Aihe

Pörssit epärealistisen korkealla - odotettavissa korjausliike

Anonyymi

Tällä hetkellä 2021 tammikuussa pörssit ovat epäralistisen korkealla. Aivan liian korkealla suhteessa talouden tilaan länsimaissa, USA'ssa, GB'ssa, Saksassa jne, joissa koronan toinen aalto edelleen raivoaa tartuntojen/pv ja kuolemien ollessa korkealla. Merkittävää on, että pörssit eivät ole mitenkään reagoineet koronan toisen aallon talousheikennyksiin, vaan niiden nousu on ollut kaikkien aikojen nopeinta viimeisen 3kk aikana. Pörssien nousuun osasyinä ovat olleet julkisen valtioiden valkarahan massiivinen kylvö markkinoille ja nuorien sijoittajien sijoitusmarkkinoille joukkotulo. Odotettavissa on, jos ei massiivinen pörssien "romahdus", joka tapauksessa merkittävä "korjausliike" eli pörssi-indeksien 10...15% putoaminen ja uudelleen loiva elpyminen (leveä ja loiva-V) 2021 alkuvuoden aikana. Silloin pörssit palaavat paremmin vastaamaan talouden ylestilaa Huoamattavasti riippuu tietenkin rokotusten edistymisesta ja vaikutuksesta kaikkialla.

4

54

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Koskaan aiemmin ristiriita pörssien tason ja talouden tilan välillä ei ole ollut niin huomattava kuin nyt on. Taloudet, so. BKT't ovat koronan johdosta pudonneet 4...7%, mutta pörssit, esim OMX Helsinki, Nasdaq, Dax ovat ennätyskorkeudessa. Varsinkin Nasdaq on viimeisen yhden vuoden aikana noussut yli 40%. Voidaan kysyä, onko tässä mitään realismia, vastaus = ei ole. Jossain vaiheessa, ehkä piankin on odotettavissa "korjausliike".

  • Anonyymi

   Uutta rahaa on luotu viimeisten kuukausien aikana 40 %:a kaikesta maailma rahasta. Se menee suoraan osakkeisiin, koska emme me voi kahta ruisleipää syödä aikaisemman yhden sijasta.

  • Anonyymi

   odotellaan rauhassa ensin ainakin jokavuotiset tammikuu efekti helpot fygyt himaan.enkä jaksa uskoa mihinkään ihme rommaamisiin....pörssit elää vähän omaa elämäänsä...kun luulet että joku osake ei voi enää nousta että se on jo liian kallis saattaa totuus olla toinen ;) hyvä esimerkki viimekesänä ekonomistit toitotti että neste on ylihintainen 35 euron kurssilla ....ja olihan siinä vielä nousuvaraa ..joten nautiskellaan tästä hyvästä ajasta..

  • Anonyymi

   Mie keräilen salkkuun käänneyhtiöitä. Ne löytämällä tuottoprosenttit ovat helposti kolminumeroisia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   292
   7025
  2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   263
   5168
  3. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   224
   3990