Mitkä jutut on jees?

Anonyymi

Mikä juttu buddhalaisuudessa on jees? Ja mitkä jutut kaipaisi kehitettävää?

6

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Meditaation korostus kaipaa kehittämistä. Meditaatio on myös useimmille turhaa. Mietiskellä voi vai lenkillä mikä on parasta meditaatiota. Suomalainen meditoi aina saunassa.
   Myöskään suurin osa buddhalaisista ei harjoita meditointia koskaan. Itse en ole milloinkaan hyötynyt meditoinnista. Buddhalainen voi olla ilman meditointia.
   Samoin kuten suurin osa muslimeista ei rukoile.

   Patsaiden jumalointi. Buddha ei ollut Jumala joten patsaita ei tarvitse palvoa. Itselläni ei ole mitään buddhalaisuuteen liittyvää tavaraa.

   Muutenhan tää on ihan jees. Olen aina ollut myötätuntoinen ja sitä olen kehittänyt edelleen. Se onkin tärkeintä.

   • Anonyymi

    Luulen ettet ihan ymmärtänyt meditoinnin tarkoitusta. Meditoinnin tarkoitus ei ole mietiskellä vaan juuri toistepäin, olla ajattelematta. Huomata sen, ettei ajatukset ole todellisia, kuten pilvet ne tulee ja menee. Otetaan esimerkkinä keskivertoinen ihminen joka asuu yhteiskunnassa, puolet hänen ajatuksistaan eivät ole edes hänen omiaan. Eli lyhyesti sanottuna meditoinnin tarkoitus on hiljentää omaa älyä ja olla reagoimatta kaikkeen mitä se yrittää tuoda esiin. Lyhyet meditaatiot ovat itselleni tehokkaammat n. 10-30 min kuin pitkät meditaatiot. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että kyllä niistä on hyötyä. Minusta on tullut rauhallisempi, parempi keskittymiskyky ja en enään keskity niihin asioihin ja ihmisiin jotka eivät enään minua palvele ja ovat pitäneet minut alhaisessa ja jopa tuhoisassa mielitilassa. Buddhan opetuksista on hyötyä jokaiselle elävälle olennolle.


   • Anonyymi

    Ei kumartaminen siihen patsaaseen vaikuta mitenkään , mutta se voi tehdä jotain ihmisen mielelle. Eihän hautakivikään kukista tai kynttilöistä välitä.


   • Anonyymi

    Buddhalaiset ei palvo mitään patsaita, eivätkä usko että patsaalla olisi mitään taikavoimaa. Ehkä jotkut munkkinoviisit, niissä maissa joissa luostariin meneminen vastaa suomalaista peruskoulua, saattavat ajatella siten. Tietysti se voi myös näyttää siltä, kun munkit osoittavat kunnioitusta buddhan symbolille, mutta se on myös luontaista. Kristitytkin kokevat Jeesuksen kuvan olevan tärkeä symboli, mutta ei se ole itse Jeesus.

    Työelämässä meditoinnin hyödyt näkee parhaiten ja opiskelussa. Mitä enemmän meditoi, sitä vähemmän tekee virheitä. Alitajunta tuo helpommin vastauksia monimutkaisiin ongelmiin yms. Keskittymiskyky on parempi ja läsnäolo ja puheääni vaikuttaa toisiin positiivisesti. Se on kaikki suoraa seurausta meditoinnista. Lisäksi esim. jos kärsii päänsärystä ja lihasjäykkyyden aiheuttamista niskakivuista, ne katoavat jos osaa meditoida. Meditoinnista noustessa ne tulevat takaisin tietoisuuteen, mutta suurimmaksi osaksi heikentyneenä. Oikeanlaisella meditaatiolla ajatukset vähenevät ja niistä aiheutuneet tunteet katoavat, jäljelle jää hehkuva ajatukseton tietoisuus jossa ei ole kysymyksiä eikä mitään mitä pitäisi poistaa tai mitä voisi lisätä. Eli asioita ja niihin takertumista on pohjimmiltaan tavoitteena vähentää, eikä muodostaa jotain uutta mentaalista rakennelmaa. Monastinen käyttäytymiskoodi on suunniteltu johtamaan ihmisen olosuhteisiin missä näin tapahtuu, mutta sutrissa sanotaan, että on myös yksittäisiä eri tasoisesti valaistuneita ihmisiä, jotka eivät tarvitse munkkielämää. Osa heistä opettaa, mutta osa ei. Buddha oli siitä erityinen, että hän oli myös mestarillinen opettaja ja hän löysi tien ensimmäisenä (tällä ajanjaksolla). Mutta on monia jotka tuntevat vetoa munkkielämään ja heittävät sen avulla suurimmat taakkansa pois päältä.

    Buddhalaisuudessa on monenlaista suuntausta maailmalla joissa esiin nousee näkyvinä piirteinä usein kulttuuriin kuuluvat asiat ja tavat. Esim. tiibetissä se on sekoittunut siellä ennestään olleeseen mystiseen traditioon.

    Myötätuntoisuus on tärkeää itsesi ja muiden kannalta ja sitä voi kehittää, mutta itseään ei kuulu jättää sen myötätunnon ulkopuolelle.

    Alkuperäisiä buddhalaisia sutria voi lukea mm. Majjhima Nikayasta.


  • Anonyymi

   Buddhalaisuus saattaa olla vaikeaselkoista joillekin. Esimerkkinä vaikkapa se ettei mitään ole, mutta kaikki kuitenkin ilmenee.

   • Anonyymi

    Miten kaikki on suhteellista ja suhteellinen ja absoluuttinen totuus ovat toisistaan erottamattomat, koska suhteellinen totuus on suhteellinen totuus absoluuttisesta totuudesta ja absoluuttinen totuus on absoluuttinen totuus suhteellisesta totuudesta. Pyöreätä kuin ympyrä! Kaipaisin enemmän selkokieltä ja yksinkertaistamista, mutta sanathan ovat vain symboleja joilla yritetään selittää totuutta, eivät itse totuus, eikä niihin pidä takertua.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   4479
  Aihe