Aihe

ottaa kuva eri näkökulmista

Anonyymi

Voisiko joku auttaa? Minulla on koulutehtävä jossa pyydetään ottamaan kuva. Pitää ottaa kolme kuvaa jostain aiheesta ja kuvata se kolmella eri näkökulmalla. Mitä tämä tarkoittaa jos aihe on vaikka kissa?

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Oliko varmasti näkökulma eikä kuvakulma? Eikä tehtävänannossa ollut mitään tarkennuksia ja aihe vapaa?

   • Anonyymi

    Ja mihinkä aineeseen tehtävä liittyy?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja mihinkä aineeseen tehtävä liittyy?

    tehtävä liittyy luovaan ilmaisuun ja toi kissa oli vaan esimerkki. kuvakulma se oli, tehtävän anto on että kuvata yhdestä kohteesta kolme kuvaa eri kuvakulmista


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    tehtävä liittyy luovaan ilmaisuun ja toi kissa oli vaan esimerkki. kuvakulma se oli, tehtävän anto on että kuvata yhdestä kohteesta kolme kuvaa eri kuvakulmista

    Nonniin tuli vastattua näkökulmaan. Kuvakulmalla tarkoitetaan yleensä kolmea asiaa. Objektiivin kuvakulmaa eli kuvan laajuutta jonka se tuottaa, kuvaajan sijainnin suhdetta kohteeseen, usein nimenomaan korkeutta eli kuvataanko silmäntasolta, ala- tai yläviistosta. Sekä kuvan rajausta eli onko näkymä laaja vai rajattu esim. kokovartalokuva, pelkkä ylävartalo tai kasvokuva. Kannattaa kysyä opettajalta mitä hän tarkoittaa.


  • Kissanomistajan valokuva-albumin sisältöhän on: kissa eestä, kissa takaa. Kissa istuu, kissa makaa. ; )

   Tämä on kuvakulma.

   Näkökulma on sitä, kuinka kuvaat kissan elämää eri olomuodoissaan. Kissa söpöstelemässä omistajansa sylissä paijattavana. Kissatappelussa toisen katin kanssa. Hoitamassa poikasiaan. Syömässä pyydystämäänsä hiirtä (yäk). Kissassa on monta puolta.

  • Anonyymi

   Sama asia on hyvin erilainen riippuen näkökulmasta (käytetään myös sanaa perspektiivi) josta sitä tarkastellaan. Esimerkiksi onko jokin asia kallis vai halpa riippuu monesta eri asiasta. käytettävissä oleva rahamäärä on yksi lähestymistapa ja toinen esimerkiksi se että onko asia sen rahamäärän arvoinen.

   Kissaa voisi lähestyä seuraavasti:

   1) Söpö kissakuva joka kertoo millainen mielikuva meillä on kissasta.

   2) Kuva ihmisestä joka taluttaa kissaa ulkona kertoo kissan ja ihmisen keskenäisestä riippuvuudesta.

   3) Kuva eläinkaupasta kertoo että kyseessä on myös bisnes.

   Otetaan toisena esimerkkinä metsä:

   1) Maisemakuva voi kertoa metsän arvosta maisemallisesti tai virkistyskäytössä.

   2) Kuva puupinosta tienlaidalla kertoo metsän taloudellisesta arvosta ja käytöstä, kuva hakkuuaukeasta kertoo samaa mutta silä on nykyään vahva ypäristönäkömulmallinen puoli.

   3) Kuva jostain puusta tehdystä kertoo mihin puuta käytetään.

   Pienemmällä mittakaavalla kuvasarja metsästä, halkopinosta ja takasta jossa tuli tai puusausanasta jonka piipusta nousee savu kerrotaan samasta asiasta mutta enemmän ihmisen kuin talouden näkökulmasta.

   Oli asia mikä tahansa sillä on aina erilaisia ominaisuuksia ja näyttää erilaiselta riippuen mistä suunnasta sitä katsoo. Monelta tämä unohtuu ja katsotaan vain yhdestä suunnasta. Hienoa että koulusta saa nykyään tämänkaltaisia tehtäviä.

  • Anonyymi

   Kallistuisin ensin kameran korkeuteen.
   1) kamera kissan silmien korkeudella
   2) Kissa koekealla (esim kiipeilytornissa, puussa tms), kamera alempana
   3) Kamera kuvaajan silmien korkeudella (1–2 m kissaa ylempänä

   Kuvan kuvakulmalla ei tarkoiteta kameran/linssin ominaisuuksia vaan kameran sijaintia kuvattavaan nähden (alakulma, tasokuma, yläkulma). Kuvakulmalla vaikutetaan kuvan tunnelmaan, katsojan ja kohteen suhteeseen.

  • Anonyymi

   Kuetun ymmärtäminen on ”viisastelijoille” käsittmättömän vaikeaa

   • Anonyymi

    Ei ole vastaajien vika jos kysyjällä on sanat solmussa. Aika iso ero on näkö- ja kuvakulmalla. Oli kyse kummasta tahansa niin vastaus ketjusta löytyy. Jos tiedät absoluuttisen totuuden kulmista, kuvista tai jostain niin ole hyvä, tänne saat kirjoittaa aivan vapaasti ja jakaa tietosi tietämättömille.


  • Anonyymi

   pyydä valvontanauhat kansanedustajan päälle hyökkäyksestä, kaikista kuvakulmista

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   20177
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   328
   5871
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   300
   3378