Salmonellaa ei ole suomalaisissa elintarvikkeissa, paitsi että taas oli!

Uutisissa on laajalti kerrottu, että myynnistä on vedetty pois kotimaisia kananmunia salmonellasta johtuen. Taas kerran tuli v alitettavasti todistetuksi suomalaisen talonpojan rehellisyysvaje, kun esitetty väite salmonellattomista suomi-elintarvikkeista osoittautui perusteeettomaksi.

Ja vahvistuksen saivat kolme perusprinsippia: ahneus, ahneus, ahneus.

Maksakie tukiaissia, maksakie! Antakie rahhaaaaaa! Aaaaah!

51

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Fake news!

    • Anonyymi

      Miksi ne sitten vedettiin myynnistä?

      • Anonyymi

        Fake news!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fake news!

        piilotellaanko maataloutemme tartuntatietoja?
        - kysyypi haarp foliohattu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        piilotellaanko maataloutemme tartuntatietoja?
        - kysyypi haarp foliohattu

        Fake news!


    • Anonyymi

      joka neljäs proisku kantaa tappavaa tautia,

      ole varovainen, desinfioi keittiösi...

    • Anonyymi

      ”Ja vahvistuksen saivat kolme perusprinsippia: ahneus, ahneus, ahneus” jopavain

      ”Omavalvonnan näytteenoton yhteydessä yhden tuotantotilan tuotantoeläimissä on todettu salmonellaa. Kananmunat vedetään takaisin varotoimenpiteenä, koska salmonella on saattanut siirtyä myös kananmuniin. Kypsennettynä kananmunan käyttäminen on turvallista”

      https://www.talouselama.fi/uutiset/s-ryhma-vetaa-terveysriskin-takia-pois-kauppojen-hyllyilta-peruselintarviketta-myyty-prismoissa-ja-s-marketeissa/7cedfeac-59f7-49d7-ad39-acd740a7d6ff

      Kananmunantuottaja itse löysi omavalvonnassaan munista salmonellaa ja tuote vedettiin pois myynnistä sekä varoitettiin ostajia.

      Missähän tuo ahneus vahvistettiin?

      • Anonyymi

        Sitte alkaakin sellainen Salmonella sota, että ilmeisesti kanala on pian kanttuvei Kuulemma ei riitä että kaikki putsataan ja pestään ja myrkytetään ja kalkitaan, myös kanalan ympäriltä pitää maamassat vaihtaa. Aivan hullua, kun vertaa Keski- Eurooppaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitte alkaakin sellainen Salmonella sota, että ilmeisesti kanala on pian kanttuvei Kuulemma ei riitä että kaikki putsataan ja pestään ja myrkytetään ja kalkitaan, myös kanalan ympäriltä pitää maamassat vaihtaa. Aivan hullua, kun vertaa Keski- Eurooppaan..

        Niin missähän se suomalaisen kananmunan tuottajan ahneus piilee?


        ”Tosin Suomessa häränsilmästä tai löysäksi keitetystä kananmunasta voi nauttia lähes huoletta. Meillä salmonellaa esiintyy kansainvälisesti katsoen erittäin vähän ja suurin osa tartunnoista on peräisin ulkomailta.

        Säilyttääksemme tämän poikkeuksellisen hyvän tilanteemme, Suomessa noudatetaan EU:n hyväksymää kansallista salmonellavalvontaohjelmaa. Käytännössä yhdestä munintakanapartiasta otetaan sen elinaikana useita salmonellanäytteitä ensin siitos- ja kasvatuskanalassa ja sitten muninta-aikana munintakanalassa, munintakauden alussa, keskivaiheilla ja lopussa. Näytteitä tutkitaan EELA:ssa vuosittain tuhansia ja esim. viime vuonna munintakanaloista ei löytynyt yhtään positiivista näytettä.

        Yhtä kattava valvontaohjelma on Suomen lisäksi ainoastaan Ruotsissa ja Norjassa tuotetuilla kananmunilla. Tilanne Suomessa on salmonellan osalta maailman parhaita ja sen eteen tehdään koko ajan töitä koko tuotantoketjussa."

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tuhoutuuko-salmonellabakteeri-kuumennuksen-yhteydessa/3212728#gs.q6y5cb


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitte alkaakin sellainen Salmonella sota, että ilmeisesti kanala on pian kanttuvei Kuulemma ei riitä että kaikki putsataan ja pestään ja myrkytetään ja kalkitaan, myös kanalan ympäriltä pitää maamassat vaihtaa. Aivan hullua, kun vertaa Keski- Eurooppaan..

        ”Konstit salmonellattomuuden ylläpitoon ovat kovia. Nyt tartunnan saaneella tilalla kaikki eläimet hävitettiin. Seuraava vaihe on kaiken irtaimen irrottaminen, pesu ja uudelleen kasaaminen. Osia rakenteista voidaan joutua purkamaan ja rakentamaan uudelleen.

        Tuotannon voi aloittaa uudelleen, kun rakennuksesta on saatu riittävän monet puhtaat näytteet. Puoli vuotta lienee minimiaika.

        Tosin vakuutuksen piiriin tilan on mahdollista päästä vasta, kun tuotanto on ollut puhdasta 12 kuukauden ajan. Saneerauksen epäonnistuminen siis tarkoittaa lähes varmaa konkurssia, jos tartunta uusiutuu vakuutuksettomalla jaksolla.

        Riskiä jaetaan teurastamokohtaisilla, tuottajien maksamilla, ryhmävakuutuksilla. Näissä kuitenkin on luonnollisesti korvauskatto, jolloin useampi vahinko vuodessa saattaa johtaa koko ketjun vakuutuksettomaan tilaan. Riski yksittäisen tilan kannalta on valtava.”

        https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007117419.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitte alkaakin sellainen Salmonella sota, että ilmeisesti kanala on pian kanttuvei Kuulemma ei riitä että kaikki putsataan ja pestään ja myrkytetään ja kalkitaan, myös kanalan ympäriltä pitää maamassat vaihtaa. Aivan hullua, kun vertaa Keski- Eurooppaan..

        Keski-Euroopan ruokavaliota on toki törsei jo ollut tuomassa tänne 1918. Suomi on hyvää vauhti etenemässä syöpätilastoissa muun Euroopan tasolle törsäkkeen suomalaisten suuhun työntämän ruoaksi kutsutun sonnan takia.


    • Anonyymi

      Suomalainen maatalous on todennäköisesti aikas rehelllistä ja hyvin valvottua toimintaa, mutta lisäravinnebisnes ei taida olla. Hyviä juttuja aiheesta.
      https://www.bodylab.fi/shop/onko-bcaa-si-1349c1.html
      https://www.pispalanwoima.info/40850
      https://thefeed.com/blogs/news/what-does-pharmaceutical-grade-mean

      • Anonyymi

        Suuri osa näennäisviljelijöistä on moraalittomia tukien nostajia.
        Siitä on rehtiys kaukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suuri osa näennäisviljelijöistä on moraalittomia tukien nostajia.
        Siitä on rehtiys kaukana.

        Perustele.


      • Anonyymi

        Ja paska. Epäterveen sonnan mainostamista 'puhtaana', vaikka sitäkin on EU onneksi rajoittanut. 80-luvulla törsä sai vielä väittää ruisleipää terveysruoaksi.


    • Anonyymi

      Huonojahan ne on, vaikka törsäke mainostaa. Kiitoksia EU:n ettei saa enää esimerkiksi ruisleipää ja tietääkseni myöskään juuri maitotuotteita mainostaa terveysravintona. Törsän ruokaympyröihin kouluissa ei valitettavasti EU ole kajonut.

      • Anonyymi

        Elintarvikemainonta pitäisi kieltää.


      • Anonyymi

        Kaikki paitsi ruuantuotanto on turhaa, aivan turhaa, kaikki. Eikun syömään sinäkin turhake. Mutta älä syö liikaa, kuten suurin osa suomalaisistakin. Kun ruoka on syöntipalkkioilla tehty lähes ilmaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki paitsi ruuantuotanto on turhaa, aivan turhaa, kaikki. Eikun syömään sinäkin turhake. Mutta älä syö liikaa, kuten suurin osa suomalaisistakin. Kun ruoka on syöntipalkkioilla tehty lähes ilmaiseksi.

        kun juntti tuottaisikin sitä ruokaa,
        mut ei,
        20 000 tilallista loisii vaan...


    • Anonyymi

      Oli. Salmonellaa on siis ollut, mutta nyt ei ole.

    • Anonyymi

      Fake news. Trumppilaiset yrittää....

      • Anonyymi

        Trump onkin kepulaisella ruokaympyrällä elännyt yliturvonnut läskimaha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trump onkin kepulaisella ruokaympyrällä elännyt yliturvonnut läskimaha.

        Millainenhan tämä edellinen on? Valion maito mainoksestako?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millainenhan tämä edellinen on? Valion maito mainoksestako?

        Kirjoittaja lienee sekoittanut Eloveena-tytön ja Trumpin...?


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Onneksi ostin Italiassa tehtyä paskaa. Kuitua ei tarvitse saada sellaisesta tukijussin verovaroilla tuottamasta sonnasta jossa sitä ei ole. Törsän mukaanhan Italiasta tuotua pastaa ei pitänyt olla saatavilla. Ilman tukijussia näläkään, ääantakieee rahhooo.....

      • Anonyymi

        jenkkivehnästä melko varmaan tehty, siis tuettua tavaraa. Ja hirmuunen hiilijalan jälki.


      • Anonyymi

        Rehellisesti kirjoitettu, Italiassa tehtyä paskaa. ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rehellisesti kirjoitettu, Italiassa tehtyä paskaa. ...

        Italialaispaskan ostaja ei taidakaan tietää, että jos hän olisi työssä, niin hänen veroillaan tuettaisiin italialaista luihu-Luigia enemmän kuin suomalaista reilu-Jussia. eli Suomalaisten EU-maksuista Italia saa nuppia kohden enemmän tukiaisia kuin Suomi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Italialaispaskan ostaja ei taidakaan tietää, että jos hän olisi työssä, niin hänen veroillaan tuettaisiin italialaista luihu-Luigia enemmän kuin suomalaista reilu-Jussia. eli Suomalaisten EU-maksuista Italia saa nuppia kohden enemmän tukiaisia kuin Suomi.

        Suomessa on EU:n korkeimmat maataloustuet per capita.


    • Anonyymi

      Muualla maailmassa salmonellaongelmaa ei ole eikä sitä tarvitse edes tutkia, koska muualla lähdetään liikkeelle sillä oletukseta että salmonella on joka paikassa.

      • Anonyymi

        Ja tuo perustuu mihin? Maakuntalehtien, Pellervon ja Media Mestarin ropagandaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tuo perustuu mihin? Maakuntalehtien, Pellervon ja Media Mestarin ropagandaan?

        On se mielenkiintoista miten joka toisella alkaa olla mahassa tai perseessä syöpä, mutta silti on tukijussin mukaan parahinta ruokaa maalimassa.


    • Anonyymi

      K-ryhmä vetää jälleen kanan­munia myynnistä salmonella­riskin vuoksi...

      • Anonyymi

        Täyttä fuulaa!


    • Anonyymi

      Takaisinveto koskee tuotteen Pirkka kananmuna 10 kpl/580 g erää EAN 6410405085627, jonka parasta ennen -päiväys on 5.2. Tuotantotilan leima kananmunissa on 2FI15464. Tuotetta on myyty Joensuun keskustan K-Citymarketissa sekä Jyväskylän Keljon K-Citymarketissa.

    • Anonyymi

      Kolme yritystä ilmoittaa vetäneensä myynnistä kananmunaeriä mahdollisen salmonellariskin vuoksi. Munat on tuotettu kanalassa, jonka näytteistä on todettu Salmonella Enteritidis -bakteeri. Munat on pakattu loimaalaisessa Kieku Oy:n pakkaamossa, ja niitä on myyty kuluttajille kaupoissa tuotemerkeillä Kieku, Pirkka sekä Kotimaista. Osa munista on tuotu myyntiin joulun alla, osa myöhemmin.

      • Anonyymi

        Tälläistä ei tapahdu ulkomailla. Lehdet ei kirjoittele että olisi löytynyt salmonellaa ja siitä ilmoitettaisiin.

        Siellä salmonella on niin yleistä että se kuuluu normaaliin elämään.

        ” Mikrobilääkkeille vastustuskykyisiä eli resistenttejä bakteereita todettiin vuosina 2017 - 2018 eniten Etelä- ja Itä-Euroopassa, ja vähiten Pohjoismaissa, osoittaa Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSAn ja Euroopan Tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen ECDC:n tuore seurantaraportti.”

        https://www.ruokavirasto.fi/teemat/zoonoosikeskus/uutiset/2020/eu-maiden-antibioottiresistenssitilanteessa-edelleen-merkittavia-eroja/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tälläistä ei tapahdu ulkomailla. Lehdet ei kirjoittele että olisi löytynyt salmonellaa ja siitä ilmoitettaisiin.

        Siellä salmonella on niin yleistä että se kuuluu normaaliin elämään.

        ” Mikrobilääkkeille vastustuskykyisiä eli resistenttejä bakteereita todettiin vuosina 2017 - 2018 eniten Etelä- ja Itä-Euroopassa, ja vähiten Pohjoismaissa, osoittaa Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSAn ja Euroopan Tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen ECDC:n tuore seurantaraportti.”

        https://www.ruokavirasto.fi/teemat/zoonoosikeskus/uutiset/2020/eu-maiden-antibioottiresistenssitilanteessa-edelleen-merkittavia-eroja/

        ”Salmonella kuuluu yleisimpiin ruokamyrkytysten aiheuttajiin maailmassa ja on merkittävä kansanterveydellinen ongelma monissa maissa. Poikkeuksen muodostavat Suomi, Ruotsi ja Norja, sillä näissä maissa salmonellatilanne on huomattavasti parempi kuin monissa muissa maissa. Suomen kansallinen salmonellavalvontaohjelma antaa hyvät edellytykset valvoa salmonellatilannetta tuotantoeläimissä ja niistä saatavista elintarvikkeissa. Salmonellavalvonnan ansiosta suomalaisissa tuotantoeläimissä esiintyy kansainvälisesti vertaillen erittäin vähän salmonellatartuntoja.”

        https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia-aiheuttavia-bakteereja/salmonella/


    • Anonyymi

      joka neljäs tipu on tautinen,
      ole varovainen,
      desinfioi keittiösi,

      varo, varo vaan,
      munissakin on salmonellaa...

