Vastaava työnjohtaja

Katriina

Paljonko teiltä on vastaava työnjohtaja veloittanut? Missä päin suomea ja kuinka iso projekti (neliöissä) teillä on ollut?

13

8759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämän verran

      Me asumme Nokialla ja muutamavuosi sitten vastaava työnjohtaja otti meidän 191 m2 omakotitalosta 420 €. Voipi olla että hinnat ovat nousseet?

      • Tietäjätekijä

        ... "meidänkulmilla" rakennusvalvonta edellyttää, että vastaava (työnjohtaja) mestari osallistuu rakennushankkeeseen noin 160 työtuntia (eli tekee kaikki vastaavalle kuuluvat työt ja maksaa veronsa)
        Tapauksessannne mestari on tehnyt töitä noin 15 tuntia! Onko kaikki Ok?


      • tuntikirjaa
        Tietäjätekijä kirjoitti:

        ... "meidänkulmilla" rakennusvalvonta edellyttää, että vastaava (työnjohtaja) mestari osallistuu rakennushankkeeseen noin 160 työtuntia (eli tekee kaikki vastaavalle kuuluvat työt ja maksaa veronsa)
        Tapauksessannne mestari on tehnyt töitä noin 15 tuntia! Onko kaikki Ok?

        vai miten valvoo ettei mitään jää tekemättä?


    • päin

      toimivana rakennusmestarina veloitan 2000-3000 euroa omakotitalotyömaasta. Jos joku todella tekee muutamalla satasella tai kossupullo-palkalla, et taatusti saa työmaallesi asiallista rakennusvalvontaa.

      • XXXxx

        Kyllä tää rakennusvalvonta on ihan kusetusta. Rakentaja reppanat joutuvat maksamaan aivan hirveät hinnat ja loppukädessä nämä valvojat eivät ole vastuussa yhtään mistään.
        Onneksi on valvojia jotka tekevät hommiansa ns. kossu palkalla. Kukaan ei ole 3 000 euron arvoinen.
        Tämäkin valvonta pykälä on keksitty jotta jotkut rikastuvat ja toiset köyhtyvät.
        Paskaa sanon minä


    • rakentaja-05

      Meillä pääsuunnittelija / vastaava mestari veloittaa palveluistaan 2100€.On vaikuttanut aivan ammattitaitoiselta. Pohjois-Suomeen talon rakennus alkamassa.

    • Marjalat

      Meille tuli vastaava mestari tutun kautta. Saimmekin tosi hyvän ja auttavan. Veloitukset hänellä 3800 euroa kaikki yhteensä.

    • esko

      Eikö se kuulu suomalaiseen rakennusperinteeseen, että hommataa tuttu tai sukulainen vastaavaksi ja annetaan sille vaivanpalkaksi viski- tai konjakkipullo. Olkoon siihen tyytyväinen.

    • Heikki S
    • Tuulitukka_1973

      On kiva toimia vastaavana mestarina tutulla ja saada palkaksi kokonainen viskipullo. Työ sisältää vähintään yhteydenpidon rakennusvalvontaan, pakolliset katselmukset paikanpäällä, työturvallisuus vastuu (ellei ole sopimuksella kumottu), ja todennäköisesti sen että puhelin soi harvase päivä kun rakentaja kyselee milloin mitäkin. Tämä siis tapaus jossa vastaava ei periaatteessa ole muutakuin lakisääteisessä roolissa. Eli omakotitalot alueesta ja laajuudesta riippuen 2000-3000€ (toki isot kohteet erikseen ja myös se osallistuuko vastaava itse työmaan pyörittämiseen....). Hyvä menetelmä on myös kiinteä summa kuukaudelle. Eli esim. normi talopaketti 400€/kuukausi, tällöin siinä on myös rakennuttajalla keppi/porkkana saada hanke valmiiksi. Ei jää roikkuun lopputarkastus.

    • Valmistalo

      Onko jollain kokemusta tapauksesta jossa vastaavan työnjohtajan tai KVV-työnjohtajan vastuu olisi jollain tapaa realisoitunut? Tarkoitan siis että työnjohtaja olisi oikeasti laitettu vastuuseen jostain rakennusvirheestä. Vastuukysymys on mietityttänyt, kun velotukset on suht kovia ja joukkoon taitaa mahtua niitäkin joilta nimenkirjoitus onnistuu vaikka" ihan joka" kohtaa ei olekaan tarkastettu. Toki varmasti pääosa on vastuuntuntoista väkeä.

      • Anonyymi

        Itse olin oikeudessa ja väliajalla tuli syyttäjän kanssa muuta keskusteltua. Hänen kertomansa mukaan tapauksia on jatkuvasti tosi paljon. Missä vastaavaa mestari on syytetty ja tuomioita yleensä myös tullut. Yleensä olleet työturvallisuus rikkomuksia. Pelkästään huonosti tehdyistä teineistä saattaa tulla tonnista kahteen sakkoa, vaikkei mitään olisi sattunutkaan.


    • Anonyymi

      Aktivointiviikkojen kunniaksi kivaa että näinkin leppoisalla kommentoinnilla aloitus noussut...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe