Aihe

Saluki meille?

Anonyymi

Hei! Olen harkinnut pitkään salukin hankkimista. Ne ovat todella upeita, kauniita ja ihastuttavia koiria, mutta niissä on pari isoa muttaa. Ensinnäkin pystyykö salukia pitämään yhtään irti? Asumme maalla ja meillä on iso piha ja pieni metikkö vieressä, jossa ei juuri muita kulje, mutta esim. kaupingissa niityllä? Tiedän kyllä salukin kovasta metsästysvietistä, mutta tuleeko se takaisin jos nyt lähtisi jonkun perään? Tykkään kulkea metsässä ja pitäisin mielelläni koiria irti, että ne saisivat vähän riehua.

Toinen kysymykseni koskee kylmyyttä. Asumme Lapissa ja täällä on keskitalvella pakkanen korkeimmillaan lähellä 40C*. Salukilla on suhteellisen ohut turkki ja vaikka pukisikin olen kuullut että salukit ovat aika ”mukavuudenhaluisia” ja tottuneet lämpimään ilmastoon. Pärjääkö saluki Lapin ankarissa olosuhteissa talvisin?

Ja sitten yksi kysymys: Jos teillä on saluki, kuinka pitkiä lenkkejä käytte päivittäin tai saako koira juosta vapaana? Paljon liikuntaahan ne vaativat, mutta ihan vain kiinnostaisi kuinka paljon.

Kiitos jos vastaatte kysymyksiin! :)

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vastaukset kysymyksiisi löytyi helposti googlettamalla. Jos et halua/kykene vaivaamaan omaa peppuasi, niin kannattaako koiraa hankkia ollenkaan?

   Vapaanapidosta: No voi ja ei. Kun saluki on lähtenyt riistan perään, niin siinähän huutelet. Taatusti ei tule takaisin huutelemalla. Kannattaa tutustua myös kiinnipitoa koskeviin lakeihin, jos vapaanapidosta haaveilet.

   Kylmänkestävyydestä: Kun koiralla ei ole aluskarvaa, niin mites kuvittelisit pakkasten niille sopivan, varsinkaan kovien sellaisten? Jo vähänkin viileämmillä keleillä saa olla pukemassa vaatetta päälle ja paukkupakkasilla ei riitä sekään miellyttävään lenkkeilyyn.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   14779
  2. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   274
   5369