Maksamaton pikavippi?

Anonyymi

Jos ottaa alentuneessa tajunnan tilassa (humalassa) 2000 euron pikavipin, eikä pysty maksamaan sitä takaisin . Niin mitä siitä seuraa? Voiko saada jonkun rikossyytteen? Tarkoitus oli kyllä maksaa, mutta kännissä ei ajatus toiminut oikein, ja myöhemmin vasta ymmärsi, miten vaikeaa (mahdotonta käytännössä) sitä on takaisin maksaa... Ja tarkoitus on edelleenkin maksaa, mutta ei tiedä milloin se onnistuu. Koska tämänhetkinen taloudellinen tilanne on niin huono.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos joku tässä on tehnyt rikoksen, niin se on vippifirma, joka myönsi ilmeisen maksukyvyttömälle vipin. Kuluttajansuojalaki nimittäin kieltää sellaisen.

      Asia saattaa olla toinen, jos lainaa hakiessa olet muuntanut totuutta tulotietojen ym. osalta.

      Erääntynyt vippi kasvaa lainasopimuksen mukaista korkoa 180 vrk erääntymisen jälkeen, jonka jälkeen normi 7 prosenttia.

      Älä ainakaan maksa vanhaa velkaa uudella velalla tai kierre on valmis. Nyt on peli puhallettava poikki luottotietojen menettämisenkin uhalla. Vaihtoehtoina ovat siis ulosotto ja maksusopimus perintätoimiston kanssa. En osaa sanoa kumpi on sinulle halvempi. Joskus perintätoimistossa saa korkoa soviteltua.

    • Anonyymi

      Sekin vähän riippuu siitä että mihin kellonaikaan, ja miten ylipäätään tuon vipin otit.

      Jos tilasit sen puhelimella johonkin outoon kellonaikaan, niin sitten asialle ehkä voisi tehdä jotain.

      Kuitenkin, nämä pikavipithän muuttuivat niin että niitä kyllä saa ottaa ympäri vuorokauden, mutta tilille niitä rahoja ei saa laittaa kuin vain pankkien aukioloaikoina. Eli pitää myös tutkia että mihin aikaan sait ne rahat.

      Eli jos esim. lauantain pikkutunneilla herahtaa ottamaan pikavipin, niin rahat eivät saisi olla tilillä ennen kuin vasta maanantaina pankkien avauduttua, jolloin siis oletettavasti olit jo toipunut tästä viikonlopun huumasta, ja olisit voinut palauttaa rahat, ja jäädä velkaa vain järjestelypalkkion verran, eli siis noin satasen, tms.

      Jos taas kävelit vippitoimistoon aivan änkyräkännissä pyytämään vippiä, niin todennäköisesti hädänalaista tilaasi käytettiin hyväksi, ja sinulle vain tungettiin 2.000e vippi, vaikka vain muutama satanen olisi riittänyt, jota sitäkään ei olisi voinut myöntää koska olit alentuneessa mielentilassa.

      Asiassa siis olisi tutkittavaa ja selvitettävää aika paljonkin, mutta tapausta tarkemmin tuntematta suosittelen että lähetät sähköpostia sinne vippitoimistoon ja kerrot tilanteen avoimesti ja yrität saada jonkin maksujärjestelyn, jossa, valitettavasti, tuskin onnistut, sillä ne voivat olla tosi ilkeitä siellä toimistossa.

      Siksi pitää lähettää sähköpostia että siitä sitten jää todistetta että mitän on keskusteltu ja miten. Älä missään nimessä puhu niiden kanssa puhelimessa yhtään mitään.

      Hyvä kun kerroit näillä palstoilla tilanteestasi. Se on askel eteenpäin.

      Taustaasi en tiedä, mutta yritä päästä juttelemaan jonkun sosiaalityöntekijän kanssa tilanteestasi muutenkin, ja, rajoitttaa hieman juhlimista, jooko?

    • Anonyymi

      Ulosotto siitä seuraa, ellei sitä maksa.

      Palauta ostamasi tuote jos siitä saa edes suurimman osan rahoita takaisin. Myy kirpputorilla, netissä tavaroita, kuten CD:t, DVD:t, LP:t, stereot, televisio jne. Autonkin voi myydä ja ostaa sitten toisen tai saman takaisin, kun on velat hoitanut.

      Kerää pulloja ja palauta automaattiin. Syö vain nuudeleita, makaronia ja hernekeittoa, juo vain vettä. Myy kallis puhelin ja osta edullinen tilalle.

      Velka kannattaa maksaa pois ennen kuin korot alkaa juosta. Ainakin niin suuri osuus kuin mahdollista. Hae kaikkia mahdollisia töitä.

      • Anonyymi

        Tärkeintä on, ettei aloittaja ota enää uutta velkaa, koska sen jälkeen kierre on valmis. Luottotietojen menettämistä ei pidä pelätä. Maksusopimuksesta perintätoimiston kanssa ei tule luottotietojen menettämistä, mutta sellainen kannattaa tehdä vain, jos itsellä on realistista maksukykyä. Työttömän peruspäivärahalla ei velkoja maksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tärkeintä on, ettei aloittaja ota enää uutta velkaa, koska sen jälkeen kierre on valmis. Luottotietojen menettämistä ei pidä pelätä. Maksusopimuksesta perintätoimiston kanssa ei tule luottotietojen menettämistä, mutta sellainen kannattaa tehdä vain, jos itsellä on realistista maksukykyä. Työttömän peruspäivärahalla ei velkoja maksella.

        ”Joskus on ilmeistä, että vapaaehtoinen perintä ei johda tulokseen vaan vain aiheettomasti lisää velallisen maksettavaksi tulevia perintäkuluja. Tällaisia tilanteita varten on kuluttajasaatavan velalliselle annettu oikeus pyytää perinnän keskeyttämistä ja asian siirtämistä oikeudelliseen perintään. Edellytyksenä on, että saatava on kokonaan erääntynyt.

        Pyynnön esittämisen jälkeen perintäkuluja voidaan vaatia vain velkojan oikeuden säilyttämisen, velkojan vanhentumisen katkaisemisen tai maksuhäiriötiedon ilmoittamisen kannalta tarpeellisen perintäkirjeen lähettämisen kustannuksista.”

        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990513#P4c


    • Anonyymi

      Alennusperiaate toimii vain henkirikoksissa.
      terv. "oikeusvaltio"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1955
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      139
      1430
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe