Sähkösopimuksen uusiminen?

Anonyymi

Kannattaako lyödä uutta diiliä tulille vai odottaa kevääseen jolloin yleensä tekevät kovempia tarjouksia? Nyt mulla on 3,99c/kWh ja ei mitään perusmaksua.

Tämmöistä tarjosivat tilalle alkaen kesästä:

Tarjoamme sinulle nyt uutta, kahden vuoden määräaikaista sopimusta edulliseen hintaan: energiamaksu: 4.98 c/kWh, perusmaksu: 3.00 €/kk. Jos et halua uusia määräaikaista sopimusta, se jatkuu toistaiseksi voimassaolevana. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinnat: energiamaksu: 6.99 c/kWh, perusmaksu: 3.84 €/kk.

Tuo energiamaksu vielä menee mutta pystynkö neuvottelemaan tuosta perusmaksusta? 36egeä vuodessa ekstraa plus hieman suurempi energiamaksu.

11

747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mulla oli joskus tuo 3.99 cen nyt ollut 1.5v 5.26c
      Kesäkuussa loppuu sopimus. On vähän markkina tilanteen mukaan nuo hinnat mutta kilpailuttaja sivulta kannattaa koittaa, varmasti löytyy ilman perusmaksua. En kyllä mitään vieraampia tarjoajia suosi. Joskus olli 220 energialta ja hommia oli että sai menemään kuten sovittu. Oli etukäteen laskutusta ym....
      Heleniltä on viimeaikoina tullut

    • Anonyymi

      Siis onko sulla oikeasti sähkön hinta 3,99 snt/kWh ilman perusmaksua?
      Älä ihmeessä rupea vaihtamaan, mistä kuvittelit halvemman löytäväsi.

      • Anonyymi

        On Helenin kautta, mutta päättyy pian. 4.98 c/kWh, perusmaksu: 3.00 €/kk olisi uusi diili. Pitää katsoa jos odottelisi toukokuulle asti kun silloin tulee yleensä parhaat tarjoukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On Helenin kautta, mutta päättyy pian. 4.98 c/kWh, perusmaksu: 3.00 €/kk olisi uusi diili. Pitää katsoa jos odottelisi toukokuulle asti kun silloin tulee yleensä parhaat tarjoukset.

        Perusmaksu tuossa tietysti on suhteellisen korkea. Myyjät yrittää saada kWh-hinnan näyttämään tuolla keinolla vähän kohtuullisemmalta. Riippuu tietysti kulutuksesta, mikä kullekin kannattaa.


    • Anonyymi

      Sähkön hinta riippuu monesta tekijästä. Itse ole kilpailuttanut kesällä. Joskus se tuottaa tulosta, muttei välttämättä.

      Yleensä otan halvimman normaalia laskutusta käyttävän ja itse sähköä' tuottavan.

      Tarkoitus on asentaa aurinkopaaneleita, kunhan kerkiän. Alan sitten käyttää sähkjöautojen akkuja varastointiin.

    • Anonyymi

      Mulla myös sama tilanne, Heleniltä vuoden määräaikainen voimassa, joka päättyy kesällä ja tuli nyt sama uusimis"tarjous". Mutta ei kannata sitä ottaa, menee kilpailutussivustolle niin saman saa ilman kuukausimaksua. Ja löytyi sieltä vielä halvempiakin eri yhtiöiltä kuten Vattenfallilta. Laskeekohan hinnat vielä tässä keväällä? Mites jos tekee uuden sopimuksen toiseen kuin nykyiseen yhtiöön ja sitten nykyinen yhtiö soittaakin ja tarjoaakin parempaa sopparia niin meneekö se niin helposti että sopimus pysyy vanhalla yhtiöllä ja sopimus uuden yhtiön kanssa mitätöityy eli ei velvoita enää mihinkään?

      • Anonyymi

        Etämyynnissähän on kahden viikon perumisoikeus, joten siitä vaan.


      • Anonyymi

        Yleensä keväisin hinnat ovat aikalailla alhaisimmillaan kun vesivoimaa on tarjolla lumien sulamisen myötä. Itse olen tehnyt määräaikaisia sopimuksia, lyhimmillään 6-kuukaudeksi, jotta sain sopimukset päättymään keväisin. Pienenellä vaivalla kohtuullinen säästö on tullut vuosien mittaan verrattuna toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen. Mielestäni kannattaa itse ottaa yhteyttä sähkön toimittajaansa ja kuunnella jatkotarjousta sähkösopimukseensa, sillä eihän kukaan mielellään luovu asiakkaastaan. Yleensä aina näistä saa ainakin perusmaksun pudotettua pois neuvottelemalla ja kWh-hintaakin alemmas. Tämän jälkeen sitten kilpailuttaa muita yhtiöitä nettisivujen kautta.


    • Anonyymi

      Sopimuksen hinta menee tasan sen mukaan mikä on sähkömarkkinoiden johdannaishinta. Joskus se on 3 senttiä ja joskus 6 senttiä.

    • Anonyymi

      Aloituspostin kirjoittaja täällä! Nyt lähenee tuo deadline sähkösopparin uusimisen kanssa. Laitoin viestiä muutamaan firmaan kyselin pystyykö ne tarjoamaan parempaa sopimusta kuin allaoleva.

      Suomisähkö CO2-vapaa 24 kk
      Perusmaksu: 3,00 €/kk

      Energiamaksu: 4,98 c/kWh


      En kyllä lähde noihin pieniin lafkoihin minkä kanssa täällä on raportoitu ongelmia, ei ole sen vaivan arvoista säästää muutama penni ja tapella sitten laskuista.

    • Anonyymi

      Meinasin vaihtaa oomilta helenille (uusi 2 vuotinen määräaikainen). Kilpailuttajan sivun kautta oli helenillä 4,97snt 0e/kk. Tuli oomilta vastatarjous 4,79snt 0e/kk jonka nyt otin (onkohan tämä vaan siksi kun olin vaihtamassa yhtiötä?). 2vko vielä aikaa vaihtaa jos tulee halvempi kohdalle - muutamat sentinosat ei vaikuta mutta jos selvästi edullisempi niin sitten mietitään (näistä huijariyhtiöistä koitan pysyä kaukana). Välillä tässä oli halvempiakin tarjouksia mutta kun oli 2 vuotinen sopimus päällä niin ei voinut tehdä. Tuntuu että sähkössä sama juttu kun vähän aikaa sitten puhelinliittymissä - annetaan hyvä tarjous vasta kun ollaan vaihtamassa firmaa? Pistäkää viestiä jos halvempia löytyy.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe