Aihe

Tutkimukset

Anonyymi

Onko tietoa kuinka kauan transtutkimukset nykyään kestää? Korona voi tietysti hidastaa, mutta miten on asia noin yleisesti? Olen kuullut, että usein mielenterveysongelmat voivat pitkittää prosessia huomattavastikin, eli onko ns. mieleltään ”terven” ja ”epäterveen” transihmisen prosessien kestossa usein paljonkin eroa?

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Transtutkimukset ruuhkautuivat jo vuosia ennen koronaakin. Todennäköisesti korona ei ole hidastanut tutkimuksia koska tutkimuksia tekevä henkilökunta ei osallistu koronahoitoihin. Vain siihen korona on vaikuttanut että hoitotakuun aikarajoja on ollut helpompi jättää noudattamatta koska koronan vuoksi siihen on annettu lupa (vaikka se ei periaatteessa koske transhoitoja).
   Aivan lähiaikoina transtutkimuksissa olleet voivat kertoa kuinka pitkään oma tutkimus on kestänyt.

   Mikäli transtutkimuksissa todetaan mielenterveysongelmia, se yleensä keskeyttää tutkimukset ja tutkittava ohjataan oireenmukaiseen hoitoon tai terapiaan. Sitten itsestä riippuu kuinka kauan tuo "sivujuonne" kestää, koska transtutkimuksia voidaan jatkaa vasta kun MT puolelta on saatu puhtaat paperit.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   330
   3668
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   2553