Jengirikollisuuden taltuttaminen

Anonyymi

Ruotsi yrittää nyt uudella lailla taltuttaa 15-17 vuotiaiden nuorten rikollisuutta Sverige: Utegångsförbud på helgerna och elektronisk övervakning med fotboja i upp till ett år kan sedan den 1 januari vänta unga som döms för brott.
Hyvä että edes jotain yrittävät.

5

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Noi jalkapannat ovat hyviä, mutta niiden toimivuus edellyttää motivaatiota. Se panta on nimittäin varsin helppo poistaa jalasta, jos vaan on työkaluja käsillä.

      Esimerkiksi Suomessa monet rikolliset käyttävät jalkapantoja, koska muussa tapauksessa he joutuisivat istumaan vankilassa. Jalkapantaan suostuminen ja sääntöjen noudattaminen mahdollistaa heille suuremman vapauden (esim. oppilaitoksessa käymisen vankilatuomion aikana tai koevapauden vankeusrangaistuksen loppuvaiheessa). He tietävät, että jos he poistavat jalkapannan tai muuten rikkovat sääntöjä, he menettävät sen edun ja joutuvat takaisin vankilaan istumaan tuomiotaan niin sanotusti perinteiseen tapaan. Kaikesta huolimatta aina joskus joku vanki rikkoo määräyksiä ja siitä tosiaan seuraa vapauksien menetys.

      Mitä menetettävää näillä Ruotsin nuorisorikollisilla on? Jos he poistavat jalkapannan jalastaan, mitä siitä heille seuraa? Joutuvatko he varsinaiseen vankilaan silloin? Käsittääkseni Ruotsin vankiloissa on nyt niin täyttä, että sinne eivät kaikki mahdu ja pitempiäkin tuomioita saaneet joutuvat odottamaan (eli jonottamaan) vankilaan pääsyä. Lisäksi Ruotsissa nyt on ollut tapana kohdella nuorisorikollisia melkoisen lepsusti, joten en usko jalkapantojen poistajille seuraavan yhtään mitään ankarampaa rangaistusta. Siksi epäilen, ettei tuo suunnitelma tule onnistumaan. Sinänsä on minusta todella hyvä, että nuorisorikollisuuden vähentämiseksi yritetään tehdä edes jotain.

      • Anonyymi

        No yrittävät kuitenkin tehdä jotain. Ja tuo jalkapanta on vain viikonloppuisin iltaisin ja öisin näin aluksi puolen vuoden ajan . Varmaankin tullaan kiristämään koskemaan pidempiä aikoja jos siitä ei ole apua. Noille tuomituille nuorille tehdään myös päihdekokeet ja he ovat seurannassa viranomaisiin 1-3 kertaa /viikossa . Varmaankin lakia tullaan kiristämään ellei sitä noudateta. Tuolta kriminalvarden.se sivustolta voi lukea enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No yrittävät kuitenkin tehdä jotain. Ja tuo jalkapanta on vain viikonloppuisin iltaisin ja öisin näin aluksi puolen vuoden ajan . Varmaankin tullaan kiristämään koskemaan pidempiä aikoja jos siitä ei ole apua. Noille tuomituille nuorille tehdään myös päihdekokeet ja he ovat seurannassa viranomaisiin 1-3 kertaa /viikossa . Varmaankin lakia tullaan kiristämään ellei sitä noudateta. Tuolta kriminalvarden.se sivustolta voi lukea enemmän.

        On hyvä, että Ruotsissa yritetään tehdä jotain. Ruotsi kuitenkin kohtelee ja on vuosikymmeniä kohdellut nuorisorikollisia kuin pikkuvauvoja. Aikoinaan nuorisorikollisia vietiin peräti Karibialle purjehtimaan, kun heille haluttiin tarjota osallisuuden kokemuksia. Jotkut viisaat päättelivät, että koska nuorisorikolliset tulivat syrjäytyneistä perheistä, he kokivat katkeruutta vaille jäämisistään. Karibian risteilyllä rikollisten nuorten porukkaa yritettiin nostaa "samalle tasolle" kermaperseisten ruotsalaisnuorten kanssa. Myöhemmin nuorisorikollisia ei enää viety Karibialle, mutta heille järjestettiin purjehduksia ja muita aktiviteetteja Ruotsissa.

        Viime vuonna ruotsalaisten nuorten miesten porukka sai Tanskassa kunnon tuomiot keskellä kirkasta päivää tehdyistä teloitusmurhista. Ruotsalaiset tekijät olivat tietenkin maahanmuuttajataustaisia kuten uhritkin. Mutta mikä tässä tapauksessa oli kiinnostavaa, oli Tanskan tuomiot. Rikoksen tekohetkellä täysi-ikäiset nuoret aikuiset saivat Tanskan oikeuslaitokselta elinkautiset tuomiot. Joukolla tehdyissä murhissa oli mukana myös kaksi alaikäistä, jotka saivat 20 vuoden tuomiot. Tarina kertoo, että nuorimmat olisivat itkeneet kuullessaan edessä olevasta tuomiosta, koska he olivat luulleet selviävänsä parin vuoden vankilareissulla, kuten asia olisi ollut Ruotsin puolella. Murhat tehtiin kuitenkin Tanskan Herlevissä ja tuomiot määrättiin tietenkin Tanskan lain mukaan. Nuorimmatkin joutuvat istumaan tuomioistaan ainakin 10 vuotta, vaikka he ikänsä vuoksi saavatkin vähennystä niin, etteivät he joudu sentään 20 vuotta vankilassa istumaan. Tästä löytyy aiheesta lisää: https://www.suomenuutiset.fi/kovat-tuomiot-ruotsalaiselle-murhaajajengille-tanskasta-kolme-sai-elinkautisen-loput-istuvat-20-vuotta/

        Kymmenen vuotta on kuitenkin pitkä aika, kun sellaisen tuomion suorittamisen aloittaa ihanassa 18 vuoden ikäisenä. Kun kaverit käyvät uimarannoilla, tutustuvat uusiin ihmisiin, seurustelevat, hengailevat kaupungilla, syövät pizzaa, katsovat elokuvia ja tekevät muita nuorten asioita, nämä nuoret kököttävät tanskalaisessa vankilassa vuodesta toiseen. Eipä käy kateeksi, mutta sopii kysyä, miksi Ruotsin ja Tanskan tuomiokäytännöissä on näin suuri ero. Lisäksi mietityttää, olisiko nämäkin kaverit hyötyneet hieman ahkerammasta opiskelusta kouluvuosinaan. Jos olisivat viitsineet, jaksaneet ja/tai osanneet, he olisivat ihan vain googlaamalla voineet selvittää, millainen laki ja tuomiokäytäntö Tanskassa on.

        En usko jalkapannoilla olevan kovinkaan suurta vaikutusta, koska Ruotsin nuorisorikolliset ovat tottuneet siihen, ettei kukaan voi heille mitään. Jalkapantojen poistamisista ei kuitenkaan seuraa mitään sellaista, mitä nämä nuoret rikolliset pelkäisivät. Korkeintaan jotkut kaikkein kilteimmät aloittelevat rikolliset saattaisivat jalkapannoista hyötyä, mutta heille niitä ei varmasti edes käytetä. Niin kauan, kun Ruotsin poliisit järjestävät jengirikollisille pizzatarjoiluita ja nuorisorikollisten tuomiot ovat naurettavan pieniä, ei mitään suuria edistysaskeleita nuorten jengirikollisuuden kitkemiseksi saada aikaan.


    • Anonyymi

      Onko Ruotsissa sotatila?

      • Anonyymi

        Jengisodaksi kutsutaan rikollisnuorten ja vähän vanhempienkin rikollisten mittelöä.

        Äärioikeistolaiset haluavat lisäksi puhua sisällissodasta, mutta se kuuluu heidän agendaansa muissakin maissa. Yrittävät luoda pelkoa, ryhmien välisiä erimielisyyksiä ja epäjärjestystä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe