Aihe

Etäyhtiökokous

Anonyymi

Tuli etäyhtiökokouskutsu helmikuussa. Vähän ihmetyttää, kokous ennen pidetty aina toukokuussa, ja eikä nyt ole mitään ylimääräistä päätettävää. Talossa 18 huoneistoa ja nykyinen koronan kokoontumis raja 20. Isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja vain paikalla ja valitsevat itsestään puheenjohtajan ja sihteerin. Muut osakkaat päättävät , rasti ruutuun systeemillä etukäteen vastuuvapaudesta isännöitsijälle ja hallitukselle. Samaten hallituksen jatkosta rasti ruutuun systeemillä. Niin ja vastaukset tulee olla kokouspäivään mennessä isännöitsijän pöydällä. Onko tälläinen toiminta lain mukaista?

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   On, noin se meni viime vuonnakin.

  • Anonyymi

   Eihän se ole mikään etäkokous jos rasti ruutuun paperit pitää olla ennen kokousta isännöitsijällä.Kiinteistöliitto toteaa seuraavaa:

   Yhtiökokousta ei voi järjestää kokonaisuudessaan etäkokouksena, vaan aina on järjestettävä myös perinteinen yhtiökokous. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kokouspaikalla voi olla paikalla esimerkiksi vain isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja, joka yleensä toimii yhtiökokouksen puheenjohtajana. Tulee kuitenkin muistaa, että jos muutkin hallituksen jäsenet tai joku osakkaista haluaa osallistua kokoukseen tulemalla henkilökohtaisesti kokouspaikalle, niin hänellä on siihen oikeus. Tämä tulee huomioida jo kokouskutsuja lähetettäessä, eli kokouspaikka tulee edelleen kertoa kutsussa.

  • Anonyymi

   Joo, mikäli osakkaille on kuitenkin esitetty mahdollisuus osallistua kokoukseen myös esimerkiksi Teamsin kautta. En ihan ymmärrä miksi pitäisi ehdointahdoin kokoontua jauhamaan paskaa jos ei ole mitään isompaa päätettävää. Ei yhtiökokouksen ole tarkoitus olla mikään eläkeläisten kahvittelu- ja jutusteluhetki.

  • Anonyymi

   Se on semietäkokous, hallituksen edustus ja isännöitsijä ovat paikalla kirjaamassa osakkaiden kirjalliset kannat kokouksen asialistaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   214
   4288
  2. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   177
   3461