Irtiotto läheisriippuvuuteen perustuvasta äitisuhteesta

Anonyymi

Olen kyennyt tunnistamaan tunteitani, äitini ja tämän kumppanin kanssa oleminen ja kanssakäyminen on alkanut tuomaan minussa esiin vain vihaa ja vastenmielisyyttä. Ei ole hyvää mielialaa eikä iloa, koska kaikki kanssakäyminen perustuu auttamiseen, antamiseen yms, mikä on täysin yksipuolista. Hyväksikäyttöön. Kiitosta ei saa, vaan ketkunpeliä selän takana. Se röyhkeys ja narsismi tuntuvat suorastaan sairastuttavalta. Tajuan, että lapsuudesta opittu rooli äidin suhteen on, että minä olen vastuunkantaja; antaja, auttaja yms., ja äitini ja kumppaninsa aina saamapuolella.

Ny, kun olen prosessoinut historiaani, tajuan että niin kauan ´menee hyvin´, kun minä autan, annan, olen hyväksikäytetty. Olen tajunnut, että se rooli jota silloin kannan, on lapsuudesta opittu. Minulla ei ole muuta iloa kuin auttajan ja antajan ilo, mutta puuttuu edes aito kiitollisuus ja arvostus. Äiti ja etenkin tämän kumppani ei halua maksaa mistään, ei yhtään mistään, ja omaisuutta on tuhottu. Kuitenkin ei ole mitään ongelmaa ottaa vastaan apua eri muodoissa.. Itse ei anneta mitään. Koetaan, että säästetään, antaa tuon maksaa.

Olen järjestänyt syntymäpäiväkakut, kukat jne, koska se vain kuuluu normaalin tuntevan ihmisen hyviin tapoihin.

Nyt alkaa vain kuppi olla täynnä. itse ei saa mitään, pelkkää solvausta, jos palvelu takkuilee, Suhtautuminen on sellainen että vieras ihminen ei palaisi takaisin.

Suoraan sanoen, tätä nykyä mietin vain, miten pääsen eroon. Ainoastaan fyysinen etäisyys auttaa. Ovat avun tarpeessa, kyvyt alkavat heiketä kun niitä ei alkujaankaan juuri ollut. Kunta saa auttaa. Minun elämääni en enempää uhraa narsisteille.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   AP: Aikaisemmin asuin toisaalla. Olen siis joitakin vuosia asunut lähellä äitiäni, ja näin on vanhat asiat tulleet tuoreeseen muistiin. Ja vanhat käytännöt. Eli ollut hyvästä tämä lähijakso elämässä oman ymmärryksen kannalta, mutta tämä on ollut enemmänkin tietoiseksi tulemista ja loppuun saattamista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   233
   4244
  2. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   2162
  3. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   102
   2114
  4. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1767
  5. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   56
   1732
  6. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1603
  7. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   1562
  8. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   88
   1349
  9. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   1265
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   1045
  Aihe