Vastustan Tuulivoimaloita

Anonyymi

Syitä vastustaa tuulivoimaloita on enemmän kuin tähän kommenttipalstaan mahtuu kirjaimia, mutta tässä pari kappaletta:

- Orwellismiin rakastuneet grynderit, lobbarit, kunnallispoliitikot, media ja virkamiehet kutsuu tuulivoimaloita tuulivoimaPUISTOIKSI. Kuten kaatopaikkoja kierrätyspuistoiksi. He todellakin pitää kansalaisia idiootteina. Ei ne tuulivoimalat mitään luonnonPUISTOJA ole vaan tuulivoima TEOLLISUUSALUEITA.

- Tuulivoima on alikehittynyt lyhyen välivaiheen teknologia, joka tuhoaa Suomen huoltovarmuuden ja rikkoo kantasähköverkon. Sähkökatkot yleistyvät ja sähkön hinta nousee. Jos ette usko niin kysykään Australiasta, USAsta jne ulkomailta. Pakkasella ei tuule.

- Tuulivoimaloita ei tule rakentaa mantereelle. Jopa Ahvenanmaalle suunnitellut tuulivoimalat rakennetaan kalliimmalla merelle, eikä saarille vaikka siellä tuulee ihan tarpeeksi. Miksiköhän?

- No siksi että tuulivoimalat pilaa maisemat ja luonnon. Paikallinen asukas ei halua asua eikä matkailija halua lomailla keskellä satojen hehtaarien alueelle ulottuvaa TEOLLISUUSALUETTA. Alue muuttuu asumiskelvottomaksi. Kiinteistöjen arvo laskee ja turistit katoaa. Tätä katastrofia Ahvenanmaalaiset eivät halua itselleen rakentaa.

- Sysmän keskustasta 4,5 km päähän suunnitellut tuulimyllyt on 235m korkeita. Mänty kasvaa 15-30m korkeaksi. Kontrasti on valtava! Myllyt näkyy jokapuolelle. Oikeassa mittakaavassa olevia havainnekuvia ei ole taidettu uskaltaa kuntalaisille näyttää?

- Tuulivoimalat aiheuttaa terveyshaittoja. Millaisia? Se voi lukea jokaisen tuulivoimalan lähellä asuvan sairaskertomuksesta.

- Tuulivoimaloiden käyttöikä on naurettavan lyhyt, vain 15-vuotta. Amortisaatio on niin nopeaa että liiketaloudellinen logiikka ei voi toimi ilman massiivisia veronmaksajien tukia.

- Puhe siitä että tuulimyllyt voi kierrättää 95 % on paskapuhetta. Komposiittilapoja ei voi kierrättää koska niitä ei pystytä edes purkamaan. USAssa käytetyt lavat lojuu pitkin aavikoita sillä kohtaa josta tuulimyllyn runko on purettu. Usein myllyt on jätetty purkamatta pystyy ruostumaan. Suomessa lavat jätettäisiin metsiin lojumaan. Kun 50m pitkä lapa on sinne kerran saatu raahattua, ei sitä sieltä kukaan enää pois hae. Tuulivoima teollisuusalueen purkaminen ja luonnon "entisöiminen" on miljoonien eurojen projekti.

- Saksaan tuulivoimaloita ei enää rakenneta. Kansan vastustus on kasvanut niin suureksi saatujen negatiivisten tuulivoimaPUISTO kokemusten myötä. Saksan vihreän puolueen kannatus on romahtanut. Ydinvoimalat ajettu alas ja sähkön hinta niin kallista että sähköautoilla ajaminen ei kannata. Oho.

- Suomen houkuttelevuus kansainvälisenä matkailukohteena perustuu 100 % luontoarvoihin. Tuulivoima teollisuusalueet tuhoaa meidän luonnon ja maisemat. Vai laitetaanko UKKn kansallispuistosta tuulivoima teollisuusalue?

------------

Ainoa tapa jolla EHKÄ voitaisiin hyväksyä tuulivoimaloiden rakentaminen Sysmään ja muihin pikkukuntiin on että:

1. Järjestettäisiin kunnallisäänestys. Kaikki kuntalaiset antaisivat äänensä - kyllä vai ei tuulivoima teollisuusalueelle.

Äänestykseen sisältyisi myös seuraava diili:

2. Kiinteistöveroa korotettaisiin tuntuvasti ja sitä perittäisiin ainoastaan tuulivoima yhtiöltä. Kuntalaisilta kiinteistöveron perintä lakkautettaisiin kokonaan. Tämän toimenpiteen toivottaisiin myös samalla luovan verotuksellista vetovoimaa joka toisi Sysmään uusia asukkaita. Siis sellaisia joita tuulivoimalan vieressä asuminen ei haittaa. Matalat verot varmasti kelpaa mutta tuulivoimalat ei. Dilemma.

3. Tuulivoima teollisuusalue sijoitettaisiin sellaiseen paikkaan josta se ei näy asutusalueelle. Jos sopivaa paikkaa ei löydy, ei saa rakenneta. Ja tuskin löytyy kun myllyt on 235m korkeita.

-------------

Mielummin aurinkovoimaa, maalämpöä jne kiinteistöihin kuin kammottavia tuulihäkkyröitä. Tuulivoima teollisuualueen rakentaminen Sysmään tulee olemaan suuri virhe. Miksi tehdä samat virheet kuin kaikki muutkin pikkukunnat. Tulee erottua ja olla rakentamatta tuulivoimaloita Sysmään.

Tervetuloa asumaan - Sysmä on tuulivoima teollisuudelta vapaa alue. Silmiä ei särje kun katsot horisonttiin.

37

598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taas sitä on kammettu vaatehuoneen hämyyn kirjoittelun pariin vai onko sieltä pois tultukaan, tiedä hätä. Tämänkertaisessa tekstissään surkean hahmon ritarimme don Quijote Manchalainen ryntää ratsullaan Rosinante aseenkantajansa Sancho Panzan seuratessa ritariaan uljaaseen taistoon tuulimyllyjä vastaan. Kiivaana käy ritarimme taisto perivihollisensa tuulimyllyn kanssa. Vaan kuinka taistossa käykään, uupuuko Rosinante, vaiko kenties tuulimylly? Sen saamme tietää uljaan ritarimme tarinan seuraavassa osassa, ehkä vasta vaalien jälkeen, onhan ritarimme jaksettava myös vaalitaistella muita aatelittomia ritareita vastaan. Siinä sitä on haarniska kovilla peitsien ja säilien kalistessa kiivaan vaalitaiston myllerryksessä, riittää siinä aseenkantaja Sancho Panzalla haarniskassa oikomista ja kiillotusta. Jännityksellä odotamme seuraavaa jaksoa.

      • Anonyymi

        Voisitko Brunkkari pysyä asiassa satujen kirjoittelun sijaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko Brunkkari pysyä asiassa satujen kirjoittelun sijaan?

        Kuulepa vähäpäinen! Älä leimaa minua näihin kirjoitteluihin perusteettomasti sekä asiattomasti nimitellen. Jos sinula on asiaa minulle niin otapa ja tule kertomaan asiasi minulle huutematta anonyyminä puskista. Miten odotankaan hetkeä että saan kohdata henkilökohtaisesti sinut!
        t. Esko


      • Anonyymi

        Satu Setä yrittää olla hauska koska perusteluja ei tuulivoiman ihanuudesta löydy.


    • Anonyymi

      Olen kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä. Miksi tuhota kaunis luonto lopullisesti. Kannatan kansanäänestystä asiasta.

      • Anonyymi

        Lisää tuulivoimaa ja vesitornin mäellekkin yksi ainakin 50 m korkea niin saadaan hyvä maamerkki !


    • Anonyymi

      Keväällähän on äänestys. Tutustukaamme vaalikoneen kautta ehdokkaiden kantaan tuulivoimaloista. Yleensä ESS vaalikoneeseen on saanut ehdottaa kysymyksiä, joten kaikki joita tuulivoimaloiden tulo mietityttää, niin ehdottamaan tuulivoimakysymys vaalikoneeseen.

      • Anonyymi

        Näin pitäisi tehdä, vaan muistaako ehdokas enää asiaa, jos sattuu pääsemään valtuustoon. Olen joutunut usein pettymään.


    • Anonyymi

      Tuulivoima lisääntyy ja tulee lisääntymään ihan riippumatta näistä äänekkäistä vastustajista. Tapa millä asiaa vastustetaan ei millään muotoa auta asiaa mutta tietysti jonkin hankkeen osalta voi vuoden pari viivästyttää. Näiden hankkeiden takana olevat tahot varmistavat asiat aina niin perin pohjin että valitukset katsotaan normaaliksi hankkeen aikataulun osaksi eikä niihin milloinkaan kiinnitetä sen kummempaa huomiota.

      • Anonyymi

        Tuulivoima lisääntyy ja sähkön hinta nousee. Se on väistämätön lopputulos. Onneksi tätä kehitystä voidaan viivästyttää.


      • Anonyymi

        Eikö kunnanvaltuustolla olekaan päätäntävaltaa asiaan? Ketkä ovat hankkeiden takana olevat tahot?


    • Anonyymi

      Mistä asukkaiden sairaskertomuksia pystyy lukemaan? Onko julkista tietoa?

      • Anonyymi

        He tulevat itse kertomaan ne julkisesti aikanaan.


    • Anonyymi

      Valitettavasti Sysmän kuntaa höynäytettiin saman hankevetäjän toimesta toisen kerran. Pro Sysmän Terrikorpi liikkeen sivuilta olisi ollut saatavissa oikeaa tietoa hankeyhtiöstä, mutta jostain syystä kunnanhallituksen esittelytekstiin ei ollut viety mitään julkisista lähteistä saatavia tietoja.

      Toivottavasti kevään kuntavaaleissa saadaan valtuustoon henkilöitä, jotka eivät ole " tuulella käyviä", vaan ottavat asioista selvää. Perusteluissa väitetään, että kaavan teettäjä vastaa kaikista kustannuksista, vastannee omista kustannuksistaan, mutta kunnan maksettavaksi jäävät kaikki kaavan käsittelyä koskevat kustannukset, muistutusten käsittely yms.. Jos muistutukset aiotaan tällä kierroksella hoitaa hallintolain mukaisesti, täytyy Sysmän kunnan palkata rakennusvalvontaan useita lisähenkilöitä. Sysmän kunnan tulee vaatia, että kaavanhakijalta vakuudet, että se vastaa kaikista kuluista, mitä vakuuksia ko. yhtiö ei voi tappiollisena varmasti saada.

      Edellisellä kerralla tehtiin epävirallinen Suomen ennätys muistutusten määrässä, nyt kun muistutusaika osunee kesäkaudelle edellisen kerran sydäntalven sijasta saadaan muistutusten määrä varmasti vielä paljon kasvamaan.

      Lähilehdessä esitetyt perustelut olivat vanhan kertausta, mitkä perustelut osoitettiin jo aiemmin virheellisiksi mm. työllistävä vaikutus ja tuulivoimayhtiön tuottamat suuret verotulot. Varmaa on ainoastaan haitat.

      Nyt kaikki ottamaan Pro Terrikorpi liikkeen sivut seurantaan, sinne tulee aikanaan oikeaa tietoa tuulivoimaloista. Mielenkiinnolla odotan, onko esimerkiksi havainnekuvia tuulivoimaloista viitsitty päivittää, edellisellä kerralla voimalat jäivät puuston peittämiksi, mikä olisi edellyttänyt yli 200 metriä korkeaa puustoa.

      • Anonyymi

        Eikös se vihreys ja ekologisuus sekä saasteetomuus ole tätä päivää ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se vihreys ja ekologisuus sekä saasteetomuus ole tätä päivää ?

        Juuripa niin ja siksi ei luontoon pitäisi propeleita rakentaa ruostumaan. Ongelmajätettä 15 vuoden kuluttua ja sinne jää metsään vaarantamaan ihmisten ja eläinten liikkumista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuripa niin ja siksi ei luontoon pitäisi propeleita rakentaa ruostumaan. Ongelmajätettä 15 vuoden kuluttua ja sinne jää metsään vaarantamaan ihmisten ja eläinten liikkumista.

        Ei liene sinun ongelmasi ne ropellit siellä metsässä, pysy vaan omalla tontillasi! Ei ole minunkaan ongelmani, näkyvät aikanaan olohuoneemme ikkunasta ne Terrikorven tuulimyllyt, mutta mitä siitä, ne ovat siellä, ei lennä jäät tai siivet meidän pihalle. En ole maitani vuokrannut, joten tuskin ne ongelmatkaan minua koskettaa.
        Melua tuskin tulee nykyistä enempää, juuri kuuntelin Nuoramoisista kuuluvaa meteliä saunasta vilvoitellessani, kun siellä nuoriso ajeli jollain ajoneuvolla, ei sekään suuremmin nyt närästänyt. Sama juttu hakettimien meteli ja rekkojen melu maantiellä, ei siinä mikää tuulimyllyn melu haittaa.
        Taas on joku mäkkiläinen vaan vetänyt hernettä nenään, kun sen postimerkin kokoisen mäkkitontin arvo mukamas laskee niin hirvittävästi. Täällä kiinteistöjen hinnat putoaa ilman tuulimyllyjä vielä tosi paljon. V#ttu, jäätkin pitää enempi ääntä siinä vieressä järvellä pakkasilla ja joutsenet Limperinsalmessa, mitä muutama ropelli siellä Terrikorvessa sitten tulevaisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei liene sinun ongelmasi ne ropellit siellä metsässä, pysy vaan omalla tontillasi! Ei ole minunkaan ongelmani, näkyvät aikanaan olohuoneemme ikkunasta ne Terrikorven tuulimyllyt, mutta mitä siitä, ne ovat siellä, ei lennä jäät tai siivet meidän pihalle. En ole maitani vuokrannut, joten tuskin ne ongelmatkaan minua koskettaa.
        Melua tuskin tulee nykyistä enempää, juuri kuuntelin Nuoramoisista kuuluvaa meteliä saunasta vilvoitellessani, kun siellä nuoriso ajeli jollain ajoneuvolla, ei sekään suuremmin nyt närästänyt. Sama juttu hakettimien meteli ja rekkojen melu maantiellä, ei siinä mikää tuulimyllyn melu haittaa.
        Taas on joku mäkkiläinen vaan vetänyt hernettä nenään, kun sen postimerkin kokoisen mäkkitontin arvo mukamas laskee niin hirvittävästi. Täällä kiinteistöjen hinnat putoaa ilman tuulimyllyjä vielä tosi paljon. V#ttu, jäätkin pitää enempi ääntä siinä vieressä järvellä pakkasilla ja joutsenet Limperinsalmessa, mitä muutama ropelli siellä Terrikorvessa sitten tulevaisuudessa.

        Osaa meistä ei haittaa vaikka Venäläiset tankit ajaisi pihaan.


    • Anonyymi

      Vihreät vastustaa avohakkuita, paitsi silloin kun he haluavat rakentaa tuulivoimaloitaan.

      • Anonyymi

        Tuuliropeleissa ei ole muuta vihreää kuin home pinnassa. Lienee rakennettu muulla tuotetulla energialla. Ropelit ei elinkaarensa aikana ehdi edes kuitata niiden rakentamiskustannuksia. Se siitä vihreydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuuliropeleissa ei ole muuta vihreää kuin home pinnassa. Lienee rakennettu muulla tuotetulla energialla. Ropelit ei elinkaarensa aikana ehdi edes kuitata niiden rakentamiskustannuksia. Se siitä vihreydestä.

        Minä vastustan ihan kaikkea ihan vaan periaatteesta !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä vastustan ihan kaikkea ihan vaan periaatteesta !

        Minä vastustan vain kunnalliskähmintää ja tuulivoimaloita. Molemmat on hanurista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä vastustan ihan kaikkea ihan vaan periaatteesta !

        Siis kaikkea muuta kuin viinanjuontia?


    • Anonyymi

      Linkki väitteeseesi, muuten puppua!

      • Anonyymi

        Internet selaimet toimii itsepalveluna. Tietoa löytyy jos sitä osaa ja haluaa etsiä.


    • Anonyymi

      Linkki kuitenkin!

      • Anonyymi

        Näkisit vaivaa itsekin ja etsi se tieto mitä haluat. Tuulivoimaa puoltavat jutut ovat kaikki puppua. Niistä ei linkkejä tarvita. Sivuilta löytyy pelkkää propakandaa. Linkkiharhaisena sinun kannattaa hakeutua hoitoon.


      • Anonyymi

        Sysmä saanut uuden kuuluisuuden. Aikanaan oli Sysmässä Linkin Santeri, joka tunnetaan vieläkin sanonnasta: Puheet on puheita sanoi Linkin Santeri. Uusi kuuluisuus näyttää olevan Linkki Santeri. Tälle sopii sloganiksi: Puppua sanoi Linkki Santeri.


    • Anonyymi

      Kaavoitetaanko samalla myös paikka siipien hautausmaalle, sillä muutenhan ei sitä ongelmajätettä pysty "hävittämään", eli pois silmistä poissa mielestä menttaliteetilla nämä tuulivoiman vihreät kannattajat etenevät lyhytnäköisyydessään.
      https://www.iisalmensanomat.fi/paakirjoitus-mielipide/3082063

    • Anonyymi

      Totta joka sana. Plus oikean elämän KOKEMUS tuulimyllyistä: mökkirauha tuhoutunut, koska kuulostaa siltä kuin asuisi MOOTTORITIEN vierellä. CO2 päästöihin vaikutus pyöreä nolla, mutta melu, luonnon pilaaminen, kaikkien kuulevien olentojen kärsimys toteutuu.

      • Anonyymi

        Ainoa hyvä tuulinen paikka tuulipuistolle olisi rantaterassi, jossa muutoinkin käy nykyään aikamoinen turbulenssi. Vuokraajat vaihtuu vuosittain tuulen lailla, joten oiva paikka hyödyntää tuulisuus ja pykätä paikalle muutama mylly.


      • Anonyymi

        Joo ja kuitenkin niin paljon asuu ihmisiä moottoritien laitoilla. Kyllä sielläkin on luonto lähellä.Tien penkasta eteenpäin.Eikö sitten sielläkin sitten luonto kärsi. ??


