Aihe

Eksoten hankinnat kehityskohteena

Anonyymi

Televisiossa kerrotaan HUSin hankintojen tilasta. Elävät veronmaksajien rahoilla pellossa. Epäammattimaista toimintaa. Kilpailutukset puuttuu. Hyvä veli toimintaa. Päättäjät ovat ottaneet vastaan kestitystä ja etuja, jotka eivät ole olleet vähäisiä ja joita virkamiehet eivät saa ottaa vastaan.

Ohjelmassa selvisi, että Eksote ostaa tarvikkeita HUSilta. Eksoten tavarahankinnat ovat luokkaa 42 miljoonaa euroa vuodessa. Kuinka suuri osa tulee kilpailuttamatta HUSin kautta ja niihin ehkä vielä HUS logistiikan perimä marginaali päälle? Tässä on säästämisen paikka.

Logistiikan ammattilainen osaa luokitella hankinnat rahallisesti merkityksellisiin ja vähemmän merkityksellisiin. Merkityksellisiä hankintoja on harvalukuinen määrä. Niiden osalta kilpailutuksen pitää olla huippukunnossa. Voiko Eksote itse kilpailuttaa ja ostaa jotakin suoraan, ei HUS logistiikan kautta?

Säästöpotentiaali on joka tapauksessa miljoonia euroa vuodessa. Hyvinkin mahdollinen 10%;n säästö olisi 4 miljoonan euron luokkaa vuodessa. Sen aikaansaamiseksi kannattaisi palkata logistiikan ammattilainen. Niitä koulutetaan esimerkiksi LUTissa.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kun kukaan ei ole vastuussa. Aina selityksiä ja selityksiä. ...ei me enää... tämä oli viimeinen kerta... tämä nyt oli tämmöistä, ei sitten toista kertaa, annetaan nyt vastuun vapautus...kerätään kunnilta puuttuvat rahat... myydään kiinteistöt... otetaan lainaa, ei siitä tule rasitetta kaupunkilaisille??? ... kuule, mennäänkö pitsalle vai lattelle?

  • Anonyymi

   Mitä mieltä Eksoten hallitus on hankinnoista, jotka eivät kaikki kestä päivänvaloa. Eksote on ostanut jotakin HUSin kautta ja HUSin käytännöt haisevat. Mihin toimiin Eksoten hallitus aikoo ryhtyä? Säästöpotentiaali on miljoonia?

  • Anonyymi

   Eksotella on myös suuri kiinteistö keinottelun tuki kupla.
   Kaikenmoisia tiloja on vuokrattu pitkin kaupunkia, joista maksetaan kiinteistö keinotteluun suuria summia.
   Ja lienee ilman kilpailutusta tehtyjä mällejä... ja omia tiloja väheksytään tai ei haluta
   tehokkaasti käyttää - miksi ?

   Tulee mieleen kaupungin kiinteistökeinottelun tuki toimet, esim.. teatteri ja tennishalli, jne..
   Pitäisi jo puhua poliittisesta korruptiosta?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   301
   16588
  2. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   346
   7631