Arvon nousu

Anonyymi

Miten käytetyn auton arvo nousee ja minkälainen auto silloin pitää olla? Tai vaikkapa vaatteissa ja huonekaluissa sama asia. Kuinka paljon odotetaan että nuo monelle välttämättömät hankinnat hankitaan olettamalla että arvo nousee riittävästi?
Sama juttu asunnoissakin.
Kun asunto hankitaan, onko taustalla ajatus että rikastuisi asunnon hankkimalla?
Ja kuinka monta asuntoa olisi ostettava ja myytävä kovalla voitolla jotta kaupoista saatu voitto olisi riittävä?
Onko jokin erityinen asia mikä nostaa arvoa kun asuntoa käytetään sekä kulutetaan .
Kenties jokin rakennuksen ominaisuus on alkanut iän mukana parantua ja nostaa vanhenevan betonin arvoa?
Erityisesti kerrostaloissa huoneistot jotka valmistettu 30-60 vuotta sitten ovat käytännössä purkutavaran arvoisia teknisesti. Jo rakentaessa kerrostaloille laskettiin käyttöiäksi 30-50 vuotta riippuen rakennusmateriaaleista yms.
Tarkoittaa sitä että 60-70-luvun elementtituotanto on tiensä päässä tuon aikaisen elinkaaren mukaisesti. Ja näitä taloja on kaupungit täynnä. Erityisesti suurimmissa kaupungeissa vanhoja kerrostaloja on todella paljon.
Silti moni ihminen hankkii asunnon kohteesta minkä elinkaari on jo loppu tai loppumassa.

12

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Auto on käyttötavaraa. Niiden arvo vain laskee. Ainoa kerta, kun olen saanut omat rahani pois, oli kauan sitten. Diplomaattieduin ostettu Volvo meni kaupaksi 10 vuoden käytön jälkeen nominaalisesti samalla hinnalla.

      Asuntoja flippasin 4 kertaa ja uudisrakennuksia olen tehnyt 2 kpl. Ensimmäisellä flippausasunnolla tuplasin ostohinnan. Nykyinen asuntoni on ollut ulkomaankommennusten vuoksi vuokralla, joten se on nominaalisesti tuonut enemmän rahaa kuin mikä sen ostohinta oli.

      Sijoitusasuntoja hankittiin ennen suurempi määrä. Nykyään ei enää osteta, koska laskelmien mukaan hinnat ovat liian korkealla ja vuokralaisten taso sen kun laskee.

      Asun itse rakennuksessa, jonka teoreettinen elinkaari on päättynyt aikaa sitten. Se ei minua huoleta. Esimerkiksi peltikatto kestää oikeasti huoltomaalattuna käytännössä satoja vuosia. Vanhimmat peltikatot Suomessa ovat 1800 -luvun puolivälistä.

      Taloissa ei ole mitään, mitä en itse osaisi korjata. Lisäksi minulla on kaikki tarvittavat luvat remontoida sähköjä, LVI:tä jne. Suurin osa LVIS alan rempoista on kyllä ihan turhia. Teen niitä omiin kohteisiin vain sen vuoksi, että pysyn tekniikan kehityksessä mukana.

      Asuntojen tekninen käyttöikä on silkkaa huuhaata. Olen remontoinut 1500-luvulla rakennettua taloa. Laitoimme siihen keskuslämmityksen, mutta emme tehneet paksoille kiviseinille yhtikäs mitään. Olen omistanut 30-luvun taloja.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aloitus on lähinnä vedätystä...

      • Anonyymi

        Kateellinen tuhnu yrittää omaa oloaan helpottaa.

        Tuhnu omistaa päällää olevat vaatteet ja tuulen huuhtoman perseen. Molempien markkina-arvo vain laskee ajan mittaan.


    • Anonyymi

      Kyllä sitä elinkaarta sentään sellaiset lähemmäs sata vuotta kuitenkin betonista tehdyissä kerrostaloissa on. Mutta se on että niitä isompiakin remontteja pitää tehdä tuon rakennuksen elinkaaren aikana jos asunnot asumiskelpoisina pidetään.
      Asunnot ovat siinä mielessä erilaisia kuin mitä autot ja muu ns. kulutus- tai kestokuluutustavarakin, kun asuntojen arvo laskee paljon hitaammin ajassa, ja usein niiden arvo laskee vähemmän kuin mitä rahan arvo laskee, ja siksi hinnat eivät juuri ajassa laske, ei vaikka sijainti olisi vähän huonommallakinn paikalla. Toki silloin voi kelpo kunnossa olevienkin asuntojen hinnat vaikka nollautua jos ei mitään kysyntää näille ole.

