Fiesta 2015 luotettava tai ei?

Anonyymi

Onko fiesta (2015)1,0 80hv Start/Stop M5 (100.000 km) (enää) luotettava auto? Millaiset huollot tulossa vastaan? Millaiset tyyppiviat?

Huonot kokemukset Mk2 dieselfocuksesta joten en tiedä jos uskallao ostaa toista foordia, mutta tuo on kuitenkin kivannäköinen pikkuauto.

12

1663

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ihan toimivia ja kestäviä, mutta jos polkee kaasua, niin soppa maistuu.

  • Anonyymi

   Ihan hyvii autoja ne on. Ei niillä nyt ehkä miljoonaa kilometriä mennä, mutta melko laadukkaita. Itsellä on nyt ensiautoksi hankittu vähän vanhempi fiesta 1980luvulta ja sekin toimii vielä hyvin. Ehkä jo ennemmin kesäkäyttöön kuin jokapäiväseen ajoon mutta kyllä se vielä käyttöautonakin menee. On nuota uudempia fiestoja sukulaisilla ollut. Uusin oli vuoden 2016 fiesta, mutta se myytiin pakon edessä pois. Monella sukulaisella on ollut myös näitä 1990luvun fiestoja ja niiden tekniikka ei kyl rikki mennyt! Kori ruostui sitten hitaasti ympäriltä, mutta niistäkin autoista suurin osa vielä olemassa joko hitsattu ja liikenteessä tai sit vaan seisonnassa. Yhdestä naapurin 1990luvun fiestasta hajosi kone, mutta oli sekin fiesta hyvin toiminut ja varmasti oli paljon ajettu. Yks 1980luvun fiesta jysähti puuhun kun naapuri vähän humalassa ajeli ja ei nää kyllä kovinkaan kolariturvallisii oo. Naapuri selvisi vähällä, mutta kyl auto meni niin ruttuun ettei kyllä enää läpäisisi törmäystestejä noi 80luvun Fiestat. Auto oli jo noin 30vuotta törmäyksen aikoihin ja aika mätä. Muistan että sen törmäyksen näkemisen jälkeen pidin turvavöitä jopa koulumatkalla linja-autossa vaikkei siihen pakotettu. Ford Fiesta on hyvä pikkuauto ja toimii vielä kymmenienkin vuosien ikäisenä. Itse pysyn Ford miehenä todennäköisesti koko ikäni siksi että Ford vain on paras.

   • Anonyymi

    Ketä kiinnostaa sinun historia kokemukset?


   • Anonyymi

    Johan tuolla tarinalla voi lopuksi iäksi foorttimieheksi alkaakin. Toivotaan että firma pysyy pystyssä sen aikaa. Ootte te niin periaattteen miehiä, kun isoisällä oli hoppa niin on se kyllä mullakin.


  • Anonyymi

   Ihan toimiva peli. Itselläni oli uutena hankittu vm. 2014, viime keväänä lähti vaihtoon, kun tuli tarvetta isommalle autolle.

  • Anonyymi

   Ihan hyviä kokemuksia. Ainoa huolto-ohjelman ulkopuolinen remontti oli jarrujen puhdistaminen ja herkistäminen. Tarkkaa hintaa en muista, mutta ei maksanut paljoa.

   80 heppainen ei tehoilla pullistele, mutta riittää normikäytössä. Soppa moottorille maistuu, jos polkee kaasua kovin innokkaasti. Tasaisessa ajossa pieniruokainen. Halvat huollot merkkihuollossa (RS-huolto), mutta jakohinan vaihto tulee olemaan kallis operaatio. Tosin edessä vasta 250000 km/10 vuotta.

  • Anonyymi

   Hyvä auto, mutta muista vaihtaa etujouset 50000 kilsan välein.
   Hhhhaaaaaaa

  • Anonyymi

   Fordit on ihan luotettavia autoja kunhan tottuu vaan siihen että kaikki toimii vähän niin ja näin, aina on vienyt perille mutta pipo kannattaa muistaa ottaa näin talvella mukaan.

  • Anonyymi

   Minulla 2014 100 HP
   Kerran vuoteen tehty huolto ja se on riittänyt.
   Nyt ajettu 78 000 ja hyvin on toiminut

  • Anonyymi

   Kovasti on mäntävikoja ,,siis moottori vaihtoon,,ei kannata vedättää vaan kierroksia ajoon niin männät pysyy ryhdissään,mutaa pienillä kierroksilla tuntuu että se alkaa ja jotain sattuu moottorissa ja mäntä alkaa klapiseen reiässään,,, sellaisia ne on muuten sika hyvä ajaa monta kertaa muikeempi kuin joku corolla

   • Anonyymi

    Fiesta on sisustaltaan huomattavasti laadukkaampi ku joku japanilainen vastaava eikä tekniikkaakaan voi moittia. Eihän ne varmaan mitään huipputehokkaita ole, mutta saahan siitä sitten sitä ST mallia jos tehokkaan haluaa. Itse oon istunut sellasessa ja kyllä kulki hyvin. Sitä yksilöä oli vähän vielä muokattu tehokkaammaksi ja kyllä siinä BMW kuskitkin jäi nopeesti tuijottelemaan takavaloja.


  • Anonyymi

   Minulla oli 80-heppainen vm 2014. Uutena ostettu, reilu vuosi sitten tuli eteen pakollinen vaihto isompaan autoon. Hyvin Fiesta pelasi, kilometrejä tuli 69000. Ei tarvinnut tehdä muuta kuin huolto-ohjelman mukaiset huollot. Oli muuten mukava ajettava, mutta 80 heppaa on hieman tehoton.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   115
   4788
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1792
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1081
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   72
   971
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   919
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   356
   845
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   786
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   773
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   771
  Aihe