Isännöintikartelli

Anonyymi

Nyt paljastunut isännöintialan kartelli on tullut ja tulee edelleen kalliiksi asunto-osakeyhtiöille ja niiden osakkaille. Kartelliin on osallistunut aktiivisesti mm. Isännöintiliitto, jonka jäseniä taitaa olla Keuruullakin. Isännöintiliitto on lain vastaisesti ohjeistanut jäseniään hinnoittelussa, joten olisihan se ihme ja kumma ellei noita suosituksia olisi täälläkin viety hintoihin. Näin ollen jos yhtiöt ja niiden osakkaat ovat omista rahoistaan kiinnostuneet, niin nyt heti on isännöinti kilpailutettava. Yhtiökokoukset ovat tässä keväällä ja kesällä, joten osakkailla on erinomainen tilaisuus tarkistaa kuka ja millä hinnalla heidän yhtiötään isännöi. Muutoinkin kaikki yhtiön sopimukset, kuten kiinteistönhoito, sähkö, siivous jne. on tarkistettava joka vuosi ja kilpailutus pitää olla säännönmukaista 3-5 vuoden välein. Yli 5 vuotta jatkunut isännöintisopimus on jo yli-ikäinen ja mitä luultavammin ylihintainen. Osakkaat olkaapa tarkkana ja vaatikaa yhtiönne hallitukselta toimenpiteitä ja ainakin isännöinnin kilpailutusta. Yhtiön osakkaat valitsevat yhtiölle hallituksen ja siinä kannattaa olla tarkkana sillä hallituksen on johdettava ja valvottava isännöintiä eikä päinvastoin.

7

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Isännöitsijän voi hallitus vaihtaa koska tahansa. Ei siihen tarvita yhtiökokousta.

      Esimerkki: Allakassa mainitut liputuspäivät yleensä kuuluvat talkkarisopimukseen.
      Valtioneuvosto voi julistaa jonkun muunkin päivän liputuspäiväksi, jolloin talkkariyhtiö asuntoyhtiötä kuulematta voi käydä liputtamassa ja laskuttaa siitä päiväpalkan verran.

      Pitäkää silmällä ylimääräisiä laskutuksia. Älkää suostuko hinnankorotuksiin.

      • Anonyymi

        Yhtiöiden osakkaiden on vaadittava yhtiön hallitukselta selvitys mm. isännöinnin kilpailutuksista ja sopimuksen sisällöstä ml. hinnoittelu. Erityisesti pitää tarkastella hinta-laatusuhdetta eli mitä yhtiö ja osakkaat saavat sopimusmaksun perusteella. Noihin sopimuksiin voi olla joko hallituksen tieten tai tietämättä (=ymmärtämättä) piilotettu tai muutoin leivottu varsinaiset rahastuksen kohteet. Juuri nämä erikseen laskutettavat asiat voivat olla varsinainen rahasampo isännöitsijälle. Sama koskee kiinteistönhoitosopimusta ja siellä erikseen laskutettavat asiat eli kuten edeltäjä otti yhtenä esimerkkinä lipunnostot ja niiden hinnat.

        Ellei yhtiön hallitus seuraavassa yhtiökokouksessa halua tai kykene selvittämään noiden sopimusten sisältöä, hintaa ja kilpailutuksia, niin vaihtakaa hallitus sellaiseen joka haluaa ja kykenee. Kukaan eikä mikään ei pidä osakkaiden puolia elleivät osakkaat itse sitä tee ja se tapahtuu yhtiökokouksessa.


    • Anonyymi

      Miten minusta tuntuu että Keuruulla olisi paljonkin puhuttavaa näistä "isännöitsijä" sopimuksista. Varsinkin näissä pienemmissä "taloyhtiöissä" joita myös kommunisti valtioksi voisi kutsua

      • Anonyymi

        Kettulassa ainakin


      • Anonyymi

        Taloyhtiöiden hallitukset ovat vastuussa osakkaille siitä, että mm. isännöintisopimus kilpailutettu ja kohtuullinen saataviin palveluihin nähden. Osakkaat valitsevat hallituksen yhtiökokouksessa ja hallitus on vaihdettavissa milloin tahansa ylimääräisessä yhtiökokouksessa jos siltä tuntuu. Vaihtoon tarvitaan yli puolet annetuista äänistä. Ongelmana vain on, että yleensä näihin hallituksiin ei ole tungosta joskin poikkeuksiakin ilmenee. Osakkaiden on kuitenkin oltava valppaana sillä heidän rahojaan moni halajaa, joten hallituksen jäsenten valinta ei ole ns. läpihuutojuttu.


    • Anonyymi

      Hyväveli verkosto toimii,ei liene minkään yhtiön läheltä tarkastelu kestää päivänvaloa

      • Anonyymi

        Koska näin voi olla, niin sitä läheltä tarkastelua pitää osakkaiden tehdä ellei yhtiön hallitus siihen ymmärrä tai kykene. Tuollainen hallitus äkkiä vaihtoon ja siihen on nyt mahdollisuus kun yhtiökokoukset alkavat tänä keväänä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe