Hekasta Hasoon, plussat ja miinukset

Anonyymi

Oletko muuttanut Hekalta Hason asuntoon, suositteletko? Mitkä olivat syysi muuttoon? Tai jos päätitkin jäädä Hekalle, niin mikä oli päällimmäinen syysi olla muuttamatta vuokra-asunnosta asumisoikeusasuntoon?

5

726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vasta suunnittelen muuttoa Hekasta Hasoon.

      Syitä on monia. Meidän Hekan talo on muuttunut erittäin levottomaksi. Ei haluaisi olla rasisti eikä mollata muun maalaisia, mutta on täällä nykyään aika villiä meno. Ja hiton sottaista! Sekä rapussa että roskakatoksessa kun nämä rakkaat kanssaeläjät eivät juurikaan lajittele roskiaan ja osa roskista pitkin lattioita.

      Tuo siis on se ykkössyy, haluan rauhallisempaan asuntoon ja alueelle. Toinen syy on se että varallisuuteni on sen verran kasvanut etten saisi enää Hekan vuokra- asuntoa, tuloraja siis ylittyy. Haluaisin muutenkin vähän tasokkaamman kodin ja mieluusti saunallisen. Kunhan nyt odottelen mitä tarjotaan. . . .

      • Anonyymi

        Tulorajojahan ei enää ole, mutta tarkoittanet varallisuusrajaa? Varallisuusrajat eivät koske vaihtajia, joten pystyt kyllä vaihtamaan asuntoa Hekan sisällä.

        Asun itse arvostetulla alueella rauhallisessa talossa ja vuokra on alle 10e/m2. Talo menee pian peruskorjaukseen ja oletan vuokran olevan 12-13e/m2 peruskorjauksen jälkeen. Hasoista hakisin ensisijaisesti uudiskohteita, mutta uusien asuntojen pohjat eivät ole yhtä järkeviä kuin tässä 50-luvun talossa. Peruskorjauksen jälkeen nykyinen asunto vastaisi kuitenkin pitkälti uutta.

        Olen pari kertaa vaihtanut Hekan asuntoa elämäntilanteen muuttuessa ja vaihdot ovat sujuneet helposti niin mietin, kuinka helppoa aso-asunnon vaihtaminen mahtaa olla. Jääkö sitä vuosikausiksi jumiin vai löytyykö vaihtokumppani helposti? Kuinka uusi järjestelmä, jossa numerot ovat vain lyhyen aikaa voimassa, ottaa huomioon vaihtajat?

        Lisäksi mietityttää pääoman sitominen aso-maksuun sekä asuntolainan ottaminen. Tällä hetkellä vuokramme on niin edullinen, että uudempien HASO:jen vastikkeet ovat kalliimpia. Peruskorjauksen jälkeen tilanne saattaa olla toinen, mutta onko ero niin huomattava? Tuntuu hassulta maksaa aso-maksu ja lyhentää lainaa, jos asuntoon pääsee muuttamaan vasta parin vuoden jälkeen! Olisiko kuitenkin järkevämpää sijoittaa säästöt tai käyttää ne vaikkapa mökin hankintaan?


    • Anonyymi

      Pääsin uuteen ja aika hienoon asuntoon sieltä muovimattohelvetistä. Muuten Hekan asuntokin oli ok, asumisoikeusmaksua lukuunottamatta vuokran hinta oli suunnilleen sama.

      • Anonyymi

        Oliko sinulla siis muuta syytä vaihtaa HASO:on kuin asunnon varustelu? Koska kyllähän Hekan asunnoissa voi myös remontoida omakustanteisesti alueyhtiön luvalla. Meillä on esimerkiksi osassa huoneita edellisen asukkaan asentamat laminaatit.


    • Anonyymi

      Haluaisin muuttaa Hekalta Hasolle. Kantakaupungissa Hekan vuokrat ovat nousseet selvästi yli Hason vastikkeiden. Hekalla asunnon vaihtaminen on osoittautunut arvioitua vaikeammaksi. Ja olisi kiva päästää uuteen asuntoon. Muutamia tämänhetkisistä naapureistakaan ei jäisi ikävä, vaikka valtaosa on toki ihan mukavia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2609
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      208
      2374
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2292
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      184
      1782
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1298
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe