Aihe

ainetase lasku

Hei, pystyykö kukaan auttamaan tällaisen tehtävän kanssa olen laskenut tämän nyt moneen kertaan ja teen jossain virheen kun ei mene oikein.1000kg puristettua mehua, joka sisältään12,5 % kuiva-ainetta siivilöidään, jolloin saadaan 800 kg siivilöityä mehua ja 200 kg hedelmälihaa. Siivilöity mehu konsentroidaan haihduttamalla. Mehukonsentraatin kuiva-aine pitoisuus on 58 %. Kaikki siivilöinnissä erotettu hedelmäliha (200 kg) lisätään mehukonsentraattiin sekoittimessa. Saadun lopputuotteen kuiva-ainepitoisuus on 42 %.
a) Kuvaa tasesysteemi, eli laadi lohkokaavio.
b) Ratkaise taseiden avulla lopputuotemäärä (= hedelmäliha + mehukonsentraatti), haihdutuksesta saatava mehukonsentraattimäärä ja haihdutettu vesimäärä.
c) Ratkaise taseiden avulla kuiva-ainepitoisuudet siivilöidyssä mehussa ja hedelmälihassa.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

    Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
    Maailman menoa
    312
    10216
   2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

    Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
    Kotimaiset julkkisjuorut
    321
    8398
   3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

    Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
    Kotimaiset julkkisjuorut
    213
    5676