Maksamaton pikavippi?

Anonyymi

Jos ottaa alentuneessa tajunnan tilassa (humalassa) 2000 euron pikavipin, eikä pysty maksamaan sitä takaisin . Niin mitä siitä seuraa? Voiko saada jonkun rikossyytteen? Tarkoitus oli kyllä maksaa, mutta kännissä ei ajatus toiminut oikein, ja myöhemmin vasta ymmärsi, miten vaikeaa (mahdotonta käytännössä) sitä on takaisin maksaa... Ja tarkoitus on edelleenkin maksaa, mutta ei tiedä milloin se onnistuu. Koska tämänhetkinen taloudellinen tilanne on niin huono.

6

221

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos joku tässä on tehnyt rikoksen, niin se on vippifirma, joka myönsi ilmeisen maksukyvyttömälle vipin. Kuluttajansuojalaki nimittäin kieltää sellaisen.

   Asia saattaa olla toinen, jos lainaa hakiessa olet muuntanut totuutta tulotietojen ym. osalta.

   Erääntynyt vippi kasvaa lainasopimuksen mukaista korkoa 180 vrk erääntymisen jälkeen, jonka jälkeen normi 7 prosenttia.

   Älä ainakaan maksa vanhaa velkaa uudella velalla tai kierre on valmis. Nyt on peli puhallettava poikki luottotietojen menettämisenkin uhalla. Vaihtoehtoina ovat siis ulosotto ja maksusopimus perintätoimiston kanssa. En osaa sanoa kumpi on sinulle halvempi. Joskus perintätoimistossa saa korkoa soviteltua.

  • Anonyymi

   Sekin vähän riippuu siitä että mihin kellonaikaan, ja miten ylipäätään tuon vipin otit.

   Jos tilasit sen puhelimella johonkin outoon kellonaikaan, niin sitten asialle ehkä voisi tehdä jotain.

   Kuitenkin, nämä pikavipithän muuttuivat niin että niitä kyllä saa ottaa ympäri vuorokauden, mutta tilille niitä rahoja ei saa laittaa kuin vain pankkien aukioloaikoina. Eli pitää myös tutkia että mihin aikaan sait ne rahat.

   Eli jos esim. lauantain pikkutunneilla herahtaa ottamaan pikavipin, niin rahat eivät saisi olla tilillä ennen kuin vasta maanantaina pankkien avauduttua, jolloin siis oletettavasti olit jo toipunut tästä viikonlopun huumasta, ja olisit voinut palauttaa rahat, ja jäädä velkaa vain järjestelypalkkion verran, eli siis noin satasen, tms.

   Jos taas kävelit vippitoimistoon aivan änkyräkännissä pyytämään vippiä, niin todennäköisesti hädänalaista tilaasi käytettiin hyväksi, ja sinulle vain tungettiin 2.000e vippi, vaikka vain muutama satanen olisi riittänyt, jota sitäkään ei olisi voinut myöntää koska olit alentuneessa mielentilassa.

   Asiassa siis olisi tutkittavaa ja selvitettävää aika paljonkin, mutta tapausta tarkemmin tuntematta suosittelen että lähetät sähköpostia sinne vippitoimistoon ja kerrot tilanteen avoimesti ja yrität saada jonkin maksujärjestelyn, jossa, valitettavasti, tuskin onnistut, sillä ne voivat olla tosi ilkeitä siellä toimistossa.

   Siksi pitää lähettää sähköpostia että siitä sitten jää todistetta että mitän on keskusteltu ja miten. Älä missään nimessä puhu niiden kanssa puhelimessa yhtään mitään.

   Hyvä kun kerroit näillä palstoilla tilanteestasi. Se on askel eteenpäin.

   Taustaasi en tiedä, mutta yritä päästä juttelemaan jonkun sosiaalityöntekijän kanssa tilanteestasi muutenkin, ja, rajoitttaa hieman juhlimista, jooko?

  • Anonyymi

   Ulosotto siitä seuraa, ellei sitä maksa.

   Palauta ostamasi tuote jos siitä saa edes suurimman osan rahoita takaisin. Myy kirpputorilla, netissä tavaroita, kuten CD:t, DVD:t, LP:t, stereot, televisio jne. Autonkin voi myydä ja ostaa sitten toisen tai saman takaisin, kun on velat hoitanut.

   Kerää pulloja ja palauta automaattiin. Syö vain nuudeleita, makaronia ja hernekeittoa, juo vain vettä. Myy kallis puhelin ja osta edullinen tilalle.

   Velka kannattaa maksaa pois ennen kuin korot alkaa juosta. Ainakin niin suuri osuus kuin mahdollista. Hae kaikkia mahdollisia töitä.

   • Anonyymi

    Tärkeintä on, ettei aloittaja ota enää uutta velkaa, koska sen jälkeen kierre on valmis. Luottotietojen menettämistä ei pidä pelätä. Maksusopimuksesta perintätoimiston kanssa ei tule luottotietojen menettämistä, mutta sellainen kannattaa tehdä vain, jos itsellä on realistista maksukykyä. Työttömän peruspäivärahalla ei velkoja maksella.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tärkeintä on, ettei aloittaja ota enää uutta velkaa, koska sen jälkeen kierre on valmis. Luottotietojen menettämistä ei pidä pelätä. Maksusopimuksesta perintätoimiston kanssa ei tule luottotietojen menettämistä, mutta sellainen kannattaa tehdä vain, jos itsellä on realistista maksukykyä. Työttömän peruspäivärahalla ei velkoja maksella.

    ”Joskus on ilmeistä, että vapaaehtoinen perintä ei johda tulokseen vaan vain aiheettomasti lisää velallisen maksettavaksi tulevia perintäkuluja. Tällaisia tilanteita varten on kuluttajasaatavan velalliselle annettu oikeus pyytää perinnän keskeyttämistä ja asian siirtämistä oikeudelliseen perintään. Edellytyksenä on, että saatava on kokonaan erääntynyt.

    Pyynnön esittämisen jälkeen perintäkuluja voidaan vaatia vain velkojan oikeuden säilyttämisen, velkojan vanhentumisen katkaisemisen tai maksuhäiriötiedon ilmoittamisen kannalta tarpeellisen perintäkirjeen lähettämisen kustannuksista.”

    https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990513#P4c


  • Anonyymi

   Alennusperiaate toimii vain henkirikoksissa.
   terv. "oikeusvaltio"

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   4666
  2. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   298
   2639
  3. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   2604
  4. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   123
   2147
  5. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1375
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   139
   1115
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   41
   1086
  8. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   47
   973
  9. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   338
   910
  10. Hyvää yötä Hoo

   Naiselle. Rakastan sinua ❤️❤️❤️ Terv: vaikeatapaus
   Ikävä
   65
   877
  Aihe