Masennus ..

hei! oon 13 vuotias tyttö.

(ei herkille)
TIETOO
mun vanhemmat ja suku on alkoholisteja ja siitä on tullu ongelma. mun isä juo vieläkin mut äiti ei. isä on ollut mulle ja mun sisaruksille agressiivinen väkivaltasela tavalla. (poliisit tietää) no sit tapahtu kaikkee ja oon nyt lastenkodissa/laitoksessa.

Mulle todettiin masennus ja mua on kiusattu.

mietin päivittäin et pitäistö tappaaa itteni. Kuka mua kaipais. oisko helpompi vaa lähtee jne... parikertaa yrittäny... mun isä veti muhun jo välitki. ei mulla oo kun vaa äiti kenen takii pitäis jaksaa ja seki varma on pettyny muhun ku oon ongelmalapsi jolla on masennus ja joka ei ees asu kotona... Mietin kans et kaikki vaa hyötyis jos lähen. ahistaa ja masentaa. joudun menee uuteen kouluun... pelkään et mua aletaan kiusaa..


joku auttaa? en oikeesti jaksa kauaa enää...

(en kertonu nii yksinkertasesti tai läheskää kaikkee)

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Haluaisi sanoa sinulle,että meillä vanhemmillakin on jokaisella omanlaisensa elämäntausta,eivätkä kaikki ole selvinneet traumoistansa.Elämä ei ole reilu,mutta taitava voi selvitä.Kirjoita vaikka päiväkirjaa,se auttaa,kun saa tunteita ja ajatuksia selvitettyä..

    • Anonyymi

      Koulussa terveydenhoitajalle tai koulupsykologille ajoissa puhumaan näistä. Sinun kuuluisi saada säännöllisesti psykologin yms. sellaisen käyntejä ja on aika paska lastenkotilaitos jos sellaisia ei ole sinulle hankkinut. Ei minullekaan ne apua hankkineet, koska olin lastenkodissa missä henkisesti pahoinpideltiin yms. lapsia/nuoria niin tällaiset asiat paljastuu jos joku nuori käy säännöllisesti terapiassa tai muussa.
      Itse koulussa kannattaa mennä terveysalan ammattilaiselle sanomaan, että tarvitset enemmän tukea ja apua mitä nyt saat. Vanhemmille sinun asiasi ei tässä tilanteessa kuulu mitenkään eikä heidän mielipiteellä ole väliä, vaikak kuulostaa raa'alta niin he ovat jo mokanneet tarpeeksi ja heidän pitäisi hävetä käytöstään - eikä sinun.

      Ajoissa joudut ottamaan nyt itse ohjat käteen ja olisi hyvä saada ulkoupuolinen terveuden/sosiaalia-alan ammattilainen auttamaan sinua. Sellainen joka ei ole tekemisissä lastenkodin tai/ja vanhempiesi kanssa. Olet oikeutettu sellaiseen terveydelliseen apuun, jonka tehtävä on olla erillinen tuki siihen mitä elämässä käyt lävitse.

      Myönnän selvinneeni vain niin, että vuosia suunnittelin itsemurhia tai murhia mielessäni. En ikinä toiminut niiden mukaan, mutta ne oli eräänlaista terapiaa kun purin huonoa oloa suunnitelmiin. Koskaan en uskonut itsemurhan minua pelastavan, en ollut edes itsarin arvoinen, joten ikinä en sitä yrittänyt.
      Päiväkirjan kirjoittajaksi minusta kun ei ollut, mutta sitä kannattaa (niin kuin jo ehdotettiin) kokeilla jos se auttaa sinua. Toinen mihin on hyvä purkaa oloaan niin kirjoittaa kirjeitä, itselleen, jollekin toiselle. Kirjoita ajatuksella, että lähetät kirjeen, mutta niitä ei koskaan tarvitse lähettää. Kerro rehellisesti kaikki siihen kirjeeseen miltä jokin on tuntunut, kuinka pettynyt ehkä olet johonkin henkilöön tai muuta vastaavaa. Hyvä tehdä ihan käsin paperille, niin se käsillä tekeminen myös auttaa. Kun olet saanut kirjeen valmiiksi niin sen jälkeen laitat sen vain pois piiloon tai tuhoat sen. Itse usein saman tein unohdin kirjeen kun olin purkanut oloni ja löydän niitä sieltä täältä vieläkin, mutta opin tämän keinon vasta lastenkodin jälkeen. Jotenkin helpottaa laittaa ajatukset ja tunteet jollain tavalla järjestykseen.

      Se myös jos palaa kirjoittamisen jälkeen aina vain samoihin asioihin yhtä vahvasti uudestaan; siitä tietää, että hyvä puhua aiheesta jonkun terveydenhoitaja, psykologin tai terapeutin kanssa, koska se on toistuva paha ajatus tai tunne mikä ei jätä sinua rauhaan. Sellaisesta kehittyy helposti trauma.

    • Anonyymi

      Kuule, Sun oma elämä merkitsee, se kaikki mielenkiintoinen mikä on edessä, ei se, että kaipaisko joku tai mitä miten muita muka helpottais jos sua ei olisi. Olet itse niin tärkeä, että koeta rakentaa elämäsi tarkopitusta itsesi kautta ja vain sen mukaan, mikä Sinulle merkitsee jotain. Älä arvota itseasi muiden kautta.

      Olet tärkeä ihminen ja edessäsi oleva elämä riippuu ihan itsestäsi ja valinnoistasi. Koeta tehdä elämästi mahdollisimman hyvä ja mieti, miten sen voisit toteuttaa vajoamatta synkkyyksiin. Tsemppiä sinulle nuori ponnisteluissasi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe