Aihe

Mittarin viisari värähti

" Tänään vietettävää Johan Ludvig Runebergin päivää vietetään persoonallisella tavalla.
Poliisi on nimittäin mitannut Runebergintortun alkoholipitoisuuden.
Yllättäen torttu sisältää alkoholia niin paljon, että mittarin viisari värähtää. Leivonnaisen alkoholipitoisuudeksi on mitattu 0,06 mg/l.

Runebergintorttua nautitaan suomalaisrunoilijan kunniaksi 5. helmikuuta.
Leivonnainen voi sisältää punssia, konjakkia tai mantelilikööriä.

Voi hyvät hyssykät, miten järkkyä.
Meinasin ostaa tortun itselleni.
Olisi tullut kaamea moka.
Raitistunut alkoholisti olisi voinut saada vaikka härsyä mokomasta tortusta.
Ja alkanut taas pämppäämään.
Onneksi tyydyin tavalliseen kotipullaan.

9

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mulla sama torttu jo 42 vuotta :D

      Lemmenkäinen

      • Ano 00.06
        Siis korppuko?


    • Anonyymi

      Runeberg varsinainen torttujuoppo. Mutta eihän Ruunebergilla ollut autoa. Oliko edes omaa hevosta? Ajelutti itseään kievareiden polleilla. Heppajuoppo.

    • Anonyymi

      niitä torttuja on kahta sorttia, märkiä ja kuivia, kuivissa ei ole alkoholia
      eikä karvasmantelia
      nj

      • Anonyymi

        Ihme, kun Niksi-Pirkassa ei ole vinkkiä, miten märästä tortusta kuiva.
        No, jaa. Eikö ole sellainen sienten ja yrttien kuivatin.
        Tai mikrossa täydet volyymit... älkää tehkö tätä...
        Pari kolme kappaletta olen tuhonnut. Ovat niin älyttömän makeita, joten kiintiö tuli jo täyteen.
        Nyt pitää kuikuilla laskiaispullia, mämmiä, paksua kermaa ja pashaa. Etukäteen pitää ains harjoitella.
        Namnam.
        Beng


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihme, kun Niksi-Pirkassa ei ole vinkkiä, miten märästä tortusta kuiva.
        No, jaa. Eikö ole sellainen sienten ja yrttien kuivatin.
        Tai mikrossa täydet volyymit... älkää tehkö tätä...
        Pari kolme kappaletta olen tuhonnut. Ovat niin älyttömän makeita, joten kiintiö tuli jo täyteen.
        Nyt pitää kuikuilla laskiaispullia, mämmiä, paksua kermaa ja pashaa. Etukäteen pitää ains harjoitella.
        Namnam.
        Beng

        Makeita.

        Ja turhan suuria. Aika vähän tulee tollasta syötyä, ei oikein makee huilaa. Eilen söin yhden po. leivoksen ja kyllä sillä vuoden nyt pärjää. Sinällään oli hyvän makuista, mutta puolikas ois ollut tarpeeksi.

        Laskiaispullissa sama, kyllä kerran vuodessa yhden syö mielellään. Mantelimassalla, tottakai. Jokatapauksessa mun mielestä laskiaispullt oikeestaan parempia, net ei ole niin yli makeita.

        Vähän ihmetellyt tota joittenkin ihmisten pullansyömishimoa. Aina pitää olla pullaa ja piparia kahvin kans. Juon kyllä jonkin verran kahvia, pullaa tekee mieli harvemmin. Mieluummin vaikka voileipä. Noista nisuista kertyy helpolla älytön määrä ylimääräistä kaloria vaikkapa vuoden kuluessa. Mun pitäis kai ajatella lähinnä sokereita, mutta helpompi ajatella kaloreina. Jos mättää pullaa, pitäis sitten jättää jotain muuta ruokaa syömättä. En nyt tiedä, millasta kepappia yks runeperkin torttu vastaa kaloreiltaan, mutta mieluummin syön kepappia, kuin torttua.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihme, kun Niksi-Pirkassa ei ole vinkkiä, miten märästä tortusta kuiva.
        No, jaa. Eikö ole sellainen sienten ja yrttien kuivatin.
        Tai mikrossa täydet volyymit... älkää tehkö tätä...
        Pari kolme kappaletta olen tuhonnut. Ovat niin älyttömän makeita, joten kiintiö tuli jo täyteen.
        Nyt pitää kuikuilla laskiaispullia, mämmiä, paksua kermaa ja pashaa. Etukäteen pitää ains harjoitella.
        Namnam.
        Beng

        pitäisköhän sitä märkää torttua kuivattaa miedolla lämmöllä uunissa, tuskin
        se tuulettamalla kuivaa, tai millään seksin tappajalla
        nj


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Makeita.

        Ja turhan suuria. Aika vähän tulee tollasta syötyä, ei oikein makee huilaa. Eilen söin yhden po. leivoksen ja kyllä sillä vuoden nyt pärjää. Sinällään oli hyvän makuista, mutta puolikas ois ollut tarpeeksi.

        Laskiaispullissa sama, kyllä kerran vuodessa yhden syö mielellään. Mantelimassalla, tottakai. Jokatapauksessa mun mielestä laskiaispullt oikeestaan parempia, net ei ole niin yli makeita.

        Vähän ihmetellyt tota joittenkin ihmisten pullansyömishimoa. Aina pitää olla pullaa ja piparia kahvin kans. Juon kyllä jonkin verran kahvia, pullaa tekee mieli harvemmin. Mieluummin vaikka voileipä. Noista nisuista kertyy helpolla älytön määrä ylimääräistä kaloria vaikkapa vuoden kuluessa. Mun pitäis kai ajatella lähinnä sokereita, mutta helpompi ajatella kaloreina. Jos mättää pullaa, pitäis sitten jättää jotain muuta ruokaa syömättä. En nyt tiedä, millasta kepappia yks runeperkin torttu vastaa kaloreiltaan, mutta mieluummin syön kepappia, kuin torttua.

        =DW=

        Unohtui.

        Alkoholissahan se runeperkin tortun maun salaisuus on. Mä nyt en tiedä, millasta torttua poliisit lie ostaneet, ite katoin tuoteselosteesta, että mukana punssiaromia. Mitä sitten punssiaromilla taas takoitetaan, sitäkään en tiedä. Noh, makua kuitenkin.

        Leivoksissa käytetään juu alkoholia, mutta muussakin ruuanlaitossa tottakai. Erityisemmin en ole innostunut punaviinikastikkeista tms. Mutta merimiespihvi ei ole oikeaa merimiespihviä ilman keskaria.

        Joskus miettinyt. Mä pidän paljon omenapiirakasta. Yleensä ei liian makeeta, mutta omena tekee siitä raikkaan ja maukkaan. Liekö kukaan tehnyt jotain omenapiirakka-tyylistä leivonnaista ja kokeillut siihen vaikkapa tilkkaa rommia? Vois olla hittiresepti.

        =DW=


      • Anonyymi kirjoitti:

        Unohtui.

        Alkoholissahan se runeperkin tortun maun salaisuus on. Mä nyt en tiedä, millasta torttua poliisit lie ostaneet, ite katoin tuoteselosteesta, että mukana punssiaromia. Mitä sitten punssiaromilla taas takoitetaan, sitäkään en tiedä. Noh, makua kuitenkin.

        Leivoksissa käytetään juu alkoholia, mutta muussakin ruuanlaitossa tottakai. Erityisemmin en ole innostunut punaviinikastikkeista tms. Mutta merimiespihvi ei ole oikeaa merimiespihviä ilman keskaria.

        Joskus miettinyt. Mä pidän paljon omenapiirakasta. Yleensä ei liian makeeta, mutta omena tekee siitä raikkaan ja maukkaan. Liekö kukaan tehnyt jotain omenapiirakka-tyylistä leivonnaista ja kokeillut siihen vaikkapa tilkkaa rommia? Vois olla hittiresepti.

        =DW=

        Kansallisrunoilijamme kerrotaan nauttineen torttuja mieluusti aamiaiseksi punssin kanssa.
        Näin runoratsu pääsi taas vauhtiin.

        Torttu jakaa mielipiteitä.

        Runebergintorttutaikinaohjeita on paljon erilaisia.
        Taikinaan voi murustaa piparkakkuja, erilaisia keksejä ja lisätä pähkinärouhetta.
        Taikina maustetaan usein kardemummalla ja tipalla karvasmanteliöljyä.
        Valmiit runebergintortut kostutetaan joko punssilla tai rommilla.
        Kruunuksi tulee vadelmahilloa, joka viimeistellään sokerikuorrutteella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yölintu : Matti Silmu on kuollut

      Matti Silmu, Yölintuorkesterin perustaja on kuollut. . . .
      Kotimaiset julkkisjuorut
      90
      7337
    2. Matti Silmu :(

      Matti Silmu kuollut:( osanotto läheisille.
      Yölintu
      20
      3664