Aihe

Unelmani näytteliänä

Anonyymi

Hei. Olen 14 vuotias tyttö ja unelmani on päästä näytteliäksi. Mietin vain, että onko minulla mahdollisuutta. Moni.. Tai oikeastaan kaikki näytteliät on nuorena ollut teattereissa ja muissa sellaisissa. Mä en ole ollut missään ikinä. Koulussa valinnaisena mulla on ilmasutaito, mutta eihän sillä pitkällä päästä, kun en ole muutenkaan mikään paras koulussa ja arvosanat on mitä on. Keskiarvo jotain 7,4 luokkaa. Mietin, että miten mun pitäis peruskoulun jälkeen jatkaa, että mulla ois jotain mahdollisuuksia päästä näytteliäksi. Vai onko enää edes kun ei mitään kokemusta ole. Sen verran pienessä kaupungissa asun, että täällä ei ole paljoa mitään sellasta esim. Teatteria mihin vois mennä. Haluaisin tosissaan näytteliäksi, mutta en tiedä onko mitään mahdollisuutta, kun ei mitään tietoa eikä taitoa vielä ole.

Kysymys on siis se, että voinko päästä peruskoulun jälkeen opiskelemaan ja näytteliäksi ilman sen suurempaa kokemusta asiasta. Ja jos voin niin mihin minun kannattaa peruskoulun jälkeen hakea.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   hei,

   Voihan se hyvinkin onnistua, mutta taitojansa kannattaa kehittää että pääsee pääsykokeista läpi. Seula on tiukka. Osaatko laulaa ja luritella. liikkua rytmikkäästi, hallita ääntäsi ja kroppaa.Kroppa täytyy laittaa ehdottomasti kuntoon. Osaatko neuloa itsellesi rooliasuja. Räsymatosta saa Ponchon kun leikkaa reiän keskelle. Ideahoksottimia ja tilanneälyä tarvitaan. Opitko nopeasti vuorosanat. Taito sekin.
   Jos ei ole kaupungissa teatteria, niin muutaman samanhenkisen kanssa sellaisen avantgarde kokeilutyhmän perustatte. Näyttämöä varten tarvitsette pyykkinarun jonka varaan ripustatte lakanat tms. esiripuiksi. Pyykkinaru putoaa ja näkymä on valmis. Mitä sitten esitättekin ryhmänä vaikka aluksi siellä koulussa. Parodioita ja omatekemiä sketsejä. Joskus on hyvä parodioida elokuvien trailereita ja laittaa ne näkyviin juutubeen. Kävelet maalipurkki kourassa lanteet heiluen kuten travolta. Peilaat tennistossujasi näyteikkunan muotikenkiin jne. Älä epäile mahdollisuuksiasi, mutta joudut kyllä ponnistelemaan että kehityt joksikin.
   https://www.youtube.com/watch?v=HVEqy6K18Yo
   https://www.studentum.fi/tietoa-hakijalle/paasykokeet/teatteri-ja-tanssiala-6329

  • Anonyymi

   Eiköhän ne ole ylioppilaita, jotka näyttelijäksi opiskelemaan pääsevät.
   Toisaalta ilman kouluja ja kokemusta voi hyvällä onnella päästä näyttelijäksi.

   Opettele vaikka kirjoittamaan sana 'näyttelijä' oikein näin aluksi!

  • Anonyymi

   Ota yhteyttä niin voidaan keskustella sun uranäkymistä hervantacastingcouch@gmail.com

  • Anonyymi

   Pieni sivuhuomautus, että se kirjoitetaan näytteliJä..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   6962