Aihe

Lapset korkkasivat linuxin

Anonyymi

Linuksin tietoturva sai taas kolauksen
"Antti Kailio21.1.2021 13:33 Lapset räpläsivät lukittua Linux-konetta – löysivät vahingossa erittäin kiusallisen haavoittuvuuden. Nimimerkillä robo2bobo esiintyvä Linux Mint -käyttäjä on jakanut GitHubissa haavoittuvuusraportin Cinnamon-työpöytäympäristön näytönsäästäjästä yllättäen löytyneestä tietoturva-aukosta. Hän kertoo lastensa halunneen hakkeroida lukitun koneen käpälöimällä sitä sattumanvaraisesti. Hetken päästä kone tosiaankin aukesi ja lapset onnistuivat tempussa vielä toisenkin kerran.

Raportin mukaan näytönsäästäjän lukituksen voi kiertää näppäilemällä koneen fyysistä sekä näytöllä näkyvää virtuaalista näppäimistöä samanaikaisesti, mahdollisimman useaa näppäintä painaen. Lasten vanhempi ei kuitenkaan itse onnistunut toistamaan temppua, arvellen etteivät hänen kaksi kättään riittäneet tarpeeksi intensiiviseen näppäilyyn.

Näytönsäästäjän kaaduttua konetta pääsi käyttämään vapaasti eikä se enää lukkiutunut automaattisesti, vaan näytönsäästäjä piti käynnistää manuaalisesti uudestaan."

HEHHEHEH!

31

78

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ihan normaalia, Windowsinkin saa auki vastaavasti! Ei siihen lapsia tarvita.
   Kaikki alan ammattilaiset tietää avaus yhdistelmän windowsiin ainakin.

   Haavoituvuus taa tarkoittaa että joku tunkeutuu koneeseen verkon kautta.

   • Anonyymi

    taa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    taa?

    Lelukseile sattuu noita yhtenään. Taa taa taa taa taa....♪...♫


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lelukseile sattuu noita yhtenään. Taa taa taa taa taa....♪...♫

    Vain Windows on leluks!


   • Anonyymi

    Näiin tuhooy levysi windowsilla

    Ikävä Windows-bugi voi tärvellä kiintolevyn – voidaan käyttää väärin tuhoisalla tavalla
    Microsoftin lupaus korjauksesta ei lohduta tietoturva-asiantuntijaa.

    Windows 10 -käyttöjärjestelmästä löytyi virhe, jonka avulla on mahdollista tehdä pahaa aavistamattoman käyttäjän kiintolevy käyttökelvottomaksi. Asiasta uutisoiva The Verge sai Microsoftilta lausunnon, jonka mukaan virhe on määrä korjata.

    – Tiedämme tästä ongelmasta, ja toimitamme päivityksen tulevassa versiossa. Tekniikan käyttäminen nojaa sosiaaliseen manipulointiin, ja rohkaisemme asiakkaitamme hyviin tietokoneenkäyttötapoihin verkossa, kuten varovaisuuteen tuntemattomia tiedostoja avattaessa tai tiedostonsiirtoja hyväksyessä, Microsoft sanoo The Vergelle.

    Lue myös: Windowsissa paha aukko, hyökkäykset käynnissä – viranomainen: Tarkista koneesi välittömästi

    Bugista Twitterissä varoittanut tutkija Jonas L kuvailee sitä haavoittuvuutta ilkeäksi. Hyökkääjä voi piilottaa tietyn merkkijonon esimerkiksi pakattuun zip-tiedostoon tai Windowsin pikakuvakkeeseen. Jos käyttäjä purkaa zip-tiedoston tai vain avaa pikakuvakkeen sisältävän kansion, merkkijono käynnistää kiintolevyn korruption.


   • Anonyymi

    Blue Screen Of Deathin ideointi alkoi tiettävästi Bill Gatesin mielessä jo heti Microsoftin perustamisesta lähtien. Tarkoituksena oli saattaa sininen ruutu kaikkien tietokoneenkäyttäjien käsiin. Ajatus jalostui käyttöjärjestelmä käyttöjärjestelmältä. Jo MS-DOS:n sisältämä luolastoseikkailu General Failure Reading Device C: osoitti, että pelaajat nauttivat enemmän, kun he saavat tehdä pelissä vastuullisia päätöksiä (esim. Abort, Retry tai Fail). Blue Screen Of Death vie pelaamisen uudelle tasolle, tosielämään. Pelissä on toisinaan tehtävä vaikeita päätöksiä tietokoneen virta- ja reset-painikkeiden välillä. Tämä lisää immersiota ja interaktiivisuutta.[2]

    Peliä oli alun perin tarkoitus markkinoida erillisenä tuotteena, mutta Microsoftin talousasiantuntijoiden mukaan myynnin valtaisat tuotot olisivat kaataneet senaikaiset pankkijärjestelmät (Työryhmä-Windows 3.11). Hankkeesta luovuttiin.

    Muutama kuukausi ennen Windows 95:n julkaisua toimisto-ohjelmista vastaava Charles Simonyi päätti, että Blue Screen Of Death sijoitetaan osaksi tulevaa käyttöjärjestelmää. Windowsin aiemmat pelit, Miinaharava, Pasianssi ja Verkkoyhteyttä ei löydy, vaativat aina käyttäjää käynnistämään pelin, joten BSoD oli tässä mielessä vallankumouksellinen – ohjelmisto päätti itse, milloin sitä halutaan pelata.

    Simonyi on myöhemmin haastatteluissa todennut, että pelin liittämisellä osaksi käyttöjärjestelmää oli oikeastaan vain yksi tavoite: osoittaa, että Bill Gates ei ole yrityksessä ainoa, joka tekee maailman kannalta katastrofaaliset päätökse!!!


  • Anonyymi

   Uutinen laitetaan kehyksiin seinälle! Tästä kuullaan vielä...

   • Anonyymi

    Minulla on seinällä kehyksissa uutinen jossa linnuks aloitti CD-asemien tuhoamisen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minulla on seinällä kehyksissa uutinen jossa linnuks aloitti CD-asemien tuhoamisen.

    Pistä tuokin:
    "Tunnettu tietoturvayhtiö murron kohteena – hakkerit uivat sisään Office 365:n kautta"

    Tuotahan on tapahtunut viime aikoina useta kertoja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Onko tämä joku uusi Windows- linulksin-tubutin?
    Siinä varmaan taas "hakkerit uivat sisään Office 365:n kautta".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minulla on seinällä kehyksissa uutinen jossa linnuks aloitti CD-asemien tuhoamisen.

    Linux ei tuhoa cd-asemia! Kyseessä on ikiwanha juttu jossa syy on aseman valmistajan joka ei kertonut standardista poikkeavasta asemien käskykannasta linux-jakelun valmistajalle. Eli syy oli LG:n, ja se tuhoutuminen oli vain yhdessä jakelussa (ex-Mandrake), ei itse Linux-kernelissä! Mutta windowsnistit jaksaa edelleen jauhaa p*skaa aiheesta!
    Ja faktoja ei kannata poistaa, postaan ne niin monta kertaa uudelleen että ne jää tänne vaikka windowsnistit faktoista tykkääkään!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Mitään linuxhihhuleita ei ole olemassakaan ja linuxit on yleisesti ottaen tietoturvallisia! Vain windows vuotaa!


   • Anonyymi

    Blue Screen Of Death eli BSoD eli Siniruutu[1] on Microsoftin vuonna 1992 kehittämä ajanvietepeli. Se pitää hallussaan maailman pelatuimman taidepelin titteliä yhdessä Microsoftin Http 404 – File not found -Internet-roolipelin kanssa. Pelimaailma kuvaa käyttöjärjestelmän elämänkaaren kriittistä hetkeä, kahden Notepadin suorittamista samaan aikaan. Pelaajan tarkoituksena on purkaa tekoälyn tuottamat kinkkiset heksadesimaaliarvoitukset. BSoD muodosti kulmakiven koko Microsoftin pelituotannolle aina vuosituhannen vaihteeseen asti, jolloin lyhyehkön Y2K-lisäosan epäonnistuttua kaupallisesti Microsoft julkaisi jatko-osan "Green Screen Of Death".

    BSoD:lle on olemassa avoimen lähdekoodin vaihtoehto Kernel Panic.


  • Anonyymi

   Kukapa nyt näytönsäästäjää käyttäisi. Muinaismuisto putkinäyttöjen ajoilta.

   Kun konetta ei käytetä, se sammutetaan.

   • Anonyymi

    En näe viestiä johon vastasit, mutta asiaa puhut. Näytönsäästäjiä ei todellakaan tarvita, estämään kuvan ruutuun palamista joten niillä on vain viihde arvoa jos nyt sitäkään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En näe viestiä johon vastasit, mutta asiaa puhut. Näytönsäästäjiä ei todellakaan tarvita, estämään kuvan ruutuun palamista joten niillä on vain viihde arvoa jos nyt sitäkään.

    Aloitukseen tietysti vastasin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aloitukseen tietysti vastasin.

    ”Windows - Huomisen bugit jo tänään”

    ~Mainoslause.
    ”Miksi metsurit eivät käytä enää sahaa? Koska Windowsilla kaatuu paremmin!”

    ~Katkelma Bill Gatesin puheesta Windows 2000:n julkistamistilaisuudessa.
    ”Loputon tietokoneen muistinkulutus loppuu tähän. Sille on <i>pantava</i> piste! Et taatusti tarvitse 10 kilotavua muistia kovalevyltä. Windows Vistan kolme parasta puolta: kevyt, kevyt ja kevyt”

    ~Windows Vistan mainos, jonka Bill Gates toi esille Windows Vistan julkistamistilaisuudessa
    ”Windowsin omakseni mä tulin hakemaan. Wiii-III-iiindous! – Pokemonin omakseni mä tulin voittamaan. Pooo-OOO-ooo-ke-keee-keemoon!”

    Microsoft Windows on Microsoftin kehittämä käyttöjärjestelmän kaltainen virusperhe, joka on oleellinen osa tietokonetta. Nimensä Windows on saanut lukuisista tietoturva-aukoista eli ikkunoista, joista mörököllit voivat kiivetä koneen sisälle vierailulle. Bill Gatesin mukaan nämä ikkunat on tehty viilentämään ja tuulettamaan käyttöjärjestelmää. Windowsia pidetään usein maailmankaikkeuden vihatuimpana ohjelmana, koska se hidastaa konetta enemmän kuin mikään, on vaikeimmin asennettava ohjelma ikinä, vaikeiten poistettava ohjelma koskaan ja eniten monopolilautapeliasemaansa raukkamaisesti hyödyntävä haittaohjelma (Windowsin saa oikeasti toimimaan laittamalla seuraavan koodin: ensin pidä oikeaa VAIHTO näppäintä pohjassa 8 sekuntia. Valitse sitten esiin tulevasta tiedotteesta ok. Sitten, paina oikeaa VAIHTO-näppäintä 5 kertaa peräkkäin ja paina taas OK. Nyt Windowsin pitäisi toimia). Toisin kuin muita tietokoneohjelmistoja, Windowsia ei tarvitse warettaa, koska se on ilmainen ja tulee jokaisen tietokoneen mukana ainoan kilpailijansa Applen koneita lukuun ottamatta (paitsi jos kone on kyhätty itse). Tietokone ei toimi ilman uusinta Windowsia.

    Windows on erittäin älykäs ihmisiä opettava ohjelma. Tämän käyttiksen avulla opit kestämään jatkuvia laittomia toimintoja ja koneen kaatumisia (mutta vain jos onnistut piilottamaan laittomat toiminnot poliiseilta tai koneesi on riittävän kallis ollakseen tulematta heitetyksi ikkunasta pihalle).


  • Anonyymi

   Windows 95 oli aikanaan ihan sama juttu; käyttäjätunnus-salasanayhdistelmän pystyi ohittamaan painamalla vain ESC-näppäintä, jolloin koneeseen pääsi sisään, mutta vain 640x480x16 -moodissa, mikä ei haitannut koska kaikki tiedot ja tiedostot sai kuitenkin näkyviin.

   Tein tämän tempun kavereiden kotona monta kertaa.

   • Anonyymi

    Mutta ei sen tunnuksen tarkoitus ollut muu kuin että eri käyttäjät saivat omat asetukset käyttöön kirjautumalla. Kun teit sen tempun niin paremmin tietävät vain nauroivat sinulle. Windows 95 sai kyllä ihan oikean levyn kryptauksen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta ei sen tunnuksen tarkoitus ollut muu kuin että eri käyttäjät saivat omat asetukset käyttöön kirjautumalla. Kun teit sen tempun niin paremmin tietävät vain nauroivat sinulle. Windows 95 sai kyllä ihan oikean levyn kryptauksen.

    Ai minkä kryptauksen siihen sai?


  • Anonyymi

   Höpelöitä nuo trollerit, ovat löytäneen jopa kaksi ikivankaa uutista joista tuo Cinnamonin ongelmakin on jo korjattu eikä odotettu kuukauden toista tiistaita jolloin Windowsissa jatkuvasti korjataan n. sata (100) aukkoa.

   • Anonyymi

    Linulkseissa kestää aukkojen korjaus neljä vuotta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Linulkseissa kestää aukkojen korjaus neljä vuotta.

    Linuks on itsessään aukko. Vieläpä takapuolella oleva sellainen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Linulkseissa kestää aukkojen korjaus neljä vuotta.

    Eikä kestä! Tuo on vaan microsoftin syöttämää valhetta ja FUDIA, kaikki jo tietää että Github on microsoftin omistuksessa ja sieltä ne syöttää valheita linuxista!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Linuks on itsessään aukko. Vieläpä takapuolella oleva sellainen.

    Ei ole linux mikään aukko, windows on sellanen peräpuolen aukko!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Linuks on itsessään aukko. Vieläpä takapuolella oleva sellainen.

    Älä katso peiliin. Voit nähdä sellaisen aukon nenäsi alla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Linulkseissa kestää aukkojen korjaus neljä vuotta.

    Kun Windowsissa korjataan 100 aukkoa kuukaudessa tekee 4800 aukkoa neljässä vuodessa.
    Voi tietysti olla että joka kuukausi koodataan 100 uurra aukkoa tai sitten aukot ovat enenpi vanhoja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun Windowsissa korjataan 100 aukkoa kuukaudessa tekee 4800 aukkoa neljässä vuodessa.
    Voi tietysti olla että joka kuukausi koodataan 100 uurra aukkoa tai sitten aukot ovat enenpi vanhoja.

    Windowsia on väitetty kalliiksi, mutta se ei pidä paikkaansa sillä sen voi hankkia ilmaiseksi P2P-verkosta, kuten The Pirate Bay. Tätä kutsutaan myös warettamiseksi. Valitettavasti Microsoft ei toimi ilman rahaa, jota sen johtaja(t) haluavat kovasti. He tekevät mukavia kepposia käyttäjien ärsyttämiseksi, mikäli he eivät maksa suojelurahaa. Tätä kiusaa kutsutaan myös nimellä WGA, joka luultavasti tulee lyhenteestä VGA, mutta siitä ei olla vielä selvillä.

    Windowsin uusin versio on Windows 7 Windows 10. Siinä sanotaan olevan kaikki edellisten versioiden parhaat puolet (tarkoittaa "Komentokehoitetta" eli CMD:tä eli DOS-ikkunaa) Sen odotetaan syrjäyttävän kaikki Windowsien entiset versiot. 10 onkin uusinta uutta, sillä sen sisältämät uutuudet yritettiin kopioida Applen Mac OS X:stä. Valitettavasti koodaajat unohtivat OS X:n olevan UNIX-pohjainen (toisin kuin Windows), eivät uskaltaneet kertoa Gate Billsille ja täyttivät 10:n paskalla. Täydestä meni. Lisäksi kympissä on täysin uusi "Kaatumisen kaatumisen kaatumisen kaatumisen -estojärjestelmä". Ikävä kyllä siinä EI ole "Kaatumisen kaatumisen kaatumisen kaatumisen estojärjestelmän kaatumisen -estojärjestelmää", joten Blue Screen Of Deatheja on siis odotettavissa ja paljon. Microsoft on saanut julkista tunnustusta juuri edellä mainitun Blue Screen Of Death -ominaisuuden vuoksi, mikä on monien lähteiden mukaan Windowsin toimivin ominaisuus. Lisäksi 10 tarjoaa käyttäjilleen mielenkiintoisen 3D-työpöydän sekä päivitetyn version miinaharavasta. Aivan kuin käyttäjiä ei olisi muutenkin paapottu tarpeeksi, on Windowsin suojausta paranneltu. Nykyään muutkin netissä käyvät bittivelhot voivat kulkea vapaasti tietokoneesi ja oman koneensa välillä muutellen manuaalisesti asetuksia parempaan suuntaan. Näin Windows saa säästöjä, kun voi laittaa ilmaiseksi harrastelijoita hoitamaan myymiensä koneiden suojauksia. Tästä aiheutuu myös muita hyötyjä: Voit helposti käyttää ystäväsi konetta esimerkiksi nettisivujen hakkerointiin. Seiskassa on lukemattomia muitakin ominaisuuksia kuten erittäin pienikokoinen teema, täysin toimiva ns. cross-platform-peli -tuki, joka siis tarkoittaa sitä, että kaikki ohjelmat, jotka toimivat pingviinien käyttämässä järjestelmässä nimeltään Linux ja Aplekin toimivat myös Seiskassakin.

    Joidenkin asiantuntijoiden mielestä Windowsin 'Blue Screen of Death' on USA:n kehittämä huippusalainen ase. Windows ajaa käyttäjänsä itsemurhan partaalle käyttämällä (useaan otteeseen) edellä mainittua ominaisuutta. Amerikkalaiset eivät tietenkään käytä Windowsia itse, jotta he säästyisivät 100% varmalta kuolemalta. Kun kaikki muut ihmiset ovat kuoleet maapallolta Windowsin 'Blue Screen of Death':iin, on USA:n helppo valloittaa tyhjillään oleva muu maailma, ilman kalliita sotatoimia, vaikkakin USA käytää niihin eniten rahaa maapallolla.

    Windows Vistan nimi on viittaus Kalifornian Kuvernaattorin historialliseen monologiin.


  • Anonyymi

   Nytkö siis jo lapsetkin korkkavat näitä "turvallisia" linukseja? No johan on......

   • Anonyymi

    Niin, olen yrittänyt saada vastausta kysymykseen että MIKSI windowsissa pitää pelit käynnistää pääkäyttäjän tunnuksilla, mutta kukaan ei vastaa, eikä kerro että kuinka tilanne korjataan.

    Nyt olen joutunut antamaan lapsilleni pääkäyttäjän oikeudet windows 10 -koneisiinsa että pääsevät pelaamaan pelejä.

    Tämä tarkoittaa myös sitä, että joku mahdollinen 'ilkeä kaveri', voi asentaa lasteni tieotokoneisiin haitta- tai vakoiluohjelmia.

    Tässä on selvää että windowsia ei edes tarvitse korkata lainkaan koska se on auki kaikille ihan koko ajan, ja kukaan ei tee mitään.

    EU:n pitäisi lailla kieltää koko windows!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin, olen yrittänyt saada vastausta kysymykseen että MIKSI windowsissa pitää pelit käynnistää pääkäyttäjän tunnuksilla, mutta kukaan ei vastaa, eikä kerro että kuinka tilanne korjataan.

    Nyt olen joutunut antamaan lapsilleni pääkäyttäjän oikeudet windows 10 -koneisiinsa että pääsevät pelaamaan pelejä.

    Tämä tarkoittaa myös sitä, että joku mahdollinen 'ilkeä kaveri', voi asentaa lasteni tieotokoneisiin haitta- tai vakoiluohjelmia.

    Tässä on selvää että windowsia ei edes tarvitse korkata lainkaan koska se on auki kaikille ihan koko ajan, ja kukaan ei tee mitään.

    EU:n pitäisi lailla kieltää koko windows!

    a. Log in as an administrator.
    b. Navigate to the program`s .exe file.
    c. Right click on it and select Properties.
    d. Click Security. Click Edit.
    e. Select the user and place a check mark on Full Control under “Allow” in “Permissions for”.
    f. Click Apply and OK.

    a. Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojana.
    b. Siirry ohjelman .exe-tiedostoon.
    c. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
    d. Valitse Suojaus. Napsauta Muokkaa.
    e. Valitse käyttäjä ja merkitse valintamerkki Täysi hallinta -kohdan kohtaan Salli kohdassa "Käyttöoikeudet".
    f. Napsauta Käytä ja OK.


  Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   370
   20965
  2. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   676
   14853
  3. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   14606
  4. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   622
   8806
  5. Johanna Tukiainen menetti vauvansa Solnan sosiaalihuollolle - myös vuokra-asunto liipasimella!

   Tänään 4.3. ilmestynyt Seiska tietää kertoa saman minkä näädät ovat tienneet jo 3 viikon ajan. Näätien tiedothan koskivat Tukiaisen vauvan huostaanot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   675
   5488