Kartelli vain pieni osa siitä mitä osakkaat joutuvat maksamaan vastikkeissaan..

Anonyymi

Me ammattirakentajat tiedämme että tuo kartellihomma ei tarkoita vain isännöitsijästä johtuvia kustannuksia vaan siihen liittyy paljon suuremmat kulut remonttien ja peruskorjauksien muodossa. Isännöitsijä hommaa esim. linjasanee-rauksien projektien johtajat ja sitä kautta heidän "hyvä-veliverkoston" urakoitsijat kohteeseen. Tuo tiimi sitten toimii saumattomasti kun taloyhtiön hallitus on saatu uskomaan että näin saadaan edullisin peruskorjaus tehtyä.
Kun alustavat suunnitelmat on tehty niin sovitaan urakka isännöitsijän ja hänen valitsemansa projektijohdon kanssa erittäin puutteellisin suunnitelmin.
Sen jälkeen alkaa maksamaan sekä suunnittelu että myös urakka lisätöiden muodossa kymmeniä jopa satoja tuhansia enemmän kuin alkuperäinen urakka.
Näin se on ainakin pk-seudulla toiminut pitkään ainakin koko 2000 luvun ajan.

4

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Höpöhöpö

      • Anonyymi

        Mihin kartelliin kyseinen höpöhöpö mahtaa kuulua, kyllähän me urakoiden toteuttajat vastaavina mestareina tiedämme minkälaista kusetusta esim. linjasaneerausten suunnittelussa tehdään, ei niillä alkuperäisillä suunnitelmilla pysty mitenkään toteuttamaan kohdetta rakennusmääräysten ja lakien mukaan. Tämä johtuu taas siitä että suunnittelijat eivät monesti ole edes käyneet kohteessa vaan tehneet sen etätyönä vanhojen kuvien mukaan.
        Ja että kohteen projekti voitaisiin toteuttaa edes jotenkin, niin eihän työmaata voi pysäyttää vaan muutokset on tehtävä mahdollisimman nopeasti kustannuksista välittämättä.
        Kyllähän ne valitut urakoitsijat ovat todella kusessa noiden muutosten kanssa jotka olisi voinut eliminoida pois jos urakkaneuvotteluissa jos heitä olisi vähänkään kuunneltu, mutta kyllähän se kartellipiiri pitää huolen siitä että vain heitä neuvotteluissa kuunnellaan.


    • Anonyymi

      Urakat pitää kilpailuttaa ja hallitus päättää mikä urakoitsija valitaan. Ymmärsin että tässä kartellipäilyssä oli kyse isännöinnin kuluista ei korjausrakentamisesta. Vai vihjasaajko että myös rakennusliitto olisi mukana salajuonessa.

      • Anonyymi

        Ei siellä ole todellakaan mikään rakennusliitto mukana, vaan isännöitsijän oma verkosto johon kuuluu esim. rakentamisen valvonta ja projektijohto jotka taloyhtiön hallitus on isännöitsijän suosituksesta hyväksynyt.
        Tuohon projektijohdon piiriin kuuluu alustavat suunnittelijat joiden pohjalta he sitten isännöitsijän kanssa yhteistyössä hyväksyttävät urakoitsijan toteutukseen. Kun sitten käytännössä todetaan että eihän toteutusta voi tehdäkään noilla puutteellisilla suunnitelmilla ja todetaan että valitut suunnittelijat tekevät todellisuutta vastaavat suunnitelmat jotka sitten maksavat lisää saman verran kuin alkuperäiset. Sitten yritetään hämäykseksi yrittää saada toteuttava urakoitsija tekemään muutokset mahdollisimman halvalla.
        Nuo isännöitsijän kartellipiiriin kuuluvien projektijohtajien ja suunnittelijoiden toiminta voi pahimmillaan nostaa remonttikustannuksia jopa 30 % hallituksen hyväksymästä asukkaille kokouksessa esittämistä alkuperäisistä urakkakustannuksista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3643
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2252
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1969
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1844
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      397
      1279
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1081
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      970
    Aihe