Hyvä painepesuri merkki ?

Painepesuri_kesäksi

Mikä oli hyvä ja luotettava painepesuri kotikäyttöön? Tarkoitus pestä sillä enimäkseen henkilöautoja ja vähän mattojakin. Esim. Noin 225 € saisi Boschin, Kärcherin, Nilfisk Alton ja Clenin, mitä voisitte minulle suositella? Takuu taitaa olla jo monessa 2 vuotta.

53

46691

Vastaukset

 • Itselläni on ollut vuonna -74 ( 31 vuotta sitten ) ostettu Kärcher 720, työpaine 10-130 bar.
  Pesuria ei ole kertaakaan tarvinnut kuljettaa huollossa enkä ole itsekään tehnyt minkäänlaista remonttia, ilmeisesti pesurin männät on kunnon, metallia kovakromatut tai jot.sell. materiaalia eikä mitään muovisekoitusta!

  Pesuria olen käyttänyt mainitsemaasi tarkoitukseen, auton, mattojen, pihan, ( sammaleen poistoon ) että kaakelien (varovasti) ym.pesemiseen, ( 20- 30 cm lähempää kohdetta ei saa suihkuttaa, varo kättä ).
  Lähisukulaisella on sama merkki, mutta uudempaa mallia ja varustettu kahvakäynnistyksellä erittäin kätevää!
  Hinnoista enkä takuusta tiedä, mutta jos hyvän saat edullisesti---osta!
  "Halvalla" ei hyvää saa!

  Käy lähimmässä kirjastossa ja lainaa Tekniikan Maailma lehti, Nro 14 vuosi 1997, sivulla 52

  TM vertailu:
  Painepesurit
  - Bosch ARH 120
  - Biltema 17-520
  - Cascade 1200
  - Clen 7-90
  - Clen Box Jet 8-90
  - Green Jet 7-90
  - Green Jet 7-160
  - Gerni Compact
  - Kew Hobby 1200
  - Kew Dynamic 4100
  - Kränzle 105
  - Kärcher K 210 Plus
  - Kärcher K 520 M
  - Stihl RE 120 K
  - Wap 3800____ (????)

  • Pesuri Kärcher 720, ostettu -84 eli 21 vuotta.


  • Osku kirjoitti:

   Pesuri Kärcher 720, ostettu -84 eli 21 vuotta.

   jossain melko uudessa kuluttaja lehdessä oli vertailu pesureista. En muista missä numerossa, mutta kirjastosta varmaan löytyy. Taisi olla niin, että 8 parhaan kärjessä oli 4-5-kärcheriä


  • kuluttajalehti kirjoitti:

   jossain melko uudessa kuluttaja lehdessä oli vertailu pesureista. En muista missä numerossa, mutta kirjastosta varmaan löytyy. Taisi olla niin, että 8 parhaan kärjessä oli 4-5-kärcheriä

   Kokemusta monesta kotipainepesurista. Kärcherissä aina jotain pientä vikaa. Ostin kuukausi sitten Kränzle 10/120 -pesurin ja olen äärimmäisen tyytyväinen. Antaa vettä 600 litraa/minuutti. Messinkipumput, teräksiset suutinlaitteet. Kallis, mutta huippu.


  • Ipep kirjoitti:

   Kokemusta monesta kotipainepesurista. Kärcherissä aina jotain pientä vikaa. Ostin kuukausi sitten Kränzle 10/120 -pesurin ja olen äärimmäisen tyytyväinen. Antaa vettä 600 litraa/minuutti. Messinkipumput, teräksiset suutinlaitteet. Kallis, mutta huippu.

   vai 600 litraa minuutissa? Mistäs putkesta tulovesi tulee? 10 litraa sekentissä (36 kuutiota tunnissa) on aikas paljon ;-]


 • Kiitoksia näistä tiedoista, jotain tietoa olen löytänytkin suoraan netistä, mutta käyttökokemuksia ja kestävyyttä lähinnä kaipasin. Tiedän, että hyvää ja edullista ei ole. Kärcher oli tosiaan voittanut kolmoisvoiton kuluttaja-lehden vertailussa, tässä siitä linkki
  http://www.painepesuri.com/

  • Minä ainakin alan olla vähän kyllästynyt Kärcherin 'laatuun'.

   Painepesurin muoviosat ovat jotain tosi kepulia muovia, pohja on haljennut, pesuainetankin korkki on murtunut, suuttimen pidike murtunut jne. ja konetta ei tosiaankaan ole paljoa käytetty tai kovakouraisesti kohdeltu. Kylmässä lisäksi muovinen paineletku on aika jäykkää.

   Kalliissa pölynimurissa on myös muovinen verkkojohto, joka on vähänkin viileämmällä säällä kivikovaa.


  • dci kirjoitti:

   Minä ainakin alan olla vähän kyllästynyt Kärcherin 'laatuun'.

   Painepesurin muoviosat ovat jotain tosi kepulia muovia, pohja on haljennut, pesuainetankin korkki on murtunut, suuttimen pidike murtunut jne. ja konetta ei tosiaankaan ole paljoa käytetty tai kovakouraisesti kohdeltu. Kylmässä lisäksi muovinen paineletku on aika jäykkää.

   Kalliissa pölynimurissa on myös muovinen verkkojohto, joka on vähänkin viileämmällä säällä kivikovaa.

   Riivatun Eu direktiivit vaativat nykyään liki muovisen virtajohdon. Mikäs niillä etelän pojilla on käyttäessä vaan annas olla täällä pohjan perukoilla....

   Kuminen olis paree joo mutta kuullemma pykii halki eikä sitten eristä tarpeeksi.


  • kärcher K555T200 gigantissa 299. k-raudassa isompi valikoima, mutta myös isommat hinnat.

   laite on hyvä, kotikäyttöön.


 • oli poppujen lopuksi CLEN-2400.Ei kannnata tuijottaa pelkkiin bareihin,jos mylly ei saa vettä tarpeeksi.Tärkeetä on siis veden tuotto L/min.Itselläni vaikutti myös laitteen ominaisuus imeä itte,kun voin pistää tulovesiputken kaivoon.Masiinalla yks pesukohde on tiilitalon seinien pesu.Saas nähdä,kuinka käy!?Clenillä on omat sivut,sieltä hae kotitalouskäyttöön tark.pesurit.Happy hunting.

 • Boschin pesurit aivan perseestä, kahvat ei kestä. Minulla meni takuuaikana kahva kaksi kertaa, kolmas kerta takuuajan jälkeen. Uusi kahva 80 euroa 200 euron pesuriin! Ja kahvan vian aiheuttavan muovikaran voisi itse vaihtaa , jos vaan karan saisi varaosana, mutta ei saa ja pitäisi ostaa koko kahva.

  • Ihan sama kone erivärisissä kuorissa.


  • Vähän vanha viestiketju mutta vastaanpa kuitenkin koska asia on ajaton. Itselläni on Stihl-pesuri joka on ostettu 80-luvun puolenvälin jälkeen. Raskas, kovaääninen, kompelö mutta tehokas värkki. Varaosien saatavuus on todella surkea eikä edes toimiteta enää. Rikkimenneen suutinpään kiinnityksen korjasi kätevä nyrkkipaja kun vuosia jatkuva taistelu erilaisilla virityksillä alkoi kyllästyttää. Letku on myös jouduttu vaihtamaan ja se onnistui laittaa hydrauliikkaliikkeessä koska alkuperäisten osien saanti/hinta on mitä on. Pesuaineen annostelulaite lakkasi toimimasta enkä ole jaksanut enää sitä selvitellä vaan ajan loppuun tuollaisena. Stihl osaa tehdä moottori- ja raivaussahat mutta pesureihin heidän ei kannattaisi sekaantua. Seuraava pesuri ei ole Stihl.


  • että sillee kirjoitti:

   Ihan sama kone erivärisissä kuorissa.

   Se ei sitten ole Glen. Osaatko käyttää C kirjainta Clen


 • se niin on, että CLEN on pesurina paras. Kärcherit on huonontuneet niistä 20vuotta vanhoista. Ne on aarteita ne vanhat, mut uusilla ei tee mitään. Itse laitoin syksyllä Clen 2700:sen. Vähän isompi malli ja tehoja on muuhunkin kuin mattojen pesuun. Clenissä pumppu on terästä, Kärcherissä hiilikuitua ja muovia. Yksi Kärcherin myyjä sanoi, että nyt on viimeiset pesurit hänellä hyllyssä ja sitten edustettava merkki vaihtuu...

  • Hyvin on toiminut muuten,säätöjä vain on tarvinnut tehdä, ja vaikuttaa paremmalta kuin edellinen Kärcher.


 • Tutuilla on pelannut, mutta minulla Alton halvimmat 100 euron vehkeet 2 kpl alkaneet vuotamaan vettä. Ensimmäinen meni takuuseen ja toinen tuli tilalle... vuoden käytön jälkeen tämäkin vuotaa kunnolla. Tietysti syy, että halpis malli, mutta silti. Eivät ole olleet kovalla käytöllä kumpikaan.

 • Alto mallia 2002. joo...metallinen pumppu ym. mutta painekytkin ihan pilipali-muovinen. Tärkeä osa jonka rikkoutuminen tekee laitteesta verkonpainon.

  Varaosia etsiskelin ja nykynimellä Nilfisk-Alton sivuilta johdatteli Tecalemitin sivuille josta ei löytynyt kirvelläkään kotitaloustuotteiden huoltoa ja varaosia. Ihan skeidaa koko juttu. Varmasti vaihdan merkkiä niin että heilahtaa.

  • Minulla on vanha KEW 130 bar. Painekytkin on hajonnut kaksi kertaa, eikä sitä enää kannata vaihtaa, kun takuu meni umpeen jo 15 v. sitten. Purin etupaneelin ja ohitin painekytkimen (pari piuhaa oikosulkuun kytkimen ohi) Nyt vehje on ikiliikkuja ja toimii aina kun kaapeli on seinässä, mutta ei haittaa käyttöä. Suosittelen ratkaisua joka puuhapetelle, joka osa mopoa korjata.


 • no kärcher on hyvä osta se t.kalle

 • Itse tuli hankittua kärcher, ei vähiten varusteiden ja varaosien saatavuuden vuoksi. Esim. ihan vaan googlesta etsin hakusanalla kärcher varaosat, niin saa heti kotiin vaikka minkänäköistä vermettä:

  www.painepesuri.fi/yellowservice/tuoteryhma/Painepesurit - varusteet

  Hommasin tuon vaahdotussuuttimen, ja pitää sanoa, että auton peseminen toimii pikkasen paremmin, kun se vaahto tarttuu autoon kiinni. En tiedä löytyykö muilta merkeiltä:

  www.painepesuri.fi/yellowservice/tuote/7019/2641-847-vaahdotussuutin-06l

 • En ikinä osta enää CLEN tuotteita. Ostin vajaa 4 vuotta takaperin CLEN 2400 painepesurin agrimarketista. Se ei ole tervettä päivää nähnyt kuin ensimmäisen.

  Ensimmäisenä hajosi takuuaikana kahva, räjähti kertakaikkisesti käsiin ja alkoi tulvimaan joka rakosesta. Se toki meni takuuseen, tuli uusi.

  Sitten katkesi pyörä navastaan. Muutenkin on niin onneton rakenne, että kaatuu itsestään pihamaalla letkun painosta, ei kestä pystyssä. Rakentelin itse paremman pyörästön ruohonleikkurin pyöristä isommat ja leveämmällä raidevälillä.

  Letkukelan kahva hajosi, muovit pettivät, on todella onnetonta muovia se, ja alkoi pyörimään ympäri akselia. Johtui osalti siitä, että letkusta ei mukavasti sovi siihen letkukelaan kuin 1/2 koko pituudesta, se pitää tarkasti aina asetella siihen jotta saa mahtumaan koko pituudeltaan muuten kahnaa vastaan. Aivan idioottimainen suunnittelu tuossakin. EIKÄ SE SAAKELI pysy kelatessa pystyssä vaan kaatua pyllähtää.

  Sitten meni taas kahva, se takuuna tullut uudenmallinen. Siinä on selvä suunnitteluvirhe, hieman ennen suulakkeen kiinnitysosaa on muovin ja metallin rajapinta, sisältä tuleva metalliputki vaihtuu koko muoviseen. Siinä on paikka jossa muovimateriaalin paksuus on vain pari milliä, ei se kestä edes suulakkeen painoa kunnolla, saati sitten pesua. Aivan onneton rakenne. No uusi 45 €, mutta syletytti sen etsiminen, kun ei mistään tahdo varaosia löytyä, agrimarket pyöritteli päätään ei heiltä saa...

  No nyt neljäs kesä alkaa olla lopuillaan ja kone vuotaa sisältänsä useammasta kohdin. Samoin letkukela vuotaa pyörimiskohdastaan. Kaikki kumiosat ovat hapertuneet rikki, jopa sähköjohto on kovettunut ja orkosilla. Kone vorvottaa pihamaalla ja vesi lentää koneesta, ei tosin vielä ole saanut oikosulkua aikaan. Painetta kyllä tekee kohtalaisesti.

  Konetta on aina säilytetty sisällä, pakkaskaudet kellarin lämmössä.

  Kyllä tämä on niin suunnittelujen kukkanen että, ei sitten mitään hyvää. En ikinä osta enää cleniä tämän paskan takia.

  • Samaan sarjaan menevät kärcherin kotikäyttöön suunnatut mallit. Tuli ostettua viime kesänä k5.700 mallin kärsy, josta kahvaosa hajosi jo parin viikon aktiivisen käytön jälkeen. Uusi saatiin tilalle, mutta se hajoaa mitä todennäköisemmin taas tulevana kesänä. Muovin määrässä ei ole näissä vehkeissä säästetty. Sitä löytyy kaikkialta, jopa sellaisista paikoista, joissa maalaisjärjellä voisi olettaa käytettävän vain metallia. Onneksi on kahden vuoden takuu, niin saa vielä tulevan kesän ruiskia suht huoletta.


  • Samaan sarjaan menevät kärcherin kotikäyttöön suunnatut mallit. Tuli ostettua viime kesänä k5.700 mallin kärsy, josta kahvaosa hajosi jo parin viikon aktiivisen käytön jälkeen. Uusi saatiin tilalle, mutta se hajoaa mitä todennäköisemmin taas tulevana kesänä. Muovin määrässä ei ole näissä vehkeissä säästetty. Sitä löytyy kaikkialta, jopa sellaisista paikoista, joissa maalaisjärjellä voisi olettaa käytettävän vain metallia. Onneksi on kahden vuoden takuu, niin saa vielä tulevan kesän ruiskia suht huoletta.


  • Samaan sarjaan menevät kärcherin kotikäyttöön suunnatut mallit. Tuli ostettua viime kesänä Kärcher K5.700 , josta kahvaosa hajosi jo parin viikon aktiivisen käytön jälkeen. Uusi saatiin tilalle, mutta se hajoaa mitä todennäköisemmin taas tulevana kesänä. Muovin määrässä ei ole näissä vehkeissä säästetty. Sitä löytyy kaikkialta, jopa sellaisista paikoista, joissa maalaisjärjellä voisi olettaa käytettävän vain metallia. Onneksi on kahden vuoden takuu, niin saa vielä tulevan kesän pesuhommat hoitaa suht huoletta.


  • washer73 kirjoitti:

   Samaan sarjaan menevät kärcherin kotikäyttöön suunnatut mallit. Tuli ostettua viime kesänä Kärcher K5.700 , josta kahvaosa hajosi jo parin viikon aktiivisen käytön jälkeen. Uusi saatiin tilalle, mutta se hajoaa mitä todennäköisemmin taas tulevana kesänä. Muovin määrässä ei ole näissä vehkeissä säästetty. Sitä löytyy kaikkialta, jopa sellaisista paikoista, joissa maalaisjärjellä voisi olettaa käytettävän vain metallia. Onneksi on kahden vuoden takuu, niin saa vielä tulevan kesän pesuhommat hoitaa suht huoletta.

   Pahoittelut triplapostauksesta. Selain jumitti ja tuli klikattua pariin otteesen lähetä painiketta..


  • Sama juttu täälläkin.Ostin kesällä 2010 Clen 2400 mallin.Hajoo jatkuvasti .Turbo suutin hajosi aika nopeesti.Sain takuuseen uuden.Ja sama juttu taas hajosi.
   Nyt ei kehitä enään paineita.Pesuri kaatuu herkästi ja sitä saa varoa koko ajan.
   Letkun kelaaminen on hankalaa kun kela on tehty liian ahtaaksi ja letkuliitos
   nippeli vie kelalta tilaa ja hankaa runkoon.Kuorta irroitettaessa siitä irtosi palanen.Konetta ei ole pidetty kylmissä tiloissa.
   Mulla oli aiemmin Hesan Kilopultista ostettu Taifun Hurricane kesti 20 vuotta ja meni vielä kaverille joka pesee vieläkin sillä.Ei ikinä enään mitään Italian muovi Clenejä.Seuraava kone on kränsle.


  • Minulla on melkein täsmälleen sama kokemus Clen 2400:sta. Ostoaika on suunnilleen sama.


  • Just purin GLEN Pesurin onpa tehty olemattomista osita, maksoi 200 € Tämä paska. Oli takuuhuollossa, siellä särjetty, agrimarket ei halunnut sitä laittaa huoltoon.
   Meni kahva, ostin uuden sekin vuotaa. Kyllä v…
   Älä osta Clen merkistä ikinä


  • Käyttäjässä vikaa!


