Johdettiinko Eduskuntaa harhaan?

Anonyymi

Kuka antoi uuden ohjeen? TM: Ministerin epäillään johtaneen eduskuntaa harhaan
TATU SAILARANTA | 20.02.2021 | 09:26- päivitetty 20.02.2021 | 10:00
Ministeri Timo Harakka osoittaa syyttävän sormen Traficomin suuntaan.

Osa eduskunnan liikennevaliokunnasta epäilee liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) antaneen eduskunnalle väärää tietoa. Tekniikan Maailman mukaan valiokunta aikoo ottaa uudelleen käsittelyyn viime viikolla hyväksytyn romutuspalkkiolain muutoksen.

Valiokunta haluaa selvittää, kuka antoi romutuspalkkiolaista tulkintaohjeen, jonka mukaan 2000 euron palkkioita voisi saada useamman kuin yhden auton romutuksesta. Harakan mukaan tulkinnan teki Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, ei liikenne- ja viestintäministeriö. Kuitenkin myös ministeriöstä annettiin sama tulkintaohje.

-Herää kysymys, onko ministeri Harakka antanut eduskunnalle harhaanjohtavaa tietoa, kansanedustaja Matias Marttinen (kok.) sanoi Tekniikan Maailmalle.

Liikenne- ja viestintäministeriön ilmasto- ja ympäristöyksikön johtaja Päivi Antikainen antoi 27. marraskuuta romutuspalkkioista kysyneelle kansalaiselle Twitterissä neuvon, jonka mukaan yhden uuden vähäpäästöisen auton hankintaa varten voi saada romutuspalkkion useammasta kuin yhdestä autosta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom otti Antikaisen eli ministeriön johdon linjauksen ohjeekseen ja ryhtyi joulukuun ensimmäisellä viikolla antamaan asiasta kysyville kansalaisille samansisältöisiä neuvoja.

Harakan mukaan ei Traficomin käyttämä linjaus ei vastannut lainsäätäjän tarkoitusta, jonka mukaan yhden uuden auton hankintaan voi saada vain yhden romutuspalkkion.

– Missään lain säätämisen vaiheessa kukaan ei ole esittänyt toisenlaista näkemystä — eivät lainvalmistelijat, lausunnonantajat, eduskunnan valiokunnan jäsenet, kuullut asiantuntijat, täällä salissa esiintyneet edustajat — mutta kun laki oli valmis, se alkoi elää omaa elämäänsä tavalla, jota kukaan meistä ei osannut kuvitella, Harakka sanoi eduskunnan lähetekeskustelussa 3.2.

Harakan mukaan virhe oli Traficomin syytä. Ministerin mukaan tilanne tuli liikenne- ja viestintäministeriön johdolle ilmi vasta tammikuun alussa.

– Romutuspalkkion myöntämisessä on ilmennyt Liikenne- ja viestintävirastossa epäselvyyttä. Virheellisesti on haettu useammasta romutetusta autosta romutuspalkkioita yhden uuden auton hankintaa varten, ja tällaisia hakemuksia on toimitettu Liikenne- ja viestintävirastolle useita.

Tammikuun puolivälissä valmistunut esitys romutuslaista tarkensi, että romutuspalkkion voisi saada yhden uuden auton hankintaan yhden kerran 2000 euron arvosta. Romutuspalkkion nippuhakemuksia ehti tulla Traficomille noin 300.

LUE LISÄÄ: ”Miten hallitus sotki tämänkin?” – romutuspalkkiosta voi tulla ministerisotku

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. 95
    2235
   2. Miksi et enää halunnut kohdata mua?

    Miksi välttelet mua?
    Ikävä
    146
    1805
   3. Vihdoin Sofian peffa ikuistettu ilman filttereitä

    Jenner pökät ei taida puristaa peffaa kasaan samalla tavalla kun kalsarit joita yleensä pitää😂 https://aijaa.com/re6HIq
    Kotimaiset julkkisjuorut
    101
    1575
   4. Oho! Tanssii Tähtien kanssa saa oman "realityn" - Tätä tiedossa!

    Tanssii Tähtien Kanssa uusi kausi alkaa elokuussa. Ja ohhoh, luvassa on myös ajan henkeen sopivasti uusi reality-henkinen pläjäys kulissien takaa. Ki
    Viihde ja kulttuuri
    16
    1164
   5. Missä ravintolassa Martina hakkasi Sofian?

    Ollaan lasten kanssa katseltu youtubesta sitä videota missä Martina pidätetään ja heitetään pihalle sen jälkeen kun hän on hakannut Sofian. Mikä tuo r
    Kotimaiset julkkisjuorut
    147
    1099
   6. Tiedän ettei tilanne

    Ollut optimaalinen kun tavattiin. Oikeastaan se oli aika sekava tilanne. Silti teit tosi ison vaikutuksen tunteisiini nainen. Olen pahoillani siitä e
    Ikävä
    39
    870
   7. Viimeinen viesti

    Mitä lukee viimeisimmässä viestissä jonka HÄN on sinulle laittanut? Ap aloittaa: viimeisessä viestissä häneltä on kolme numeroa.
    Ikävä
    47
    810
   8. Taisin menettää kaikki mahdollisuuteni suhun?

    Tämmöisiä ajatuksia ollut tässä viimepäivinä.
    Ihastuminen
    23
    775
   9. Stefan eli vankeudessa, kurituslaitoksessa, 9 v ajan

    Mutta vapautui siitä vuosi sitten keväällä ja elää nyt vapaana kuin taivaan lintu ihanan Sofiansa kanssa, nyt saa taas elää! Kaikkea mukavaa heille tu
    Kotimaiset julkkisjuorut
    125
    728
   Aihe