Onko teillä tänään ollut Ruotsinsuomalaisten lippu salossa

Anonyymi

Siis tänäänhän vietetään Ruotsissa ruotsinsuomalaisten päivää. Itse en ole vielä kerennyt juhlistamaan tätä millään tavoin.
Oikeastaan tämä täytyisi olla meille ruotsinsuomalaisille vapaapäivä töistä, vai mitä mieltä te olette?
Kyllä kait tässä täytyy iltasella laittaa kynttilä palamaan päivän kunniaksi ja hörpätä kunnon kahvit.

5

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Storateatern.se sivustolta voi muuten streamata tämän päivän juhlintaa Ruotsinsuomalaisten päivän digijuhlat 24/2 Stora Teaternin nettisivuilla storateatern.se. Göteborgin kaupunki ja ruotsinsuomalainen vähemmistö ovat luoneet ohjelman, johon kuuluu teatteria, puheita ja musiikkia. Esiintyjinä mm. Lisa Miskovsky ja Mark Levengood. Digitaalinen tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on linkkejä digijuhliin:

        https://storateatern.se/sv/program/sverigefinnarnas-dag/?date=2102241159

        https://www.youtube.com/watch?v=bPHDSfuWCow&feature=youtu.be

        Kiitos linkeistä! Onpa kiinnostavaa katsoa tätä. Juhlaohjelman kulttuuri on perin erikoista. Suomalaista se ei todellakaan ole, mutta tietysti jotkut ruotsinsuomalaiset saattavat tuollaisen kulttuurin kokea omakseen. Tässä muutamia ajatuksiani. En vielä tosin katsonut ohjelmaa loppuun asti.

        Miksi avaussoiton soittaneella trumpetin soittajalla oli niin erikoinen asu?
        Se pään ympärille kiedottu huivi oli hyvin eksoottinen, samoin mekko. Ei niissä sinänsä mitään vikaa ole, mutta ei niissä ole mitään suomalaistakaan. Tietenkin saa pukeutua, miten haluaa, mutta tällaisia yksityiskohtia Ruotsissa asuvat sukulaisteinit aina ihmettelevät, että onko tuollainen suomalaista. Samassa ohjelmassa kun näytti etukäteen tekemäni tirkistelyn perusteella vilahtavan myös suomalainen kansallispuku ja karjalaistyyppinen asu. Ilmeisesti trumpetin soittaja oli kotoisin jostain ihan muualta kuin Suomesta tai Ruotsista. Ehkä asu kuvasti hänen kotikulttuuriaan tai sukujuuriaan? Minusta kuvaruudussa ei ollut edes soittajan nimeä musiikin aikana. Se olisi selventänyt asiaa.

        Kaiketi juhlalähetyksestä on syystä tai toisesta haluttu tehdä monikulttuurinen sillisalaatti. Se on toki ihan sallittua, mutta minua se kyllä hämmentää.

        Toisekseen, miksi ohjelmaa juontava Anne Surakka puhuu suomea kovin ruotsalaisella nuotilla ihmeellisesti tiettyjä sanoja painottaen ja "polkien". No, ehkä se on sitä ruotsalaista vaikutusta suomen kieleen, mutta tuntuu minusta vieraalta ja epämiellyttävältä.

        Kolmannekseen, miksi ihmeessä Mark Levengoodilla on pöydällään presidentti URHO KEKKOSEN kuva????? Kekkosen jälkeen Suomen presidentteinä on ollut Mauno Koivisto (joka hänkin on jo menehtynyt), Martti Ahtisaari, Tarja Halonen ja nyt Sauli Niinistö. Vaikka Kekkonen oli Suomen pitkäaikainen presidentti ja ehkä joskus lähes pyhimysasemaan nostettu, on hänen toimintaa ja persoonaa käsitelty viime vuosina entistä kriittisemmin Suomen mediassa. Sen vuoksi Urkin kuva juhlalähetyksen pöydällä vuonna 2021 on mielestäni aika surkea veto. Jos Kekkonen olisi syntynyt Ruotsissa tai asunut elämänsä aikana Ruotsissa, hänen kuvallaan olisi ollut jokin yhteys ruotsinsuomalaisuuteen. Pöydälle olisi voinut laittaa jotain ihan muuta kuten vaikka kuvan Suomen & Ruotsin kartasta, ruotsinsuomalaisten lipun, nykyisen Suomen presidentin kuvan vaikkapa Ruotsin kunkun kuvan kera, Muumipeikko-pehmolelun, Aalto-vaasin sinivalkokeltaisen kukkakimpun kanssa jne.

        Ainakin tähän mennessä tuli hyvin outo vaikutelma tuosta ohjelmasta.


    • Anonyymi

      Kaikkea hyvää heille jotka kokee itsen ruotsinsuomalaiseksi. Olen iloinen jos saatte kehitettyä jonkinlaista yhteishenkeä ja traditioita ruotsinsuomalaisille. Minä en koskaan ole kokenut yhteenkuuluvuutta siihen joukkoon. Olen ollut vain suomalainen Ruotsissa ja ihmetellyt, mihin edes kuulun. On minulla aina ollut ruotsinsuomalaisia ystäviä. Osa heistä jo haudassa, moni muuttanut Suomeen takas. Ihan hyvin olen Ruotsissa muuten pärjännyt mutta hyviä ystäviä on ollut vaikea löytää. Nyt tajuan jo diagnoosini. Olen ihan vaan suomalainen enkä pysty ruotsalaiseksi muuttumaan enkä edes ruotsinsuomalaiseksi. Kaikki ne Markooliot, Mark Levengoodit, discot ja ruotsalaishenkinen bilettäminen. Ei mun juttuja. Kun sain viime vuonna Suomen telkkarin näkymään, mun elämä muuttui. Siellähän niitä näkyy mun ihmisiä. Sellainen mäkin ole. Melkoinen maalaisjuntti, jos joku haluaa niin sanoa. Moni miettii paluumuuttoa Suomeen. Niin minäkin, mutta saa nähdä, miten elämä menee. Ensin haluan saada sen corona-piikin kun on jo ikääkin yli 50v. Eläkkeelläkään en ole vielä, eikä töistä ole pois potkittu, joten ei tästä nyt vielä edes Suomeen oikein pääse lähtemään. Mulla on aikaa miettiä ja järjestää paluumuuttoa. Iltakahvilla kohotan kupin ruotsinsuomalaisten kunniaksi. Ei mulla ole heitä vastaan mitään, mutta itteni koen vaan suomalaiseksi.

    • Anonyymi

      Mulla Skoonen lippu roikkuu ulkona ympäri vuoden .- Samanlainen ku tuo suomenruotsalainen :D

      Skånepåg

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2802
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      259
      2792
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2395
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      207
      1876
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1348
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1162
    Aihe