiden peppukipu.

    • Anonyymi

      Sitoutumattomat äänestävät omantunnon mukaan, ei jonkun puolueen mukaisesti. On häpeäksi antaa oma valtakirjansa jonkun puolueen käyttöön. Se on äänestäjille pyllistämistä.

      Meillä voi Lappeenrannassa olla asiat paljon paremmin kuin Suomessa keskimäärin. Ei tarvitse tyytyä siihen, mitä Arkadianmäellä päätetään. Meillä on omat asiat ja itsenäinen valta päättää parhain päin. Sen takia puolueiden ohjaus on huono idea. Olemme itsenäinen kaupunki. Oma näkökulma, viisaita ajatuksia. Voimme olla Suomen paras. Maalaisjärki ja omantunnon mukainen päättäminen kaikki yhdessä on avain hyviin ratkaisuihin. Eniten vapaasti äänestäen saanutta kannatusta voittakoon. Se edustaa kuntalaisten mielipidettä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe