Aihe

Jengirikollisuuden taltuttaminen

Anonyymi

Ruotsi yrittää nyt uudella lailla taltuttaa 15-17 vuotiaiden nuorten rikollisuutta Sverige: Utegångsförbud på helgerna och elektronisk övervakning med fotboja i upp till ett år kan sedan den 1 januari vänta unga som döms för brott.
Hyvä että edes jotain yrittävät.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Noi jalkapannat ovat hyviä, mutta niiden toimivuus edellyttää motivaatiota. Se panta on nimittäin varsin helppo poistaa jalasta, jos vaan on työkaluja käsillä.

   Esimerkiksi Suomessa monet rikolliset käyttävät jalkapantoja, koska muussa tapauksessa he joutuisivat istumaan vankilassa. Jalkapantaan suostuminen ja sääntöjen noudattaminen mahdollistaa heille suuremman vapauden (esim. oppilaitoksessa käymisen vankilatuomion aikana tai koevapauden vankeusrangaistuksen loppuvaiheessa). He tietävät, että jos he poistavat jalkapannan tai muuten rikkovat sääntöjä, he menettävät sen edun ja joutuvat takaisin vankilaan istumaan tuomiotaan niin sanotusti perinteiseen tapaan. Kaikesta huolimatta aina joskus joku vanki rikkoo määräyksiä ja siitä tosiaan seuraa vapauksien menetys.

   Mitä menetettävää näillä Ruotsin nuorisorikollisilla on? Jos he poistavat jalkapannan jalastaan, mitä siitä heille seuraa? Joutuvatko he varsinaiseen vankilaan silloin? Käsittääkseni Ruotsin vankiloissa on nyt niin täyttä, että sinne eivät kaikki mahdu ja pitempiäkin tuomioita saaneet joutuvat odottamaan (eli jonottamaan) vankilaan pääsyä. Lisäksi Ruotsissa nyt on ollut tapana kohdella nuorisorikollisia melkoisen lepsusti, joten en usko jalkapantojen poistajille seuraavan yhtään mitään ankarampaa rangaistusta. Siksi epäilen, ettei tuo suunnitelma tule onnistumaan. Sinänsä on minusta todella hyvä, että nuorisorikollisuuden vähentämiseksi yritetään tehdä edes jotain.

   • Anonyymi

    No yrittävät kuitenkin tehdä jotain. Ja tuo jalkapanta on vain viikonloppuisin iltaisin ja öisin näin aluksi puolen vuoden ajan . Varmaankin tullaan kiristämään koskemaan pidempiä aikoja jos siitä ei ole apua. Noille tuomituille nuorille tehdään myös päihdekokeet ja he ovat seurannassa viranomaisiin 1-3 kertaa /viikossa . Varmaankin lakia tullaan kiristämään ellei sitä noudateta. Tuolta kriminalvarden.se sivustolta voi lukea enemmän.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No yrittävät kuitenkin tehdä jotain. Ja tuo jalkapanta on vain viikonloppuisin iltaisin ja öisin näin aluksi puolen vuoden ajan . Varmaankin tullaan kiristämään koskemaan pidempiä aikoja jos siitä ei ole apua. Noille tuomituille nuorille tehdään myös päihdekokeet ja he ovat seurannassa viranomaisiin 1-3 kertaa /viikossa . Varmaankin lakia tullaan kiristämään ellei sitä noudateta. Tuolta kriminalvarden.se sivustolta voi lukea enemmän.

    On hyvä, että Ruotsissa yritetään tehdä jotain. Ruotsi kuitenkin kohtelee ja on vuosikymmeniä kohdellut nuorisorikollisia kuin pikkuvauvoja. Aikoinaan nuorisorikollisia vietiin peräti Karibialle purjehtimaan, kun heille haluttiin tarjota osallisuuden kokemuksia. Jotkut viisaat päättelivät, että koska nuorisorikolliset tulivat syrjäytyneistä perheistä, he kokivat katkeruutta vaille jäämisistään. Karibian risteilyllä rikollisten nuorten porukkaa yritettiin nostaa "samalle tasolle" kermaperseisten ruotsalaisnuorten kanssa. Myöhemmin nuorisorikollisia ei enää viety Karibialle, mutta heille järjestettiin purjehduksia ja muita aktiviteetteja Ruotsissa.

    Viime vuonna ruotsalaisten nuorten miesten porukka sai Tanskassa kunnon tuomiot keskellä kirkasta päivää tehdyistä teloitusmurhista. Ruotsalaiset tekijät olivat tietenkin maahanmuuttajataustaisia kuten uhritkin. Mutta mikä tässä tapauksessa oli kiinnostavaa, oli Tanskan tuomiot. Rikoksen tekohetkellä täysi-ikäiset nuoret aikuiset saivat Tanskan oikeuslaitokselta elinkautiset tuomiot. Joukolla tehdyissä murhissa oli mukana myös kaksi alaikäistä, jotka saivat 20 vuoden tuomiot. Tarina kertoo, että nuorimmat olisivat itkeneet kuullessaan edessä olevasta tuomiosta, koska he olivat luulleet selviävänsä parin vuoden vankilareissulla, kuten asia olisi ollut Ruotsin puolella. Murhat tehtiin kuitenkin Tanskan Herlevissä ja tuomiot määrättiin tietenkin Tanskan lain mukaan. Nuorimmatkin joutuvat istumaan tuomioistaan ainakin 10 vuotta, vaikka he ikänsä vuoksi saavatkin vähennystä niin, etteivät he joudu sentään 20 vuotta vankilassa istumaan. Tästä löytyy aiheesta lisää: https://www.suomenuutiset.fi/kovat-tuomiot-ruotsalaiselle-murhaajajengille-tanskasta-kolme-sai-elinkautisen-loput-istuvat-20-vuotta/

    Kymmenen vuotta on kuitenkin pitkä aika, kun sellaisen tuomion suorittamisen aloittaa ihanassa 18 vuoden ikäisenä. Kun kaverit käyvät uimarannoilla, tutustuvat uusiin ihmisiin, seurustelevat, hengailevat kaupungilla, syövät pizzaa, katsovat elokuvia ja tekevät muita nuorten asioita, nämä nuoret kököttävät tanskalaisessa vankilassa vuodesta toiseen. Eipä käy kateeksi, mutta sopii kysyä, miksi Ruotsin ja Tanskan tuomiokäytännöissä on näin suuri ero. Lisäksi mietityttää, olisiko nämäkin kaverit hyötyneet hieman ahkerammasta opiskelusta kouluvuosinaan. Jos olisivat viitsineet, jaksaneet ja/tai osanneet, he olisivat ihan vain googlaamalla voineet selvittää, millainen laki ja tuomiokäytäntö Tanskassa on.

    En usko jalkapannoilla olevan kovinkaan suurta vaikutusta, koska Ruotsin nuorisorikolliset ovat tottuneet siihen, ettei kukaan voi heille mitään. Jalkapantojen poistamisista ei kuitenkaan seuraa mitään sellaista, mitä nämä nuoret rikolliset pelkäisivät. Korkeintaan jotkut kaikkein kilteimmät aloittelevat rikolliset saattaisivat jalkapannoista hyötyä, mutta heille niitä ei varmasti edes käytetä. Niin kauan, kun Ruotsin poliisit järjestävät jengirikollisille pizzatarjoiluita ja nuorisorikollisten tuomiot ovat naurettavan pieniä, ei mitään suuria edistysaskeleita nuorten jengirikollisuuden kitkemiseksi saada aikaan.


  • Anonyymi

   Onko Ruotsissa sotatila?

   • Anonyymi

    Jengisodaksi kutsutaan rikollisnuorten ja vähän vanhempienkin rikollisten mittelöä.

    Äärioikeistolaiset haluavat lisäksi puhua sisällissodasta, mutta se kuuluu heidän agendaansa muissakin maissa. Yrittävät luoda pelkoa, ryhmien välisiä erimielisyyksiä ja epäjärjestystä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viime vuonna syntyi vain 46 425 lasta Suomessa

   Eläkkeelle siirtyy nyt vuosittain vähintään 74 000 ihmistä. Koska kuolleet (yli 52 000) lähes kaikki kantasuomalaisia mutta syntyneistä tuskin enempää
   Maailman menoa
   182
   1960