Keittiön astiankuivauskaapit häviävät

Anonyymi

HS. Uudessa rakennuksessa on trendinä astiankuivauskaappien häviäminen, korvaaminen kuivakaapilla tai peräti yläkaapittomuus. Johan taas on keksintö. Vaikka on astianpesukone, yleensä isot salaattikulhot ja kattilat kannattaa pestä käsin, koska vievät koneessa paljon tilaa. Vettäkin on käytettävä jonkin verran ettei lavuaari tukkeudu. Usein pesen myös muovikipot, koska luulen että astianpesuaine on niille liian voimakas. Samoin kasvisten raastimet ja myllyt. Taas yksi esimerkki siitä että kun on hyvä keksitty, niin muuttamalla tilanne huononee.

29

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tuota täysin samaa tiilitapettia minulla on mökillä leivinuunin pankon päällä seinillä ja vintillä kaikki "tyhjät aukot" seinämissä, kuitenkin niin, että runkorakenteen hirret jää näkyviin aina kattotuoleihin saakka. Kattotuoleissa on sisustus paneelit, kuitenkin niin, että vanhan ajan poikittais orret jää hienosti näkyviin.


    • Anonyymi

      Putouskaapit ois hienot, kun joskus putoo ja rikkoutuu.

    • Anonyymi

      Helppoja asentaa jälkikäteen.

      "kaappitilaa ei ole koskaan liikaa". Höpönpöpöt. Onhan noita keittiössä kaappeja. Niissä lähinnä niitä kamoja, joita ei ikinä käytä mihinkään. Loppupeleissä astioitakaan ei kovin paljoa tarvi normaalikäytössä. Kuppi, lautanen, veitsi, haarukka ja lusikka. Paistinpannu, ehkä pari kattilaa, pari muovikipppoa.

      Onhan noita astiastoja, lasistoja, ties mitä fondue-patoja jne, mutta hyvinkin harvoin kaivanut pöytähopeita esiin, jossain kaapissa kaikki. Keittiö hiton kallis huonetila, usein siihen vielä kerskakulutetaan paljon. Sinällään simppelit kaapit voi maksaa aivan älyttömästi. Ja miks kallista, kaitpa sitä pitää päästä kerskaileen naapureille.

      Muutaman köökin rempannut. Heh, viimeks ostin jotkin esittelykaapit kierrätyskeskuksesta. Mikäpä siinä, hienoltahan se näyttää. Mutta loppupeleissä enin osa keittiöstä jonkinlaista varastotilaa. Kuivauskaappi on toki kätevä, tosin enenpi käyttöä tiskikoneelle.

      Mun mielestä pohja ja kamppeitten sijoittelu tärkeintä. Jääkaappi, vesipiste, liesi, mikro, työtaso. Kunhan net hyvin sijoitettu, hommailu sujuu ok. Sen takia en ole innostunut saarekekeittiöstä. Siinä pitää pyöriä ja juoksennella eestaas.

      Joop, jos joku ei halua yläkaappeja, oma asiansa. Ihmiset ei välttämättä nykyaikana hirveesti tee himassa ruokaa, keittiölle ei ehkä paljoakaan käyttöä, siis jääkaappi ja mikro. Noin mainiten, meitsi pöndellä siirtynyt kertakäyttöastioihin. Ei ole tiskaria ja tiskaaminen tylsää, kertakäyttövehkeet voi vaikka polttaa uunissa, tai roudata pahvinkeräykseen. Mä kokkaan kyllä joskus, mutta eipä se leikkuuveitsen, pannun ja kattilan peseminen sentään mikään iso homma ole. Sitä varten ei oikeestaan edes tarvis kuivauskaappia, mutta voihan niitä säilyttää siinä.

      Kaapit helppo ruuvata jälkikäteen, jos haluaa. Poistaminen muuten isompi homma, koska kaappien taustoja ei ole viimeistelty, ei yleensä edes maalattu. Noissa on paljon muotijuttuja, mutta käyttäjä itsehän se tarpeensa tietää ja tekee valintansa. Yläkaapiton keittiö on tietenkin avarampi katella ja ihan varmasti on vähemmän kaappeja siivottavana.

      =DW=

      • Anonyymi

        Mitä tehdä hilseilevälle maalille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tehdä hilseilevälle maalille?

        Hilse skraabataan ja imuroidaan pois. Kohde hiotaan ja pinnoitetaan uudelleen joko maalamalla tai muuten, vaikka teak- tai tammi- viilutuksilla. Ei koskaan muovilla niin kuin kirjat tms.


    • Anonyymi

      Et viitsinyt laittaa linkkiä.....
      Ai niin, säästäähän siinä neljä klikkausta hiirellä.