      • Anonyymi

        > Asunnot ovat siinä mielessä erilaisia kuin mitä autot ja muu ns. kulutus- tai kestokuluutustavarakin, kun asuntojen arvo laskee paljon hitaammin ajassa,

        Ninno, jos auton käyttöikä 15-20 vuotta ja talon 40-50 vuotta, niin onhan se selvää, että talon arvo laskee hitaammin.

        Mutta savipeltojen OK-latoja lukuun ottamatta taloja harvemmin ajetaan kertalaakista loppun, vaan niihin tehdään upgreidausta.

        Putkiremontissa, mitä savipeltojen elmerit yleensä kauhistelevat, ei yleensä tyydytä palauttamaan kaikkea alkuperäiseen eli 50-70 luvun tasoon, vaan samalla taloa tunkataan vähän lähemmäs nykyajan vaatimuksia. Tarkoittaen, että saattaa vaikkapa kylppäriin tulla mahdollisuus pesukoneen käyttöön ;-D Tai julkisivuremontissa asennetaan parempi lämmöneristys.

        Kun taloon 30-50 vuoden välein tehdään korjauksia ja parannuksia, niin silloin periaatteessa arvon kuuluukin nousta, ei pelkästään alkup. tasolle, vaan vähän sen ylikin.

        Näin tämän pitäisi mennä pelkästään tekniseltä kannalta katsoen. Vaan kun elämme markkinataloudessa, niin hinta määräytyy enempi kysynnän mukaan. Tällöin teknistä kuntoa enemmän vaikuttaa sijainti & alueen yleinen hintataso. Esim. vanhan, huonokuntoisenkin talon arvo voi nousta, kun naapuritaloja remontoidaan ja alueelle tulee uudisrakentamista.

        Samassa ketjussa joku valitti, että Helsingissä pitää maksaa 300 000 € karusti varustetusta yksiöstä. Niin pitää, koska riittää hulluja, jotka haluavat maksaa 300 000 € karusti varustetusta yksiöstä, kunhan se on hienonkuuloisella alueella.

        Jos raha ei riitä, pitää katsella halvempia vaihtoehtoja. Jos asunnon koko/varustelu ei miellytä, niin pitää äänestää jaloilla ja valita toinen kohde. Mikään ei muutu niin kauan kuin riittää pöljiä, jotka ostavat mm näitä kesällä tolkuttomasti kuumenevia asuntoja riemusta kiljuen.

        Ehkä ns. siperia ajan mittaan opettaa. Kun itse etsin asuntoa neljännevuosisata sitten, niin muita ostajakandidaatteja näytti kiinnostavan ainoastaan, onko lattiassa parketti ja keittiössä kivan väriset kaapit. Ei puhettakaan mistään putki- tai julkisivuremonteista. Nykyään taitaa jo moni huomioida nämäkin?


      • Anonyymi

        Entäpä sisäilma- ja homeongelmaiset "arvotalot" merenranta alueilla.
        Lähes jokaisessa meren rannan tuntumassa olevassa rakennuksessa on jonkinasteinen kosteuden aiheuttama ongelma tai vaurio.
        Vanhojen kerrostalojen rakenteet eivät ole sopivia jatkuvan ja korkean kosteuden aiheuttamaan rasitukseen rakenteissa ja sisäilman osalta.
        Lähes kaikissa eteläisen Helsingin taloissa on edellämainittujen lisäksi erilaisia syöpäläis ongelmia. Lutikoita sekä muita vaikeasti hävitettäviä ötököitä vilisee kaikissa tutkituissa taloissa eteläisessä Helsingissä.

        Rottaongelmat MTV Uutiset
        – Joskus on käynyt niin, että emäntä on valittanut jatkuvasti kotona puolisolleen siitä, että vessan lattia on märkä. Syyllinen onkin paljastunut myöhemmin rotaksi, joka on tullut vessanpöntöstä asuntoon ja mennyt samaa reittiä takaisin, Tuomi naureskelee.
        Välillä rottaongelmat voivat äityä todella hankaliksi, ja on olemassa tapauksia, joissa rotat ovat kiivenneet kahdeksanteen kerrokseen asti putkistoa pitkin.
        Rotille puhdas rasva on herkkua, ja niille riittää, että on tarjolla ruokaa ja vettä. Putkisto tarjoaa niille myös hyvän suojan, Tuomi kertoo.

        Näistä ongelmista ei juurikaan kerrota samalla tavalla kuin esimerkiksi vaikkapa Myllypuron taloista kaatopaikan päällä.

        Arvoasunto...


    • Anonyymi

      Auto ja asunto kuluu. Jos joku ihannoi että joku ostaa uuden asunnon, niin se on väärin. Luultavasti se on tehty isolla velkarahalla. Ilmasto tuntuu lämpenevän ja kesät ovat yhä kuumempia. Ilmaston lämpenemistä on tapahtunut ihan maailmanlaajuisesti. Nykyään rakennetaan uusia asuntoja, joissa ei ole jäähdytystä. Koneellinen ilmanvaihto ei tarkoita jäähdytystä. Ne siis rakennetaan halvalla. Tätä tuotantoa tehdään ihan esimerkiksi kalasatamassa, ym. Helteiden sattuessa kohdalle niin asunnot ovat todella lämpöisiä sisätiloissa. Voisi kuvitella, että ihan uusissa asunnoissa asumismukavuus on ihan toista. Näin ei välttämättä ole. Maksaa yksiö luokkaa 300 000 euroa siellä ja eikä ole mitään mukavuuksia. Periaatteessa siinä maksetaan sijainnista. Siinä maksetaan yhtiölainaa 25 vuotta. Tällaisiin asuntoihin ei taida saada ilmalämpöpumppua. Toki pienessä määrin rakennetaan rakennetaan asuntoja jäähdytyksellä esimerkiksi Helsinkiin, mutta tällä hetkellä pienessä määrin.

      • Anonyymi

        Jäähdytyksen voi asentaa jälkikäteenkin. Mutku se maksaa.

        Tällä hetkellä rakennetään lähinnä vuokraluukkuja. Koska vuokralle omistustaloistakin iso osa asunnoista päätyy. Koska sossu maksaa. Taitaa puolet PKS asukkaista elää enemmän tai vähemmän tukien varassa. Jos ei suoraa tulea, niin vähintään piilotukea (markkinahintaa halvempi vuokra, HITAS arpajaiset yms.)

        Koska asunnonkin maksaa Joku Muu, on luontevaa, ettei siihen itse kannata rahaa laittaa. Joten ei kannata maksaa jäähdytyksestä, mutta pitää valittaa kylmyyttä ja kuumuutta, jotta Joku Muu laittaisi asiat kuntoon.


    • Anonyymi

      Asunnon arvo nousee, kun se saa myytyä jollekin urpolle ylihintaan ksikkine vikoineen päivineen ja jos kerrostalossa niin vielä ennen kaikkia juuri aloitettavia kalliita. remontteja

    • Anonyymi

      Asunnon arvon määrittelee lähinnä sijainti, koko ja talon rakenteet. Sijainti tarkoittaa palveluja lähellä ja paljon ihmisiä ympärillä.

      Sijainti on hyvä jos se on alue minne muutkin haluavat tai sijainnin ympärille rakennetaan lisää.

      Helsingistä ja Espoosta löytyy hyviä sijainteja.

      Rakenteista kannattaa suosia kivitaloja, niiden käyttöikä on pitkä. Kivitalossa ei ole seinissä villaa.

      Tällä hetkellä paras sijoitus on kivitalo hyvällä sijainnilla Helsingistä tai Espoosta.

      Autoilla tienaaminen on myös helppoa. Osta jokin tuleva klassikko auto. Valitse sellainen malli, jonka hinta on alkanut jo nousta sekä arvostus lisääntyä. Sellainen on jo arvostettu markkinoilla klassikoksi.

      Näillä pääsee jo pitkälle :)

      • Anonyymi

        Parhaiten tuottavia autoja ovat olleet harvinaiset urheiluautot. Edesmennyt ystäväni tilasi erilaisia urheiluautoja päästäkseen tilauslistalle. Sen jälkeen hän myi jonotuspaikkansa kiireellisille hyvään hintaan.

        Hänellä ei koskaa ollut esimerkiksi yhtään Morgania, koska onnistui myymään jonotusnumeronsa eteenpäin. Niitä urheiluautoja, joita ei tehdä ostajan mittojen mukaan, hän kyllä hankki. Ne vietiin hetkeksi varastoon ja myytiin keräilijöille.

        Huvittavinta asiassa on se, että hän piti Morganeita "rumina autoina". Ajoi kuulemma mieluiten NSU Ro80, koska niissä on (huonosti kestävä) Wankel-moottori, mutta hyvin ajan hammasta kestänyt muotoilu. Ro80 on myös hyvä investointi vaikka moottori ei kestä.

        Toinen teknisesti paska mutta arvokas on Borgward Isabella. Hyväkuntoisesta Isabellasta saa moninkertaisesti sen ostohinnan.

        Summa summarum: harvinaiset ja/tai teknisesti huonot autot ovat hyviä investointeja. Vastaava logiikka ei toimi asuntopuolella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe