Voiko kasvattaja vielä vaihtaa luovutettavan pennun (sijoituspentu)

Anonyymi

Käytiin katsomassa 4vkoisina pentuja, joista kasvattaja oli valkannut meille sijoitukseen tulevan pennun. Tuon jälkeen on ihanasti vähän väliä laittanut meille kuvia/videoita tuosta tietystä pennusta. Ollaan ihastuttu tyttöseen todella paljon.
Pentu on ensi viikolla nyt tulossa meille, kun on luovutusikäinen. Nyt lasvattaja ilmoitti, ettei olekaan varma kumpi narttu meille tulisi, että kumman nartuista pitää itse.
Ilmoitin kyllä, että ollaan ihastuttu tuohon, jota käytiin katsomassa ja mitä kuvia ollaan saatu. Olen myös maksanut varausmaksun juuri tuota tiettyä pentua ajatellen.
Lisäksi maksetaan ennen noutoa myös vakuusmaksu.

Voiko kasvattaja nyt kuitenkin vielä vaihtaa sen meille tulevan pennun oman mielensä mukaan??
Meillä ei ole ennen ollut sijoituspentua, mutta itse sijoitus asia on ihan tuttu.
Mietin vaan sitä, että voiko nyt kuitenkin muuttaa tuon pennun suhteen mielensä?!
Muuten kasvattajan kanssa ollaan tultu ihan hyvin toimeen.

Toivon asiallisia vastauksia.

13

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei voi muuttaa kun on sovittu ja maksettu varausraha..ilmoittakaa kennelliittoon jos ei myy sitä pentua mikä on sovittu..Olkaa tiukkoja

      • Anonyymi

        Sijoituspennusta ei makseta varausmaksua vaan takuuraha, pentu ei myöskään ole myyty haltijan perheelle vaan on kasvattajan omaisuutta kunnes sijoitusehdot täyttyvät. Toki kasvattaja voi mielensä muuttaa sijoituskoiran suhteen, sehän on hänen omaisuuttaan. Myyty pentu, josta on varausmaksu maksettu, on eri asia. Kannattaa tutustua sijoitussopimukseen, mitä se merkitsee..


    • Anonyymi

      Samaa mieltä kuin yläpuolen viesti lähettäjä. Tiukka linja vain. Ilmoitusta kehiin.

    • Anonyymi

      Tottakai voi. Kysehän on HÄNEN pennusta siihen asti, että sijoitusehdot täyttyvät. Ei hänen tarvitse pitää sijoituksessa sitä pentua, jonka TE haluatte. Tietysti on kurjaa, että kasvattaja soutaa ja huopaa viimemetreille asti, mutta ette te voi pakottaa häntä sijoittamaan pentua.

      Koska sukset on vaarassa mennä ristiin jo ennen kuin sijoitussopimusta oikeasti onkaan, niin perääntykää välittömästi. Sijoitussopimusta ei todellakaan kannata solmia, jollei henkilökemiat kohtaa, sillä turha se on kaivella verta nenästään ihan väkisin. Jos jopa keskustelupalstalla tarvitsee itkeskellä ennen kuin pentu on kotia edes vaihtanut, niin kannattaa suosiolla vain ostaa ihan ihka oma pentu.

    • Anonyymi

      Kasvattaja voi antaa sijoitujseen eli myydä lykkäävin ehdoin minkä tahtoo mutta teidän ei ole pakko suostua kauppaan koirasta joka on eri yksilö kuin mistä olette suullisen kaupan sopineet ja varausmaksun maksaneet. Jollei hän tahdo teille enää pentua kerran myydä niin hän palauttaa yksilöidystä tuotteestaan maksamanne rahat ja etsii toisen ostajan. Te pennun muualta.

    • Anonyymi

      Kannattaa sovinnolla ottaa tarjottu. Ensimmäinen voi olla sairas tai muuten piilevää vikaa sisältävä. Ei ainakaan mitään menetä kun ottaa suopeasti tarjotun vastaan, sen voi kuitenkin palauttaa jos vikaa ilmenee. Kannattaakin kirjata kaikki tarkasti, mieluiten pitää muistiota asiasta. Pitää kuitenkin jäkäkällä ja määrätietoisella otteella lähestyä asiaa jotta väärinymmärryksiltä vältytään.

    • Anonyymi

      Meille myöskään kasvattaja ei halunnut antaa sovittua pentua. Koko asia peruuntui ja hommasimme pennun muualta. Tuo tapaus oli ns. onni onnettomuudessa koska alunperin kaavailtu pentu ja kaikki muutkin pennut paljastuivat sairaiksi ja häiriintyneiksi. Kasvattajan koirat on lopetettu ja kasvattaja asetettu liiketoimintakieltoon,

    • Anonyymi

      Kyllä kasvattaja voi vaihtaa pennun toiseen. Jos hän tekee sen syntyy teille lain mukaan oikeus kompensaatioon. KasvattaJasta tulee korvausvelvollinen. Voitte lain mukaan pyytää toista pentua myöhemmin tai ottaa viikoksi esim. kerran kuukaudessa toisen koiran luoksenne. Kannattaa kuitenkin neuvotella kasvattajan kanssa, nuo oikeudenkäynnit kompensaation saamiseksi voivat kestää ja tulla aika hintaviksi.
      Ps. kannattaa ottaa hyvä juristi jos oikeuteen asti mennään.

      • Anonyymi

        Kasvattaja valitsee pennun, jonka hän antaa sijoitukseen. Yleensä sijoitukseen tuleva pentu on pentueen paras yksilö. Se kannattaa ottaa.

        Pentujen varttuessa ensimmäiset viikot kasvattajan luona ne kehittyvät koko ajan. Aluksi parhaalta näyttänyt ei luovutusikäisenä ehkä olekaan se paras vaan joku toinen pentu on kehittynyt paremmin. Tämä parempi tietysti lähtee sijoitukseen. Pennun uuden haltijan on syytä aina varautua siihen, että kasvattaja lopulta valitseekin toisen pennun. Kasvattaja valitsee pennun itselleen omaan kasvatukseensa, pentu vain on sijoitettuna uudella haltijalla.

        Sijoituspennusta EI makseta varausmaksua, sen sijaan vakuusmaksu on tavallinen. Vakuuden kasvattaja palauttaa sitten, kun sijoitussopimuksen ehdot ovat täyttyneet. Silloin myös sijoituskoirasta tulee sijoituskodin oma koira täysin omistusoikeuksin.

        Kun harkitsee sijoituspennun ottamista, pitää tarkoin perehtyä asioihin eli mistä sijoituksessa on kysymys.


    • Anonyymi

      Kyllä kasvattja voi näin tehdä. Useat kasvattajat harrastavat tuota vaihtoa joka tapahtuu kolmekin (3) kertaa. Tietenkään tuo ei ole oikeaa toimintaa, mutta sallittua kuitenkin. Tarkkana kannattaa olla jos on kolmaskin vaihto menossa. Siinä voi jo hiukan kyseenalaistaa hänen tapansa toimia.

    • Anonyymi

      Onkos nämä pentukaupat yhä vaan pimeitä ilman kuitteja tehtyjä hommia? Aikamoista tuloa myyjälle ilman veroja, ainakin jossakin.

      • Anonyymi

        Ilman kuittiahan niistä kaupoista tehdään valtaosa. Myöskin kuittien tuunaaminen alemmalle hinnalle on yleistä maassamme. Tuo on pyörivä ja hyvin tuottava bisnes suurimmalle osalle ns koiramyyjille. Tästäkin löytyy aivan validia dataa netistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman kuittiahan niistä kaupoista tehdään valtaosa. Myöskin kuittien tuunaaminen alemmalle hinnalle on yleistä maassamme. Tuo on pyörivä ja hyvin tuottava bisnes suurimmalle osalle ns koiramyyjille. Tästäkin löytyy aivan validia dataa netistä.

        Jostain on kasvattajan saatava koiranruokarahat. Mitäs siinä jos vähän vilunkia väliin 😂😂


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe