Minä en osaa parhaitten veroisia. Mikä sen salaisuus on ?
Kuinka moni tykkää silakkalaatikosta ?
Kuka osaa tehdä hyvän silakkalaatikon ?
30
1920
Vastaukset
- Anonyymi
Osaatko sinä' tehdä aloituksen maahanmuutosta?
- Anonyymi
Ei nyt kukaan maahan muuta, kun meillä on tämä koronnaari. Odottavat kyllä, että pääsisivät taas muuttamaan.
- Anonyymi
Minä tykkään, oli ensimmäinen ruoka minkä valmistin lasteni isän kanssa yhteen muuttaessa. Oli maukasta.
- Anonyymi
Lapsuudenkodissa jouduin syömään sitä. Ei ikinä enää sen jälkeen.
- Anonyymi
Jep.
Pidän paljon silakkalodjusta ja teenkin sitä, kaupanlodjut ok, mutta niissä ja itsetehdyssä hyvin iso ero.
En mä tiedä mitään erikoista kikkaa, ehkä ite laittaa enenpi kalaa ja perunat parempia. Paljon hifistellään ite perattujen silakoitten puolesta, meitsi aivan liian laiska perkaamaan. Uskon kyllä, ite perkatut on "enenpi kalan makuisia". Lisäks pitää laittaa savupekonia ja riittävästi maustepippuria, etenkin sipulia. Mutta ihan perusresepti siis toimii, kunhan materiaalit on hyvälaatuisia.
Suola, voi, kerma.
Mun mielestä perusruokia osaa laittaa kuka tahansa, etenkin kun netti pullollaan reseptejä.
=DW= - Anonyymi
Tarkoitako oikeaa piikkilankaestettä, kuten intissä minun aikanani kutsuttiin.
Enää ei sitä saa, poistui 70-luvulla listalta.
Läskiä, kaloja, pottuja selä mausteita. Tehdyt silakoista, samalla tapaa muistakin kalalajeista lohi, muikku, ahven ym. Nykyään keitän perunat, melkein kypsäksi samoin liha esikypsennys koska kala kypsentäminen ei vaadi pitkää kypsennys aikaa, kukin tavallaan.
- Anonyymi
omastammielestäni pulajan silakkalaatikko
sinne kuuluisi suolasilakkoja mutta teen sen tuoreista
silakkafileistä
300-400g silakkafileitä
200-300g siankylkeä vähän ruskistettuna, laatikon keskelle ja päälle
pikkasen pippuria ja sipulia
sitten vaan vehnänjauho maitoseos sekaan ja uuniin
njj- Anonyymi
niin ja tulee sinne perunoitakin
2 kg perunoita
250 g suolasilakkaa
3 keskikokoista sipulia
noin 350 g sianlihaa (siankylkeä)
kokonaisia maustepippureita
noin 1 l maitoa
noin 2 rkl vehnäjauhoja
nj
- Anonyymi
Suolasilakkaa silakan pitää olla silakkalaatikossa,
ei muuten tule perinteisen hyvää.
Tavallisista silakkafileistä ei tule mielestäni juur minkään makuista,
vai suolaatteko te ja maustatte niitä tuoreita silakkafileitä ?
Suolasilakoissa on mielestäni jotain muutakin makuna kuin suola,
vai mitä mieltä olette ?
Muistan joskus "nuoremmassa elämässäni" syöneeni suolasilakoista tehtyä silakkalaatikkoa, jossa oli pehmenneet ruodotkin mukana,
jotka irtoavat kyllä helposti kypsyttämisen jälkeen,
mutta itse perkaan ruodto posi, ei ole suuri homma.
Kaupan suolasilakkapurkista riittää kahteen laatikkoon silakat.
Silakkalaatikko n herkkua myös kylmänä. Onko tää jo sairasta ? - Anonyymi
Laittaako kukaan munamaitoa vai eikö se kuulu silakkalaatikkoon ?
Mitä mieltä ?- Anonyymi
ilman munaa tulee hyvää, ja suolasilakt tosiaan antaa makua toisella lailla
laatikkon, samoin kun ennenvanhaa tehtiin sillälailla, että
sulasilli käärittin sanomalehteen, ja laitettiin hellapesään kypsymään
nj - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
ilman munaa tulee hyvää, ja suolasilakt tosiaan antaa makua toisella lailla
laatikkon, samoin kun ennenvanhaa tehtiin sillälailla, että
sulasilli käärittin sanomalehteen, ja laitettiin hellapesään kypsymään
njsuolasilli eikä mikään sula silli
nj
- Anonyymi
Minä tykkään kaikista laatikkoruuista. Silakkalaatikko on yksinkertaisemmista päästä: perunoita, silakkaa, sipulia, maustepippureita, suolaa ja kermamaito.
- Anonyymi
Tuolla reseptillä ei epäonnistu!
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/silakkalaatikko
"Leikkaa silakkafileet paloiksi. Mausta suolalla. Kuori perunat ja pane kylmään veteen. Hienonna sipuli ja tilli. Suikaloi pekoni. Voitele tilava vuoka (2 l).
Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja lado vuoan pohjalle puolet viipaleista, silakkapalat ja puolet pekonisuikaleista. Levitä päälle sipuli ja tilli sekä maustepippurit. Peitä vuoka lopuilla perunaviipaleilla ja ripottele pinnalle suola. Levitä päälle loput pekonisuikaleet.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Kaada munamaito vuokaan niin, että perunaviipaleet juuri peittyvät.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Silakkalaatikko on kypsä, kun munamaito on täysin hyytynyt ja perunaviipaleet pehmeitä. Anna lämmön tasaantua hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa silakkalaatikko porkkanaraasteen ja etikkapunajuurien kanssa."- Anonyymi
Hyvä ohje !
Mutta:
Porkkanaraaste on puiseva jäänne joltain ajalta, kun ei paljon muutakaan ollut, se on kamalaa
oranssinväristä kuitua. Se pilaa minkä hyvänsä aterian
tai kaaliraaste, jossa on pari puolukkaa seassa. Se on myös joku pula-ajan jäänne,
pula-ajan "salaatti", kun vitamiinia piti jostain saada.
Punajuuriviipaleet etikka-sokeriliemessä menettelee. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyvä ohje !
Mutta:
Porkkanaraaste on puiseva jäänne joltain ajalta, kun ei paljon muutakaan ollut, se on kamalaa
oranssinväristä kuitua. Se pilaa minkä hyvänsä aterian
tai kaaliraaste, jossa on pari puolukkaa seassa. Se on myös joku pula-ajan jäänne,
pula-ajan "salaatti", kun vitamiinia piti jostain saada.
Punajuuriviipaleet etikka-sokeriliemessä menettelee."Se on myös joku pula-ajan jäänne, pula-ajan "salaatti""
No, eikös tuo pula-aika ole tuttua joka ikinen päivä kun Suomessa asuu ?
Vai oletko osanut ryövätä niitä yhteisiä varoja valtiolta ja Eurostoliitosta ?
- Anonyymi
Tuli mieleen, miksipä ei voisi kokeilla savusilakoista tehdä "silakkalooraa"
Ruotisi ja kuorisi aimo kasan niitä,,eikä ruotoja joita inhoan tuollaisissa sapuskoissa?
Perunat hieman esikeitettyinä viipaleiksi, tomaattimurskaa ja munamaito, pippuria, suolaa..uuniin 45 min. Taidanpa kokeilla itse.- Anonyymi
Sattuikin.
Tein tossa yks päivä lodjun savusiiasta. Oikeestaan oli jostain laatikon ja kiusauksen välistä, kun en viitsinyt perunoita kovin pieneksi siipalaloida. Aika normaali resepti pottuja, kalaa, sipulia,munakermaa, pekonia ja pippureita. Kala ja pekoni oli aika suolaisia, niin en lisännyt suolaa, ihan oli sopeva suola ja muutenkin ihankin hyvän makuista. Mä laitoin tota pekonia, koska siika ei ole kovin rasvainen kala, Ikävä kyllä sattui aika paska pekoni, ei siinä ollut juurikaan läskiä, ois voinut olla paljon enenpikin. Juu ja vuokaan voita.
Voi, suola, kerma, ei voi pahasti mennä pieleen.
Tomaattimurskasta muistui mieleen savukalatomaattisossi pastalle. Muuten ihan normisoossi, kuka nyt mitenkin tekee. Pirun hyvää, mutta savukalaa ei parane hirmu paljoa laittaa, puolet tonnikalaa, tai herkkusieniä tms, niin toimii hyvin.
Mä en hirveesti tee reseptien mukaan, tokikin niitä lueskelen. Useinkin onnistuu, joskus jopa erittäin hyvin. Ainut kunnon solkku tuli, kun joskus oli kaapit vähän tyhjiä ja tekasin sitten appelsiinikuoriohraton. Se oikesti maistui yökille, eikä ulkonäkökään ollut erityisen ruokahalua kiihottava :D
=DW= - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sattuikin.
Tein tossa yks päivä lodjun savusiiasta. Oikeestaan oli jostain laatikon ja kiusauksen välistä, kun en viitsinyt perunoita kovin pieneksi siipalaloida. Aika normaali resepti pottuja, kalaa, sipulia,munakermaa, pekonia ja pippureita. Kala ja pekoni oli aika suolaisia, niin en lisännyt suolaa, ihan oli sopeva suola ja muutenkin ihankin hyvän makuista. Mä laitoin tota pekonia, koska siika ei ole kovin rasvainen kala, Ikävä kyllä sattui aika paska pekoni, ei siinä ollut juurikaan läskiä, ois voinut olla paljon enenpikin. Juu ja vuokaan voita.
Voi, suola, kerma, ei voi pahasti mennä pieleen.
Tomaattimurskasta muistui mieleen savukalatomaattisossi pastalle. Muuten ihan normisoossi, kuka nyt mitenkin tekee. Pirun hyvää, mutta savukalaa ei parane hirmu paljoa laittaa, puolet tonnikalaa, tai herkkusieniä tms, niin toimii hyvin.
Mä en hirveesti tee reseptien mukaan, tokikin niitä lueskelen. Useinkin onnistuu, joskus jopa erittäin hyvin. Ainut kunnon solkku tuli, kun joskus oli kaapit vähän tyhjiä ja tekasin sitten appelsiinikuoriohraton. Se oikesti maistui yökille, eikä ulkonäkökään ollut erityisen ruokahalua kiihottava :D
=DW=Hehhe,,joskus aikoinaan muijan töissä ollessa tein tonnikala-lihakastike kokeilun,,kai kummankin raaka-aineen vähäisyydestä johtuen..
Pottujen kanssa sitä sitten ensin lapsille,,sanoivat että "Iskä, tää on pahaa"
Minä siihen että syökää nyt vaan..maistelin itte ja totesin että "Joo laitetaan vaan kaikki roskikseen"
Sitten pottuja ja voita..ihan ok sellainenkin.
- Anonyymi
Joskus vuosikymmeniä sitten tein maustesilakoista laatikkoa joka kelpasi erittäin nirsolle silloiselle ukolle mukisematta ja pyysi jopa usein tekemään. Itsellä loppui silakoiden syönti sappileikkaukseen jo 30 vuotta sitten ja edelleen maistuu ja haisee pahalle.
- Anonyymi
Maustesilakat olisi varmaan hyvä idea !
- Anonyymi
Onko niitä vanhaajan suolasilakoita vielä kaupassa?
- Anonyymi
Suolasilakkaa myydään muovipurkissa marketeissa.
On vähän aikaa kun olen ostanut (S-marketista)
etten muista tarkkaan onko purkissa kilon verran vai vähän enemmän suolasilakkaa.
Vuokaani riittää kahdeksi kertaa siitä purkista, joka viimeksi ostaessani oli valkoinen
ja siinä punainen kansi. - Anonyymi
Prismat, K-marketit, S-marketit myy mm . Hätälän suolasilakkaa 300 g purkissa
ja "Tiira" merkillä on päätöntä suolasilakkaa ja maustekaloja.
Hätälän tai joku muu oli ruodotontakin.
Googlaa suolasilakka
- Anonyymi
Minun lapsuudessani ei tehty silakkalaatikkoa, koska meillä oli muikkua ja muuta järvikalaa riittävästi.
Itse tunnen tuon nykyajan silakkalaatikon nimellä perunalaatikon, jota kodissani valmistettiin usein.
Siihen vain siivutettiin perunat ja silputiin sipulia, jos niitä sattui olemaan ainakaan lopputalvesta.
Siankylkeä ainakin oli ja sitä suolakalaa, joten siitä vain, peruna viipaleita alimmaksi ja suolakalaa (ehdottomasi suolakalaa, ei mitään tuoretta), mikäli oli siankylkeä, niin sinne väliin, mutta aina päällimäiseksi niitä peruna viipaleita, jotka ruskistuivat niin hyväksi,...jaa oliko siinä kuitenkin niitä sian viipaleita höysteeksi.
Mitään munamaitoa ei tunnettu silloin minun lapsuudessani, koska aina ei kanat munineet, joten usein se neste oli vettä, ehkä höystetty jollain jauholla?- Anonyymi
Minulle silakkalaatikko on kammotus.
Janssonin kiusaus on samasta jutusta versio.
Silakat ruisjauhoissa pyöriteltynä voissa rautapannulla paistettuna ovat nam.
Anjovikset ovat parasta munaleivän päällä.
Beng - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minulle silakkalaatikko on kammotus.
Janssonin kiusaus on samasta jutusta versio.
Silakat ruisjauhoissa pyöriteltynä voissa rautapannulla paistettuna ovat nam.
Anjovikset ovat parasta munaleivän päällä.
Bengsilakat voi jättä, laittaa vaan siansivua, american pekonia
nj - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
silakat voi jättä, laittaa vaan siansivua, american pekonia
njPilkon beikkonia mieluummin pyttikseen.
Tai kiepsahutan juustolla täytettyjen herkkusienten päälle, ikään kuin kapaloin ne ja ei muuta kuin uuniin. Nam.
Beng
- Anonyymi
Oisko tässä vinkkiä kysyjälle 22.10 ?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 505035
Tappo Kokkolassa
Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap233307Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti
Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei281442Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?
Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei1811285- 75990
MAKEN REMPAT
Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna24888Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan
5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee49857Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille
Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel249791Mulla on kyllä
Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..35738Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta
Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt482707