Salmonellaa ei ole suomalaisissa elintarvikkeissa, paitsi että taas oli!

Uutisissa on laajalti kerrottu, että myynnistä on vedetty pois kotimaisia kananmunia salmonellasta johtuen. Taas kerran tuli v alitettavasti todistetuksi suomalaisen talonpojan rehellisyysvaje, kun esitetty väite salmonellattomista suomi-elintarvikkeista osoittautui perusteeettomaksi.

Ja vahvistuksen saivat kolme perusprinsippia: ahneus, ahneus, ahneus.

Maksakie tukiaissia, maksakie! Antakie rahhaaaaaa! Aaaaah!

51

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Fake news!

    • Anonyymi

      Miksi ne sitten vedettiin myynnistä?

      • Anonyymi

        Fake news!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fake news!

        piilotellaanko maataloutemme tartuntatietoja?
        - kysyypi haarp foliohattu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        piilotellaanko maataloutemme tartuntatietoja?
        - kysyypi haarp foliohattu

        Fake news!


    • Anonyymi

      joka neljäs proisku kantaa tappavaa tautia,

      ole varovainen, desinfioi keittiösi...

    • Anonyymi

      ”Ja vahvistuksen saivat kolme perusprinsippia: ahneus, ahneus, ahneus” jopavain

      ”Omavalvonnan näytteenoton yhteydessä yhden tuotantotilan tuotantoeläimissä on todettu salmonellaa. Kananmunat vedetään takaisin varotoimenpiteenä, koska salmonella on saattanut siirtyä myös kananmuniin. Kypsennettynä kananmunan käyttäminen on turvallista”

      https://www.talouselama.fi/uutiset/s-ryhma-vetaa-terveysriskin-takia-pois-kauppojen-hyllyilta-peruselintarviketta-myyty-prismoissa-ja-s-marketeissa/7cedfeac-59f7-49d7-ad39-acd740a7d6ff

      Kananmunantuottaja itse löysi omavalvonnassaan munista salmonellaa ja tuote vedettiin pois myynnistä sekä varoitettiin ostajia.

      Missähän tuo ahneus vahvistettiin?

      • Anonyymi

        Sitte alkaakin sellainen Salmonella sota, että ilmeisesti kanala on pian kanttuvei Kuulemma ei riitä että kaikki putsataan ja pestään ja myrkytetään ja kalkitaan, myös kanalan ympäriltä pitää maamassat vaihtaa. Aivan hullua, kun vertaa Keski- Eurooppaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitte alkaakin sellainen Salmonella sota, että ilmeisesti kanala on pian kanttuvei Kuulemma ei riitä että kaikki putsataan ja pestään ja myrkytetään ja kalkitaan, myös kanalan ympäriltä pitää maamassat vaihtaa. Aivan hullua, kun vertaa Keski- Eurooppaan..

        Niin missähän se suomalaisen kananmunan tuottajan ahneus piilee?


        ”Tosin Suomessa häränsilmästä tai löysäksi keitetystä kananmunasta voi nauttia lähes huoletta. Meillä salmonellaa esiintyy kansainvälisesti katsoen erittäin vähän ja suurin osa tartunnoista on peräisin ulkomailta.

        Säilyttääksemme tämän poikkeuksellisen hyvän tilanteemme, Suomessa noudatetaan EU:n hyväksymää kansallista salmonellavalvontaohjelmaa. Käytännössä yhdestä munintakanapartiasta otetaan sen elinaikana useita salmonellanäytteitä ensin siitos- ja kasvatuskanalassa ja sitten muninta-aikana munintakanalassa, munintakauden alussa, keskivaiheilla ja lopussa. Näytteitä tutkitaan EELA:ssa vuosittain tuhansia ja esim. viime vuonna munintakanaloista ei löytynyt yhtään positiivista näytettä.

        Yhtä kattava valvontaohjelma on Suomen lisäksi ainoastaan Ruotsissa ja Norjassa tuotetuilla kananmunilla. Tilanne Suomessa on salmonellan osalta maailman parhaita ja sen eteen tehdään koko ajan töitä koko tuotantoketjussa."

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tuhoutuuko-salmonellabakteeri-kuumennuksen-yhteydessa/3212728#gs.q6y5cb


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitte alkaakin sellainen Salmonella sota, että ilmeisesti kanala on pian kanttuvei Kuulemma ei riitä että kaikki putsataan ja pestään ja myrkytetään ja kalkitaan, myös kanalan ympäriltä pitää maamassat vaihtaa. Aivan hullua, kun vertaa Keski- Eurooppaan..

        ”Konstit salmonellattomuuden ylläpitoon ovat kovia. Nyt tartunnan saaneella tilalla kaikki eläimet hävitettiin. Seuraava vaihe on kaiken irtaimen irrottaminen, pesu ja uudelleen kasaaminen. Osia rakenteista voidaan joutua purkamaan ja rakentamaan uudelleen.

        Tuotannon voi aloittaa uudelleen, kun rakennuksesta on saatu riittävän monet puhtaat näytteet. Puoli vuotta lienee minimiaika.

        Tosin vakuutuksen piiriin tilan on mahdollista päästä vasta, kun tuotanto on ollut puhdasta 12 kuukauden ajan. Saneerauksen epäonnistuminen siis tarkoittaa lähes varmaa konkurssia, jos tartunta uusiutuu vakuutuksettomalla jaksolla.

        Riskiä jaetaan teurastamokohtaisilla, tuottajien maksamilla, ryhmävakuutuksilla. Näissä kuitenkin on luonnollisesti korvauskatto, jolloin useampi vahinko vuodessa saattaa johtaa koko ketjun vakuutuksettomaan tilaan. Riski yksittäisen tilan kannalta on valtava.”

        https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007117419.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitte alkaakin sellainen Salmonella sota, että ilmeisesti kanala on pian kanttuvei Kuulemma ei riitä että kaikki putsataan ja pestään ja myrkytetään ja kalkitaan, myös kanalan ympäriltä pitää maamassat vaihtaa. Aivan hullua, kun vertaa Keski- Eurooppaan..

        Keski-Euroopan ruokavaliota on toki törsei jo ollut tuomassa tänne 1918. Suomi on hyvää vauhti etenemässä syöpätilastoissa muun Euroopan tasolle törsäkkeen suomalaisten suuhun työntämän ruoaksi kutsutun sonnan takia.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Suuri osa näennäisviljelijöistä on moraalittomia tukien nostajia.
        Siitä on rehtiys kaukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suuri osa näennäisviljelijöistä on moraalittomia tukien nostajia.
        Siitä on rehtiys kaukana.

        Perustele.


      • Anonyymi

        Ja paska. Epäterveen sonnan mainostamista 'puhtaana', vaikka sitäkin on EU onneksi rajoittanut. 80-luvulla törsä sai vielä väittää ruisleipää terveysruoaksi.


    • Anonyymi

      Huonojahan ne on, vaikka törsäke mainostaa. Kiitoksia EU:n ettei saa enää esimerkiksi ruisleipää ja tietääkseni myöskään juuri maitotuotteita mainostaa terveysravintona. Törsän ruokaympyröihin kouluissa ei valitettavasti EU ole kajonut.

      • Anonyymi

        Elintarvikemainonta pitäisi kieltää.


      • Anonyymi

        Kaikki paitsi ruuantuotanto on turhaa, aivan turhaa, kaikki. Eikun syömään sinäkin turhake. Mutta älä syö liikaa, kuten suurin osa suomalaisistakin. Kun ruoka on syöntipalkkioilla tehty lähes ilmaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki paitsi ruuantuotanto on turhaa, aivan turhaa, kaikki. Eikun syömään sinäkin turhake. Mutta älä syö liikaa, kuten suurin osa suomalaisistakin. Kun ruoka on syöntipalkkioilla tehty lähes ilmaiseksi.

        kun juntti tuottaisikin sitä ruokaa,
        mut ei,
        20 000 tilallista loisii vaan...


    • Anonyymi

      Oli. Salmonellaa on siis ollut, mutta nyt ei ole.

    • Anonyymi

      Fake news. Trumppilaiset yrittää....

      • Anonyymi

        Trump onkin kepulaisella ruokaympyrällä elännyt yliturvonnut läskimaha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trump onkin kepulaisella ruokaympyrällä elännyt yliturvonnut läskimaha.

        Millainenhan tämä edellinen on? Valion maito mainoksestako?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millainenhan tämä edellinen on? Valion maito mainoksestako?

        Kirjoittaja lienee sekoittanut Eloveena-tytön ja Trumpin...?


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Onneksi ostin Italiassa tehtyä paskaa. Kuitua ei tarvitse saada sellaisesta tukijussin verovaroilla tuottamasta sonnasta jossa sitä ei ole. Törsän mukaanhan Italiasta tuotua pastaa ei pitänyt olla saatavilla. Ilman tukijussia näläkään, ääantakieee rahhooo.....

      • Anonyymi

        jenkkivehnästä melko varmaan tehty, siis tuettua tavaraa. Ja hirmuunen hiilijalan jälki.


      • Anonyymi

        Rehellisesti kirjoitettu, Italiassa tehtyä paskaa. ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rehellisesti kirjoitettu, Italiassa tehtyä paskaa. ...

        Italialaispaskan ostaja ei taidakaan tietää, että jos hän olisi työssä, niin hänen veroillaan tuettaisiin italialaista luihu-Luigia enemmän kuin suomalaista reilu-Jussia. eli Suomalaisten EU-maksuista Italia saa nuppia kohden enemmän tukiaisia kuin Suomi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Italialaispaskan ostaja ei taidakaan tietää, että jos hän olisi työssä, niin hänen veroillaan tuettaisiin italialaista luihu-Luigia enemmän kuin suomalaista reilu-Jussia. eli Suomalaisten EU-maksuista Italia saa nuppia kohden enemmän tukiaisia kuin Suomi.

        Suomessa on EU:n korkeimmat maataloustuet per capita.


    • Anonyymi

      Muualla maailmassa salmonellaongelmaa ei ole eikä sitä tarvitse edes tutkia, koska muualla lähdetään liikkeelle sillä oletukseta että salmonella on joka paikassa.

      • Anonyymi

        Ja tuo perustuu mihin? Maakuntalehtien, Pellervon ja Media Mestarin ropagandaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tuo perustuu mihin? Maakuntalehtien, Pellervon ja Media Mestarin ropagandaan?

        On se mielenkiintoista miten joka toisella alkaa olla mahassa tai perseessä syöpä, mutta silti on tukijussin mukaan parahinta ruokaa maalimassa.


    • Anonyymi

      K-ryhmä vetää jälleen kanan­munia myynnistä salmonella­riskin vuoksi...

      • Anonyymi

        Täyttä fuulaa!


    • Anonyymi

      Takaisinveto koskee tuotteen Pirkka kananmuna 10 kpl/580 g erää EAN 6410405085627, jonka parasta ennen -päiväys on 5.2. Tuotantotilan leima kananmunissa on 2FI15464. Tuotetta on myyty Joensuun keskustan K-Citymarketissa sekä Jyväskylän Keljon K-Citymarketissa.

    • Anonyymi

      Kolme yritystä ilmoittaa vetäneensä myynnistä kananmunaeriä mahdollisen salmonellariskin vuoksi. Munat on tuotettu kanalassa, jonka näytteistä on todettu Salmonella Enteritidis -bakteeri. Munat on pakattu loimaalaisessa Kieku Oy:n pakkaamossa, ja niitä on myyty kuluttajille kaupoissa tuotemerkeillä Kieku, Pirkka sekä Kotimaista. Osa munista on tuotu myyntiin joulun alla, osa myöhemmin.

      • Anonyymi

        Tälläistä ei tapahdu ulkomailla. Lehdet ei kirjoittele että olisi löytynyt salmonellaa ja siitä ilmoitettaisiin.

        Siellä salmonella on niin yleistä että se kuuluu normaaliin elämään.

        ” Mikrobilääkkeille vastustuskykyisiä eli resistenttejä bakteereita todettiin vuosina 2017 - 2018 eniten Etelä- ja Itä-Euroopassa, ja vähiten Pohjoismaissa, osoittaa Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSAn ja Euroopan Tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen ECDC:n tuore seurantaraportti.”

        https://www.ruokavirasto.fi/teemat/zoonoosikeskus/uutiset/2020/eu-maiden-antibioottiresistenssitilanteessa-edelleen-merkittavia-eroja/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tälläistä ei tapahdu ulkomailla. Lehdet ei kirjoittele että olisi löytynyt salmonellaa ja siitä ilmoitettaisiin.

        Siellä salmonella on niin yleistä että se kuuluu normaaliin elämään.

        ” Mikrobilääkkeille vastustuskykyisiä eli resistenttejä bakteereita todettiin vuosina 2017 - 2018 eniten Etelä- ja Itä-Euroopassa, ja vähiten Pohjoismaissa, osoittaa Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSAn ja Euroopan Tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen ECDC:n tuore seurantaraportti.”

        https://www.ruokavirasto.fi/teemat/zoonoosikeskus/uutiset/2020/eu-maiden-antibioottiresistenssitilanteessa-edelleen-merkittavia-eroja/

        ”Salmonella kuuluu yleisimpiin ruokamyrkytysten aiheuttajiin maailmassa ja on merkittävä kansanterveydellinen ongelma monissa maissa. Poikkeuksen muodostavat Suomi, Ruotsi ja Norja, sillä näissä maissa salmonellatilanne on huomattavasti parempi kuin monissa muissa maissa. Suomen kansallinen salmonellavalvontaohjelma antaa hyvät edellytykset valvoa salmonellatilannetta tuotantoeläimissä ja niistä saatavista elintarvikkeissa. Salmonellavalvonnan ansiosta suomalaisissa tuotantoeläimissä esiintyy kansainvälisesti vertaillen erittäin vähän salmonellatartuntoja.”

        https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia-aiheuttavia-bakteereja/salmonella/


    • Anonyymi

      joka neljäs tipu on tautinen,
      ole varovainen,
      desinfioi keittiösi,

      varo, varo vaan,
      munissakin on salmonellaa...

    • Anonyymi

      käsittääkseni salmonellaa on aina, jos on ostoruokaa kanoilla. Mutta suomessa sitä on niin vähän.

      Aivan sama listeriaa on "aina", mutta useimmiten niin vähän.
      Otin se tähän koska työkaverini kuoli yli vuoden sairastelun jälkee listeroosin, oli alta 50v. Noin 8 kk ensin kärsi ja parani ja taas tuli väsymys.

      • Anonyymi

        niinpä,
        tipuja valmistaessa kannattaa olla aikuisten oikasti varovainen,
        ettei lähde henkikulta...


    • Anonyymi

      Onneksi suomessa ei ole salmonellaa.

      • Anonyymi

        joka neljäs tipu on tautinen,
        ole varovainen,
        desinfioi keittiösi,

        varo, varo vaan,
        munissakin on salmonellaa...


      • Anonyymi

        On toki, ja lukuisia muitakin sairauksia tukijussin suomalaisten summuihin työntämän sonnan takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On toki, ja lukuisia muitakin sairauksia tukijussin suomalaisten summuihin työntämän sonnan takia.

        Esimerkkejä kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkkejä kiitos.

        WHO varoitti lihaa syömästä.


    • Anonyymi

      Onneksi suomessa ei ole salmonellaa.

    • Anonyymi

      ”Ruokafaktasivustoa varten tutkijat käyttivät lähteinä muun muassa EUROSTATin, EFSA:n ja OECD:n tilastoja. Tavoitteena oli kerätä vertailuun soveltuvaa tilastotietoa niistä tunnuksista, joiden arvioitiin tuovan esiin suomalaisen ruuantuotannon erityisiä vahvuuksia. Palvelusta löytyy tuoteryhmittäin tietoja esimerkiksi vierasainepitoisuuksista, tuotantoeläinten lääkitsemisestä ja tuotantotavoista. ”

      https://www.luke.fi/uutinen/uusi-ruokafaktasivusto-esittaa-suomalaiset-tuotantotavat-kansainvalisessa-vertailussa/

      Tuoltahan sitä tutkittua tietoa löytyy.

    • Anonyymi

      Suolistosyövät kasvaa ja törsä vaa rahoilla työntelöö paskoo pöytää.

    • Suomalaisen talonpojan kolmeen perusprinsiippiin, jotka ovat ahneus, ahneus, ahneus, perustuvia ilmentymiä ja rikollisia tekoja on pilvin pimein. Eivät ne vain yhden jutun toistettuja versioita ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      161
      9534
    2. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      49
      3020
    3. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      41
      2789
    4. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      57
      2601
    5. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      198
      2028
    6. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      103
      1929
    7. Sinä saat minut kuohuksiin

      Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai
      Tunteet
      25
      1873
    8. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      51
      1433
    9. Tunnekylmä olet

      En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p
      Ikävä
      112
      1266
    10. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1241
    Aihe