Salomon s/race Carbon skate mono

Anonyymi

Pakko avautua nykymaailman tuotetuesta.

Salomon mainostaa monoa - sisäkenkä on lämpömuokattava. Great.

Salomonin mukaan ko. Monot saa lämpömuokata vain paikoissa, joilla on siihen vehkeet. Monoja myydään kuitenkin kiihtyvään tahtiin paikoissa, joissa tätä palvelua ei ole.

Salomon ei anna ohjeita yksityishenkilöille, kuinka monoa saa / tulee muokata - sillä tällöin asiakas on vastuussa.

Nämä kyseiset monot ovat siis helvetin paljon huonommat kuin esim. Edeltäjänsä s/race sk pro - jotka pystyi mekaanisesti säätämään remmeillä kohdilleen just eikä melkein.

Nyt vaihtoehdot on: lämmittää sisäkenkä, laittaa fylliä sisäkengän alle tai laittaa lämpömuokattava pohjallinen sisäkengän sisään. Koska kenkää ei voi säätää kuin hiukan nauhoilla kengän sisästä - oletan että lämpömuokkauksella tehdään loput, kun sitä kerran mainostetaan.

Tämä uusi 2021 kenkä on melkoinen kanootti, se on 2 cm pidempi kuin normi salomonit, ulkokenkä on kokoa 46 ja istuvuus säädetään eri kokoisilla sisäkengillä, mitä pienempi jalka, sitä paksumpi sisäkenkä?

Olen kokeillut useampaa kokoa, tästä mallista, kun kenkä on kantapäässä sopiva, se puristaa varpaita, kun pituus on Ok, kantapää hölskyy ja sivut hiertää hiihtäessä ihon rikki. Lisäksi kenkä näyttäisi olevan pienempi kokojen puolesta kuin perinteiset salomonit.

Haiskahtaa keskeneräiseltä tuotteelta.

Johtopäätös: jos kenkään on rakennettu lämpömuokkaus, pitäisi sitä valmistavan firman kertoa kuinka temppu tehdään oikein. Yuutuupissa ja tällä palstalla saa 5 väärää vinkkiä.

Miksi Salomon antaa race leiman tuotteelle, joka ei ole race, mutta vihjailee, että tuotetta voi muokata. Mut silti myydään paikoissa jossa ei voi muokata.

Ja salomonin virallisessa tuotetuessa puhutaan englantia, tuotetuki on ulkoistettu firma, joka voi auttaa takuu ja palautusasioissa, mutta ei voi antaa teknistä tukea...

Suomessa ei ilmeisesti Salomonilla ole enää ketään jolle soittaa ja kysyä neuvoja?

Perävalo takuu

64

5762

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kuukkelin taikasanoilla salomon nordic tech manual issuu löytyy salomonin sisäinen ohje salomonin uuden Seelannin sivuilta, ohjeissa käytetään salomonin omaa lämpöpuhalluskojetta, torvi laitetaan kengän sisään.

   Lämpötilaa ei tietenkään kerrota, ainoastaan 15 minuutin käsittelyaika, jonka jälkeen kuuma sisäkenkä kiskotaan jalkaan ja kiristellään paikalleen. Kolmea kertaa enempää ei saa lämmitellä, syytä ei kerrota.

   Madshusilla neuvotaan käyttämään hiustenkuivaajaa 10-12 minuuttia ja kuuma kenkä jalkaan, mutta kielletään esim. Uunin käyttö.

   Monella laskettelukengän sisäkengällä taasen suositus on uunissa 7-8 minuuttia ja 90 astetta.

   Hiustenkuivaaja puhaltaa yleensä 80-100 astetta, mutta tätä ei yleensä speksata.

   Näistä vois tietysti arvailla, mitä salomonin thermal molding tarkoittaa käytännössä.

   En vain ymmärrä miks asiasta on tehty niin vaikeaa, mutta rahat halutaan kumminkin asiakkaalta ottaa myymällä tuotteita ”salaisilla ominaisuuksilla”

   • Anonyymi

    Täyttä valmistajan johdon välinpitämättömyyttä ja typeryyttä. Tuollainen johto kuuluu puunoksalle.


  • Anonyymi

   Sai sieltä yhden vinkin: tuotteessa ei ole PVC:tä, eli sisäkengät voi liimata epoksiliimalla ulkokenkään kiinni, jos kantapää nousee liikaa. Sisäkenkää ei sit sen jälkeen enää irroiteta kuivattavaksi...

   Pitänee kokeilla perinteistä 50 mm mattoteippiä kumminkin ensin...

  • Anonyymi

   Salomon ei suostu auttamaan, heidän sisäinen ohjeistus kieltää ihmisten auttamisen. Aivan järjetöntä.

   Eli: pro/race tuotteiden myyntiä lisätään laajentamalla myyntiverkostoa, mutta tuotetukea ei anneta, aiemmin pro/race tuotteita myyty valikoiduissa liikkeissä, joissa on vehkeet joilla myytyjä tuotteita voi modata.

   Ilmeisesti postimyynnin ja myyntiverkoston laajentamisesta / lisäämisestä on vastannut eri heppu ja tuotetuesta eri heppu. Eivätkä corona aikaan ole löytäneet toisiaan.

  • Anonyymi

   Epävirallinen tieto: 75 astetta, 15 minuuttia, hiustenkuivaajalla. Kuumailmapuhallinta mallia makita ja uunia ei saa käyttää. Montaa kertaa ei saa lämmittää.

   Vaihtoehto b on hiihtää jalat verillä, kunnes kenkä tai jalka on muokkaantunut.

   Jatkossa onnea ja menestystä salomonin asiakaspalvelun kanssa. Vinkkinä vielä että Amer sport keskuksen kautta saattaa apua löytyä, tai press releasesta, jossa kerrotaan organisaatiomuutoksista.

   Salomonin customer servicen kautta apua ei löydy, eikä salomonin ja Amerin nettisivujen kautta. Yhteystiedot saattaa saada puhelinkeskuksen tädiltä tai kummin kaimalta.

   Ensi vuonna kun kiinalaiset hämmentäneet padan sekaisin, ei tietoa varmaan löydy enää mistään.

  • Anonyymi

   Niin ja jälleenmyyjiltä ei saanu kuin ympäripyöreää apua. Kun heitä ei ilmeisesti myöskään infota millään tavalla.

  • Anonyymi

   Näyttäisi kotimaasta ko. monot loppuneet, ei ole kuin hajakokoja jäljellä. Samoin on yleisempien Euroopan verkkokauppojen monot vähissä. Onneksi vielä Tsekeistä löytyi.

  • Anonyymi

   S/lab ja tämä Carbon mono (100 mm lesti)) on pienempiä kuin edellisen sukupolven vastineet. Ikävä ylläri postitse tilaaville.

   Itte jouduin ottamaan puoli numeroa isomman kuin normaalisti ja silti on ahdas, jospa se siitä muotoutuu..

  • Anonyymi

   Tämän monon sisäkenkä ei muuten kaupassa näytä livenä yhtään samalta kuin firman mainosvideolla, veikeetä.

   Myyntiversion kengässä on se ihmeellinen nauhat sotkeva kuminauha läpyskä.

   Videolla ei ole s/lab sisäkenkäkään.

   https://www.youtube.com/watch?v=gs6eiVSVSmw

   Mut tää on tätä.

  • Anonyymi

   Tämäkin selvisi. Kaupassa myytävissä 2020 monoissa on 2014 Carbon skate lab (pilot) mallin sisäkengät.

   Ns. Viime metreillä kenkää on siis halpuutettu - mutta YouTube videossa on jokin tulevaisuuden visio asiakkaan harhaanjohtamiseksi.

   Ilmankos koootkin on vähän sinnepäin.

  • Anonyymi

   Onko sisäkengässä jotain vikaa? Ja toinen kysymys minkälaiset ne on hiihdossa?

  • Anonyymi

   Ostotapahtuman jälkeen joutui 3 eri kenkää venkslaamaan, sillä salomonin normikoossa nämä murskaa varpaat. Tämä oli outoa, sillä yleensä salomon tekee laatukamaa.

   Kompromissi, jossa varpaat on vapaat, kantapää nousee hiihdossa hieman ja sisäkenkä hiertää sisäsyrjää, alkoi ketuttaa. Siinä vaiheessa pyysin Salomonilta apua ja yo. Paskamyrskyn sain itselleni.

   Kengän nauhoitus on tällä sisäkengällä ongelmallinen - ne ei tule riittävän ylös - jolloin nilkkaa ei saa tukevaksi - vanhoissa salomoneissa tätä ongelmaa ei ole. Jos nauhat vetää hampaat irvessä tiukalle, jää hiihtämättä. Lisäksi tässä 2014 sisäkengässä on se nauhat sotkeva irtoläppä joka pitää tarkasti kiertää, kun kiristää.

   SisäKenkä on alussa koppura, mutta notkistuu hieman hiihtäessä ja enemmän kun nyt sille löytyi lämpökäsittely. Takana on vasta 300 km kengillä.

   Lisäksi sukka pitää valita niin, että kantapäässä sen pitää olla mahdollisimman paksu ja varpaista ohut. Swixin light toiminu melko hyvin. Ts sisäkengän lesti on epäonnistunut.

   Hiihdän 2000 km kaudessa ja 90% monoistani on salomoneja joten koen tietäväsi mistä puhun.

   Kenkä on periaattessa hiihtäessä ok, mutta race leima on liioiteltu, enemmänkin lämmin treenikenkä. Kantapää noston huomaa, valitettavasti.

   Todennäköisesti salomonilla oli tähän parempi sisäkenkä kehitetty, mutta päättivät tehdä tästä kompromissin kustannuspaineiden takia - jostakin tuntemattomasta syystä. Toivottavasti uusi kiinalaisomistaja ei tee tästä pysyvää trendiä.

   Kokeilen vielä liimata sisäkengän pohjasta kiinni elämisen minimoimiseksi, tähän mattoteippi toimii mm. Juoksukengissä.

   En usko että kengästä saa sopivan, ottamalla normikoon ja lämpökäsittelee sen heti rankasti kaupassa tms. On vaan liian pieni. Eikä kantapää siitä lämmittämällä tiukemmaksi tule - ja nauhoitus ei tule riittävän ylös.

   Ei, en suosittele tätä tuotetta :)

  • Anonyymi

   Niin ja kyseessä lähes 400 euron kenkä - sillä saa monta muutakin vaihtoehtoa

  • Anonyymi

   Ehkä salomon fani jaksaa nähdä näin paljon vaivaa ja yrittää saada tuotteen toimimaan, muut vie takaisin liikkeeseen - pitäkää tunkkinne.

   Suomalaiset ei osaa valittaa huonoista tuotteista ja palveluista - ja siihen luotetaan.

  • Anonyymi

   Eikö näihin saa ostettua useamman laisia sisäkenkiä Salomonilta? Esitteessä on ainakin kahta mallia RACING SKATE LINER ja RACING HOOK & LOOP LINER. Maksaa toki lisää...

  • Anonyymi

   Esittelyvideon ja product infon mukaan niissä pitäis olla racing,liner.

   Hook&loop on mun kengissä vakiona ja ne on huonot. Ne on tosiaan 2014 sisäkenkä vuosimalli retrokierrätyksenä. - tai sitten niitä on paljon varastossa pölyttymässä ja dumpataan Suomeen.

   Tätä olen salomonilta kysyny, mutta ne ei ole vastanneet, miksi kengässä on eri sisäkenkä, kuin mitä speksattu.

   Mun mielestä tää on kuluttajien harhaanjohtamista.

  • Anonyymi

   Hups. Doh!

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Laskettelukengissä muokataan ulkokuori erikseen ja sisäkenkä erikseen. Laskettelumonon Ulkokuori on aivan erilainen kuin hiihtomonoissa.

   Senverran sain tietoa, että s/race hiihtomonojen ulkokenkää ei ole suunniteltu lämpömuokattavaksi, joten siihen en ryhdy.

   Salomonilla tuotelanseeraus menny ihan perse edellä puuhun. Jälleenmyyjät ihan pihalla myös. Ja asiakaspalvelu ei tiedä yhtään mitään.

   Tuo accesories tieto ei kellään ollu Suomessakaan tiedossa. Mut jospa asiakaspalaute sais joskus muistamaan, että asiakkaatkin on olemassa.

  • Anonyymi

   Edellisessä ohjeessa ei puhuta kuin sisäkengän muokkaamisesta. Edellytyksenä tietysti, että ulkokengässä on tilaa. Aloittaja ainakin kertoi, että ulkokenkä on 2 cm pidempi kuin aikaisempi malli saman kokoisena, joten oletettavasti ulkokengässä on tilaa.

   • Anonyymi

    Voi sitä toki kokeilla lämmittää esim. Pikkuvarpaiden kohdalta ulkoapäin, kun jalka sisällä, mutta yleensä vaatii leventävän lestin käyttöä ja on suutari hommia. Ja tätä ei salomon suosita. Idea on modata sisäkenkää.

    Kengän älytön pituus johtuu rakenteesta ja siitä, että erikokoisia runkoja on vähemmän kuin kengänkokoja. Toki hyvä tavoite ollut, että kenkä on lämmin.

    Jos maailma on menossa tähän modaus suuntaan, ei se kyllä tuo mitään lisäarvoa - edes Hinnallisesti. Ja ei helpota, jos tietoa pantataan valmistajan toimesta kuluttajille ja jälleenmyyjille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voi sitä toki kokeilla lämmittää esim. Pikkuvarpaiden kohdalta ulkoapäin, kun jalka sisällä, mutta yleensä vaatii leventävän lestin käyttöä ja on suutari hommia. Ja tätä ei salomon suosita. Idea on modata sisäkenkää.

    Kengän älytön pituus johtuu rakenteesta ja siitä, että erikokoisia runkoja on vähemmän kuin kengänkokoja. Toki hyvä tavoite ollut, että kenkä on lämmin.

    Jos maailma on menossa tähän modaus suuntaan, ei se kyllä tuo mitään lisäarvoa - edes Hinnallisesti. Ja ei helpota, jos tietoa pantataan valmistajan toimesta kuluttajille ja jälleenmyyjille.

    Täytyy yhtä suomen suurimmista jälleenmyyjistä kuitenkin kiittää yhdestä kommentista, jonka sain ennen lumia viime vuonna: salomon on pienentänyt uuden malliston 100 lestin kokoja. Ja sen opin kirjaimellisesti kantapään kautta,

    100% tästä pitää sitten kompensoida isommalla kengällä ja lämmitys pelleilyllä.


  • Anonyymi

   Onko tietoa minkä kokoisissa kengissä on saman kokoinen ulkokenkä? Kuulostaa oudolta, että samaan ulkokenkää voisi saada sovitettua sisäkengällä useampaa kokoa. Ehkä UK 9-9,5 voisivat olla samassa ulkokengässä, mutta 10 on varmasti jo liian paljon. Kertokaa jos jollain on asiasta oikeaa tietoa.

   • Anonyymi

    2014 sisäkenkä oli joko 315 tai 350 g pari, eli kaksi kokoa, tilavuus säästyi ilmavalla materiaalilla.

    Nämä 2020 hookloop kengät on 280 g pari, hieman laihiksella käyneet, ulkoisesti samat, kuin vanhat mutta materiaali vieläkin kevyempää..

    En osaa sanoa montaa erikokoista varakenkää yhteen runkokokoon voi survoa huoletta, kysy salomonilta, varmasti eivät vastaa / tiedä :)

    Eli voisiko kisaan ostaa tiukemmat sisäkengät ja lenkille väljemmät? Samaan runkoon.
    Suomessa eitaida kukaan pitää s/lab sisäkenkiäkään varastossa, jotta voisi sovittaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    2014 sisäkenkä oli joko 315 tai 350 g pari, eli kaksi kokoa, tilavuus säästyi ilmavalla materiaalilla.

    Nämä 2020 hookloop kengät on 280 g pari, hieman laihiksella käyneet, ulkoisesti samat, kuin vanhat mutta materiaali vieläkin kevyempää..

    En osaa sanoa montaa erikokoista varakenkää yhteen runkokokoon voi survoa huoletta, kysy salomonilta, varmasti eivät vastaa / tiedä :)

    Eli voisiko kisaan ostaa tiukemmat sisäkengät ja lenkille väljemmät? Samaan runkoon.
    Suomessa eitaida kukaan pitää s/lab sisäkenkiäkään varastossa, jotta voisi sovittaa?

    Käyttöohjeet pitäisi olla mukana... suksi alalla semmosia ei näy missään, paitsi ehkä laskettelukypärissä...

    Aika monen kilkkeen manuaalit voi 2021 ladata netistä - salomonille vinkkiä..


  • Anonyymi

   Noissa "hienommissa" sisäkengissä on ollut jotain ongelmia kestävyydessä. Kengän suuaukko on tehty liian kapeaksi ja se ei kestä repeämättä jalkaan laittoa. Näin ainakin kerrottiin yhdessä videossa. https://www.youtube.com/watch?v=nU2kOnsR9O8

  • Anonyymi

   Molempia kumminkin myydään silmät kiiluen. S/lab kengät pelittää ilman ongelmia.

  • Anonyymi

   Lämpökäsittelin monot. Sisäkenkä monon sisässä, puhalsin sinne reilu 10 min hiustenkuivaajalla - vidal sassoon vm. 1990. Kengät jalkaan ja kiristys, seisoin kengät jalassa n. Puoli tuntia hiihtosukat jalassa. Lisäksi lämmitin kenkää toisen jalan pikkuvarpaan kohdalta ulkoapäin.

   Havainnot: sisäsyrjä muotoutuu nyt paremmin, lämpökäsittelyn jälkeen kenkä ”eli” voimakkaammin n. 3. Päivää. Kantapää nousee yhä - koko sisäkenkä ulkokengän sisässä - mutta nilkan ympärillä sisäkenkä on miellyttävämpi.

   Nyt testissä on velcrotarra sisäkengän kiinnipitämiseksi - optimaalinen paikka ja määrä selvinnee keväämmällä.

   Lämpökäsittelyn jälkeen hiihtosukan tilalle jos laittaa ohuen perussukan, niin hölskyminen lisääntyy.

   Johtopäätös: kenkä on lämpömuokattava, mutta se ei ole race, vaan epämääräinen tällä ei speksin mukaisella hookloop kengällä.

   Sisäkengän nousun huomaa jo pahoina hankausjälkinä - kangas rikkoutunee muutamassa kaudessa.

   Kolmas havainto kengästä - kantapää on kauempana kuin s/race sk prossa - vaikea sanoa onko tämä suksen painopisteen kannalta hyvä, mutta joissakin suksissa on menny side herkemmin 1:een enemmän kuin aiemmin.

  • Anonyymi

   Kuulostaa siltä, että olet valinnut liian pienen sisäkengän monon sisään. Jos ymmärsin alkuperäisestä viestistä, että valitsit useammasta sisäkenkävaihtoehdosta. Parempaan lopputulokseen olisit päässyt jos olisit ottanut kokoa pienemmän ulkokengän ja lämpömuokannut sisäkenkään lisää pituutta.

  • Anonyymi

   En valinnu. Normikokoinen oli aivan mahdoton hiihtäessä. Jos mutuilet, niin rimpautapa vaikka suomen suurimmille jälleenmyyjille, mitä mieltä ovat tästä monosta. Ja pikkuvarvas piti muokata toiseen kenkään - eli pelivaraa ei ollu tässäkään normaalia isommassa kanootissa.

   S/lab on perinteinen hyvä salomoni, tämä on semmoinen ”tekele” - idea on varmaan ihan hyvä, mutta liian monta kokkia sotkenu konseptin aina myymälän pahvilaatikkoon asti. Joku sit päätti että tehdään tästä kiireessä Reino tossu malli, kun jokin meni pieleen. Ja päälle maalattiin s/race. S/warm ois ollu osuvampi.

   Itse en lämpömuokkaukseen vielä ollut tässä mitassa törmänny. Aikoinaan Nordican laskettelumonoihin mulle tehtiin lämpöpohjat ja ne toimii yhä kuin hansikas.

   Kuten sanoin, monon paras ominaisuus on se että se on lämmin, lämpimämpi kuin edeltäjänsä s/race sk pro - joka on oikea kisamono. Missään muussa ominaisuudessa ei oo sitten menty saman s/race leiman alla eteenpäin.

   Olisin toki voinu palauttaa kauppaankin ja ottaa rahat pois, jatkossa tiedän paremmin.

   Lämmintä kisamonoa ei kukaan oikeen vieläkään tee, ja tämäkin on siis ohilaukaus.

   Toki kevyemmässä käytössä voi jopa toimiakin.

  • Anonyymi

   Tai sit ongelma koskee vain näitä yläpään kokoja ja tehtaalla jotain menny perheelleen.

  • Anonyymi

   Saksasta näyttäisi saavan S-Lab sisäkenkää ihan kohtuulliseen hintaan. Mutta jos tuo paksumpi sisäkenkä ei pysy paikallaan, niin tuskin sitten tuo ohuempikaan.

   • Anonyymi

    Se racing sisäkenkä on s/lab perusteella sukkamaisempi, saumaton, eikä siinä ole sitä railoa päällä. Sen saa varmasti nauhoilla paremmin kuriin. Tai sit lainaa alpinalta sen nauhanpäällisen...

    Rahalla tietysti saa, S/lab hinta ja saatavuus ollut kieltämättä haasteellinen historiassa.


  • Anonyymi

   Sugru voi olla kokeilemisen arvoinen tuote, jos tyköistuvuutta haetaan. Monokäytöstä ei kokemuksia.

  • Anonyymi

   Olen harkitsemassa näitä monoja ja olisi mukava tietää onko muilla ollut vastaavia ongelmia? Kiitos vastauksista jo etukäteen.

  • Anonyymi

   Niin ja onko liikkeissä useamman paksuisia sisäkenkiä valittavana? Tällaisen käsityksen sain aloittajan viesteistä.

  • Anonyymi

   Asia kiinnostaa myös minua, sillä haluaisin vielä pitää kiinni muutaman vuoden SNS pilot siteistä.

  • Anonyymi

   Eivät myy sisäkenkiä ja ulkokenkiä ristiin. 10 kengässä 10 sisäkenkä, jos haluut eri sisäkengän lisäksi, joudut salomonilta tai ulkomailta sen tilaamaan. Ja sit oletkin kuluttanut rahaa lähes s/lab verran...

   Ongelmat voivat olla jalkakohtaisia, suurin ongelma on se että mono ei ole se mitä salomonin speksissä sanotaan. Mut lukekaa ketju. Salomoni ei varmaan tällä kaudella tee muuta kuin ottaa rahat ja myy varastot tyhjiksi. Meriselitykset keksitään ensi lumille.

  • Anonyymi

   "Ostotapahtuman jälkeen joutui 3 eri kenkää venkslaamaan, sillä salomonin normikoossa nämä murskaa varpaat. "

   Mitä tämä sitten tarkoittaa käytännössä, eli mitä vaihdettiin ja mihin?

   Tuntuu, että tarkoituksella hämmennetään asiaa tämän monon osalta?

  • Anonyymi

   Salomonilla on kaksi lestiä, 102 mm leveä halvemmilla malleille ns. Sunnuntaihiihtäjille / leveäjalkaisille. Sit on tää 100 mm lesti, esim Carbon ja s/lab. Kapeelestisiä on varmaan muitakin.

   Rautalanka: jos sulla on ollu tietynkokoinen salomonin 100 mm lestin Pertsa ja luistelumono, sanotaan vaikka 8.

   Nyt tällä monolla sun pitää ottaa jostain kumman syystä joko 8,5 tai 9. Kasin saat jalkaan, mutta pystyssä tuskin pitkään seisot.

   Koolla 9 jalka on todennäköisesti mukavan vapaa, eikä varpaat rutussa. Mutta mono muuten liian väljä. Sit peruutat puoli pykälää ja huomaat, että yhä on väljä, mut varpaat alkaa mennä ruttuun. Carbonin varvasosan kärki on kovaa muovia, eikä jousta ja eikä muokkaudu hiihtämällä.

   8,5 kohdalla joudut lämpömuokkaan sisäkengät (mulla myös monon kärki) ja toivot, että muu osa jalasta ei hölsky liikaa. Ja sit mietit, että ostanko halvemmat ja leveämmät 102 mm lestin / vanhemmat salomonit.

   Kolme kokoa siis testattu - Mukavia ostoshetkiä.

  • Anonyymi

   Lämpömuokkauksen kanssa kannattaa olla varovainen, kuten totesin, netti on täynnä kaikkea tuubaa.

   Mut jos jotain harmittaa tuotteista löytyneistä puutteista asiallisesti puhuminen, niin ainahan voi olla epäasiallinen.

  • Anonyymi

   Ja saivartelijoille tiedoksi - kyllä - lämmitin pikkuvarpaan kohtaa ulkokengästä ulkoa, vaikka salomon ei tätä suosita - heidän kielto koskee lähinnä koko ulkokengän lämmitystä. Koko ulkokengän lämmityksen kieltää myös mm. Madshus.

   Mut toivottavasti tästä selvityksen tuskasta on apua ees jollekin.

   Ja kyllä, hiihdän myös alpinan kengällä, enkä ole salomonin edustaja.

   Salomonilla on näköjään omistajanvaihdoksen jälkeen ja coronan takia homma tällä kaudella muutenkin sekaisin, saa nähdä milloin mopo on taas tiellä.

  • Anonyymi

   Taitaa olla kyse siitä, että uusi Race mono ei ole sopiva kaikkiin jalkoihin. Luultavasti sopii kuitenkin kapealle jalalle paremmin kuin leveälle. Harmi, ettei pääse kokeilemaan, koska koot ovat loppu lähes kaikista kivijalkakaupoista.

   Sopivuusongelmia ei tunnu löytyvän muualta netistä, joka on sinällään ihme koska monot on myyty loppuun lähes joka paikasta. Ilmeisesti hiihtäjät keskittyvät enemmän hiihtämiseen kuin kirjoittamiseen varusteista.

  • Anonyymi

   Netissä on paljon kirjoituksia tämän monon sopivuusongelmista. Mutta aina voi mutuilla.

   Mut hyvä jos moneen jalkaan sopii ja tyytyväisiä ollaan ja kalliilta monolta ei vaadita mitään kummoista ominaisuuksia.

   Lämpömuokkaus siis yleistyvä ja hyväksyttävä juttu?

   Kannatta kokeilla.

   • Anonyymi

    Laitatko linkkejä, olisi mielenkiintoista lukea niitä. Itse en ole löytänyt...


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Netistä ostamisessa vuaransa, suattaa suaha suen tai sushin. Vaikka susi oli tillauksessa.

  • Anonyymi

   Wow, olipa paljon luettavaa, kokonaista yksi arvostelu.

  • Anonyymi

   Pakko kommentoida kun täällä on paljon mielipiteitä monojen koosta. Sain omani viikko sitten postista ja otin varmuudeksi puolikokoa suuremmat, koska on väitetty, että monot olisivat aikaisempia malleja pienemmät. Ehkä leveyden puolesta ovatkin, mutta pituuden osalta minulle olisi mennyt myös ehkä normaalikoko. Aikaisemmat Salomonin monot ovat olleet kokoa 9 ja nyt otin 9,5. Harmi, etten päässyt kokeilemaan niitä liikkeessä. Hyvältä ovat kuitenkin tuntuneet nämäkin vaikka kärjessä onkin nyt tyhjää tilaa.

  • Anonyymi

   Netistä en tilaa kyllä ensimmäistäkään kenkää.

   Rossignol xium premium Carbon kenkä hakkasi sovitettuna ja mukavuudellaan tämän kengän kuusi nolla - okei on inan kalliimpi. Slabeja ei ollu enää.

  • Anonyymi

   Kas kun et sitten ottanut noita rossareita?

   • Anonyymi

    Salomon myöntää, että tuotejulkistuksen yhteydessä s/race sisäkenkä on muutettu - tietoja ei ole salomonin omiin materiaaleihin päivitetty. Jäljelle jäi kallis aktiiviharrastajan harjoitusmono, joka hieman harhaanjohtavasti leimattu s/race ja markkinoitu myös kisakenkänä. Salomon myöntää, että lestimitoituskin on muuttunut. Se että mitä tulee tapahtumaan, on eri juttu. Jatkossa kannattaa tarkistaa, onko salomonin tuotevideo ja tuote samat kaupan hyllyllä. S/race kohdalla lienee sattunut kiire moka.
    Eli: s/race Carbon on kallis lämpömuokattava harjoituskenkä. Kisamonoa etsivälle slab ainoo salomonin vaihtoehto tällä hetkellä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Salomon myöntää, että tuotejulkistuksen yhteydessä s/race sisäkenkä on muutettu - tietoja ei ole salomonin omiin materiaaleihin päivitetty. Jäljelle jäi kallis aktiiviharrastajan harjoitusmono, joka hieman harhaanjohtavasti leimattu s/race ja markkinoitu myös kisakenkänä. Salomon myöntää, että lestimitoituskin on muuttunut. Se että mitä tulee tapahtumaan, on eri juttu. Jatkossa kannattaa tarkistaa, onko salomonin tuotevideo ja tuote samat kaupan hyllyllä. S/race kohdalla lienee sattunut kiire moka.
    Eli: s/race Carbon on kallis lämpömuokattava harjoituskenkä. Kisamonoa etsivälle slab ainoo salomonin vaihtoehto tällä hetkellä.

    Slabin kohdalla sisäkenkää voi muuttaa puoli kokoa suuntaansa, carbonin kohdalla ei valitettavasti ole tietoa tarjolla. Lätkämaila erkkari todettu aika toimivaksi kantakupin muokkaukseen. Ts. Kerroksia teippiä sisäkenkään, esim. Akillesjänteen molemmin puolin. Rauhoittaa carbonia huomattavasti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Slabin kohdalla sisäkenkää voi muuttaa puoli kokoa suuntaansa, carbonin kohdalla ei valitettavasti ole tietoa tarjolla. Lätkämaila erkkari todettu aika toimivaksi kantakupin muokkaukseen. Ts. Kerroksia teippiä sisäkenkään, esim. Akillesjänteen molemmin puolin. Rauhoittaa carbonia huomattavasti.

    Tarkoitin, että teippi ulkokenkään, kirjoitusvirhe.


  • Anonyymi

   Tuo korkea ja pitkä Carbon loaded osa ulkokengässä jalkaterän sisäkaaressa hankaa ikävästi veneluun alueella.

   Onko tietoa miten hiilikuitu osaa voi lämpömuokata polttamatta kenkää? Sisäpuolelta pitäis muokata ulospäin.

   Mono aiheuttaa veneluun alueelle siis kipua pidemmillä lenkeillä. Muuten ollu Ok.

   • Anonyymi

    A-p.

    Mulla mielenkiintoisia huomioita myös tästä kengästä tuon eri sisäkengän lisäksi. Mihin perustuu, että 42 2/3 on samankokoinen mitä 43 1/3? Sekä sisäkenkä, että ulkokuori. Jos vertaisit näitä alpinan pro skate kenkään niin mitä mielipiteitä? Näistä ei tosiaan oikein mitään infoa löydy...


  • Anonyymi

   Nyt takana reilu nelinumeroinen kilometrimäärä ko. Monoilla usealla luistelusuksella ja merkillä.

   Tässä monossa on kaksi pahempaa ongelmaa:

   - Carbon loaded Kantakuppi on liian väljä ja se on hyvin liukasta materiaalia kuten sisäkenkäkin. Kantapää nousee monon sisällä jatkuvasti ja pidemmillä lenkeillä hiertää jalkaa, itselläni kivun tunnetta ollut kantapäässä ja jalan sisäsyrjän alueella yli 30 km lenkeillä. Tämä johtunee mm. Siitä että sisäkenkä lainattiin kiireessä 2014 Carbon lab mallista, jossa on jalkapöydän päällä räikkäsysteemi, joka estää sisäkengän hölskymisen. Ts. 2014 mallissa sisäkenkä sai olla liukas.
   - toinen ongelma on monon kiristysmekanismi, se on enemmänkin varpaita sivusuunnassa rusentava, kuin nilkkaa tukeva. Johtunee siitä, että mono on kiristysmekanismin osalta liian jäykkä / jalkaterän sisäosat tuki tulee liian pitkälle ja korkealle. Ja nauhakiristys ei tule riittävän ylös.

   Olen vippaskonsteilla kokeillut monon sisäkengän pitämistä pakolla paikallaan ja se parantaa monon olemusta huomattavasti. Ongelma on että sisäkenkä on materiaalia, jossa liima ei oikein pysy, siihen on esim. ommeltava tarranauha kiinni. Ulkongän ja sisäkengän väliin kannataa myös kokeilla nahkeaa liimattavat kantalappua, se pysyy ulkokengässä paremmin kiinni.

   Ensi kaudella liimaan sisäkengän pysyvästi pohjasta kiinni ulkokenkään, ensin tosin vain kantaosan - jättäen varvasosan irti - haastavat materiaalit kun on salomon valinnut. Tosin etsinnässä on ensi kaudelle uudet lämpimät luistelukengät, sillä salomonin kusetustyyli tympii pahasti. S/lab sisäkenkää en tähän monon ole kokeillu, koska saatavuus ollu Suomessa nolla ja salomoniltakaan niitä ei lainaan ole saanut.

   Niin mitäs hyvää kengässä sitten on: painopiste on matala, monon pidempi vipuvarsi on makuasia ja pakkaskelillä mono on lämmin. Tosin alle parin asteen pakkasilla mono on raivostuttavan kuuma. Sisäkenkä kuivuu lattialämmityksellä kyllä monon sisälläkin vuorokaudessa, joten irtirepiminen ei ole perusteltua. Mono on toki keventynyt. Kulumisen perusteella kestänee ehjänä ainakin 3000 km.

   Verrokkina ollu vanhemmat hyvin palvelleet salomon srace sk pro ja equipe8, joissa ei em. Jalan kipeytymis ja hölskymisongelmia ole ollut.

  • Anonyymi

   Onks tietoo onko salomon tekemässä tähän monoon mitään parannuksia kaudelle 2021? Salomonin nettisivuilla tuotteen tiedot ovat yhä virheelliset ja monoa mainostetaan videolla sisäkengällä, jota ei ole olemassa. Ilmeisesti kusetus jatkuu kuten viimekin vuonna?

  • Anonyymi

   Salomonin sivuille on ilmestynyt luistelumonoihin 3. Sisäkenkävaihtoehto accesories sivuille. Se että mikä varastontyhjennysmalli ens talvena kengässä, ei tietoa.

  • Anonyymi

   Piri toimii, ei mulla muuta

  • Anonyymi

   Retkeilijän, joka pitää monoa useita tunteja jalassaan, EI missään nimessä kannata yrittää kairaan hiilikuituisilla monoilla.

   Asia on eri, kun hiihdetään tunti pari ja monot ovat asiantuntijoiden lämpökäsittelemät.

   • Anonyymi

    Hiilikuituinen mansetti kolhiintuu käytössä ja lopulta hajoaa, aivan yllättäen, kuin sprinttihiihtäjän sauva.


  • Anonyymi

   Onko poliisin suksi osto talous tarra tehtävät rikos lähetetty

  • Anonyymi

   Entä jos tuon sisäkengän jättää pois ja ostaa tilalle normaali pohjalliset? Aika epämukavat monot ovqt sisäkengän kanssa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   176
   2962
  2. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   162
   2027
  3. Hyvä kuolema?

   Niin.. minulta taas raskaamman puoleinen aloitus.. Olen kuunnellut äänikirjaa hyvästä kuolemasta keskiajalla ja siinä o
   Sinkut
   126
   1729
  4. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   266
   1561
  5. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   95
   1460
  6. Miten tämä

   Päättyy sitä pohdin
   Ikävä
   95
   1280
  7. Kuhmon pikku s. Matket

   Eikö. Osata päivää sanoa / tervehtiä.
   Kuhmo
   30
   1160
  8. Oot nainen mitä ilmeisimmin INFJ-persoona

   Käsittelet maailmaa hyvin uniikilla tavalla. Nyt mä sen vasta hokasin. Oot harvinainen timantti ja ehdin jo tituleerata
   Ikävä
   59
   1149
  9. Haluaisin, että oisit jotenkin minun elämässä

   Tuntuu, että olet sielunkumppanini.
   Ikävä
   47
   1101
  10. Joko ymmärrät

   Ettei ikäväsi kohde ole sinulle oikea
   Ikävä
   87
   1085
  Aihe