    • Anonyymi

      käsittääkseni salmonellaa on aina, jos on ostoruokaa kanoilla. Mutta suomessa sitä on niin vähän.

      Aivan sama listeriaa on "aina", mutta useimmiten niin vähän.
      Otin se tähän koska työkaverini kuoli yli vuoden sairastelun jälkee listeroosin, oli alta 50v. Noin 8 kk ensin kärsi ja parani ja taas tuli väsymys.

      • Anonyymi

        niinpä,
        tipuja valmistaessa kannattaa olla aikuisten oikasti varovainen,
        ettei lähde henkikulta...


    • Anonyymi

      Onneksi suomessa ei ole salmonellaa.

      • Anonyymi

        joka neljäs tipu on tautinen,
        ole varovainen,
        desinfioi keittiösi,

        varo, varo vaan,
        munissakin on salmonellaa...


      • Anonyymi

        On toki, ja lukuisia muitakin sairauksia tukijussin suomalaisten summuihin työntämän sonnan takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On toki, ja lukuisia muitakin sairauksia tukijussin suomalaisten summuihin työntämän sonnan takia.

        Esimerkkejä kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkkejä kiitos.

        WHO varoitti lihaa syömästä.


    • Anonyymi

      Onneksi suomessa ei ole salmonellaa.

    • Anonyymi

      ”Ruokafaktasivustoa varten tutkijat käyttivät lähteinä muun muassa EUROSTATin, EFSA:n ja OECD:n tilastoja. Tavoitteena oli kerätä vertailuun soveltuvaa tilastotietoa niistä tunnuksista, joiden arvioitiin tuovan esiin suomalaisen ruuantuotannon erityisiä vahvuuksia. Palvelusta löytyy tuoteryhmittäin tietoja esimerkiksi vierasainepitoisuuksista, tuotantoeläinten lääkitsemisestä ja tuotantotavoista. ”

      https://www.luke.fi/uutinen/uusi-ruokafaktasivusto-esittaa-suomalaiset-tuotantotavat-kansainvalisessa-vertailussa/

      Tuoltahan sitä tutkittua tietoa löytyy.

    • Anonyymi

      Suolistosyövät kasvaa ja törsä vaa rahoilla työntelöö paskoo pöytää.

    • Suomalaisen talonpojan kolmeen perusprinsiippiin, jotka ovat ahneus, ahneus, ahneus, perustuvia ilmentymiä ja rikollisia tekoja on pilvin pimein. Eivät ne vain yhden jutun toistettuja versioita ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Saako kantaa asetta

      Voiko olla koskaan kotelossa lonkalla ase.. Siis ei mikään luvaton ase. Johon on luvat. Esim luottamustoimessa, tai kaup
      Ähtäri
      63
      4575
    2. Mies mitä ajattelet naisista?

      Kerro mitä ajatuksia nousee. Mitä naiset sinulle merkitsee? Sana on vapaa.
      Ikävä
      127
      3023
    3. Mitä laitatte karjalanpiirakan päälle?

      Voita tietenkin, mutta mitä muuta? Itse yleensä juustoa, jotain leikkelemakkaraa ja tuorekurkkua
      Tuusniemi
      46
      2888
    4. Kerro kaivattusi

      Jokin tapa/piirre mikä sinua viehättää ja mistä hän voisi myös tunnistaa itsensä.
      Ikävä
      65
      2237
    5. Vakkuri puhuu että Suomi joutuu sotaan.

      Hänen mukaansa asiantuntijat ovat yhtä mieltä että Suomi joutuu sotaan Venäjän kanssa. En tiedä kuinka lähellä se on, mu
      Maailman menoa
      446
      1866
    6. Järkyttävä tieto Purrasta

      Purra tapasi nykyisen miehensä täällä. Suomi24:ssä! Tulipa likainen olo. Nyt loppuu tämä roikkuminen tällä palstalla.
      Maailman menoa
      74
      1440
    7. Rakastan sua

      Tiedäthän sen ❤️😢
      Ikävä
      62
      1317
    8. Onko sulla mua enää yhtään ikävä

      Etkö halua enää yrittääkään?
      Ikävä
      62
      1233
    9. Toinen toista

      Hyvää sunnuntai huomenta susi rinssiltä 🤴🏼☕❄️⚜️❤️
      Ikävä
      261
      1097
    10. 45
      1008
    Aihe