Sony -puhelinta, jossa vaihdettavissa oleva akku ?

Anonyymi

Löytyykö Sony -puhelinta, jossa on käyttäjän vaihdettavissa oleva akku ?

Nykyinen luuri on Huawei Y5 II, tämä on niitä harvoja malleja, joissa voi itse vaihtaa akun.

Edellinen oli Sony Ericsson XPeria MiniPro (sk17i), mutta se putosi katuun, ja uusi lasi hajonnen tilalle olisi maksanut enemmän kuin uusi puhelin.

Tuo Huawei Y5 II on toiminut muuten hyvin, mutta nyt oli vaikea saada akun latausta käynnistymään, ja epäilen tuon olevan oire siitä, että latausliittimeen on päässyt jotain pikkuroskaa, ja se aiheuttaa huonon kontaktin.

Tuossa Sony Ericsson XPeria MiniPro:ssa oli selvästi laadukas suunnittelu, esim. latausliitin on siinä peitetty kumitulpalla ja kumitulppa vielä varmistettu muovi/kumirenkaalla, joka estää tuon tulpan katoamisen, kun se on kiinni puhelimessa. Tämä kumitulppa estää tehokkaasti lian pääsyn liittimeen, ja saattaa jopa antaa jonkinlaista (vaikkakaan ei välttämättä 100% täydellistä) vesitiiviyttä.

Eli kestää roiskeveden, mutta hajoaa silti, jos puhelimen upottaisi veteen.

Lisäksi langallisilla kuulokkeilla musiikkitoistossa Sonyn äänenlaatu on huomattavasti parempi kuin Huawein.

Sony on siis selkeästi panostanut laadukkaaseen audiosuunnitteluun, Huawei ei ole.

Sonyn huono puoli: Sony pyrkii estämään ohjelmiston asennuksen muualta kuin Google Playsta. Sony on siis pakko rootata, jos haluat asentaa tietokoneesi kiintolevyllä olevan .apk -tiedoston puhelimeen datakaapelin avulla.

Huawei:ssa taas ei ole tuollaista ongelmaa, kiitos Kiinan lainsäädännön, joka pakottaa valmistajat siihen, että Google Playsta ei ole sallittua tehdä ainoaa tapaa ladata sovelluksia puhelimeen, vaan valmistajan tulee sallia se, että käyttäjä voi asentaa android -sovelluksen tietokoneensa kiintolevyltä datakaapelin avulla.

8

1915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei sillä ole mitään merkitystä koska näiden käyttöaika on maxsimissaan 3-vuotta..

      • Anonyymi

        Minulla on aktiivikäytössä, muiden muassa, HTC Desire HD: https://www.gsmarena.com/htc_desire_hd-3468.php jonka ostin vuonna 2010 marraskuussa, eli se on hieman yli 10 vuotta nuori. Se on aktiivikäytössä siksi että siinä on:

        1) käyttäjän vaihdettavissa oleva akku (minulla ko akkuja 6 kpl). Niillä pärjää vähintään kaksi viikkoa ilman latusmahdollisuutta.

        2) tärkeitä ominaisuuksia jotka Google on sittemmin parantanut sillä tavalla että kapulat joissa on uudempi käyttis ko ominaisuudet eivät enää toimi lainkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on aktiivikäytössä, muiden muassa, HTC Desire HD: https://www.gsmarena.com/htc_desire_hd-3468.php jonka ostin vuonna 2010 marraskuussa, eli se on hieman yli 10 vuotta nuori. Se on aktiivikäytössä siksi että siinä on:

        1) käyttäjän vaihdettavissa oleva akku (minulla ko akkuja 6 kpl). Niillä pärjää vähintään kaksi viikkoa ilman latusmahdollisuutta.

        2) tärkeitä ominaisuuksia jotka Google on sittemmin parantanut sillä tavalla että kapulat joissa on uudempi käyttis ko ominaisuudet eivät enää toimi lainkaan.

        Ikivanha ja turvaton laite.. Kukaan järkevä ei moisia enää käytä..


      • Anonyymi

        Taitaa kolme -neljä vuotta vanhan puhelimen akku vaihdettuna maksaa enemmän kuin puhelimen arvo. Sonya parempiakin puhelimia on jos et ole budjetissa 150€.

        Itsellä oli one plus ja se on hyvä. Nyt on iPhone, mutta siinä on vähän eri budjetti.


    • Anonyymi

      Miksi sen pitäsi nimenomaan olla Sony?

    • Anonyymi

      Ainakin Samsungin Xcover -malleissa on vielä vaihdettava akku. Ja taisipa olla muuten parissa halvassa viime tai toissa vuoden Motorolassakin.

    • Anonyymi

      "Samsungin Xcover -malleissa on vielä vaihdettava akku. Ja taisipa olla muuten parissa halvassa viime tai toissa vuoden Motorolassakin"

      Y5 II on sattumalta myös Huawein malliston halvin malli.
      En kuitenkaan valinnut sitä hinnan takia, vaan siksi, että siinä on vaihdettava akku.

      Aivan samasta syystä en osta 39€ mustesuihkutulostinta, jossa itse tulostin on halpa, mutta musteet siihen maksavatkin sitten järkyttävän paljon. Tulostimestani maksoin 120 €, mutta siihen maksavat musteet alkaen n. 8€/pullo (4 pulloa yhteensä, jos KAIKKI musteet, eli musta, syaani, magenta ja keltainen olisivat yhtäaikaa lopussa).

      Sonya suosisin siis seuraavista syistä:

      1) Sony on älynnyt suojata MicroUSB -liittimensä kumitulpalla, jossa on vieläpä kiinnitysrengas pitämässä sitä puhelimessa kiinni silloinkin, kun se on avattuna lataus ja/tai datakaapelin liittämistä varten. Näin liittimeen ei koskaan pääse likaa tai kosteutta, kunhan muistaa sulkea kumitulpan heti, kun USB -kaapelin irrottaa.
      Toki muutkin valmistajat voisivat tehdä samoin, mutta eivät tee, kun se nostaisi valmistuskustannuksia ehkä 0,50 € / puhelin. Jos puhelimia tehdään vuodessa 100 miljoonaa kpl, niin valmistuskustannukset nousisivat yhteensä 50 miljoonaa euroa.

      Tässä on kuluttajalla mahdollisuus tehdä parempi valinta, ja tuskin Sonykaan niitä parempia liitinratkaisuja ilmaiseksi tarjoaa, vaan parempi laatu on otettu huomioon hinnassa. Mutta toisaalta: jos puhelimen valmistus maksaa 0,50 € enemmän kuin kilpailevan laitteen valmistus, sitä voi myydä vaikkapa 1€ kalliimmalla kuin kilpailijaa. Voisin aivan hyvin maksaa luurista 100€, kun kilpailijan luuri maksaa 99€.

      Siis 0,50€ enemmän voittoa per myyty laite Sonylle. Tässä voittaa sekä laitevalmistaja että asiakas !

      Toinen syy suosia Sonya on äänenlaatu, kun käytetään langallisia kuulokkeita: Sonyn äänenlaatu on huomattavasti parempi kuin tuo Huawei Y5 II.

      langallisilla kuulokkeilla Huawei Y5 II:lla: diskantit puuttuvat kokonaan, bassoäänet myös heikkoja, vain keskikorkuisia äänia tulee hyvällä volumella.

      Vastaavasti tuo Sony Ericsson XPeria Minipro: Käyttämilläni kuulokkeilla (vanhat Sony MDR -sarjaa 1990 -luvulta, maksoi silloin 99 mk) äänenlaatua ei juuri erota täydellisestä.

      Sekä USB -liittimen suojaus kosteudelta ja lialta että hyvä äänenlaatu viestii siitä, että suunnittelija on tosissaan halunnut tarjota asiakkaalle parempaa laatua. Huawei:sta sen sijaan puuttuu jopa Latauksen merkki-LED (joka Sony Ericssonista luonnollisesti löytyy).

      Sony Ericssonissa itseasiassa tuo yksi ainoa LED ei edes ole pelkkä Latauksen merkki-LED, vaan se on moniväri-LED, jossa yhdellä vilkaisulla näkee useita asioita:

      1) Onko puhelin verkossa

      2) Onko puhelin latauksessa (eli jos latausjohto on kiinni, mutta siten viallinen, ettei lataus toimi kunnolla/ollenkaan, sen näkee LEDistä heti)

      3) Onko uusia tekstiviestejä tai vastaamattomia puheluita

      Sonyn LED on siis suunniteltu siten, että siitä näkee useita asioita kerralla:

      1) LEDin väri

      2) LED on pimeä / palaa jatkuvasti / vilkkuu hitaasti / vilkkuu nopeasti

      eli normaalitilassa (on verkossa, ei ole latauksessa, ei vastaamattomia puheluita eikä uusia tekstiviestejä) LED vilkkuu hitaasti yleensä vihreänä, mutta punaisena, kun akku on lähellä tyhjää.

      Jos on vastaamattomia puheluita tai uusia tekstiviestejä, silloin LED vilkkuu nopeasti, samoin yleensä vihreänä, mutta punaisena, kun akku on lähellä tyhjää.

      Latauksessa ollessaan LED palaa jatkuvasti, vihreänä jos on verkossa, punaisena jos ei ole verkossa tai laite on laitettu latautumaan sammutettuna ollessaan.

      Sony Ericssonin käyttöliittymä vaikuttaa muutenkin paremmin viimeistellyltä kuin Huawein.

      • Anonyymi

        Sony ja Huawei on molemmat huonoja puhelimia. Niiden ohjelmisto ja sen tuki on suuri kompastuskivi.. Kertakäyttökamaa niinsanotusti..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe