Sony -puhelinta, jossa vaihdettavissa oleva akku ?

Anonyymi

Löytyykö Sony -puhelinta, jossa on käyttäjän vaihdettavissa oleva akku ?

Nykyinen luuri on Huawei Y5 II, tämä on niitä harvoja malleja, joissa voi itse vaihtaa akun.

Edellinen oli Sony Ericsson XPeria MiniPro (sk17i), mutta se putosi katuun, ja uusi lasi hajonnen tilalle olisi maksanut enemmän kuin uusi puhelin.

Tuo Huawei Y5 II on toiminut muuten hyvin, mutta nyt oli vaikea saada akun latausta käynnistymään, ja epäilen tuon olevan oire siitä, että latausliittimeen on päässyt jotain pikkuroskaa, ja se aiheuttaa huonon kontaktin.

Tuossa Sony Ericsson XPeria MiniPro:ssa oli selvästi laadukas suunnittelu, esim. latausliitin on siinä peitetty kumitulpalla ja kumitulppa vielä varmistettu muovi/kumirenkaalla, joka estää tuon tulpan katoamisen, kun se on kiinni puhelimessa. Tämä kumitulppa estää tehokkaasti lian pääsyn liittimeen, ja saattaa jopa antaa jonkinlaista (vaikkakaan ei välttämättä 100% täydellistä) vesitiiviyttä.

Eli kestää roiskeveden, mutta hajoaa silti, jos puhelimen upottaisi veteen.

Lisäksi langallisilla kuulokkeilla musiikkitoistossa Sonyn äänenlaatu on huomattavasti parempi kuin Huawein.

Sony on siis selkeästi panostanut laadukkaaseen audiosuunnitteluun, Huawei ei ole.

Sonyn huono puoli: Sony pyrkii estämään ohjelmiston asennuksen muualta kuin Google Playsta. Sony on siis pakko rootata, jos haluat asentaa tietokoneesi kiintolevyllä olevan .apk -tiedoston puhelimeen datakaapelin avulla.

Huawei:ssa taas ei ole tuollaista ongelmaa, kiitos Kiinan lainsäädännön, joka pakottaa valmistajat siihen, että Google Playsta ei ole sallittua tehdä ainoaa tapaa ladata sovelluksia puhelimeen, vaan valmistajan tulee sallia se, että käyttäjä voi asentaa android -sovelluksen tietokoneensa kiintolevyltä datakaapelin avulla.

8

853

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei sillä ole mitään merkitystä koska näiden käyttöaika on maxsimissaan 3-vuotta..

   • Anonyymi

    Minulla on aktiivikäytössä, muiden muassa, HTC Desire HD: https://www.gsmarena.com/htc_desire_hd-3468.php jonka ostin vuonna 2010 marraskuussa, eli se on hieman yli 10 vuotta nuori. Se on aktiivikäytössä siksi että siinä on:

    1) käyttäjän vaihdettavissa oleva akku (minulla ko akkuja 6 kpl). Niillä pärjää vähintään kaksi viikkoa ilman latusmahdollisuutta.

    2) tärkeitä ominaisuuksia jotka Google on sittemmin parantanut sillä tavalla että kapulat joissa on uudempi käyttis ko ominaisuudet eivät enää toimi lainkaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minulla on aktiivikäytössä, muiden muassa, HTC Desire HD: https://www.gsmarena.com/htc_desire_hd-3468.php jonka ostin vuonna 2010 marraskuussa, eli se on hieman yli 10 vuotta nuori. Se on aktiivikäytössä siksi että siinä on:

    1) käyttäjän vaihdettavissa oleva akku (minulla ko akkuja 6 kpl). Niillä pärjää vähintään kaksi viikkoa ilman latusmahdollisuutta.

    2) tärkeitä ominaisuuksia jotka Google on sittemmin parantanut sillä tavalla että kapulat joissa on uudempi käyttis ko ominaisuudet eivät enää toimi lainkaan.

    Ikivanha ja turvaton laite.. Kukaan järkevä ei moisia enää käytä..


   • Anonyymi

    Taitaa kolme -neljä vuotta vanhan puhelimen akku vaihdettuna maksaa enemmän kuin puhelimen arvo. Sonya parempiakin puhelimia on jos et ole budjetissa 150€.

    Itsellä oli one plus ja se on hyvä. Nyt on iPhone, mutta siinä on vähän eri budjetti.


  • Anonyymi

   Miksi sen pitäsi nimenomaan olla Sony?

  • Anonyymi

   Ainakin Samsungin Xcover -malleissa on vielä vaihdettava akku. Ja taisipa olla muuten parissa halvassa viime tai toissa vuoden Motorolassakin.

  • Anonyymi

   "Samsungin Xcover -malleissa on vielä vaihdettava akku. Ja taisipa olla muuten parissa halvassa viime tai toissa vuoden Motorolassakin"

   Y5 II on sattumalta myös Huawein malliston halvin malli.
   En kuitenkaan valinnut sitä hinnan takia, vaan siksi, että siinä on vaihdettava akku.

   Aivan samasta syystä en osta 39€ mustesuihkutulostinta, jossa itse tulostin on halpa, mutta musteet siihen maksavatkin sitten järkyttävän paljon. Tulostimestani maksoin 120 €, mutta siihen maksavat musteet alkaen n. 8€/pullo (4 pulloa yhteensä, jos KAIKKI musteet, eli musta, syaani, magenta ja keltainen olisivat yhtäaikaa lopussa).

   Sonya suosisin siis seuraavista syistä:

   1) Sony on älynnyt suojata MicroUSB -liittimensä kumitulpalla, jossa on vieläpä kiinnitysrengas pitämässä sitä puhelimessa kiinni silloinkin, kun se on avattuna lataus ja/tai datakaapelin liittämistä varten. Näin liittimeen ei koskaan pääse likaa tai kosteutta, kunhan muistaa sulkea kumitulpan heti, kun USB -kaapelin irrottaa.
   Toki muutkin valmistajat voisivat tehdä samoin, mutta eivät tee, kun se nostaisi valmistuskustannuksia ehkä 0,50 € / puhelin. Jos puhelimia tehdään vuodessa 100 miljoonaa kpl, niin valmistuskustannukset nousisivat yhteensä 50 miljoonaa euroa.

   Tässä on kuluttajalla mahdollisuus tehdä parempi valinta, ja tuskin Sonykaan niitä parempia liitinratkaisuja ilmaiseksi tarjoaa, vaan parempi laatu on otettu huomioon hinnassa. Mutta toisaalta: jos puhelimen valmistus maksaa 0,50 € enemmän kuin kilpailevan laitteen valmistus, sitä voi myydä vaikkapa 1€ kalliimmalla kuin kilpailijaa. Voisin aivan hyvin maksaa luurista 100€, kun kilpailijan luuri maksaa 99€.

   Siis 0,50€ enemmän voittoa per myyty laite Sonylle. Tässä voittaa sekä laitevalmistaja että asiakas !

   Toinen syy suosia Sonya on äänenlaatu, kun käytetään langallisia kuulokkeita: Sonyn äänenlaatu on huomattavasti parempi kuin tuo Huawei Y5 II.

   langallisilla kuulokkeilla Huawei Y5 II:lla: diskantit puuttuvat kokonaan, bassoäänet myös heikkoja, vain keskikorkuisia äänia tulee hyvällä volumella.

   Vastaavasti tuo Sony Ericsson XPeria Minipro: Käyttämilläni kuulokkeilla (vanhat Sony MDR -sarjaa 1990 -luvulta, maksoi silloin 99 mk) äänenlaatua ei juuri erota täydellisestä.

   Sekä USB -liittimen suojaus kosteudelta ja lialta että hyvä äänenlaatu viestii siitä, että suunnittelija on tosissaan halunnut tarjota asiakkaalle parempaa laatua. Huawei:sta sen sijaan puuttuu jopa Latauksen merkki-LED (joka Sony Ericssonista luonnollisesti löytyy).

   Sony Ericssonissa itseasiassa tuo yksi ainoa LED ei edes ole pelkkä Latauksen merkki-LED, vaan se on moniväri-LED, jossa yhdellä vilkaisulla näkee useita asioita:

   1) Onko puhelin verkossa

   2) Onko puhelin latauksessa (eli jos latausjohto on kiinni, mutta siten viallinen, ettei lataus toimi kunnolla/ollenkaan, sen näkee LEDistä heti)

   3) Onko uusia tekstiviestejä tai vastaamattomia puheluita

   Sonyn LED on siis suunniteltu siten, että siitä näkee useita asioita kerralla:

   1) LEDin väri

   2) LED on pimeä / palaa jatkuvasti / vilkkuu hitaasti / vilkkuu nopeasti

   eli normaalitilassa (on verkossa, ei ole latauksessa, ei vastaamattomia puheluita eikä uusia tekstiviestejä) LED vilkkuu hitaasti yleensä vihreänä, mutta punaisena, kun akku on lähellä tyhjää.

   Jos on vastaamattomia puheluita tai uusia tekstiviestejä, silloin LED vilkkuu nopeasti, samoin yleensä vihreänä, mutta punaisena, kun akku on lähellä tyhjää.

   Latauksessa ollessaan LED palaa jatkuvasti, vihreänä jos on verkossa, punaisena jos ei ole verkossa tai laite on laitettu latautumaan sammutettuna ollessaan.

   Sony Ericssonin käyttöliittymä vaikuttaa muutenkin paremmin viimeistellyltä kuin Huawein.

   • Anonyymi

    Sony ja Huawei on molemmat huonoja puhelimia. Niiden ohjelmisto ja sen tuki on suuri kompastuskivi.. Kertakäyttökamaa niinsanotusti..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   179
   7206
  2. Kiinteistökuningattarelle satelee nyt tuomioita oikein urakalla

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008926919.html TELEVISIOSTA kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski sai yhden vuoden ja kahden kuukaude
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   2936
  3. Puolangan Porukka. Kuulkaas tämä.

   Hyvää iltaa hyvä Puolangan herrasväki. Kertokaa minulle mistä löydän Puolangalta vastusta niinsanotusti tanssimaan nurkan taakse! Olen saanut tarpeeks
   Puolanka
   55
   1435
  4. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   76
   1230
  5. Pysyt hyvännäköisenä pitkään

   Mulla on sellainen sormituntuma, eli monia hyviä syitä sanoa sinusta noin. Pidät huolta itsestäsi ja varmaan myös muistakin siinä ohessa. Sinussa on p
   Ikävä
   50
   1218
  6. Suomi on allekirjoittanut NATO:n liittymissopimuksen

   Tätä hetkeä on odotettu: Nato-maat allekirjoittivat tiistaina aamupäivällä Suomen ja Ruotsin liittymispöytäkirjat. ”Yhdessä olemme vahvempia”, Haavi
   NATO
   201
   1192
  7. Martinan uusin hirvitys

   Nyt on järkyttävät hopeiset paljetti shortsit jalassa. Mistä se löytää noita hutsahtavia vaatteita. Luuleeko näyttävänsä nuoremmalta, vaikka vaikutus
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   1175
  8. En mä jaksa enää uskoo

   Meihin... Ei me tulla enää ikinä näkemään uudelleen niin se vaan on. Toivottavasti molemmat löydetään vielä rakkautta.
   Ikävä
   94
   1069
  9. Martina on kova vaihtamaan juhannusheilaa

   2018 -Hannes 2019-Stefu 2020-Palomies 2021-Pikkarainen 2022-Tanskalainen lippis mies Ihan sairasta kun ei yhtään pysty viettämään aikaansa vain laste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   193
   969
  10. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   241
   908
  Aihe