Mitkä jutut on jees?

Anonyymi

Mikä juttu buddhalaisuudessa on jees? Ja mitkä jutut kaipaisi kehitettävää?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meditaation korostus kaipaa kehittämistä. Meditaatio on myös useimmille turhaa. Mietiskellä voi vai lenkillä mikä on parasta meditaatiota. Suomalainen meditoi aina saunassa.
      Myöskään suurin osa buddhalaisista ei harjoita meditointia koskaan. Itse en ole milloinkaan hyötynyt meditoinnista. Buddhalainen voi olla ilman meditointia.
      Samoin kuten suurin osa muslimeista ei rukoile.

      Patsaiden jumalointi. Buddha ei ollut Jumala joten patsaita ei tarvitse palvoa. Itselläni ei ole mitään buddhalaisuuteen liittyvää tavaraa.

      Muutenhan tää on ihan jees. Olen aina ollut myötätuntoinen ja sitä olen kehittänyt edelleen. Se onkin tärkeintä.

      • Anonyymi

        Luulen ettet ihan ymmärtänyt meditoinnin tarkoitusta. Meditoinnin tarkoitus ei ole mietiskellä vaan juuri toistepäin, olla ajattelematta. Huomata sen, ettei ajatukset ole todellisia, kuten pilvet ne tulee ja menee. Otetaan esimerkkinä keskivertoinen ihminen joka asuu yhteiskunnassa, puolet hänen ajatuksistaan eivät ole edes hänen omiaan. Eli lyhyesti sanottuna meditoinnin tarkoitus on hiljentää omaa älyä ja olla reagoimatta kaikkeen mitä se yrittää tuoda esiin. Lyhyet meditaatiot ovat itselleni tehokkaammat n. 10-30 min kuin pitkät meditaatiot. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että kyllä niistä on hyötyä. Minusta on tullut rauhallisempi, parempi keskittymiskyky ja en enään keskity niihin asioihin ja ihmisiin jotka eivät enään minua palvele ja ovat pitäneet minut alhaisessa ja jopa tuhoisassa mielitilassa. Buddhan opetuksista on hyötyä jokaiselle elävälle olennolle.


      • Anonyymi

        Ei kumartaminen siihen patsaaseen vaikuta mitenkään , mutta se voi tehdä jotain ihmisen mielelle. Eihän hautakivikään kukista tai kynttilöistä välitä.


      • Anonyymi

        Buddhalaiset ei palvo mitään patsaita, eivätkä usko että patsaalla olisi mitään taikavoimaa. Ehkä jotkut munkkinoviisit, niissä maissa joissa luostariin meneminen vastaa suomalaista peruskoulua, saattavat ajatella siten. Tietysti se voi myös näyttää siltä, kun munkit osoittavat kunnioitusta buddhan symbolille, mutta se on myös luontaista. Kristitytkin kokevat Jeesuksen kuvan olevan tärkeä symboli, mutta ei se ole itse Jeesus.

        Työelämässä meditoinnin hyödyt näkee parhaiten ja opiskelussa. Mitä enemmän meditoi, sitä vähemmän tekee virheitä. Alitajunta tuo helpommin vastauksia monimutkaisiin ongelmiin yms. Keskittymiskyky on parempi ja läsnäolo ja puheääni vaikuttaa toisiin positiivisesti. Se on kaikki suoraa seurausta meditoinnista. Lisäksi esim. jos kärsii päänsärystä ja lihasjäykkyyden aiheuttamista niskakivuista, ne katoavat jos osaa meditoida. Meditoinnista noustessa ne tulevat takaisin tietoisuuteen, mutta suurimmaksi osaksi heikentyneenä. Oikeanlaisella meditaatiolla ajatukset vähenevät ja niistä aiheutuneet tunteet katoavat, jäljelle jää hehkuva ajatukseton tietoisuus jossa ei ole kysymyksiä eikä mitään mitä pitäisi poistaa tai mitä voisi lisätä. Eli asioita ja niihin takertumista on pohjimmiltaan tavoitteena vähentää, eikä muodostaa jotain uutta mentaalista rakennelmaa. Monastinen käyttäytymiskoodi on suunniteltu johtamaan ihmisen olosuhteisiin missä näin tapahtuu, mutta sutrissa sanotaan, että on myös yksittäisiä eri tasoisesti valaistuneita ihmisiä, jotka eivät tarvitse munkkielämää. Osa heistä opettaa, mutta osa ei. Buddha oli siitä erityinen, että hän oli myös mestarillinen opettaja ja hän löysi tien ensimmäisenä (tällä ajanjaksolla). Mutta on monia jotka tuntevat vetoa munkkielämään ja heittävät sen avulla suurimmat taakkansa pois päältä.

        Buddhalaisuudessa on monenlaista suuntausta maailmalla joissa esiin nousee näkyvinä piirteinä usein kulttuuriin kuuluvat asiat ja tavat. Esim. tiibetissä se on sekoittunut siellä ennestään olleeseen mystiseen traditioon.

        Myötätuntoisuus on tärkeää itsesi ja muiden kannalta ja sitä voi kehittää, mutta itseään ei kuulu jättää sen myötätunnon ulkopuolelle.

        Alkuperäisiä buddhalaisia sutria voi lukea mm. Majjhima Nikayasta.


    • Anonyymi

      Buddhalaisuus saattaa olla vaikeaselkoista joillekin. Esimerkkinä vaikkapa se ettei mitään ole, mutta kaikki kuitenkin ilmenee.

      • Anonyymi

        Miten kaikki on suhteellista ja suhteellinen ja absoluuttinen totuus ovat toisistaan erottamattomat, koska suhteellinen totuus on suhteellinen totuus absoluuttisesta totuudesta ja absoluuttinen totuus on absoluuttinen totuus suhteellisesta totuudesta. Pyöreätä kuin ympyrä! Kaipaisin enemmän selkokieltä ja yksinkertaistamista, mutta sanathan ovat vain symboleja joilla yritetään selittää totuutta, eivät itse totuus, eikä niihin pidä takertua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe