Aihe

Vanhin rakennus

Anonyymi

on siis Hämeenlinnan alueen vanajan kirkko? Vuosirakennus on wikipedian mukaan 1490-luvun lopussa.

Juliste Turusta, Helsingistä, Tampereesta ja muista historiallisesta kaupungista on nettikaupassa tilattava paitsi Hämeenlinna joka on historliallinen kaupunki. Juliste puuttuu. Samoin muki, Hämeenlinnan muki puuttuu.

Voisitko sinä hämeenlinnalainen ihminen perustaa firman ja tehdä ihanan julisteen ja mukin Hämeenlinnasta? ;) Mustavalkoisessa painoksessa saa olla retron väriä, se on piristävää. ;)

https://www.kanvaasi.com/product/TampereJulisteKanvaasiDesigns/12?cs=true
https://artiksdesign.fi/tampere-finland-map-juliste
https://kauppa.malmiairport.fi/product/44/muki-helsinki-city-airport-vain-nouto

18

63

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hämeen linna taitaa olla vanhin, ainakin sen alimmat osat.

   • Anonyymi

    Hämeenlinna on hämpton. Mistä se nimi tulee?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hämeenlinna on hämpton. Mistä se nimi tulee?

    Se taitaa olla sarkastinen nimi kansainväliselle suurkaupungille, kuten Southampton, Washington ja Houston.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hampton


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se taitaa olla sarkastinen nimi kansainväliselle suurkaupungille, kuten Southampton, Washington ja Houston.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hampton

    Miten niin sarkinen nimi?


  • Anonyymi

   Lasketaanko pohjoismaiden suurin autokauppa uusimmiksi rakennuksiksi vaikka sitä ei ole vielä rakennettu mainostolppaa pidemmälle?

  • Anonyymi

   Jukolan kauppakeskus 1990 - 2020.

  • Anonyymi

   Hämeen linna on vanhempi, arvioitu rakennusaika 1200-luvun lopussa, ensimmäinen asiakirjamaininta vuodelta 1308. Vanajan kirkko rakennettiin 1400-luvulla. Keskiaikaikaisia kyllä molemmat.

  • Anonyymi

   Mutta, onko siinä eureninkadun puistossa vielä vainajat hautakivien alla? Mielestäni aika järkkyä kun ne hautakivet on jätetty sinne. Kysehän on hautausmaasta.

   • Anonyymi

    Totta kai ne vainajat ovat yhä siellä. Ei niitä ole koskaan poiskaan siirretty. Ja kun Tähtipuiston, eli nykyisen Sibeliuksenpuiston saksalaishauta siirrettiin pois, niin uusi paikka oli tuolla hautausmaalla. Onhan se hienoa, että keskellä kaupunkia on tällainen muinaisjäännös. Kunnon ketjuaidat vaan kaipaisi hautakokonaisuuksien ympärille, asiaa on kai pohdittu vuosikausia.


  • Anonyymi

   Korjaus edelliseen viestiini. Vainajat varmaankin vietiin Ahveniston hautausmaalle, mutta hautamuistomerkki vietiin siis Turuntien hautausmaalle. Hautauskäytöstä Turuntien ns. vanha hautausmaa poistui 1870-luvulla. Mutta vainajat ovat siellä siis yhä, ja alue on suojeltu Muinaismuisto.

  • Anonyymi

   Ja siirretyt vainajat siis ne saksalaissotilaat, ei ketään muita.

   • Anonyymi

    Miksi saksalaissotilaiden luurangot ovat siirretty? Että väärä paikka siksi siirretty?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi saksalaissotilaiden luurangot ovat siirretty? Että väärä paikka siksi siirretty?

    Lainaus kaupungin sivuilta, puistoesittelyistä:

    "Sibeliuksenpuisto syntyy

    Puisto suunniteltiin – ja nimettiin – uudestaan, kun kuvanveistäjä Kain Tapperilta tilattu nuorta Sibeliusta esittävä patsas päätettiin sijoittaa sinne. Puistossa sijaitsi silloin Hämeenlinnan ympäristössä vuonna 1918 kaatuneiden saksalaisten sotilaiden hautapaikka, mutta hauta muistomerkkeineen siirrettiin patsaan tieltä Vanhalle hautausmaalle. Tapper ja hänen avustajansa arkkitehtiylioppilas Sakari Laitinen suunnittelivat koko puiston järjestelyt täysin uusiksi."

    Eli tuon mukaan ruumiitkin olisi siis Turuntien hautausmaalla. Sikäli poikkeuksellista, että edelliset hautaukset 1870-luvulla. Eli saksalaisia kalmoja on Turuntien hautausmaalla. Koskakohan joku fiktiokynäilijä ottaa kopin tästä?


  • Anonyymi

   Aika järkky jos kalmot ovat vielä siellä, miksei tosiaan voi rakentaa kunnon metalliaitaa niiden hautojen ympärille.koirat kuseskelee ja mummot vetää viinaa puistonpenkeillä.

  • Anonyymi

   Joo, muinaismuistoalue ja hautausmaa, ei mikään yleinen hengailupaikka. Saahan siellä kiviä tutkia ja katsella, mutta koirien kusetteluun ja julkijuopotteluun tulisi puuttua.

  • Anonyymi

   Näyttää olevan tehty vuonna 2013 joku suunnitelma hautausmaan alueen kunnostamiseksi, mm teräsketjut hautausmaata reunustamaan ja valaistus uusiksi, mutta eipä ole tapahtunut tässä kylttyyrikaupungissa muuta kuin muutama parkkitalo saatu ylöspantua? Kuvien mukaan siinä on ollut vanha matala kivimuuri turun tielle päin, mikä estäisi rakentamasta uudelleen.

  • Anonyymi

   Vanhin on varmasti Linna, mutta koko suomen naurattevin on iisakin kirkko, eli scc

  • Anonyymi

   Vuorentaan vanhainkoti 1950 - 2020.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   152
   8099
  2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

   En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
   Maailman menoa
   290
   5119
  3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   208
   3025