Koulukiusatun lapsen äiti kertoo kokemuksistaan

Anonyymi

Lukijalta
Koulukiusatun lapsen äiti kertoo kokemuksistaan: Tunnen voimat nielevää raivoa ja surua
Olen yksi niistä vanhemmista, joka on toistuvasti pelännyt lapsensa tekevän itsemurhan, kirjoittaa 13-vuotiaan koulukisatun äiti.

Jaa
Kommentoi
6.1. 7:59
Minä olen yksi niistä vanhemmista, joka on joutunut näkemään oman lapsensa rajun, sydämen murskaavan muutoksen kouluväkivallan uhrina.

Olen yksi niistä vanhemmista, joka pesee lapsensa viiltelyn jäljiltä verisiä vaatteita ja vuodevaatteita. Koska viiltelemällä itseään lapsi pyrkii hallitsemaan ahdistustaan, joka syntyi koulussa, väkivallan uhriksi jouduttuaan.

Olen yksi niistä vanhemmista, joka on toistuvasti pelännyt lapsensa tekevän itsemurhan, koska lapsi haluaa kuolla. Hän haluaa kuolla 13-vuotiaana, välttyäkseen kaikelta siltä tuskalta, mitä hänelle on koulussa aiheutettu.

LAPSELLEMME on aiheutettu kakkostyypin trauma oman ikäluokkansa julmalla toiminnalla. Koulukiusaamisella, oikeammin ilmaistuna kouluväkivallalla, joka tutkitusti jättää aivoihin samanlaisen jäljen kuin kidutetuksi tuleminen.

Eloonjäämisen ja selviytymisen näkökulmasta, evolutiivisesti, laumasta ulos jääminen on tarkoittanut varmaa kuolemaa. Näin ihmisen hermosto tämän myös yhä tulkitsee ja oireet ovat sen mukaiset.

Iloinen, positiivinen ja sosiaalisesti taitava lapsemme on alkanut pelkäämään ihmisiä ja sosiaalisia tilanteita kaikkialla. Hän ei pysty nukkumaan kunnolla, hän on äärettömän väsynyt ja stressaantunut, eikä usko enää hyvään tulevaisuuteen. Jos hän ei viiltele itseään, niin sitten hän oksentaa.

MIKSI lapsemme on joutunut kouluväkivallan uhriksi? Siksi, että hän ei edusta valtaväestöä, hän ei ole hetero. Suvaitsemattomuus on iso ongelma edelleen, 2020-luvun Suomessa!

Siksi, että kaikki kateus hänen sisäistä ja ulkoista kauneuttaan kohtaan on ollut sietämätöntä osalle hänen oman ikäluokkansa edustajia. Tämän lisäksi kateuden aiheena on myös kotiolot. Hyvät ja lämpimät välit vanhempiin, jotka välittävät, tukevat ja auttavat häntä, tuomitsematta.

Kouluväkivallan tekijöille on paikallaan muistuttaa, mitä kaikkea tuollainen käytös kertoo heistä itsestään, heidän kypsymättömyydestään ja kyvyttömyydestään, sekä kateudestaan ja niin edelleen. Kouluväkivaltaan syyllistymällä he julistavat omaa rampauttavaa vajavaisuuttaan, tajuamatta sitä itse.

Syy on aina väkivallan tekijässä, ei uhrissa.

Minä vanhempana tunnen voimat nielevää, massiivista raivoa ja surua vuorotellen, sekaisin ja päällekkäin. Näen painajaisia, olen jaksamisen äärirajoilla.

ME VANHEMMAT teemme valtavasti töitä oman päivätyömme ohella. Etsiessämme apua, taistellessamme ja vaatiessamme lapsemme puolesta. Tukiessamme lastamme parhaan kykymme mukaan, kuten myös hänen sisaruksiaan, jotka nyt jo etukäteen pelkäävät, voiko heille käydä samoin. Jotka pelkäävät isomman sisaruksen puolesta, joka on muuttunut rajusti niin ulkoisesti kuin sisäisestikin ja joka vahingoittaa itseään pelottavalla tavalla.

En voi tässä julkaista kuvia lapsestamme ennen ja jälkeen kouluväkivallan uhriksi joutumista, koska minun on suojeltava lastani. Kuvissa näkyy ravistelevan konkreettisesti, mitä uhrille tapahtuu. Sukulaisetkaan eivät häntä enää tunnista, ero on järkyttävä.

Hinta tulee olemaan kallis myös taloudellisesti. Niin yksilö-, perhe-, kuin yhteiskuntatasolla. Pahoin voivat väkivallan kohteen ja hänen perheensä lisäksi myös muun muassa koko luokallinen oppilaita, osa heistä myös sijaistraumatisoituu ja luokan tunnelma ahdistaa koko ryhmää.

OPETTAJILLE ei anneta riittävästi koulutusta ja työkaluja puuttua kiusaamiseen. Hekin väsyvät ja tuntevat syyllisyyttä kouluväkivallan edessä, kaiken muun työtaakkansa lisäksi. Osa heistä ei tunnu välittävän ja jotkut kiusaavat itse oppilaitaan.

On KiVa Koulu -ohjelmaa ynnä muita tapoja puuttua, mutta jos olemassa olevat keinot eivät ole riittävän tehokkaita, eikö silloin ole aika kokeilla jotain muuta?

Kokemusten mukaan poliisin puuttuminen asiaan on ollut tehokkain keino kitkeä kouluväkivaltaa. Olisiko aika antaa poliisille resursseja kouluväkivallan ehkäisyyn ja lopettamiseen? Tukemaan koulun työtä väkivallan vastustamisessa?

Uhrin arvosanat laskevat, hän saattaa joutua vaihtamaan koulua tai luokkaa, tai hän ei pysty käymään koulussa ollenkaan.

MITÄ SEURAUKSIA tulee väkivallan tekijöille? Riippuu koulusta ja paikkakunnasta. Joka tapauksessa harvoin mitään todella pysäyttävää.

Toisen oppilaan julmasti murskanneet voivat edelleen jatkaa samalla luokalla ja edetä normaalisti koulutiellään.

Mitähän tapahtuisi, jos tekijät jätettäisiin luokalleen tai joutuisivat pienryhmään, koska selvästikään heidän sosiaaliset taitonsa eivät riitä ryhmässä toimimiseen tai luokka-asteelta seuraavalle siirtymiseen?

Työelämässä työyhteisöön sopeutumattomuus on irtisanomisen peruste. Eikö henkistä tai fyysistä väkivaltaa toista oppilasta kohtaan käyttävä, rikokseen syyllistyvä oppilas ole sopeutumaton ryhmään?

Väsynyt, vihainen ja surullinen äiti

Kirjoitus julkaistaan nimimerkillä lapsen henki

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Käsittämätön suru kaikkien nuorten puolesta,
   mikä kumma tekee elämän niin vaikeaksi että pitää joku tappaa kiusaamalla kuoliaaksi,

   mikä suomessa on on menny niin pieleen,

   onko / oliko syy sittenkin

   VAPAA-KASVATUS

   suuri tyhmyys ahneus kansalaisten eriarvoistav politiikka joka alkoi ilmeta 1970 luvulla kansakuntamme mätäpaiseeksi,

   sekö pilasi koko kansamme,

   • Anonyymi

    se se pilasi , se oli lipposen politiikkaa silloin, ja seuraukset on karmeita,


  • Anonyymi

   Eikö ko. äiti tehnyt asialle mitään muuta kuin pelkäsi ja suri? - Nm. Olisi kannattanut

  • Anonyymi

   Miten hyvä kirjoitus aiheesta, josta ei ole edes puhuttu!

   Kokenut sen kauheuden.

   • Anonyymi

    Mitä tahansa olisi 60-luvun lopulla tehnyt ja yrittänyt, se ei tuottanut tulosta.

    Se oli yrittämistä ja kidutusta vanhemmillekin.

    Poika oli lahjakas ja .... hän murtui täysin 7 vuodessa.


  • Anonyymi

   Kiusaajat olisvat ne, joiden kuuluisi siirtyä toiseen kouluu, ei ne kiusatut.

   • Anonyymi

    Todellakin, hän on ilman omaa syytään joutunut kiusatuksi, koska ei ole luonteeltaan hyökkäävä!

    Mutta tuo aggressiivisemman, röyhkeämmän, vahvemman ainainen voitto on väärin!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Todellakin, hän on ilman omaa syytään joutunut kiusatuksi, koska ei ole luonteeltaan hyökkäävä!

    Mutta tuo aggressiivisemman, röyhkeämmän, vahvemman ainainen voitto on väärin!

    Röyhkeän aggressiivinen kerää jengin samanhenkisiä, ja jengissä raakuus lisääntyykin vielä, jos mahdollista.
    Ihminen voidaan tappaa myös niin, että hän jää henkiin ja kitumaan loppuelämäkseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Röyhkeän aggressiivinen kerää jengin samanhenkisiä, ja jengissä raakuus lisääntyykin vielä, jos mahdollista.
    Ihminen voidaan tappaa myös niin, että hän jää henkiin ja kitumaan loppuelämäkseen.

    Kaikki eivät kidu, koska jotkut osaavat punnita ja panna asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja arvojärjestykseen ja kasvattavat itsestään vahvan ja voimakkaan persoonan, joka pärjää, pystyy, kykenee ja menestyy. Etkö oikeasti ole ikinä kuullut yhtään esimerkkiä? - Nm . Mitä muuta jäänyt väliin


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   233
   4013
  2. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   100
   2033
  3. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1989
  4. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1727
  5. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   53
   1627
  6. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1539
  7. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1467
  8. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   85
   1268
  9. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   1224
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   1022
  Aihe