Aihe

Työnantaja vaatii anniskelupassia

Anonyymi

Työnanatajani vaatii anniskelupassia... Tai ei vaadi "mutta se on jokaisella vakkarilla hyvä olla, koska te ootte kaikki jonkin näkösessä vastuussa täällä, jos tulee esim. extraajia". Työnantajani maksaa sen minulle, mutta se sitoo minut työhön kahdeksi vuodeksi. Jos lopetan työt ennen tätä kahta vuotta minun pitää se hänelle korvata. Onko tämä laillista? Pamin ja Maran sivuilta en löytänyt tähän tietoa, joka sai minut epäilemään asian laillisuutta entisestään. Kiitos etukäteen :)

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Anniskelupassikoulutus maksaa reilut 100 euroa. Anniskelupassitesti maksaa jotain reilut 50 euroa. Testi ei edellytä koulutusta. Materiaalia on netissä. Ajattele siis järjellä ihan ite.
   Ei työnantaja sido sinua 2 vuodeksi. Voit lähteä koska vain. Toki työnantaja voi halutessaan pyytää sinua maksamaan takaisin tuon koulutuksen ja testin hinnat. jos työnantaja/firma on ne maksanut. Työsuhde määritellään yksinomaan tekemässäsi työsopimuksessa. Jos teet määräaikaisen työsopimuksen, niin se on sitova puolin ja toisin määräajaksi. Jos työsopimusta ei ole tehty määräaikaiseksi, niin voit irtisanoutua heti. Ei työnantaja sinua sido sinua työpaikkaan anniskelupassilla. Anniskelupassi liittyy lakiin eikä työnantajan haluun/toiveisiin. Työantajan on noudatteva voimassa olevaa alkoholilakia, jonka mukaan jokaisella anniskelua tekevällä työntekijällä on oltava anniskelupassi. Voit itsekin maksaa anniskelupassikoulutuksen ja testin. Moni tekee niin. Tuleehan se juurikin omaksi hyödyksesi. Eihän tuo pieni maksu ole mitään jos sen myötä saat työpaikan. Älä ajattele passin hintaa menetyksenä, vaan enempikin yhtenä tärkeänä pelikorttina jonka lyöt pöytään. Alkoholilaki edellyttää että anniskelua tekevällä työntekijällä on anniskelupassi. Työnantajan on noudatettava lakia. Jos ravintolaan tehdään tarkastus/ratsia niin tarkastajat haluavat nähdä että anniskelu ja hygieniapassit on jokaisella. Extraajallakin on oltava anniskelupassi jos alkoholia tarjoilee. Ethän tee itsellesi ongelmaa asiasta joka ei ole mikään ongelma. Ihan vaan vinkiksi.
   https://www.youtube.com/watch?v=FkG31SiTERI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   423
   4965
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1864