Aihe

Mikähän tarkoitus on ollut puhelinyhteydellä yläkerrasta pannuhuoneeseen?

Anonyymi

Setäni asui aikoinaan isossa 70-luvun omakotitalossa, johon kuului sekä ylä että alakerta ja pieni kellarikerroskin, jossa oli pannuhuone, kylmiö, ja joku varastohuonekin. Yläkerrassa oli ratkaisu, jota olen monesti ihmetellyt. Yläkerran aulan seinässä siis oli peitelevy, jossa oli kaiutin, painonappi, sekä punainen merkkivalo. Kerran lapsena siellä käydessäni kysyin että mikä se on, niin sain vastaukseksi, että siitä on voinut joskus puhua kellarikerroksen pannuhuoneeseen, mutta se ei ollut enään käytössä. Mikähän tarkoitus on siis ollut joskus ennen vanhaan saada omakotitalossa puheyhteys yläkerrasta pannuhuoneeseen? Ja onko muilla ollut tällaista systeemiä talossaan?

8

55

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Asun 50-luvun kerrostalossa, jossa yhdestä asunnosta on asennettu kiinteä ovikello systeemi, rapussa asunnon oven vieressä, kellarin yhteen huoneeseen. Siellä kellarissa asui uskovaisen opettajattaren alkoholisoitunut aviomies, jota opettajatar ei päästänyt kotiin. Mutta ei uskovaisena halunnut ottaa eroakaan. Jotain tällaista voi olla siinä omakotitalossakin.

  • Anonyymi

   Siitä on voinut huudella lämmityskäskyjä alas lämmittäjälle.

   • Anonyymi

    Tuokin on paljon mahdollista. Onkohan siis 60-70 lukujen kalliimman luokan omakotitaloissa ollut ihan palkattuja lämmittäjiäkin joskus ennen? Kyllähän se setänikin talo oli varmasti joskus ollut kalliimman luokan ökytalo.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuokin on paljon mahdollista. Onkohan siis 60-70 lukujen kalliimman luokan omakotitaloissa ollut ihan palkattuja lämmittäjiäkin joskus ennen? Kyllähän se setänikin talo oli varmasti joskus ollut kalliimman luokan ökytalo.

    Isäntäväki ei varmaan ole halunnut opetella pannuhuonejuttuja, ja on palkannut jonkun lähistöltä hoitamaan pannuhuoneen. Varsinkin jos kattilassa on poltettu puuta.


  • Anonyymi

   Jospa joku asukkaista on pitänyt pannuhuonetta työpisteenä vaikka nikkarointiin.

   • Mahdollisesti lapselle annettu selitys oli vähän epätäsmällinen, eli sisäpuhelinyhteys ei ollut varsinaisesti pannuhuoneeseen, vaan samassa kellarissa olevaan nykyiseen varastohuoneeseen, joka saattoi ennen olla työhuoneena.


  • Anonyymi

   Ukoruokinnassa ollessaan, on isäntä kuitenkin päässyt pannulle lämmittelemään.. ja anteeksipyyntöjä rouvalle huokailemaan..

   • Anonyymi

    Tämä tuurijuoppo isäntä on ehkä se oikea selitys, ennen kun ei avioeroja hevin otettu. Isäntä tissutteli pannuhuoneessa, ja kyseli sitten yläkerrasta joko voisi tulla ihmisten ilmoille.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   390
   22513
  2. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   212
   19228
  3. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   640
   16453
  4. Johanna Tukiainen menetti vauvansa Solnan sosiaalihuollolle - myös vuokra-asunto liipasimella!

   Tänään 4.3. ilmestynyt Seiska tietää kertoa saman minkä näädät ovat tienneet jo 3 viikon ajan. Näätien tiedothan koskivat Tukiaisen vauvan huostaanot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   720
   7468
  5. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   5924