Aihe

Valokuvien metatietojen muokkaus Windowssilla saattaa vahingoittaa kuvatiedostoa

Anonyymi

Jos haluaa muokata tai täyttää valokuvatiedostojen metadatakenttiä suoraan Windows käyttöjärjestelmän resurssienhallinnalla (Windows Explorer) eli siis klikkaamalla kuvatiedoston kohdalla hiirellä "Ominaisuudet" niin kannattaa ottaa huomioon että Windows saattaa vahingoittaa kuvatiedostoa.
Etenkin TIFF kuvien kohdalla kuvatiedostot vahingoittuvat, esimerkiksi skannasin värillisen valokuvan TIFF muotoon suurella resoluutiolla ja kuvatiedoston kooksi tuli 67.6 MB ja sitten kun lisäsin Windowssin resurssienhallinnalla kuvan "tekijä" kenttään valokuvan ottajan nimen ja tallensin niin tiedostokoko romahti 40,2 MB kokoiseksi.
Myös JPEG kuvien kohdalla Windows vahingoittaa tiedostoja, etenkin jos JPEG kuva on AdobeRGB väriavaruudessa, tällöin Windows muuttaa kuvan väriavaruuden "opRGB":ksi.

Windowssin resurssienhallintaa ei kannata käyttää valokuvien exif tietojen muokkaamiseen vaan siihen kannattaa käyttää jotain erillistä ohjelmaa (esim GeoSetter tai Adobe Bridge).

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eikä vahingoita vaan siinä tapahtuu häviötöntä pakkaamista..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viime vuonna syntyi vain 46 425 lasta Suomessa

   Eläkkeelle siirtyy nyt vuosittain vähintään 74 000 ihmistä. Koska kuolleet (yli 52 000) lähes kaikki kantasuomalaisia mutta syntyneistä tuskin enempää
   Maailman menoa
   195
   2218