Varoitus Suomen sinkku-ukoille!

Anonyymi

Täältä meiltä päin muuttaa pian sinne Suomeen sellainen muijaporukka, jotta Suomen puolella saapi sinkku-ukot olla varuillaan ;D

Ihan mukavia mimmejähän nuo ovat, mutta voi siinä hitaampaa ukkoa hirvittää, kun nämä pääsevät vauhtiin. Valitsivat kotopaikkansa Suomesta sillä perusteella, mistä löytyy tanssipaikkoja. Kuulemma olivat etukäteen Suomesta udelleet, että niillä lavoilla tosissaan käy sinkkumiehiä. Voi sentäs. Tahtoisin olla kärpäsenä katossa seuraamassa mitä siitäkin seuraa kun pitempään Ruotsissa sinkkuina olleet muijat pääsevät Suomen tanssilavoille. Myö jäädään tänne Ruottiin muijan kanssa. Naurellen ollaan katottu näiden paluumuuton touhuja. Ollaan autettukin, mitä ollaan pystytty. Onhan se harmillista, että lähtevät täältä, kun ollaan pitkään tunnettu. On kuitenkin hyvä, että uskaltavat hypätä uuteen. Nämä naiset muuttaa paikkakunnalle, missä kukaan ei ole aiemmin asunut. Asunnot on jo heillä valmiina odottamassa. Kuulemma Ruotsista on muuttanut Suomeen enemmän naisia kuin miehiä.

23

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En tiedä, kuinka näillä sun tutuilla muijilla on, mutta ymmärrän hyvin kun yksinäisyydestä kärsivät ja miksei romanssin nälkäisetkin muuttaa Ruotsista Suomeen.

      Tiedän Suomeen paluumuuttaneita pariskuntiakin monia, mutta paljon enemmän tiedän sinkkuja, jotka ovat paluumuuton toteuttaneet. Tuntuu että Suomeen muuttoa kritisoidaan erityisesti niiden taholta, jotka ovat itse onnellisessa parisuhteessa, asuvat Ruotsissa turvallisessa paikassa, tulevat taloudellisesti hyvin toimeen ruotsalaisessa kulutusta ihailevassa yhteiskunnassa ja joilla on usein lapsiakin, joihin heillä on tiivis suhde.

      Kaikki eivät vissiin ymmärrä, että monille Ruotsissa epätyydyttävää elämää viettäville Suomeen muutto voi olla suuri ja positiivinen elämänmuutos. Vaikkei Suomesta edes löytyisi elämänkumppania tai muuta yhtä suurta yksittäistä asiaa, paluumuutto saattaa olla keino saada turvallisuudentunne takaisin elämään tai päästä ulos yksinäisyydestä, kun pystyy päivittäin juttelemaan suomenkielisten ihmisten kanssa. Osa syyllistää siitäkin, jos lapset tai lapsenlapset jää Ruotsiin, mutta onhan monilla Suomessakin apua tarvitsevia sukulaisia. Osa lapsista on niin kiireisiä tai asuu niin kaukana, että yhteydenpito on voinut olla puhelimen varassa jo pitkään. On upeaa, kun osa Ruotsissa onnellisesti asuvista haluaa tukea ja kannustaa Suomeen lähteviä.

      Toivottavasti opitaan kannustamaan toinen toisiamme erilaisissa elämäntilanteissa.

    • Anonyymi

      Yölintu-yhtyeen kitaristi Matti Silmu valitettavasti kuoli ihan pari päivää sitten vain 42-vuotiaana. Hän elää kuitenkin musiikkinsa kautta. Tähän ketjuun sopii Yölinnun laulu "Kaikkea hyvää". Se löytyy linkin alta.

      https://www.youtube.com/watch?v=MjCeS8KSsHc

      "Menneet kun pesty on pois kyyneliin
      maailma kohtelee jo paljon paremmin
      ikävän sävy ja aika jos vaeltaa
      on tulevaisuus edessä valoisaa

      Minä tahdoin kuulla jo sen että olisit onnellinen
      minä tahdoin kaikkea hyvää nimeen rakkauden
      minä toivon niin sisälläin että löydät onnesi näin
      minä toivon kaikkea hyvää tästä eteenpäin"

      Kaikkea hyvää ruotsinsuomalaisille Ruotsiin ja Suomeen <3

    • Anonyymi

      Jos oota vanhoja ja rumia niin se on parempi että meetä
      sinne Mairen kaveriks.

      • Anonyymi

        Ehkä tämän oli tarkoitus olla vitsi, ehkä ei. Ei sen väliä. Ihan liikaa on kuitenkin vuosien aikana kuultu näitä:

        - "Maitojunalla takaisin Suomeen"
        - "Palasivat Suomeen, kun eivät Ruottissa pärjänneet"
        - "Hyvä kun menivät Suomeen, ei niitä täällä kaipaa kukaan"
        - "Tuliko äiteetä ikävä, yhyyyyy"


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      On meitä sinnkumiehiä täällä ruotsissakin

      • Anonyymi

        Mistähän teitä vaari-ikäisiä suomalaisia Ruotsissa asuvia sinkkumiehiä oikein löytäisi. ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän teitä vaari-ikäisiä suomalaisia Ruotsissa asuvia sinkkumiehiä oikein löytäisi. ?

        Hyvähyvä! Ihmisten pitäis löytää toisiaan enemmän!!!


    • Anonyymi

      On täällä Suomessa ihania sinkkunaisiakin. Tervetuloa vaan kotiin mukavat ruotsinsuomalaiset sinkkumiehet ;-)

    • Anonyymi

      Täältä löytyy tietoa Suomen tanssipaikoista ja muustakin tanssiin liittyvästä:
      https://tanssi.net/

      Tervetuloa Suomen tanssimaan vaikka vain lomamatkan yhteydessä!

    • Anonyymi

      Missä paikoissa Suomen sinkut tapaavat toisiaan, jos lavatanssit eivät tunnu omalta jutulta?

      Ps. Elkää ehdottako tanssikursseja lavatanssiahdistukseen, olen sellaisilla muutaman kerran jo käynyt, mutta ei niistä ole ollut apua. On hienoa, että niin moni nauttii tanssiharrastuksesta, mutta kaikki ihmiset eivät ole tanssiin luotuja.

      • Anonyymi

        Paluumuuttajat-ryhmässä on sellainen keskusteluketju, jonka otsikko on "Suomi tutummaksi: Lomaideoita ennakkoluulottomille! Yritän liittää linkin tuohon alle. Siellä on useampia hyviä ideoita mm. talkootöistä ja joistain retkeilyjutuista, missä tiedän sinkkujakin pyörivän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paluumuuttajat-ryhmässä on sellainen keskusteluketju, jonka otsikko on "Suomi tutummaksi: Lomaideoita ennakkoluulottomille! Yritän liittää linkin tuohon alle. Siellä on useampia hyviä ideoita mm. talkootöistä ja joistain retkeilyjutuista, missä tiedän sinkkujakin pyörivän.

        Tässä linkki:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16115492/suomi-tutummaksi-lomaideoita-ennakkoluulottomille!


    • Anonyymi

      1. Kannattaa tutkia, onko omalla paikkakunnalla tai asuinalueella jonkinlaista vapaamuotoista yhteistoimintaa. Todella monissa paikoissa on kaupunginosayhdistyksiä, kyläyhdistyksiä yms. Ne järjestävät usein erilaisia vähän kevyempiä tapahtumia, missä on tarkoituksena tutustua ihmisiin. Saattaa olla vaikka piknik-tapahtumia, puistotapaamisia (esim. musiikkia, kahviota, kirpparia, yleistä jutustelua), talkoita (esim. roskien keräystalkoot, pienet kunnostustyöt) ja jossain on kylätaloja tai muita kokoontumispaikkoja, joissa on säännöllisesti esimerkiksi kahvipannu kuumana tiettyinä aikoina ihmisten tulla, mennä ja viihtyä.

      2. Kansalaisopistojen kursseilta moni on löytänyt tuttavia. Eräälle sinkkumiehelle kävin niin, että kun hän meni puutyökurssille ja viihtyi siellä hyvin ukkoporukassa, niin ei siinä hirveän kauan mennyt kun hän oli jo kimpassa yhden puutyökaverin serkkumimmin kanssa. Ne ukot siis yhyttivät uuden kaverinsa sinkkututtunsa kanssa kimppaan :-D Osa sinkuista tietenkin hakeutuu suoraan sellaisiin harrastusryhmiin, missä on sekä miehiä että naisia mukana.

      3. Suomen Ladun toiminnasta löytyy monia vaihtoehtoja ihmisille, jotka tykkäävät ulkoilusta, retkeilystä, liikunnasta jne. Monissa paikoissa Suomen Latu ylläpitää avantouintipaikkaa. Suomen Ladun liikuntatoiminta ei ole hikipäässä suorittamista, vaan pikemminkin sellaista leppoisaan tahtiin tehtävää patikointia, pyöräretkiä, sauvakävelyä, saunomista, nuotiolla istuskelua yms.

      4. Jos on ikää niin paljon, että pääsee mukaan seniori- ja eläkeläisyhdistysten toimintaan, niin sieltäkin löytyy seuraa. Saattaa löytyä vastakkaisen sukupuolenkin seuraa joko tansseista tai sitten retkiltä, harrastusryhmistä tms.

      5. Kuorolaulu on Suomessa suosittua ja sen harrastuksen paristakin on pariskuntia syntynyt.

      6. Partio. Partion piirissä on nykyään kaiken ikäisiä ihmisiä pienten lasten perheistä työ- ja eläkeikäisiin asti. Aikuisille on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistöitä kuten keittiö-, kuljetus-, rakennus- ja huoltohommia. Kannattaa tutkia partioharrastusta internetistä enemmän, jos aihe yhtään kiinnostaa.

      7. Monenlaiset harrastusryhmät yhdistävät ihmisiä. On näytelmäkerhoja, lukupiirejä, urheiluseuroja, museon vapaaehtoisia, äijäkerhoja yms.

      8. Koirapuistot. Jos olet koiraihminen, lähde rohkeasti koirapuistoon koirasi kanssa. Siellä tutustuu uusiin ihmisiin. Vaikkei sieltä löytyisi puolisoa, sieltä voi löytyä muita ystäviä ja tuttavia, jotka kenties kertovat sinusta omille ystävilleen jne. ;-)

      • Anonyymi

        Yks tuttava on pitkään ollut vapaapalokuntatoiminnassa mukana. Välillä on ollut taukoa perhesyiden tai työelämän vaatimusten vuoksi. No, sitten kun lapset muuttivat pois kotoa, niin päättivät vaimonsakin kanssa lähteä eri teille. Olivat aika erilaisia ihmisiä, mitä eivät vielä nuorina perheenperustusvaiheessa hoksanneet. Nimenomaan kiinnostuksen kohteet ja esimerkiksi lomanviettotavat olivat heillä erilaisia, kun vaimo kaipasi paljon kaikenlaisen kulttuurin ja kaupunkihuvien pariin. Mies oli pikemminkin luonnossa ja mökillä viihtyvä nikkarointia harrastava vapaapalokuntalainen. Mies sitten muutti itsekseen uudelle paikkakunnalle lähemmäs mökkiään ja kalavesiä. Hän liittyi sielläkin palokuntatoimintaa ja sieltä se sitten löytyi uusi rakas VPK:n naisosastosta. Vapaapalokunnissa on naisiakin aika paljon mukana, mutta useimmat heistä toimii naisosastossa mm. muonituksen parissa.


    • Anonyymi

      Tässä on muutamia vinkkejä Suomeen muuttoa harkitseville sinkuille:

      1. Helsingissä on tuhansia sinkkunaisia enemmän kuin sinkkumiehiä:

      https://yle.fi/uutiset/3-10504258

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005054507.html

      2. Kainuussa on satoja sinkkumiehiä enemmän kuin sinkkunaisia. Kainuussa on myös ryhdytty miettimään, miten naisia saataisiin pysymään alueella ja muuttamaan alueelle joko ensimmäistä kertaa elämässään tai takaisin kotiseudulle. Tämä tarkoittaa, että naisilta on kysytty mielipiteitä, mikä saisi heidät viihtymään alueella paremmin ja miten Kainuun aluetta voisi kehittää tästä näkökulmasta.

      https://yle.fi/uutiset/3-11851493

      https://yle.fi/uutiset/3-11605044

      https://yle.fi/uutiset/3-11139931

      3. Täällä on yleistä tietoa siitä, missä asuu nuoria sinkkunaisia:

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005201368.html

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201808182201109969

      4. Sinkkujen toimintaa, yleistä asiaa sinkuista yms.

      https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1444145

      https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/ihmissuhteet/treffailu-eron-jalkeen-voi-pelottaa-kaksi-keski-ikaista-naista-kertoo-miksi-se-kuitenkin-kannattaa-luvassa-voi-olla-jopa-parempaa-kuin-ennen

      https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/eri-ikaiset-naiset-kertovat-millaista-on-elaa-sinkkuna-rakkaus-tulee-kohdalleni-sitten-kun-sen-aika-on

      https://yle.fi/uutiset/3-8609452

      https://www.rakkaudenrevoluutio.fi/sinkkumiehia-riittaa-yha-useammalle-naiselle/

      https://www.mediuutiset.fi/uutiset/sinkkuna-oleminen-nakertaa-miehen-itsetuntoa-ja-mielenterveytta-miehilla-loytyi-viitteita-myos-sille-etta-vain-avioliitto-olisi-yhteydessa-parempaan-mielenterveyteen/b99dc104-113b-41a5-9f50-9224bf0f4a6f

      https://www.city.fi/opas/helluntaiheila museosta/8782

      https://www.slideshare.net/ekikarlsson/lkett-yksinisyyteen-liikutaan-yhdess

      https://geekgirls.fi/wp/blog/2012/09/02/nortteilya-tuntureiden-helmassa/

      5. Varttuneempien / seniorien sinkkuudesta, yksinäisyydestä ja parisuhteista:

      https://sydan.fi/artikkeli/myos-iakkaat-kaipaavat-kumppania/

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006238570.html

      https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000007151359.html

    • Anonyymi

      Tervetuloa! Täällä odottaa kohta kesälavat. Humppaveikot ja Teijo Joutsela. Dallapee. Keskiolutkin vapautui tavallisiin maitokauppoihin. Onnikoissa ei muuten ole enää rahastajia, eli maksakaa kuskille.

      • Anonyymi

        Ja jos teille on aikoinaan jäänyt paperilappuja, joissa lukee "markkaa", niin vetäkää tukkiliidulla päälle että erkkii (kuskeilla ei o monitehoja). Kun istutte sitten huilaamaan maitolavalle, niin älkää alimmalle tonkannostoportaalle. sitä ei o lahosuojattu vähään aikaan. Laittakaa mettäratiossa terkkuja saapumisestanne ja toivokaa jätkänhumppa. Sellanankin on Suomessa sävelletty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jos teille on aikoinaan jäänyt paperilappuja, joissa lukee "markkaa", niin vetäkää tukkiliidulla päälle että erkkii (kuskeilla ei o monitehoja). Kun istutte sitten huilaamaan maitolavalle, niin älkää alimmalle tonkannostoportaalle. sitä ei o lahosuojattu vähään aikaan. Laittakaa mettäratiossa terkkuja saapumisestanne ja toivokaa jätkänhumppa. Sellanankin on Suomessa sävelletty.

        Ja jos näillä neuvoilla jää viälä kitkatkatkaa paluusopeutumiseen, niin syyttäkää itteenne!


    • Anonyymi

      Svino on kaunis iholta, niinkun the blue himalaya eyes of the world.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe