Aihe

Täälä anneetaan ubuntuun vääriä ohjeita

Anonyymi

Älä käytä komento riviä. VAAN!

Ubuntu toimii täysin garrisesti ja Signalin saa Ubuntu sohwaresta likkaamalla.
Sovellu jota eli löydy Ubuntu sovelluksista, etsitään xxx.deb pakettina ka tuplalikataan ja asennetaan..

Mitään konentoriviä ei tarvita.

21

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Deb paketteja saa mm pkgs.org kattavasti.

   • Anonyymi

    Joo Ubuntu toimii täysin Graafisesti.


  • Anonyymi

   Minkä ihmeen takia sinun pitää yrittää päättää muiden puolesta miten tietokonetta pitää käyttää? Mitä se ylipäätänsä muka inulle edes kuuluu? Anna jokaisen käyttää tietokonetta siten kuin itse haluaa, sinä et ole millään tavalla se joka siitä päättää.

   Et ilmeisesti ole muuten tietoinen siitä, että Gnome Softwarella ja Ubuntun siitä muokkaamalla omallla työkalulla pystyy asentamaan ainoastaan graafisia ohjelmia? Sillä ei pysty asentamaan niitä ohjelmia, joilla ei ole graafista käyttöliittymää. Synapticilla pystyy, mutta noilla kahdella työkalulla ei pysty. Eli jos rajaat käyttösi vain Ubuntun "Kaupan" käyttöön niin sillon suljet itsesi myös erittäin monen ohjelman ja työkalun sekä linuxin käyttötavan ulkopuolelle. Voit tietty itse tehdä niin, jos haluat, mutta anna muiden päättää ihan itse siitä asiasta omalta osaltaan.

   • Anonyymi

    MIKSI se tarvisi tehda vaikeesti?

    Miksei sitä voi tehdä helposti?


   • Anonyymi

    Taas tuli valheita!

    Mikään ei rajoita Ubuntu Sofwaree,, Vaan se on se helpoin tapa asentaa ohjelma.
    Ja sielä on paljon juttuja joissa ei ole käyttöliitymää..

    Toinen tapa on ladata Paketti.deb mm pkgs.org On valtava varasoto eri jakeluille optimoituja ohjelmia. deb asennetaa tuplalikkaamalla. joko ubuntun omalla asentimenlla tai Gdebillä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taas tuli valheita!

    Mikään ei rajoita Ubuntu Sofwaree,, Vaan se on se helpoin tapa asentaa ohjelma.
    Ja sielä on paljon juttuja joissa ei ole käyttöliitymää..

    Toinen tapa on ladata Paketti.deb mm pkgs.org On valtava varasoto eri jakeluille optimoituja ohjelmia. deb asennetaa tuplalikkaamalla. joko ubuntun omalla asentimenlla tai Gdebillä.

    Jo ohjelmat joissa ei ole käyttöliittymää, kuten mmpalomuuri, sen voi ladata.. Sieltä Ubuntu Softwaresta :D


  • Anonyymi

   Mitä se sinulle kuuluu millä tavalla kukakin asentaa sen Signalin? Ei kukaan ole väittänyt, että sen tai jonkin muun ohjelmapaketin asentaminen ei onnistuisi myös graafisia työkaluja käyttämällä. Linuxissa on useita tapoja asentaa ohjelmia eikä Ubuntu ole siinä mikään poikkeus. Usein on kuitenkin paljon helpompi tehdä ohjelmien asentaminen komentoriviltä. Hyvin usein olet jo asentanut ohjelman komentoriviltä paljon ennen kuin olisit edes saanut graafista työkalua käynnistettyä.

