Aihe

lastulevyn maalaus

Anonyymi

Millaisella maalilla voi lastulevy pintaa maalata?Ostin sotkasta laatikko lipaston ,siitä lähtee voimakasta hajua ,on lastulevyä ja ulko pinnat käsitelty jotenkin ,väri valkoinen,mutta sisäpinnoissa ei käsitelty millään .näkyy lastulevy pinta paljaana,siitääkö lähtenee tuo voimakas haju,onko formadehydi joka aiheuttaa hajua? poistaisiko maalaus tuon hajun pois jos maalin vetäis käsittelemättömille osille?Toivon maalarin tai rakennus ammattilaisen mielipiteitä asiaan.
Kiitos jos joku vastaisi

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kysyhän maalikaupasta. Takavuosina oli maalia jonka sanottiin reagoivan formaldehydin kanssa ja estävän sen pääsyn ilmaan. En tiedä, onko nykyään enää tuota myrkkyä lastulevyssä.

  • Anonyymi

   Halvat huonekalut eivät yleensä ole lastulevyä pinnasta, vaan melamiinilla päällystettyä lastulevyä. Melamiinin maalaukseen soveltuvat melamiinimaalit. Esimerkiksi Ronseal tai V33 tarttuu hyvin melamiiniin.

  • Anonyymi

   Ei pitäisi lähteä hajuja, lastulevy ei haise voimakkaasti. Formadehydipitoisuuksille on rajat (E1). Mutta mistäpä tuota tietää missä ovat tavaran teettäneet ja mistä on tehty.

   Osta uusi muualta, helpointa. Ei se maali sitä siellä sisällä pidä jos nyt oletetaan, että formadehydistä olis edes kyse. Vähentää kuitenkin hajua koska se erittyy sisäilmaan hitaan. Erittyy kuitenkin.

   Mutta Suomeen tuotavien tuotteiden pitäisi kaikkien täyttää tuo E1-standardi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   15471
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   322
   5466