    • Anonyymi

      Itse en osaisi olla ilman yläkaappeja. Tykkään keittiöstäni vaikka se on pieni avokeittiö. Ihminen joka sen keittiön on suunnitellut on ottanut hyvin huomioon laskutilat ja käytännöllisyyden.
      Ainoa mitä kaipaan on liukuovi jotta keittiöosan voisi sulkea ruoanlaiton ajaksi , varsinkin kun paistaa kauemman ajan uunissa ja pitää tuuletinta samanaikaisesti päällä. Niistä lähtee liikaa ääntä ja tuuletin ei ole tarpeeksi tehokas poistamaan ruoan hajua.
      Hytinäx1

      • Anonyymi

        Korvausilma?

        En tiedä, onko sun liesituuletin kytketty hormiin, onko koneellinen ilmanvaihti, pyörittäneekö vaan sisäilmaa....

        Mutta juu, ilmanvaihto ei pelaa ilman korvausilmaa. Lisäks tietenkin tuulettimen pitä olla kunnossa ja puhdas. Mulla on aina mielessä toi korvausilma, pöndellä leivinuuni ja tsadissa kaasuhella, net kuluttaa ilmaa, uuni edes välttämättä pala kunnolla ilman sitä. Ja ilmaahan se tuuletinkin tarvii.

        Taloyhtiö teki aikanaan suuressa viisaudessaan "ikkunaremontin". Sehän siis käytännössä tarkoittaa, että ikkunat vaihdetaan. Nojoo, mikä vikahan niissä vanhoissa laseeissa lie ollut, en tiedä. Pokat oli vähän huonossa maalissa. Suurin hyöty kai tuli, uudet pokat kun kiinnitettiin polyuretaanilla, tuli tiivis. Ja koska ikkunoitten tiivisteissä ei ole reikiä, piti lisävarusteena ostaa tuuletusreiälliset pokat, koska painovoimainen ilmanvaihto nyt yleensäkin tarvii ilmaa. No maksoi aika runsaasti. Ja ilmanvaihto ei tahdo pelata, ennen oli parempi. Lisäks tuuletusreiät huollettavia, pitäis vaihdella ite niihin suodattimia, elikkäs taitavat olla aika tukossa, ikinä en ole niitä vaihtanut :D

        Liukuovista vaan sen verran, ite nostettiin liukuovi mäkeen, että tuli avarampaa. Mutta sellainen ei välttämättä ole hirveen kallis laittaa. Ite oven kannoin lavalle, ois vähän käytetyt kiskot varastossa.... Kandee tsekkailla kaikenlaisia tori jne palstoja, käytetyn oven voi saada suunnalleen ilmaiseksi. Siihen kun saat pökkäytettyä jonkun naapurin kahvipalkalla asentaa, eipä ole kovin suuri juttu, mutta voi olla sulle hyväkin juttu.

        Mikä lie asumismuoto, mutta tuulettimet edukkaita nekin. Muistelen, itellä tais olla töpseliliitos, että sähkäriä ei tarvittu.

        =DW=

        =DW=


      • Anonyymi

        Uudempien asuntojen "vika" on minustakin, että keittiöt ovat avokeittiöitä.
        Liesituuletin ei ole niin tehokas, että se kaiken hajun imisi.

        Ei voi usein paistaa silakoitakaan, kun esimerkiksi sohvan kangas ja verhot alkaa
        muutenkin haista ruoalle.


    • Anonyymi

      Kyllä kaappeja löytää ja ritilöitä myydään erikseen.

    • Anonyymi

      Tärkeintä on että kuivauskaappi ja tiskiallas ovat linjassa. Olen nähnyt tapausken, jossa näin ei ollut.

      • Anonyymi

        Tuntuisi oudolta sellainen.


    • Anonyymi

      Minä en kuivauskaappia välttämättä tarvitse, pesen lähes kaiken muun koneessa paitsi hopea-aterimet ja kristallilasit, ja niitä käytän tosi harvoin ja jos jotain käsin tiskaan, sen voin kuivata saman tien. Muuten kyllä yläkaapista on mukavampi ottaa tavaroita kuin aina kumarrella alakaappeihin, mutta makuasioita.

      • Anonyymi

        Mikset pese koneessa kristallilasia. Minä pesen, onko siitä lasille jotain haittaa. Sehän pitäisi olla kovempaa kuin tavallinen lasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset pese koneessa kristallilasia. Minä pesen, onko siitä lasille jotain haittaa. Sehän pitäisi olla kovempaa kuin tavallinen lasi.

        Nuo saarekekeittiöt ovat yks muotijuttunsa, kun vielä suosittu valkoista, niin ahkeralle ruuanlaittajalle ja paistinpannun käyttäjälle käryt näkyvät, vaikka on flekti.
        Erillinen keittiö , josta saa oven kiinni sekä tuuletusikkuna , niin voi huoleti paistella silakoita.
        Hym, pahempia hajuja kuin silakat, vaikka kuinka paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset pese koneessa kristallilasia. Minä pesen, onko siitä lasille jotain haittaa. Sehän pitäisi olla kovempaa kuin tavallinen lasi.

        Voi kristalliksen kevät sinun kanssasi. Syövytät kristallisi astianpesuaineella pitemmässä kaavassa. Voi taivahan taateli puut sentään.


    • Anonyymi

      Lukemattomissa keittiöissä olen mitoilla käynyt keittiösuunnittelun tiimoilta. Astianpesukoneellisissa talouksissa 90% astiankuivauskaapeista on täynnä epämääräisiä rasvaisia muovikoteloita ja -astioita. Myös koneettomissa talouksissa on lähes pääsääntöisesti pari ylintä hyllyä täynnä samaa rasvaista muovimoskaa.
      Astioiden käsintiskaus kuluttaa huomattavasti enemmän vettä kuin astianpesukone.

      • Anonyymi

        En ole missään nähnyt astiankuivauskaapeissa epämääräisiä rasvaisia juttuja.


    • Aito oikea vanhanajan keittiö runsaine kaappitiloineen on paras vaihtoehto. En halua keittiööni mitään nykyajan hassutuksia.

    • Anonyymi

      Kaikkea ne keksii. Yksi hassu uudistus on jääkaappipakastimien tuuletusritilöiden poistaminen. Kestävät ilmeisesti liian hyvin tuulettuvana, siksi valmistajat myyvät kaappinsa ilman tuuletusta. Täytyy vissiin itse laittaa about 10cm koroke jääkaappipakastimen alle ja siihen ritilä. Hankala homma on siirretty kuluttajan vastuulle. Vähän sama kuin laasertulostimen aloituspatruuna. Siinä on väriainetta vain malliksi, jotta heti joutuu värikasettikauppaan, vaikka ostit just uuden laitteen.

      • Anonyymi

        Luodaan vain kaapiton keittiö ja nostetaan uudenaikaisen asunnon hintaa.
        Kivalta näyttää. Avohyllyillä olevat astiat ja purnukat pölyttyvät ja rasvoittuvat.
        Ja pian ostaja joutuu hankkimaan kaappeja ja rakentaja säästää.
        Joissain maissahan ei keittiössä ole kalusteita. Ne pitää itse hankkua. Ranska?
        Remppa vai muutto -ohjelmassa on lähes aina saareke. Esim. britti-versiossa.
        Sitten on valtavan isoja huonekaluja niin että olohuone tursuaa. Olohuoneet ovat kaprita, melkein käytäviä.
        Ja se värimaailma. Oh my...
        Beng


    • Anonyymi

      Pian ei ole kyökkejä ollenkaan kun ihmiset kekkaa pitopalvelun valmisruokien lisäksi.
      Kattauksineen kaikkineen. Itse tarvitsee vain nostaa haarukkaa ja aukaista suunsa.

      • Anonyymi

        Kyllä nuorissa ikäluokissa on monia, jotka osaavat laittaa ruokaa hyvin.


    • Kannattaa miettiä, mikä on ns. muotiasia, ja mikä taas on käytännöllistä. Sitä käytännöllisyyttä vaan eivät kaikki mieti.

      • Anonyymi

        Komppaan.
        Beng


    • En luopuisi astiankuivauskaapista millään.
      Nostan tiskikoneesta kuivauskaappiin päivittäin tarvitsemani astiat, siitä on helppo ottaa.
      Mökilläkin on kuivauskaappi, se on tarpeen kun tiskaan käsin.

      • Anonyymi

        Nuorempi väki vetää hampurilaisia ja pizzoja , silloin eivät tarvitse edes lautasia ja työkaluja.


    • Anonyymi

      Voihan nenä. Tuolla ylempänä joku sanoi että kylmälaitteista on nykyisin jätetty alasokkeli ja tuuletinritilä pois. Niinpä onkin. Ja minä kun ihmettelin, miten joskus aina imuroin jääkaapin alusen. Ja ihmetelyt että näyttää erilaiselta kuin ennen. Siinähän se syy onkin, seisoo pohjallaan lattilalla syvennyksessä muoviläpyskän päällä, eikä ikinä pysty siivoamaan alta. Jos vetää pois, takaisin ei saa. Sitähän oli kaksi miestä kampeemassa koloonsa. Katsoin googlesta, ei olekaan enää sellaisia, joissa se sokkeli on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3227
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    Aihe