  • Anonyymi

   Teet vain vahinkoa jokaiselle Ubuntun käyttäjälle tuolla asenteellaasi. Jokaisen myös Ubuntu käyttäjän kannattaa ehdottomasti osata komentorivin käyttö. Jos itse et halua sitä käyttää, niin lakkaa kuitenkin vahingoittamasta muita. Sitäpaitsikerropa nyt esimerkiksi miten meinaat korjata ilman komentoriviä esimerkiksi sen tilanteen, että jostain syystä vaikkapa jonkin paketin asentaminen tai päivittäminen keskeytyy jostain syystä ja paketinhallinta vaatii sitten sinua korjaamaan tilanteen ennenkuin voit taas asentaa ohjelmia sekä niiden päivityksiä? Kerro nyt miten muka teet sen ilman komentoriviä? No vastaus on, että et mitenkään. Jos et suostu käyttämään komentoriviä, niin sulla on rikkinäinen paketinhallinta ja sellaisena se myös pysyy, koska ainut tapa korjata se on käyttää komenoriviltä käytettäviä paketinhallintatyökaluja.

   Tai mitenkäs korjaat esimerkiksi ilman komentoriviä tilanteen, jossa tietokoneen käynnistyminen keskeytyy ennen kuin graafinen työpöytä tai edes sisäänkirjautumisruutu on latautunut? Jos et suostu käyttämään komentoriviä, etkä edes suostu opettelemaan sitä, niin et saa tilannetta mitenkään korjattua. Sillon sulla on systeemi joka on sinulle käyttökelvottomassa tilassa.

   Nuo on nyt vain esimerkkejä, eikä komentorivin hyödyllisyys rajoitu vain ongelmatilanteisiin. Komentorivi onerittäin kätevä ihan jokapäiväisessä käytössä. Tarkotus oli vain osottaa, että pahimmillaan tuo sinun asenteesi voi johtaa jopa tilanteeseen, jossa sulla on rikkinäinen systeemi etkä saa sitä korjattua ainostaan asenteesi takia. Voit toki ihan vapaasti tehdä sen itsellesi, mutta lakkaa houkuttelemasta muita samaan johon itse syyllistyt.

   • Anonyymi

    "Tai mitenkäs korjaat esimerkiksi ilman komentoriviä tilanteen, jossa tietokoneen käynnistyminen keskeytyy ennen kuin graafinen työpöytä tai edes sisäänkirjautumisruutu on latautunut? Jos et suostu käyttämään komentoriviä, etkä edes suostu opettelemaan sitä, niin et saa tilannetta mitenkään korjattua. Sillon sulla on systeemi joka on sinulle käyttökelvottomassa tilassa."

    Lähtökohta on se, että Ubuntua ja varsinkin Mintiä suositellaan helppoina vaihtoehtoina ns. peruskäyttäjille, jotka harkitsevat siirtymistä pois Windowsista. Usein myös saa lukea miten pelkällä graafisella liittymällä tulee toimeen.

    Mutta sitten käytännössä kun neuvoja etsii, niin suunnilleen systemaattisesti tyrkytetään pelkkiä komentorivivaihtoehtoja.

    Sitten mikäli osoittaa tyyytmättömyytensä, niin useinkin saa vastaansa suorastaan tukehduttavia ja liki päällekäyviäkin "Linux-fundis-uskova" tyyppisiä peninkulmienkin pituisia saarnoja, joissa komentorivit ovatkin sitten se "ainoa oikea" vaihtoehto.

    On se kuitenkin merkillistä miten Linux-piireissä vaikuttaa olevan tapana olla äärimmäisyyksissä, agressiivisestikin, joilla vain karkoitetaan se vähäkin kiinnostus ja "rohkeus" koettaa siirtyä pois Windowsista.

    Todellisuus on se, että kaikki eivät todellakaan ole IT-orientoituneita, eikä kaikille IT ole harrastus, vaan kaikki siihen liittyvä vääntäminen enempikin pakkopullaa jota ei kuitenkaan voi välttää.

    Ei sitten tule ihmetellä miksi Linux-desktopit ovat aina vain ja edelleen totaalisen marginaalisessa markkinaosuudessa.

    En tarkoita etteikö olisi hyödyllistä opetella edes joitakin peruskomentoja, mutta kun julistetaan extremistisellä mentaliteetillä pelkkää komentoriviautuuttaa, niin se on sitten omassa äärimmäisyydessään vs. ns. peruskäyttäjät.


   • Anonyymi

    Valetta !!

    Ei todellakkan tarvi!


  • Anonyymi

   Komentorivi on nopea ja tehokas ja tekee paljon muutakin kuin jokin ubuntu software.

   • Anonyymi

    Mutta komentoja osaamaton on helppo käyttää graafisesti!

    Täälä tuskin neuvoja kysyy komentojen osaajat!


  • Anonyymi

   Mikäli on pakko asentaa joku sovellus lähdekoodeista kääntämällä, niin komentorivi on ainoa mahdollisuus tähän. Tietyt sovellukset toimivat ainoastaan komentorivin kautta, eli niillä ei ole graafista käyttöliittymää.

   • Anonyymi

    Sellaista pakkoa tuskin kellään on.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sellaista pakkoa tuskin kellään on.

    Ei varmasti olekaan, se on sitten jo pakkomielle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sellaista pakkoa tuskin kellään on.

    Itse seuraan koneen lämpöjä sensors -ohjelmalla, ja tämä toimii ainoastaan komentorivin kautta. Lisäksi sovellukset iftop ja htop toimivat komentokehoitteen kautta. Harvoin eteen tulee tilanteita, että lähdekoodeista tarvitsee kääntää. Aiemmin ollut yleisempää, koska sovelluksia ei ole ollut samalla tavalla paketoitu.


  • Anonyymi

   Vaik Windows toimii myös täysin graafisesti, nii siinäki on joitaki asioita jotka toimii komentoriviltä paljon tehokkaammin. Kun ne vielä tallentaa .bat tiedostoiksi nii a vot!

   • Anonyymi

    Windowsin käyttö graafisesti on hyvin rajouttunutta.
    Konepellin alle ei windowsilla graafiseti pääse.


   • Anonyymi

    Kukaan enää leiki noilla .bat -päätteisillä skripteillä. PowerShell on se, millä asiat nykyisin tehdään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kukaan enää leiki noilla .bat -päätteisillä skripteillä. PowerShell on se, millä asiat nykyisin tehdään.

    Ihan vaan tiedoksi et net bat'it toimii powershellissäkii. taisitpa iskee kirvees kiveen


  • Anonyymi

   Sen verran nyt heitän vettä tähän myllyyn että olen mm. päivittänyt kaikki Zyxelin NAS -palvelimeni joko Arch Linux ARMiin tai Debianiin.

   Ja kappas, noille pikkupurkeille ei ole graafista käyttöliittymää lainkaan.

   Komentojonoriviltä vaan piti tehdä RAID1 -kahdennus, LUKS -salaus, sovellusten asennus, ja parin softan kääntäminen lähdekoodeista koska nämä vielä tuolloin eivät olleet jakeluissa mukana, tai sitten oli vain jotkut kivikautiset versiot.

   Ja kaikki tämä komentojonorivillä ssh -yhteyden läpi.

   Ja kaikki reitittimet mulla on päivitetty openwrt, ja onhan se paljon nopeampaa kirjautua ssh:lla sisään ja antaa komento 'opkg upgrade $( opkg list-upgradable | awk '{ print $1 }' | tr '\n' ' ' )' kuin lähteä klikkailemaan kuvakkeita ja painikkeita...

   Eihän sitä kukaan tietenkään pakota, mutta pitemmälle pääsee kun vain uskaltaa lähteä komentojonokomentoja opettelemaan ja käyttämään...

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   378
   21602
  2. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   208
   16639
  3. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   684
   15986
  4. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   632
   8925
  5. Johanna Tukiainen menetti vauvansa Solnan sosiaalihuollolle - myös vuokra-asunto liipasimella!

   Tänään 4.3. ilmestynyt Seiska tietää kertoa saman minkä näädät ovat tienneet jo 3 viikon ajan. Näätien tiedothan koskivat Tukiaisen vauvan huostaanot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   711
   6328