Aihe

Myö-liike on vaikuttanut positiivisesti Lappeenrannan päätöksentekoon

Anonyymi

Sitoutumattomien tunkeutuminen valtuustoon ja lautakuntiin myö-liikkeen ansiosta on ollut positiivinen asia. Se todetaan tutkijoiden suusta ja poliitikkojen suusta, kun poliittisen ilmapiirin arvioidaan hyväksi ja parantuneen. Puolueiden välinen kissa-hiiri-leikki on ollut vähäisempää ja on keskitytty enemmän asioihin.

Hyvän kierrettä pitää jatkaa. Toivottavasti keväällä on paljon sitoutumattomia ehdokkaita, jotka ovat valmiita käyttämään maalaisjärkeä ja äänestämään aina omantunnon mukaan. Sitä päätöksenteko kaipaa. Henkilöiden nimien perästä pitää jättää pois puoluetunnukset. Jokainen edustaja edustaa kaikkia kaupunkilaisia, ei pelkästään sitä sidosryhmää, jonka papereissa oli ehdokkaana. Sitä on sananvapaus. Sitä on liittymisen vapaus. Sitä on demokratia. Ei voi tietää, kuka on edustajaa äänestänyt. Siksi pitää edustaa kaikkia. Kesken kauden voi vaihtaa valtuustoryhmää ja silti on edustaja, koska valtakirja on henkilökohtainen. Sitä ei pidä antaa minkään puolueen käyttöön. Lappeenrannan päätöksenteko ei kaipaa ohjausta puolueiden pääkonttoreista Helsingistä. Pitää käyttää maalaisjärkeä ja äänestää omantunnon mukaan. Sitä valitsijat edellyttävät.

Miten saadaan mahdollisimman monta sitoutumatonta valtuustoon? Siten, että ehdokkaita on paljon ja lisäksi pienien puolueiden tulee tehdä tekninen vaaliliitto, että äänien yhteismäärä olisi mahdollisimman suuri. Sitä kautta aukeaa paljon valtuustopaikkoja. Sitä kautta suuret puolueet jäävät toiseksi ja kolmanneksi. Sitä kautta tulevaisuuden päätöksentekoilmapiiri on nykyistäkin parempi. Silloin jokainen edustaja tuntee voivansa vaikuttaa.

7

53

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Päättäjien mielestä myönteiseen päätöksentekoilmapiiriin vaikuttavat etenkin avoimuus ja vaikutusmahdollisuudet. Päättäjien arviot oman kuntansa tilanteesta korreloivat kuntalaisten kunta-arvioiden kanssa. Siis avoimuus ja vaikutusmahdollisuudet.

   Jos Anneli Kiljunen sanoo, että me sdp:ssä olemme sitä mieltä, että... niin se ei ole avointa eikä kuvasta vaikutusmahdollisuuksista. Sillä osoitetaan, että olisi yksi mielipide ja kaikki ovat samaa mieltä, Se ei ole kuitenkaan tilanne, vaan voi olla, että enemmistö on sitä mieltä, mitä Anneli sanoo, mutta osa on toista mieltä ja jotkut voivat olla kolmatta mieltä. Puolueiden omien jäseniensä mielipiteiden vaimentaminen vähentää avoimuutta ja vaikutusmahdollisuuksia.

   Hyvä päätäksentekoilmapiiri syntyy avoimuudesta ja vaikutusmahdollisuudesta.

  • Anonyymi

   Äänestän ehdottomasti sitoutumatonta tulevissa vaaleissa. Päätöksenteossa ei tarvita mitään puolueohjausta ja kaupunkilaisjärkeä.

   Sitoutumattomille pitkä lista ja tekninen vaalilitto kaikkien pienpuolueiden kesken takaa paljon valtuustopaikkoja.

   Terve maalaisjärki ja äänestäminen oman tunnon mukaan on järkiteko ja demokratiaa.

   • Anonyymi

    Mitä sitoutumaton tekee lentokentän kanssa ?


  • Anonyymi

   Myö-liike liittoutui kokoomuksen kanssa ja äänestää kokoomuksen ehdotusten ja esitysten puolesta. Aloittaja on ilmiselvästi kokoomuksen kannattaja.

  • Anonyymi

   Äänestän Persua.
   Heidänkin riveistään löytyy sellaisia, jotka eivät puoluekuria kumartele, eikä PS sitä juuri muutenkaan käytä. Maalaisjärjen käyttö on siis sallittua.

   Bonuksena tulee vielä suurempi läpimenomahdollisuus.
   Extrabonuksena kaikenlaisten piiperöiden peppukipu.

  • Anonyymi

   Sitoutumattomat äänestävät omantunnon mukaan, ei jonkun puolueen mukaisesti. On häpeäksi antaa oma valtakirjansa jonkun puolueen käyttöön. Se on äänestäjille pyllistämistä.

   Meillä voi Lappeenrannassa olla asiat paljon paremmin kuin Suomessa keskimäärin. Ei tarvitse tyytyä siihen, mitä Arkadianmäellä päätetään. Meillä on omat asiat ja itsenäinen valta päättää parhain päin. Sen takia puolueiden ohjaus on huono idea. Olemme itsenäinen kaupunki. Oma näkökulma, viisaita ajatuksia. Voimme olla Suomen paras. Maalaisjärki ja omantunnon mukainen päättäminen kaikki yhdessä on avain hyviin ratkaisuihin. Eniten vapaasti äänestäen saanutta kannatusta voittakoon. Se edustaa kuntalaisten mielipidettä.

  • Anonyymi

   Demarit ei osaa talousasioita. Ei jatkoon.

   Ympäistöasiat eivät ole vihreiden yksinoikeus. Vihreät on yhden asian puolue. Ei jatkoon.

   Sitoutumattomat peliin. Pitkä ehdokaslista ja tekninen vaaliliitto pienpuolueiden kanssa tuo voiton.

   Jos on poliittista kokemusta, niin se on haitta ei etu. Terve maalaisjärki riittää oikein hyvin. Jos ei tiedä, mikä on tuloslaskelma ja tase, niin ei asiaa valtuustoon.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   346
   25126
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14239
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   349
   11753
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   110
   8752
  5. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   548
   6022