Aihe

Mikä olut on

Anonyymi

sinun makuusi ?

38

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Harmittaa, että en voi osallistua keskusteluun koska en käytä alkoholia. Toki olisi niitä kai alkoholittomiakin oluineen kaikkineen. Mutta veikkaan ettei makunsa väärtejä. Miksi teeskennellä juoppoa feikki aineilla. Mieluummin maitoa ja piimää ja vichyä ja mehua.

    • Anonyymi

      Keskari.

      Tarjous lager ok. On niissä eroja, muttei suuria. Aika vähän tulee hifisteltyä kaljan kanssa, joskus harvakseen pari tölkkiä Tuplapukkia, tai Quinnessia. Kyllä kaljoissa eroja on, kuten konjakeissakin, Meitsin makuaisti sen verran kehno, vivahteita ei kai oikein erota, ja se vähäkin katoaa parin törpön jälkeen. Turha mitää artesaanioluita juoda.

      Mä olen tykästynyt keskariin, koska siinä sopevasti alkoholia, alkoholittomat ei maistu "oikealta" kaljalta ja sitten noit vahvat taas liian alkoholinmakuisia. Tuplapukki jostain syystä ok, mutta se niin vahvaa, ei viitsi paljoa killitellä, koska menee päähän liikaa. Guinnesin keskari on mun mielestä paremman makuista, kuin nelosena.

      =DW=

      • Anonyymi

        Unohtui.

        Aikanaan tykästyin sahtiin. Ostan sitä joskus ohikulkiissani Joutsan Alkosta, koska sahti erikoistuote, joka ei monenkaan Alkon hyllykamaa. Onhan se aika ruokaisaa, mutta mun mielestä hyvää. Lisäksi se on aidosti törpöttelytuote, sitä ostaessaan ei tarvi teeskennellä mitään olutasiantuntijaa.

        Mutta siis yleensä lageria keskarina.

        =DW=


    • Anonyymi

      Tumma olut tsekeistä. Tosin nyt olen o,o% oluen ystävä, sieltäkin löytyy laadukkaita.

      • Anonyymi

        Komppaan. Tummasta tykkään. Nollanollat ovat myös ihan laadukkaita.
        Beng


    • Anonyymi

      Jallu-olut sekoitus.

    • Anonyymi

      Lagerit

    • Anonyymi

      ykkös olut tietysti, mutta juon neljännen luokan olutta
      nj

    • Anonyymi

      Karafin valikoimista löytyy mieleisiäni tumman oluen uutteita. Tummaan olueeseen sopii mielestäni tuhti vahvuus.

    • Anonyymi

      Vehnänolutta ja Guinnesia join, ne ei kaikertaneet vatsaa, mutta sitten oli lopetettava
      nekin. Ei vatsa sietänyt olutta enää jostain syystä, eli heikko panos on minullakin
      tähän keskusteluun.

      • Anonyymi

        Guinness on nestemäistä samettia;)
        Lager-olut on jotain jonka juomista täytyy perustella.


    • Sandels tai Lapin kulta. Kolmosena. Tosin onko Lapin kulta mopettanu kolmosen teon koska ainakaa meidän kaupasta sitä ei löydy.

      • Siis lopettanu?😁


      • Anonyymi
        siilivain kirjoitti:

        Siis lopettanu?😁

        Joop.

        Jossain vaiheessa ilmoittivat lopettavansa kolmosen tekemisen vähittäismyyntiin, koska se ei nelosen tultua markkinoille enää mennyt tarpeeksi hyvin kaupaksi. Elikkäs paareista pitäis saada hanakaljana.

        Mä nyt en tiedä tuosta syystä, taisivat kyllästyä vaan myymään sitä pienellä katteella tarjouskaljana, kun brändikin enenpi ois premiumia. Meinaan vaan, hankala koittaa olla premium-kalja, kun on samalla lavalla tarjouslappu päällä. Eli jotenkin niinkuin ite alihinnoittelivat ittensä pois markkinoilta.

        =DW=


      • Anonyymi

        Porin Karhu on ryövännyt keskiolutmarkkinat ainakin Helsingissä. Sitä löytyy näköjään joka kiskasta, kaupasta ja ravintolasta. Ilmeisesti sen myyntikatteet on parhaat.

        Lappalaisen tuotto ei riittänyt vaikka sai valtion kuljetussubventiota etelään tuomisessa. Ikävää.
        Lappalaisen 3:nen on paras maultaan Sandelsin ja Karhun rinnalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joop.

        Jossain vaiheessa ilmoittivat lopettavansa kolmosen tekemisen vähittäismyyntiin, koska se ei nelosen tultua markkinoille enää mennyt tarpeeksi hyvin kaupaksi. Elikkäs paareista pitäis saada hanakaljana.

        Mä nyt en tiedä tuosta syystä, taisivat kyllästyä vaan myymään sitä pienellä katteella tarjouskaljana, kun brändikin enenpi ois premiumia. Meinaan vaan, hankala koittaa olla premium-kalja, kun on samalla lavalla tarjouslappu päällä. Eli jotenkin niinkuin ite alihinnoittelivat ittensä pois markkinoilta.

        =DW=

        Hö. Kolmonen maistui paremmalta kuin nelonen


    • Anonyymi

      Olen nykyisin vähän alkanut lopettelemaan alkoholipitoisten oluiden juontia. Terveyssyyt kyseessä.
      Olen löytänyt hyvän ja maistuvan alkoholivapaan oluen Lidlistä. Nimi on Finkbräu alkoholiton olut. On raikasta ja hyvää. Tulee mieleen ihan kolmosolut, jota join ja juon joskus vieläkin. Valitettavasti!
      Ei kai se alkoholittomankaan oluen liiallinen litkinen hyvää tee elimistölle.

      • Anonyymi

        Onkohan alkoholiton olut sen vaarallisempaa kuin kotikalja ?
        Kotikaljaan voi vahingossa tulla vahingossa tulla vähän promillea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan alkoholiton olut sen vaarallisempaa kuin kotikalja ?
        Kotikaljaan voi vahingossa tulla vahingossa tulla vähän promillea.

        Eikös piimäänkin tullut prosentteja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös piimäänkin tullut prosentteja?

        Oli. Oli joku piimä missä oli prosentteja. Alkuperäinen Kefiiri? Tai joku muu?


    • Anonyymi

      Menee mikä vaan. Lämpimänä ei ihan niin hyvin, pitää malttaa edes hieman jäähdyttää. 12-16 tölkkiä sopivasti lauantaisin.
      (Saunaoluet)

    • Hyvä olut;) No, ei nyt mitään yksittäistä oluttyyppiä tai merkiä ole mutta kotimaisten pienpanimoiden tuotteista ne löytyy. Ja lasipullossa pitää olla. Esim. Kaski Kylmäsavulager ihan maistuva.

      • Anonyymi

        En ikuna hanaa. Pelkään puhtausongelmaa.
        Beng


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ikuna hanaa. Pelkään puhtausongelmaa.
        Beng

        Jaa hygeenia.

        Suomessa kun on toi hyvin toimiva kierrätys kaljapulloissakin, niin mistä hitosta tiedät, että onko käytetystä pullosta juomasi kalja tosiaan juotu puhtaaksi pestystä pulllosta, ties mitä sankkeritippurellisella suulla siitäkin on ennen juotu kaljaa, tai missä pessililmässä tai pimperssa sitä on uitettu?

        Kyllähän lais on hieno tuote, mutta käytetty lasi nyt naarmuuntuu, samentuu, kuluu ja siitä tulee tietenkin päästönsä kierrätyksessäkin. Etenkin logistiikassa palaa paljon naftaa, kun tyhjiä pulloja roudataan paikasta toiseen ja muuta energiaa, kemikaaleja, vettä kuluu niitä peseskellessä.

        Mun mielestä tölkki on parempis vaihtoehto, siinä sentään paluutölkit on puristettu, että rekat ei aja eestaas kuljettaen pelkkää ilmaa. Hanakalja on mun mielestä vähän huono vaihtoehto. Roudataan siinä ilman lisäks hiilihappopulloja ja sen lisäks juomat nautitaan kiertävistä ja pestavista ja saasuttaista, epäterveellisistä lasimukeista ja lisäks vieä pitää olla laitteistot ja tilat jne.

        Hmmm, pitäis kai käväistä paikallisessa, jostain syystä tekis mieli stopea..... :D

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa hygeenia.

        Suomessa kun on toi hyvin toimiva kierrätys kaljapulloissakin, niin mistä hitosta tiedät, että onko käytetystä pullosta juomasi kalja tosiaan juotu puhtaaksi pestystä pulllosta, ties mitä sankkeritippurellisella suulla siitäkin on ennen juotu kaljaa, tai missä pessililmässä tai pimperssa sitä on uitettu?

        Kyllähän lais on hieno tuote, mutta käytetty lasi nyt naarmuuntuu, samentuu, kuluu ja siitä tulee tietenkin päästönsä kierrätyksessäkin. Etenkin logistiikassa palaa paljon naftaa, kun tyhjiä pulloja roudataan paikasta toiseen ja muuta energiaa, kemikaaleja, vettä kuluu niitä peseskellessä.

        Mun mielestä tölkki on parempis vaihtoehto, siinä sentään paluutölkit on puristettu, että rekat ei aja eestaas kuljettaen pelkkää ilmaa. Hanakalja on mun mielestä vähän huono vaihtoehto. Roudataan siinä ilman lisäks hiilihappopulloja ja sen lisäks juomat nautitaan kiertävistä ja pestavista ja saasuttaista, epäterveellisistä lasimukeista ja lisäks vieä pitää olla laitteistot ja tilat jne.

        Hmmm, pitäis kai käväistä paikallisessa, jostain syystä tekis mieli stopea..... :D

        =DW=

        Meinas pizzat tulla....
        Minkä kauhuskenarion onnistuitkaan sorvaamaan perjantain kunniaksi.
        Dw: ei muuta kuin ulos ja hanaaa...
        Beng


    • Anonyymi

      Ei mikään olut maistu hyvältä, mutta juon, jos haluan että tulee hieman humalainen olo. Nyt en juo mitään kun kaverin kanssa ruvettiin tipattomalle. Joskus pitää kokeilla, riippuuko. Eikä käy niin että tipattoman kuukauden jälkeen juon kaksin käsin, kuten yleensä pelotellaan. Päinvastoin, pitkän aikaa tulee otettua paljon vähemmän kuin aikaisemmin.

    • Anonyymi

      Minulle yliopistot käyneelle akateemiselle ihmiselle välillä pitää olla Pirkka-olutta
      Ja juon itseni humalaan iskelmiä kuunnellen.

    • Anonyymi

      Vieläkö pienpanimoita lukuunottamatta oluita tehdään Suomessa tai onko mikään firma enää suomalaisomistuksessa ?

      • Anonyymi

        Oluita tehdään Suomessakin, vaikka marketin oluthyllyjä katsellessa saattaa epäilys hiipiä mieleen. Lisäksi paras keskiolut Sandels on umpisavolaisen panimon tuotetta. Vahvemmista maistuu parhaiten nykyään IPA (Laitila tai Pyynikin).


    • Anonyymi

      Vaalea lager. Esimerkiks Kukko. Kukko Lagerin valmistuksessa ei ole käytetty tärkkelystä, vaan oluen viljainen maku tulee Suomen viljavilla pelloilla kasvaneesta ohrasta.

    • Anonyymi

      Nyhtökaura oluet varmaan hyviä nyhtöpossun kanssa.

    • Anonyymi

      Pirkka-olut on ihan hyvää. Moni varmasti aattelee, että joku Pirkka, mutta kyllä se maistuu ja ei kovin ole kallistakaan.

    • Anonyymi

      Arboga 7.3 nyt saunan jälkeen :)

    • Anonyymi

      Olut on hyvää. Mikään ei ole niin hyvä kuin olut. Niin hyvää olut on!

    • Anonyymi

      Oluen juontiin pitää syy. Eli tilanne oikea. Lämmin helle, ja tai kuuman saunan jälkeen. Sellainen ruoka joka vaatii oluen, tasoittaa ruoan sulamisen ja maun. Jouluoluesta en pidä makuna, mutta tietyttyjen ruokien kanssa ihan passeli. Rasvaiset ruoat eivät ala turvottaa, jos ruokajuomanana on olutta.

      • Anonyymi

        Kof ja Sandels kolmoset on raikkaita, Pirkka liian kirpakkaa..


    • En tykkää oluesta. Olen enemmän viinin maistelija.
      Muistan että olut on joskus maistunut hyvältä kun olen ensin kävellyt itseni hikeen helteellä ja istunut pöydän ääreen kylmä olut lasi kädessä. En muista milloin olut alkoi tympäisemään.
      Ei alkon tuotteet enää maistu kuten nuorempana, vaikka en ole koskaan kovin paljon viiniäkään naukkaillut.

      • Anonyymi

        Puolikuiva Riesling Itävallasta. Jep.
        Täytyypä sanoa, että todella harvoin maistelen.
        Olen 99 % raivoraitis.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
      Maailman menoa
      461
      5573
    2. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

      Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
      Muhos
      91
      5149
    3. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

      Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
      Kotimaiset julkkisjuorut
      98
      4973
    4. Riinan oudot selitykset

      Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      58
      4388
    5. Torppa Levillä

      Mites se raskauspahoinvointi ??
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      3289