  • Heh. Skoda on tehty samoista osista kuin Audi ja tutun asentajan mukaan Skodissa on vähemmän vikoja kuin Audeissa :)


  • -Superb- kirjoitti:

   Heh. Skoda on tehty samoista osista kuin Audi ja tutun asentajan mukaan Skodissa on vähemmän vikoja kuin Audeissa :)

   Käyppä lukemassa vagarenasta ihmisten kokemuksia, niin taitaa olla toisinpäin. :P

   Uudessa oktaaviassa ihan sikana vikoja!


 • Meillä laukesi kärcherin pesurit kahden vuoden välein firman autojen pesussa, kunnes vajaa 10 vuotta taaksepäin ostin kräntzlen 10/120:sen. Mitään ei ole tarvinnut pesurille tehdä ja käyttöä on jotakuinkin 5 kertaa viikossa. Ostin himaan samanlaisen, joten suositukseni on ehdottomasti kräntzle. Kallis, mutta kestävä.

  • En tiedä mikä on paras, ittellä nyt Clen (uusi vekotin, vielä ei tiedä toimivuudesta pitemmän päälle mutta 2v takuu), mutta se on varmaa että Kärcheriin en koske pitkällä tikullakaan, parista kärsyn laitteesta (painepesuri ja vesi-imuri) kärsimystä, paskempia saa hakea eikä silti varmaan löydä, nuo olivat ihan luokattomia virityksiä.


  • KärsySucksAss kirjoitti:

   En tiedä mikä on paras, ittellä nyt Clen (uusi vekotin, vielä ei tiedä toimivuudesta pitemmän päälle mutta 2v takuu), mutta se on varmaa että Kärcheriin en koske pitkällä tikullakaan, parista kärsyn laitteesta (painepesuri ja vesi-imuri) kärsimystä, paskempia saa hakea eikä silti varmaan löydä, nuo olivat ihan luokattomia virityksiä.

   Clenit ovat melko ok. pesureita, kunhan ei ihan halvinta hanki. Miinuksena lähinnä se, että pystymallit kaatuvat liian helposti > muoviosat hajoaa. Minulla Clenin tehokkain 3.300 valovirtapystymalli. Muovista verkkojohtoa ja kaatumisherkkyyttä lukuunottamatta se on ihan kelpo pesuri. Hyvälaatuinen 12 m kumiletku, asiallinen kahva ja suutin, pyörivä liitin letkussa yms.
   Pesurien pesuaineannostelijoita en käytä, sillä aineen annostelu niiden kautta on arvailua. Painekannu, jossa sopivaksi laimennettu liuos, on paljon taloudellisempi ja parempi ratkaisu.

   Kärchereihin en minäkään puutu. Leluja.


  • Ostin 25 v sitten kräntzlen ja on kovassa käytössä edelleen. Ostin pienen Kärtcherin ,kesti pari tuntia hain uuden tiivisteen , tunnin päästa toinen tiiviste hajosi. Vaihdoin korkeapaineletkun ja pilot pistoolin toimi tunnin kunnes hyytyi kokonaan.Osien haussa puolipäivää. Ei Kärtcheriä ikinä,!


 • EinHell Hobby hallista kestänyt pari kesää,mekkalaa pitää mutta käydä ryskyy,muovisia pitää käsitellä herkin käsin.
  onko kärcher vara osien saanniltaan varmin? tuommoinen kelattava malli olisi kiinnostava,putken ja rännien puhdistajalla.

 • kränzle!! on ollut pari vuotta kränzlen kylmävesipesuri, ilman minkäänlaista moitetta ja kohta tulee saman merkin kuumavesipesuri.. käy katsomassa ja huomaat jo katsoessasi, mitkä on tehty kestämään :)

  • Tulipa hankittua Pro sarjan Kärcher ja luulin saavani laadukkaan pesurin. Paskanmarjat, kone toimi silloin tällöin ja vain usealla pois/päällekytkemisellä koneen sai nostamaan paineet. Ei muuta kun takuu huoltoon. Siellä ensimmäisenä syyllistetään asiakas, että olet käyttänyt konetta väärin, ajanut sillä vääriä pesuaineita läpi, kytkenyt sen lämpöiseen veteen, käyttänyt pesuria liian harvoin, jne. Loppukateettina tuli kysymys että ymmärränkö minä näistä koneista mitään. Ei minun kai tarvi ymmärtää muuta kun että soisi 600 €: n uuden pesurin toimivan. Huollon tuomio oli tsekkauksien jälkeen että ei siinä mitään vikaa ole, olivat putsanneet ja rasvanneet koneet ja laite pelittää hyvin. No toimihan se, pari kertaa. Samat vaivat jatkui eli kone ei nosta painetta. Sen verran harvoin konetta tarvitsen joten taistelin tämän "ehjän" koneen kanssa ja sain sillä satunnaiset pesutarpeet hoidettua. Täytyi vain muistaa käytössä että kun paineet sai ylös, ei kannattanut päästää kahvasta irti. Kului taas jokunen tovi ja kone meni siihen pisteeseen, että vaiva alkoi todellakin kyrsimään ja ei kun takaisin huoltoliikkeeseen. Huoltoliikkeessä sama mantra jatkui ja päällimmäisenä kysymys, että ymmärränkö näistä laitteista mitään. Nyt en viitsiny enää konetta edes jättää liikkeeseen, vaan vein sen kotiin ja ajattelin että ollaan sitten pesuritta. Ajankuluessa tuli sittemmin pakottava tarve pesurille ja päätin oikaista huoltopalvelun ohi ja soitin suoraan Kärcher myyjälle, mitä tilanteessa voi tehdä kun uusi muutaman tunnin käytetty kone ei toimi ja huollossa on niin huono palvelu että sinne ei viitsi konetta edes käydä tyrkyttämässä. Kas kummaa, myyjä sanoi että tämä ulkoistettu huoltopalvelusopimus on lopetettu useista samansuuntaisista palautteista mitä minä olin kokenut. Nyt huolto olisi heillä itsellään. Tämä oli tietty minulle ilo uutinen ja ajattelin viedä koneen nyt uudistettuun huoltoon. Näin toiminkin ja kas kummaa vika paikallistui oitis takeltelevaan bypass-venttiiliin. Sinänsä hieno homma että vika löytyi, mutta takuu aika oli mennyt umpeen (vuoden takuu). Maahantuoja ei suostunu venttiiliä vaihtamaan takuuna, joten asiakas pistettiin maksumieheksi. Näillä kokemuksilla en voi suositella Kärcheriä kenellekään, en edes näitä "parempia" Pro sarjan koneita. Jos tuotteet on paskoja ja takuu huollotkaan ei toimi, niin ei voi povata yritykselle kovin pitkää tulevaisuutta. Tähän päivään on taidettu tulla vain vanhempien oikeiden Kärcherien maineella...näillä missä lie vinkuintiassa valmistetuilla romuilla laatumerkin status on äkkiä romutettu.


  • Kärcherit on romuja kirjoitti:

   Tulipa hankittua Pro sarjan Kärcher ja luulin saavani laadukkaan pesurin. Paskanmarjat, kone toimi silloin tällöin ja vain usealla pois/päällekytkemisellä koneen sai nostamaan paineet. Ei muuta kun takuu huoltoon. Siellä ensimmäisenä syyllistetään asiakas, että olet käyttänyt konetta väärin, ajanut sillä vääriä pesuaineita läpi, kytkenyt sen lämpöiseen veteen, käyttänyt pesuria liian harvoin, jne. Loppukateettina tuli kysymys että ymmärränkö minä näistä koneista mitään. Ei minun kai tarvi ymmärtää muuta kun että soisi 600 €: n uuden pesurin toimivan. Huollon tuomio oli tsekkauksien jälkeen että ei siinä mitään vikaa ole, olivat putsanneet ja rasvanneet koneet ja laite pelittää hyvin. No toimihan se, pari kertaa. Samat vaivat jatkui eli kone ei nosta painetta. Sen verran harvoin konetta tarvitsen joten taistelin tämän "ehjän" koneen kanssa ja sain sillä satunnaiset pesutarpeet hoidettua. Täytyi vain muistaa käytössä että kun paineet sai ylös, ei kannattanut päästää kahvasta irti. Kului taas jokunen tovi ja kone meni siihen pisteeseen, että vaiva alkoi todellakin kyrsimään ja ei kun takaisin huoltoliikkeeseen. Huoltoliikkeessä sama mantra jatkui ja päällimmäisenä kysymys, että ymmärränkö näistä laitteista mitään. Nyt en viitsiny enää konetta edes jättää liikkeeseen, vaan vein sen kotiin ja ajattelin että ollaan sitten pesuritta. Ajankuluessa tuli sittemmin pakottava tarve pesurille ja päätin oikaista huoltopalvelun ohi ja soitin suoraan Kärcher myyjälle, mitä tilanteessa voi tehdä kun uusi muutaman tunnin käytetty kone ei toimi ja huollossa on niin huono palvelu että sinne ei viitsi konetta edes käydä tyrkyttämässä. Kas kummaa, myyjä sanoi että tämä ulkoistettu huoltopalvelusopimus on lopetettu useista samansuuntaisista palautteista mitä minä olin kokenut. Nyt huolto olisi heillä itsellään. Tämä oli tietty minulle ilo uutinen ja ajattelin viedä koneen nyt uudistettuun huoltoon. Näin toiminkin ja kas kummaa vika paikallistui oitis takeltelevaan bypass-venttiiliin. Sinänsä hieno homma että vika löytyi, mutta takuu aika oli mennyt umpeen (vuoden takuu). Maahantuoja ei suostunu venttiiliä vaihtamaan takuuna, joten asiakas pistettiin maksumieheksi. Näillä kokemuksilla en voi suositella Kärcheriä kenellekään, en edes näitä "parempia" Pro sarjan koneita. Jos tuotteet on paskoja ja takuu huollotkaan ei toimi, niin ei voi povata yritykselle kovin pitkää tulevaisuutta. Tähän päivään on taidettu tulla vain vanhempien oikeiden Kärcherien maineella...näillä missä lie vinkuintiassa valmistetuilla romuilla laatumerkin status on äkkiä romutettu.

   Juu et ole ensimmäinen joka avautuu Kärcherin huolloista. Tuntuu, että ole yhtään tyytyväistä asiakasta huollon suhteen. Syyllistävät kuulemma asiakkaita ja muutenkin takuut toimii miten sattuu. Kun kuulin tästä, niin päätin suoraa ostaa toisen merkkisenlaitteen.


 • Ei siinä mitään vikaa ole, se ei vaan toimi..

 • Onko painepesuri kodinkone? Höhöhöhö.

  • Onpa hyvinkin, meillä astiatkin pestään painepesurilla, puhdasta tuppaa tulemaan.


 • Jos haluat ongelmia välttämättä itsellesi hanki CLEN-2400 pesuri!!
  parin Eka viikon aikana vähäisellä käytöllä siitä ensin irtosi rengas,siis muovinen
  Renkaan pidike katkesi,sitten letkukelan muoviveivi alkoi suttaan eli ei kelannut
  letkua ja piti käsin pyöritellä Se kelalle johon Se ei mahdu kunnolla älyttömän ison
  Liittimen takia!!Laite kaatuili jatkuvasti ja kaatuessaan katkesi tulovesiliitin ihan
  juuresta!!Sitten alkoivat psineongelmat,väliin ruuttasi täydellä paineella,sitten
  Lakkasi toimimasta ja saattoi minuutin päästä taas käydä hetken!!Lsitteen kaatuilu, vuoksi kuljetin ja pidin hökötystä betonikärryissä tuettuna!!Viimein vittuunnuin
  koko paskaan ja soitin eräälle tutulle että hakee laitteen ja heittä vaikka mereen
  Mun puolesta!!Clen 2400 maksoi muutama vuosi sitten minulle 330 euroa
  Ja annoin ilmaiseksi pois sillä puheella ettei minun kuulteni ikinä mainitse kyseistä
  Nimeä!!Täys paska oli minun pesurini,unohdin sanoa että kaiken lisäksi vuoti
  Sisuksista useammasta kohdasta!!!

 • Kun olen lukenut näitä ihmisten kokemuksia noista Kärherin pesureista, niin on syntynyt kuva että niiden laatu on laskenut. Olin ostamassa Kärcherin K5 Premium painepesuria itsellini, mutta satuin googlettamaan tuota niin aikaisin pandoranlippaan. Porukalla on ollut melkoisesti vikoja noissa ja takuut ei meinaa ilmeisesti pelata kunnolla.

  No hankin sitten Kränzlen 1152 TST ja hui jui, että olen tyytyväinen. Laite on tehty melkein panssarivaunun telaketjusta. Laite on ihan eri tasoinen, kuin noi Kärcherin ja muiden vastaavat. Mm. viuhkat on metallia, kun Kärcherissä ne on halpaa muovia. Satuin lukemaan TM:kin jossa oli testissä painepesurit ja Kränzle voitti senkin. Huonoa Kränzlessä on hinta. :D

 • Valinta on ehdottomasti CLEN. Minulla oli hieman kalliimpi valovirta Clen ja nyt kun pesut lisääntyi ostin hieman isomman. Jos olisin pettynyt Clenin laatuun niin miksi löysin käteni uudestaan *****n?
  Sen verran tein tutkimustyötä vertaillen päivän tarjonnan sillä oman Clenin ostosta on jo vierähtänyt useampi vuosi.
  Näyttää olevan tuo aisojen välissä oleva letkukela päivän sana. Koerevittyäni muutamaa pesurimerkkiä ihan piruuttani totesin suurella viisaudellani etten hanki letkukelallista versiota, kaatuvat kaikki turhan helposti tai ovat järkyttäviä käyttää. Ja niissä on yksi vikapaikka enemmän, tuo letkukelan tiivistys kun ei kestä jos erehdyt vetämään letkua ulos tai kelaamaan sitä paineellisena.
  Ps. kaikki pesurit on ehjänä kaikkein parhaimpia mutta rikkoontuessaan merkki on todelta syvältä vaikka vika saattaakin olla käyttäjässä

 • Välttäkää Kärcherin halvempia K1, K2 ja K3 -sarjan painepesureita. Pysykää hyvät ihmiset kokonaan erossa.

  Niissä on sisällä sama, luultavasti halvimmista mahdollisista komponenteista kasattu paineyksikkö. Tämä muovikuorien sisällä oleva roska on kasassa neljällä pultilla, joiden avaaminen johtaa öljyjen ulos tulemiseen. Edes painetunnistimeen ei pääse käsiksi ilman näiden pulttien avaamista.

  Tämä on "hauskaa", sillä kyseisestä paineyksiköstä jumiutuu paineentunnistin todella helposti. Kotikäytössä parhaimmillaan jo 15 pesun jälkeen. Moottori ei enää käy koska jumissa oleva painetunnistin sanoo, että painetta on tarpeeksi.

  Elvytin paineentunnistimen pari kertaa, minkä jälkeen se tuntui jumahtaneen lopullisesti. Ei liikkunut enää mihinkään muuten kuin voimalla.

  Tein päätöksen, että ikinä ei tähän taloon enää tule mitään missä lukee "Kärcher". Miten tällaista ala-arvoista sontaa saa edes myydä kuluttajille?

 • Kärcherin maahantuonti pitäisi nykyään lailla kieltää.kolme uutta ollut lähiaikoina ja vielä kalliita.vastaava glen painaa 27 kiloa.eikä tarvii liuotinaineita eikä lämmintä vettä.ja pieni suhaus ja puhdasta tulee.esim koivun alla vuoden ollut vaunu.kärcherillä ei tapahtunut mitään.paskaa saa pyytämättäkin.

 • Kokemukseni mukaan kaikki halvat pesurit on huonoja, halvalla vain ei yksinkertaisesti saa hyvää. Onneksi nuissa kuitenkin on takuu, niin voihan niitä käydä vaihtelemassa aina kun vikaa tulee, mutta kun takuu loppuu, niin on ostettava uusi. Ns. merkittömät painepesurit on merkkikoneita vkelä huonompia, mutta paskoja ne on halvtat merkkikoneetkin.

 • Kyllä se vaan näin on, että Kränzle se on mikä kannattaa.
  Tietenkin jos haluat taistella halpis pesurien kanssa lopun ikääsi niin ole hyvä vaan. Mutta faktaahan on se, että nämä Kränzlet kestää isältä pojalle. Hetken nettiä selailtuani päädyin omani tilaamaan Virtasenkaupalta. Heillä ainakin oli hyviä tarjouksia noista pesureista. Lisäksi toimitus oli todella nopeaa ja mutkatonta.

  https://www.virtasenkauppa.fi/tyokalut/pesu-ja-siivoustarvikkeet/painepesurit/kranzle-painepesurit

 • Välttäkää Kärcherin K7 automaattikahvalla. Heti uutena lakkasi kahvan säädöt toimimasta., heti perään turbosuutin jo kolmas suutin menossa. Kaikki tarvikkeetkin täyttä kuraa, mitkään liittimet ja tarvikkeet ei sovi keskenään Kärcherin muiden laitteiden kanssa. Osta tätä, osta sitä jos . Kalliiksi tulee kyseinen malli. Tilaan Saksasta seuraavan pesurin, mutten en Kärcheriä.

 • Se on vaan niin että nuo Kärcherit on täysiä Pas..ja, älkää vaan ikinä erehtykö. Hienon näköisiä laitteita voi elvistellä naapurille, muuta niillä ei teekkään. Itsellä ollut moisen merkkinen useamman vuoden ja osiin on mennyt uuden koneen hinta.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.