Käyttöjärjestelmän ostaminen?

Anonyymi

Tietokoneeseen olisin ostanut hyvän käyttöjärjestelmän jossa esimerkiksi toimii kaikki mahdolliset ammattilaiskäyttöön tarkoitetut ohjelmat. Myös kaikki tunnetut ja suositut pelit pitää toimia. Laitetuki paras. Minkä ostan?

28

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suosittelen linuksia. Siinäei kylläkään ei toimi mitkään ohjelmat kunnolla ja pelata voi vain surkeilla matopeleillä. Laitetuki toimii kyllä yli kolmekymmentä vuotta vanhoissa laitteissä joskus. Mutta SE ON ILMAINEN!!!!!

      • Anonyymi

        Jaa, no, minä olen alistanut windowsin Linuxin orjaksi virtuaalikoneeseen, ja gpu-passthrough toiminnon avulla voin pelata windows-pelejä...


      • Anonyymi

        En suosittelisi kellekkään Linuksia mutta GNU/Linuxia kyllä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En suosittelisi kellekkään Linuksia mutta GNU/Linuxia kyllä!

        Kuinka tuo gpu-passthrough tehdään GNU/Linuxilla?


      • Anonyymi

        Älä puhu paskaa taas. Linuxeissa toimii ohjelmat kunnolla ja myös moni windowsohjelma pyörii siinä winen avulla! Ja linuxien laitetuki on nykyään erinomainen!


      • Anonyymi

        Eikä pöpieläke ole ammatti!


    • Anonyymi

      Windows 10 ebaysta vitosella. Pelaa vuodesta toiseen ilman aktivointiongelmia.

    • Anonyymi

      Ei käyttöjärjestelmää tarvitse ostaa. Sen kun lataa vaan ja asentaa. Hyvä että älysit ensin täältä kysyä niin nyt tiedät.

    • Anonyymi

      Linuxissa on paras laitetuki. Windowsissa joutuu tekemään ajurijumppaa.

    • Anonyymi

      Itse laitoin linuxin. Halusin turvallisimman järjestelmän. Linux on tutkitusti turvallisin ja toimivin, eikä nalkuttele käyttäjälle. Ei ainuttakaan päivitysongelmaa ja yli 10 vuotta päivittäisessä käytössä.
      Voin suositella.

    • Tietokoneessa on yleensä järjestelmä valmiiksi asennettu ja se on yleensä sopivin. Pelikonsolissa omansa ja kannettavassa yleensä valmistajan virittämä Windows. Ostettu järjestelmä ei välttämättä sisällä koneen vaatimia ajureita. Jokaisella systeemillä omat kannattajansa vähän kuin automerkeillä. Kaikki suoriutuu kuitenkin tehtävistään.

      • Anonyymi

        > kannettavassa yleensä valmistajan virittämä Windows

        bloatware ei ole koskaa virittämistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > kannettavassa yleensä valmistajan virittämä Windows

        bloatware ei ole koskaa virittämistä.

        Tämä on totta; Ostin n. 10 vuotta sitten ensimmäisen läppärin, ja koska halusin sen olevan tehokas, niin päätin ostaa mallin jossa on i7 CPU, ja sitten vielä päivitys 8G ram.

        Käyttöjärjestelmänä siinä oli W7, ja ei jessus kun se oli hidas p*!

        Noh, sitten asensin sen uudelleen OEM -levyltä, niin johan tuli vauuuhtia kun kaikki ylimääräinen kökkö lähti livohkaan! Linux siinä aina oli toiminut vauuuhdilla, mutta sitä windowssia kun tarvitsin ehdottomasti opiskeluihin, niin sitä ei vaan voinut jyrätä.


    • Anonyymi

      Ei ole olemassa käyttöjärjestelmää jossa toimivat kaikki mahdolliset ammattilaiskäyttöön tarkoitetut ohjelmat. Käyttiksen joutuu valitsemaan sen mukaan mitä ohjelmaa olisi tarkoitus käyttää. Joskus tuon vuoksi on käytettävä useampaa eri tietokonetta.

      Mitä ohjelmia sinun pitäisi käyttää vai onko aloitus taas troIIi?

    • Anonyymi

      Vai että oikein ammattiohjelmia ja pelejä, no siinähän ne tärkeimmät.
      Toivottavasti ammatti ei ole vielä edessäpäin.

    • Jos kaikki mahdolliset ammattisovellukset pitää saada toimimaan on sinun hankittava järeä Applen kone ja siihen lisäksi multiboottiin/virtualisointiin Windows 10 Pro ja joku Linux-jakelu, kuten vaikka Ubuntu.

    • Anonyymi

      Osta Windows lisenssi tuollaissin tarkoituksiin. Tuskin tarvitset näitä vaatimasia toimintoja. Tuskin maksat lisenssejä näihin ohjelmiin.

      Mutta muista että henkilökohtainen tietokone ei Windowsin jälkeen ole sinun , vaan se on jonkun muun omistuksissa. Kuka tietää kenen. Keiden omistuksessa.

      • Anonyymi

        Ei ole mitenkään välttämätön ammattikäyttöön.


      • Anonyymi

        Ja menee rahaa hukkaan:D


      • Anonyymi

        "osta windows 10 käyttis ja siihen Office home & Busines, niin toimii kaikki tarpeellinen ammattikäyttöön."

        Ei toimi.

        Esimerkiksi vaikka Final Cut tai Valgrind.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "osta windows 10 käyttis ja siihen Office home & Busines, niin toimii kaikki tarpeellinen ammattikäyttöön."

        Ei toimi.

        Esimerkiksi vaikka Final Cut tai Valgrind.

        Microsoftilla lienee omat (maksulliset) ohjelmistot/työkalut, niin ei ole tarpeen lähteä vääntämään mm. Valgrindia windowsille, mikä toisaalta ei ehkä olisi mahdollistakaan koska windowsin ytimestä yms. kirjstoista ei saa selvää koska ne eivät ole avointa lähdekoodia.


    • Anonyymi

      Älä osta mitään vaan asenna Linux. Ja ennenkuin kukaan selittää mitään siitä ohjelmien saatavuudesta niin ensinnäkin Linuxille on itselleen saatavilla hyviä ohjelmia. Lisäksi pelaajat jättää usein huomiotta sen, että kyllä linuxille on itselleenkin pelejä ja esimerkiksi Steam -pelipalvelu on saatavissa linuxillekin.

      Lisäksi linuxille on Wine, joka mahollistaa Windows -ohjelmien ja pelien ajamisen linuxissa. Just ihan vähän aikaa sitten julkastiin Winestä uusi versio ja sen julkasun yhteydessä oli puhetta, että jo yli 27000 Windows -ohjelmaa japeliä on testattu toimiviksi Winen kanssa. Lisäksi ainahan voi ajaa virtualisoitua Windowsia omassa ikkunassaan virtuaalikoneena Linuin työpöydällä. Eli sillon kun tarvitsee Windows -ohjelmaa joka ei toimi Winellä tai tarvitsee välttämättä oikeaa Windows -ympäristöä niin sitä voi ajaa virtualisoituna linuxin työpöydällä omassa ikkunassaan Linuxin omien ohjelmien rinnalla.

      Lisäksi linuxillehan on nykyään olemassa myös Android -sovellusten tuki. Android -sovelluksia voi ajaa Linuxin työpöydällä Anbox -nimisen ohjelmiston avulla.

      Mitä sitten tulee käytettyyn linux -jakeluun niin jokainen voi toki valita sen mielensä mukaan. Esimerkiksi Debian on erinomainen valinta. Debian on erittäin hyvin testattu ja luotettavasti toimiva distro, joka on myös helppo asentaa vaikka jotkut muuta väittääkin. Debianin asentaminen ei todellisuudessa ole sen vaikeampaa kuin muiden distrojen asentaminen. Debianin asennusohjelma on monipuolinen ja se antaa käyttäjälle mahdollisuuden vaikuttaa monella tavalla asennukseen, mutta sen ei kannata antaa pelästyttää, asennuksen voi tehdä jopa ihan oletusasetuksin. Lisäksi Debianin Live -levyilä on yksinkertaisempi asennusohjelma, joka on itseasiassa sama mitä moni muu distro käyttää. Live -levyiltä asennettaessa Debian asentaa saman työpöytäympäristön, joka on live -levyllä. Debianin varsinaista asennuslevyä käytettäessä voi valita mikä työpöytäympäristö asennetaan (Gnome, Cinnamon, Mate, KDE, XFCE jne jne)

      Debianin omissa ohjelmalähteissä on paljon ohjelmia ja esimerkiksi myös edellämainitut Wine ja Anbox ovat saatavilla suoraan Debianin ohjelmalähteistä.

    • Anonyymi

      Mikään käyttöjärjestelmä ei ole täydellinen. Ongelmia on aina. Yksi ongelmista on se, että tekee ongelmallisesta käyttöjärjestelmästä itselleen ongelman. Kun miettii ihmisen elämää, huomataan, että se on alistunut virtuaalimaailman ja teknologian ohjailtavaksi, ja stressi, jopa v-tutus on sen mukaista. Elämänlaatu kärsii, kun softa ja tekniikka on ongelmallista. Itse olen henkilökohtaisesti hyväksynyt sen, että millään käyttöjärjestelmällä ja ohjelmistolla en pääse täydellisyyteen, mutta en anna bittien, metallien ja komposiittien määrittää sitä mitä olen ja mitä tunnen. Windows on paska, Linux on paska, OSX on paska, silloin kun ne eivät toimi. Loppu on itse kustakin kiinni, miten tämän paskan antaa vaikuttaa oman elämänsä laatuun.

    • Anonyymi

      windowsiin on varmaan saatavilla useimmat ammattilaiskäyttöön tarvittavat ohjelmat, kun on yleisin pc koneissa käytettävä järjestelmä. jossain ammateissa saatetaan käyttää omppufirman koneita. jos päätyy ladaamaan jonkun linux jakelun, niin kannattaa tarkistaa että tukeeko käyttämäsi työkäyttöön tarkoitetut ohjelmat linuxia.

      • Anonyymi

        "windowsiin on varmaan saatavilla useimmat ammattilaiskäyttöön tarvittavat ohjelmat"

        Itseasiassa ei ole.

        "kun on yleisin pc koneissa käytettävä järjestelmä."

        Ei ole sitäkään. Android on yleisin.

        PC kun ei tarkoita tietokonetta mihin voi asentaa Windowsin. PC tarkoittaa henkilökohtaista tietokonetta mikä on tavallisen tallaajan budjetilla ostettavissa.


    • Anonyymi

      Käyttöjärjestelmä on vain välttämätön paha, ei mikään itseisarvo.
      Tärkein asia on tarpeelliset ohjelmat, ne määräävät tarvittavan käyttöjärjestelmän.
      Teollisuudessa on vieläkin servereitä, joiden käyttöjärjestelmää ei ole koskaan päivitetty, koska ei tiedetä toimiiko tarvitta sovellus päivityksen jälkeen.

    • Anonyymi

      Ei sellaista ole. Eri ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja ohjelmia on eri käyttöjärjestelmille.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      322
      3383
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      210
      2809
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      143
      2505
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2025
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      18
      2018
    6. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1672
    7. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1656
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      20
      1566
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1286
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      246
      1221
    Aihe