Aihe

Perinkö isäni lapsen

Isäni sai kaksoset 19-vuotiaana naimisissa olleessaan. Erosi vuodenpäästä. Meni naimisiin uudestaan 20-vuodenpäästä. Itse synnyin tuosta avioliitosta.
En ole tavannut koskaan noita isäni ensimmäisiä lapsia, siis velipuoliani.
-Jos toinen heistä kuolee perinkö hänet jos ei ole testamenttiä eikä hänellä ole oma lapsia ja kummankin kaikki vanhemmat ovat kuolleet. Siis olenko samanlainen periä kuin kaksoisveli?
Terveisin Velipuoli

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Perit velipuolesi, mutta et ole samanlainen perijä kuin eloon jäänyt velipuolesi.

   Velipuolesi perii molempien vanhempiensa sijaisperijänä, sinä perit vain yhteisen isänne sijaisperijänä. Velipuolesi perii siten äitinsä kautta 1/2 jäämistöstä, mutta isän kautta tulevan 1/2 jaatte keskenänne puoliksi, eli koko jäämistöstä sinun osuutesi on 1/4 ja velipuolesi osuus 3/4.

   Viimeksi eläneen velipuolen samoin edellytyksin (+ ettei ole sisaruspuolia tai näiden lapsia myöskään velipuolten äidin taholta) sinä perit kokonaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   10351
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   97
   3753