    • Anonyymi

      Mikähän näissä tuulivoimaloissa nyt mättää porukoiden mieltä jotka niistä jaksaa valittaa?
      Jos Terrikorpeen rakennetaan ne tuulivoimalat, niin tuskin niiden ääni edes kuuluu nykyisen liikenne melun ylitse. Ne voimalat tulisivat meidän lähelle niin, että näkyisivät olohuoneemme ikkunasta, en ole lainkaan huolestunut. Asumme nytkin tässä lentoreitin alla, kuuntelen joka päivä nuo ylitsemme lentävät lentokoneet, postikone lentää tiettyyn aikaan jne. Ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella.
      Rekkojen ja muiden isompien autojen äänet kuuluvat 4-tieltä ja Nuoramoisten tieltä pihaamme, en jaksa uskoa, että tuulivoimaloiden ääni mitenkään kuuluu sen melun ylitse, kun olen käynyt nyt kuuntelemassa Luhangan Latamäen tuulivoimaloiden ääntä.
      Hakettimet jolisee kolmellakin suunnalla tasaiseen, tuskin niiden ylitse kuuluu mitään tuulivoimalan melua, vai voiko joku niin väittää.
      Ampumaradalta kuuluu ammuntaa Nuoramoisista... Keväällä kuunnellaan kylvötöiden ääniä ja kesällä rehuntekoon liittyvää ääntä. Kohta alkaa kuulumaan leikkuupuimureiden ja kuivureiden ääniä. Talvella kuuluu moottorikelkkojen ääniä hyvinkin kovaa. Järvien jäät vasta melua pitävätkin, kun ne alkavat jäätymään tai pakkanen kiristyy. Joutsenet vasta ääntä pitävätkin Limperinsalmessa. kaulushaikara se vasta raivostuttavaa ääntä pitääkin. Venetsialaiset ja uuden vuoden raketit eivät tunnu mökkiläisiäkään kovin häiritsevän, koska ääntä kuuluu melkoisesti Joutsjärven suunnalta.
      Jos näitä ääniä ei muka kuule, niin väitän, ettei taatusti kuule tuulivoimaloiden ääniä!

      • Anonyymi

        Onneksemme sinä älysit sentään kirjoittaa etkä puhunut aiheuttaen täten lisää melua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksemme sinä älysit sentään kirjoittaa etkä puhunut aiheuttaen täten lisää melua.

        Joo, en tosiaan aiheuttanut lisää melua. Juuri lauantai-iltana tuossa saunasta löylyttelyn lomassa vilvoitellessa kuuntelin niitä yläpuolella lentäviä lentokoneita ja ihmettelin, etteikö kukaan näiden tuulivoimaloiden meluista valittavat kuule lainkaan näitä tämän tästä lentäviä lentokoneitakaan.
        Kävin kuuntelemassa kaverin pihalla niiden Latamäen voimaloiden ääntä Luhangassa, en kuullut mitään sieltä suunnalta, kun läheisessä puussa pörräävät hyönteiset pitivät pirinää. Tosin kaveri kutsui minut sinne pihalleen, että jos vaikka yhdessä kuulisimme jotain ääntä tuulivoimaloista, kun hän ei kuule.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, en tosiaan aiheuttanut lisää melua. Juuri lauantai-iltana tuossa saunasta löylyttelyn lomassa vilvoitellessa kuuntelin niitä yläpuolella lentäviä lentokoneita ja ihmettelin, etteikö kukaan näiden tuulivoimaloiden meluista valittavat kuule lainkaan näitä tämän tästä lentäviä lentokoneitakaan.
        Kävin kuuntelemassa kaverin pihalla niiden Latamäen voimaloiden ääntä Luhangassa, en kuullut mitään sieltä suunnalta, kun läheisessä puussa pörräävät hyönteiset pitivät pirinää. Tosin kaveri kutsui minut sinne pihalleen, että jos vaikka yhdessä kuulisimme jotain ääntä tuulivoimaloista, kun hän ei kuule.

        No ei siellä Latamäessä ainakaan mitään melua kuule, kun käytiin siinä laavulla katselemassa. Sinnehän on rakennettu uusia talojakin lähelle, joten ihan potaskaa, ettei siellä muka voi asua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei siellä Latamäessä ainakaan mitään melua kuule, kun käytiin siinä laavulla katselemassa. Sinnehän on rakennettu uusia talojakin lähelle, joten ihan potaskaa, ettei siellä muka voi asua.

        Asuuko niissä mahdollisesti joku?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      86
      2048
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1662
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1152
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1126
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1113
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      777
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe