Koronan eteläafrikkalaisen mutaatiotartunnan saaneen ranskalaismiehen kerrotaan olevan kriittisessä

Anonyymi

Sai virusmuunnoksen koronan jälkeen – hengityskoneeseen viikossa

ELISA HYVÄRINEN | 14.02.2021 | 12:27

58-vuotias mies on ensimmäinen, jonka tiedetään uudelleensairastuneen B1351-varianttiin.

Koronan eteläafrikkalaisen mutaatiotartunnan saaneen ranskalaismiehen kerrotaan olevan kriittisessä tilassa, the Washington Post uutisoi.

Kyseessä on tiedettävästi ensimmäinen tapaus, jossa koronan jo sairastanut henkilö on joutunut sairaalahoitoon virusmuunnoksen takia. 58-vuotias mies sairastui uudelleen niin sanottuun B1351 -muunnokseen sairastettuaan ensin koronan lievän muodon syyskuussa. Mies on ollut sairaalahoidossa Clinical Infectious Diseases -julkaisun mukaan noin kuukauden.

– Tällaiset tapaukset ovat harviaisia, mutta luultavasti myös aliarvioituja, tapausta tutkineet asiantuntijat arvioivat julkaisussa.

Astmaa sairastaneen miehen kerrotaan kärsineen hengitysongelmista myös ensimmäisellä kerralla, kun hän sai tartunnan. Joulukuussa hänelle tehtiin kaksi koronavirustestiä, jotka molemmat osoittautuivat negatiiviseksi.

Kun mies sairastui koronaan uudelleen, hän joutui hengityskoneeseen viikko sairaalahoitoon joutumisen jälkeen.

Nykytiedon mukaan mutaatio ei ole tehnyt viruksesta tappavampaa. Tohtori ja Immunologi Anthony S. Faucin mukaan on kuitenkin mahdollista, että virusmutaation levitessä myös uudelleensairastumisten osuus kasvaa. Nykytiedon valossa aiemman koronatartunnan tai rokotteen antama immuniteetti ei välttämättä anna suojaa uusilta entistä tarttuvammilta koronavirusmuunnoksilta.

– Jos uudesta variantista tulee hallitseva, kollegojemme kokemus Etelä-Afrikasta osoittaa, että vaikka olisit saanut ”alkuperäisen viruksen”, edellinen infektio ei tietyn pisteen jälkeen näytä suojaavan uudelleeninfektiolta, Fauci sanoo.

– Siitä päästään siihen loppupäätelmään, jota olemme toistaneet uudelleen ja uudelleen, että rokottaminen on erittäin tärkeää.

Rokotteiden tehoa virusmutaatioihin tutkitaan parhaillaan. Alustavien tutkimusten perusteella AstraZenecan koronavirusrokote tehoaa vain rajoitetussa määrin Etelä-Afrikan virusvariantin aiheuttamaan lievään ja kohtalaista koronavirustautiin.

AstraZeneca kertoo parhaillaan mukauttavansa rokotettaan virusvariantin ominaisuuksien mukaan. Sen tavoitteena on saada syksyllä saataville rokote, joka tehoaisi myös Etelä-Afrikan virusvarianttia vastaan, jos tällaiselle rokotteelle on vielä silloin tarvetta.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   mitä evoluutio tiedemies tietää
   mitä tarkoittaa kun virukset, bakteerit aktivoituvat?
   onko se uuden elämäaallon syntyä?

   hinduopin esimerkiksi mukaan se on elämän kiertokulkua
   jolloin synnytään pienestä isompaan kuolemien ja syntymien kautta
   jolloin ihminen on viimeinen vaihe tässä järjestelmässä maan olosuhteissa

   siten virukset ovat tulevaisuuden ihmisiä
   samanlaisia kuin mekin

   joten se idea, jolla me hoidamme niitä...
   vihollisina tai kanssaolioina
   se määrää monta tulevaa asiaa

  • Anonyymi

   Apinoissa jalostunut virus on tappava.

   • Anonyymi

    VS: Täällä lähes puolet tartunnoista vieraskielisillä
    ANTTI KIRKKALA | 17.02.2021 | 09:05- päivitetty 17.02.2021 | 09:18
    Koronavirus on levinnyt Vantaalla erityisesti viron- ja venäjänkielisten työntekijöiden keskuudessa.

    Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytön mukaan kaupungin tautitilanne ei poikkea oleellisesti Helsingistä viime viikkojen ennätyskorkeista tartuntamääristä huolimatta.

    Hän perustelee epidemiatilannetta ruuhka-Suomen tiiviillä asumisella ja ihmisten kohtaamisella. Vantaan Sanomien mukaan myös vieraskielisten osuus on korostunut, sillä tällä hetkellä lähes puolet sairastuneista puhuu jotain muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia.

    Vieraskielisen väestön osuus on kaupungissa noin 20 prosenttia. Heidän joukossaan tartuntoja on ollut erityisesti viron- ja venäjänkielisillä työntekijöillä, jotka asuvat Vantaalla tilapäisesti tai kulkevat kahden maan väliä.

    Koronavirustapauksia on vahvistettu paljon muun muassa työmailla, perhepiirissä, kauppakeskuksissa ja työpaikoilla.

    Apulaiskaupunginjohtajan mukaan tilannetta helpottaisi, jos varustamot vaatisivat negatiivista testitulosta Suomeen saapuvilta.

    https://www.verkkouutiset.fi/vs-taalla-lahes-puolet-tartunnoista-vieraskielisilla/#439b70a4


  • Anonyymi

   Luonto pyrkii vähentämään ihmispopulaatiota.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu taitaa olla nyt historiaa

   Martina ja Vicke reissussa, Nala Eskolla. Pikkarainen uiskentelee yksikseen. Olis kyllä kiinnostavaa tietää, mitä tapahtui. Tässä suhteessa maksajan r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   4732
  2. Tissiesi vilauttelu ei ole feministinen teko

   " jos läjä miehiä painelisi menemään ympäri Suomea erilaisissa flashmobeissa munasillaan, heitä syytettäisiin seksuaalisesta häirinnästä" https://www
   Sinkut
   166
   3855
  3. Miksei seiskalehti uutisoi erosta?

   Moni keskustelupalsta pursuaa spekulointia Martinan ja Hannun erosta, molempin ig-päivitykset sopivat kuvaan. Missä Hörkkö ja etusivun juttu??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   2690
  4. Luksusrouva taas ulosotossa

   Hukkaan meni Nikon avustusyritykset, Sofialta karhutaan taas isoja summia https://www.seiska.fi/kotimaa/vouti-sofia-belorfin-perassa-okyelamaa-viettav
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   2465
  5. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   107
   1886
  6. Martinan ilmoitukset matkasta

   Ensimmäinen kuva tuli jo kun matkalla lentokentälle. Toi muija taitaa elää känny kädessä liimattuna.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1648
  7. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   1232
  8. Rakas Sofia

   Olen todella huolissani tytöistä, jotka fanittavat sinua ja tekevät kaiken samalla tavalla kuin sinä. Nyt uutisoidaan veloista, jotka ovat ulosotossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1053
  9. Rambo kolaroi "autonsa"

   Eli Martinan sähköfiuden... 😂 Näköjään rambokin osaa jo vetää mutkat suoriksi. Eli hengen omakseen ottama kaara onkin marsun nimissä vaikka omanaan s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1038
  10. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1019
  Aihe